Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

judiths mama

judiths mama

09-01-2010 om 14:07

Groen-oranje-rood

Naar aanleiding van het draadje hierboven... Ik houd me nog steeds aan de regel dat als ik kan stoppen bij oranje, ik dat ook doe. In plaats van: ik haal oranje nog net, dus ik geef nog even gas.
Want dat gebeurt steeds vaker, nog net even gas geven, zodat men niet hoeft te stoppen. Ik vind het verkeer op kruisingen daardoor ook steeds gevaarlijker worden.
Wat is toch de reden om niet gewoon te stoppen bij oranje?

Saskia

maan.

maan.

09-01-2010 om 14:12

Belangrijkste reden..

Ik denk dat de belangrijkste reden om door te rijden bij oranje is, als je een auto achter je ziet rijden die net iets harder rijdt dan jij.. als hij van plan is om door te rijden kun jij het beter zelf ook doen..????

Of nog een reden om door te rijden, heel simpel geen zin om te moeten wachten.

Nadeel vind ik dan dat de voetgangerslichten bij onze kruising erg strak zijn afgesteld zodat er regelmatig een oranje/roodrijder (kan nog nét..) over het zebrapad rijdt terwijl ons voetgangerslicht dus al op knalgroen staat.. leg dat je kinderen maar eens uit!!!

Bastet

Bastet

09-01-2010 om 15:07

Maan

En precies om die reden leer ik mijn kinderen dat ze moeten kijken of ze veilig kunnen oversteken,ipv blind afgaan op stoplichten.
Groetjes,bastet

reina

reina

09-01-2010 om 18:25

"Of nog een reden om door te rijden, heel simpel geen zin om te moeten wachten. " Dat is denk meestal de reden. Altijd uitkijken als je oversteekt, dat doe ik zelf, dat leerde ik mijn kinderen, want niet iedereen is 'een heer in het verkeer'.

Carmen

Carmen

09-01-2010 om 18:59

Remmen bij oranje

Ik ben op de fiets weleens bijna tegen iemand opgeknald die onmiddelijk vol in de remmen ging toen het licht op oranje sprong. En dat is volgens mij niet de bedoeling. Als je heel dichtbij het stoplicht bent moet je doorrijden, in hetzelfde tempo. Als je er wat verder vandaan bent en makkelijk kunt stoppen moet je stoppen. Dus extra gas geven om het te halen of extreem had remmen is niet goed.

Carmen

mirreke

mirreke

09-01-2010 om 19:47

Klopt bastet

Ik ben als kind zo aangereden. En normaal keek ik ook wel uit, maar nu mocht ik nog nét samen met een vriendinnetje iets kopen (een klosje garen was het) terwijl de winkels bijna gingen sluiten. Dus ik al springend van ongeduld wachten op groen voetgangerslicht, en toen het groen werd rénde ik over... en werd geschept door een auto die nog snel even links de hoek om wilde. Ik vloog door de lucht, knalde tegen de paal van het stoplicht, en had wonder boven wonder helemaal niets.
Maar ik weet het nog precies.

Carmen

Carmen

09-01-2010 om 20:53

Inderdaad bastet en mirreke

Eerst op het stoplicht letten. En als het groen is kijken of je echt over kunt steken. Mijn dochter kwam een keer geschrokken thuis. Ze had zo goed op het verkeer gelet dat ze het stoplicht vergeten was en er halverwege achterkwam dat het op rood stond :-) Ach beter zo dan andersom! Maar ze was er flink van onder de indruk. Door rood lopen is in haar ogen nog heeeeeel erg!

Carmen.

Holiday

Holiday

10-01-2010 om 12:28

Afstellen van stoplichten kan dat niet anders?

Met name op drukke kruisingen waar je lang moet wachten op groen wordt veel door rood gereden. Dan kom je aanrijden en springt het op oranje. Balen! Er zijn er genoeg die dan inderdaad nog even gas geven. Ik zal niet ontkennen dat ik me daar zelf ook wel eens schuldig aan maak maar ik vlieg niet gierend door rood. Even opschieten om nog met oranje mee te kunnen, ja dat is wel eens verleidelijk. Ze moeten die stoplichten misschien eens ander afstellen. Als je op rood komt aanrijden en vervolgens lijdzaam moet toekijken hoe van vijf verschillende kanten een lange sliert auto's om de beurt groen krijgt...dat is ook zenuwslopend. Zeker als je wat gehaast bent. Maar, niks is een goede reden om door rood te rijden hoor, helemaal mee eens. En het komt veel te vaak voor.

