Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

01-12-2008 om 21:59

Hebben jullie een krantenabonnement?

Al mijn hele huwelijk lang (en dat ís lang) komt mijn schoonmoeder zes dagen in de week 's ochtends met De Krant. U begrijpt: het hoogtepunt van de dag :-)
Nu hebben we afgelopen week schoonmama verhuisd naar een zorgcentrum en het brengen van de krant gaat dus niet meer gebeuren. Ja, misschien van de zomer een keertje als het mooi weer is en ze een wandelingetje maakt.
Maar nu: wat nu? Manlief overweegt zelf een abo te nemen, ikke totaal niet. Als ik een krant niet zie, dan mis ik hem niet ook. En ik vind het duuuuuuur, niet te filmen.
Hebben jullie een krantenabonnement? En is het het waard?

Tirza

cqcq

cqcq

01-12-2008 om 22:04

Proefabbonnementen...

Ik lees ook graag een krant, maar dat is inderdaad erg duur.. Mijn oplossing is regelmatig een proefabbonnement. Pas nog zes weken trouw voor 6 euro (dat was een hele goedkope.. ) momenteel de ND voor 18 euro voor 6 weken. Meestal moet er een half jaar of zo tussenzitten voor je opnieuw een proefabonnement mag afsluiten. Ik kom het jaar meestal redelijk rond (AD/volkskrant, nederlands dagblad, NRC, trouw, reformatorisch dagblad, alleen de telegraaf vind ik helemaal niets).

http://www.proefabonnementen-gids.nl/proefabonnementen/dagbladen-kranten

mijk

mijk

01-12-2008 om 23:05

Mijn krant is heilig

ik lijk wel zo'n ouderwetse vader uit de jaren vijftig. Stt, moeder leest haar krant! Het liefs had ik nog een krant, maar helaas een is duur genoeg maar als de de krantenjongen een dag mijn Trouw niet brengt dan ben ik de hele dag niet te genieten. Het valt in de zelfde categorie als zonder koffie zitten.. (en geen koffie èn geen krant is een catastrophe. Is me een keer gebeurd...

Mijk

tonny

tonny

01-12-2008 om 23:17

Kind(eren) bezorgen de krant

dus wij hebben een krant ;)

En toen kind(eren) dat nog niet deden, hadden we een abonnement, soms zelfs twee (aanbieding). Mijn man kan beslist niet zonder, ik ben iets minder verslaafd.

tonny

Krant op de pc

ik krijg elke morgen (gratis)mijn krant op de pc via kranten.com.
alle bekende dagbladen van nederland staan hier op,meestal lees ik de kranten nog even snel voor ik naar mijn werk vertrek.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-12-2008 om 00:58

Wel gehad

en toen had ik echt het gevoel dat de dag niet goed van start kon gaan zonder onze krant. We hadden de krant als cadeau-abonnement van mijn schoonouders gekregen, anders hadden we het niet gedaan. Wat een geld inderdaad voor een abonnement. Nu lees ik de gratis krantjes die je op het station kunt pakken. Ik neem ze ook altijd mee voor mijn collega's en dat wordt wel op prijs gesteld.

reina

reina

02-12-2008 om 07:02

Niet meer

De krant die we hadden stopte met het regionale deel en dwas toebn niet meer wat we wilden, daarna diverse proefabbo's gehad, maar we hebben geen krant kunnen vinden die zodanig beider goedkeuring had om de kosten waard te zijn.

Sjillie

Sjillie

02-12-2008 om 08:12

Wij

hebben nog tot eind deze maand een zaterdagabonnement op de regionale krant hier.

Hebben het opgezegd omdat het steeds meer tegenviel en de informatie die wij interessant vinden kunnen we