Jakiro

Jakiro

10-01-2010 om 13:10

Zoonlief

Hij is pas vier, maar weet het uitermate goed te vertellen:
Rood is stoppen, groen is doorrijden en oranje is GASSENNNNNNNN!!!!
Ook weet hij, dat ook al is zijn voetgangerslicht groen, hij toch links en rechts moet kijken of er niks aan komt.
Jakiro
En voor het geval dat, ik ben nog nooit door rood gereden, durf ik met mijn hand op m'n hart te beweren, dus mijn zoon krijgt geen slecht voorbeeld !

Hihi

door deze discussie moest ik ineesn aan mijn gastouderkindje denken.... rij ik keurig naar haar moeders werk om haar af te zetten....stop netjes voor rood trek op als het groen is zegt ze ohhhhhh jij reed door rood he????
huh ? nee het was groen!
bleek dat ze op de lichten van rechtsafslaan had gekeken, tja ik moest rechtdoor...

Groen-oranje-rood

is een lelijke kleurcombinatie

ooo, ging het daar niet over?

:-)

Dorry

Tineke

Tineke

10-01-2010 om 14:10

Groen-geel-rood is 't

Dorry, misschien vind je dat minder lelijk?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik een brave bestuurder ben, ik minder altijd vaart als ik een verkeerslicht nader, ook bij groen. En dan is het niet moeilijk om bij plots geel nog verder af te remmen.
Maar, ooit, in een niet al te beste bui, ben ik per ongeluk door hartstikke rood gereden. Ik zág dat stoplicht niet eens (het enige verkeerslicht van ons dorp), zo ver weg was ik met mijn gedachten. En toen was ik maar wat blij dat anderen ook uitkijken en niet blindelings op het licht vertrouwen.

Uitkijken, want

Altijd uitkijken bij een groen voetgangerslicht. Want soms staat het "rechtsaflicht" voor de auto's "achter" je, tegelijkertijd óók op groen! Ik ken meerdere situaties waar dat zo is!

emma43

emma43

10-01-2010 om 15:10

Oranje

Ik kom iedere ochtend bij een kruising ,waar je lang moet wachten als het rood is.Dat is vervelend,maar ik stop altijd heel braaf bij oranje.Het is een grote kruising met 2 -baansweg,het is niet normaal hoevaak de auto achter me snel de 2de baan opgaat om door het rood te rijden.
Zo is er bij ons een drukke rotonde als je snelweg afkomt.Het lijkt mij vrij normaal dat je daar rits,ook al heb je op de rotonde voorrang.Maar het is daar altijd file in de spits,dus als er niemand stopt kom je er niet op of je moet heel a-sociaal je auto er tussen gooien.Maar hoeveel mensen,niet strak voor hun uit blijven kijken en bijna tegen de buper van hun voorganger hangen ,niet normaal.Vorige wwek een hoop getoeter achter me,omdat ik 1 auto ertussen liet.
Het gaat alleen maar om IK.Ik heb haast,ik heb geen zin om te wachten,ik laat niemand voor.Want ik moet naar m'n werk of ik wil naar huis.Dat er kinderen over steken op een kruissing,die moeten maar uitkijken,want ik wacht niet.

emma43

emma43

10-01-2010 om 15:13

Ja, geerke

Klopt,zo gevaarlijk,vind ik dat.Ook voor de automobilsten,ik kijk automatisch altijd even achterom als ik afsla,ook voor de groepjes fietsende schooljeugd,die ervan uitgaan dat je wel stopt,:-).Maar je zult maar even zitten suffen.

Tinus_p

Tinus_p

10-01-2010 om 15:44

Holiday

Holiday:
"Met name op drukke kruisingen waar je lang moet wachten op groen wordt veel door rood gereden. Dan kom je aanrijden en springt het op oranje. Balen! Er zijn er genoeg die dan inderdaad nog even gas geven."
Ja, en dat is idd een belangrijke psychologische factor. Het is niet simpel om er wat aan te doen (tis nu eenmaal druk), maar langer wachten leidt idd tot dit soort gedrag.

Wat scheelt, is dat sommige stoplichten een lange 'ontruimingsfase' hebben (stoplichten lang op oranje en rood voordat de andere stoplichten op groen gaan). Dat zou veiliger moeten zijn, want als het andere stoplicht dan op groen springt is het kruispunt 'leeg', maar het lokt juist door oranje rijden uit (want het kan makkelijk).

Tinus (ot)

kom je nog op de meeting

Monique D*

Monique D*

10-01-2010 om 17:25

Inderdaad, juist afstellen van stoplicht

Ik heb ook de neiging om snel door oranje (met het risico dat het stoplicht naar rood schiet) te rijden als ik lang achter een rij auto's moet wachten. Er worden dan twee auto's doorgelaten, een derde auto schiet nog door het oranje licht heen en dan is het weer wachten geblazen in de lange rij. Die rij is dan drie auto's korter! Je zal dan moeten wachten en wachten, totdat de rij weer 3 auto's korter wordt! Dus wat doe je dan als je vlakbij het stoplicht bent alsls het op groen gaat? Juist! Snel optrekken, je ziet in je ooghoek dat het op oranje gaat en hoeraa, je hebt het gehaald (soms met een fractie van een seconde op rood)! Dat is inderdaad die psychologische factor waar Tinus het over had.
Dus beter afstellen die stoplichten!!!
En ik weet dat dit niet met opzet zo is ingesteld, want het gebeurt ook soms dat dat stoplicht wèl juist werkt...
En nog wat anders: ik heb wel eens gehoord dat men van plan is om ervoorte zorgen dat men op de stoplichten kan zien hoelang een stoplicht op rood blijft staan (bijvoorbeeld dat je kan zien hoeveel seconden het nog duurt voordat het op groen gaat springen). Gebeurt dat nog of is dat weer een luchtballon?

Lys Lionne

Lys Lionne

10-01-2010 om 22:47

Ik was het dus...

Ik was de startster van bovenstaand draadje en moet erbij vermelden dat dit absoluut tegen mijn gewoonte in is. Ik gaf (geef) ook echt niet nog een beetje extra gas om het nog te halen, ik heb de duur tussen oranje-naar-rood gewoon verkeerd ingeschat en haalde het dus net niet. Jammer voor mijn portemonnee en gelukkig heeft het geen gevaarlijke situatie opgeleverd. Voor wat betreft de hoogte van de boetes ben ik voor inkomensafhankelijke boetes om iedereen op gelijke mate in de portemonnee te treffen. Geen idee of dit te realiseren is hoor, maar mij lijkt het wel wat. Op die manier krijgt zelfs de best betaalde zakenman er op den duur een hekel aan om door rood te rijden ;-)

Pluk53

Pluk53

11-01-2010 om 12:40

Amsterdam

ben ooit in Amsterdam op een oranje licht afgereden, en minderde vaart. Auto achter mij passeerde mij rechts, maar koos er uiteindelijk toch voor rood te stoppen. Bestuurder stapte uit, en kwam bij mij verhaal halen: hoe ik het in mijn botte hersens haalde om te stoppen voor oranje. ( bestuurder was nieuwe nederlander, ~25, in glad pak. Auto was een dure BMW)

Pluk

In Amsterdam wordt agressief gereden, door automobilisten en door fietsers. Ik woon hier al lang, en heb een tijd in Alkmaar gewerkt (waar ik ook ben opgegroeid) en het verschil in rijgedrag tussen de twee plaatsen was opvallend. De achtergrond van de chauffeur maakt overigens naar mijn idee in dat opzicht weinig uit.

Wat achtergrond betreft: wie altijd heel netjes rijden, heb ik het idee, zijn Duitsers. Maar nu ga ik in Amsterdam steeds de mist in. Ik zie bv een auto de zebra naderen; hoera, hij heeft een wit nummerbord met zwarte letters: een Duitser, ik kan veilig oversteken. Ik zet een stap, en kan nog net op tijd het vege lijf redden door naar achteren te springen: was het g*** een Oost-Europeaan!
(er zitten hier veel Polen, Bulgaren en wat al niet, met allemaal wit-zwarte nummerborden. Ze rijden als Amsterdammers)

Groeten,

Temet

Pluk53

Pluk53

11-01-2010 om 15:15

Nieuwe nederlander

Temet, ik kan je verzekeren, dat de intimiderende manier van verhaal halen volledig paste bij de groep waar deze "nieuwe Nederlander" toe behoorde. Een rasechte Amsterdammer heeft zijn eigen stijl ( kan ook voor een provinciaaltje behoorlijk intimiderend zijn ;) )

Kaatje

groen geel rood is al net zo lelijk. Maar daar ging het niet over. :-)

Dorry

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.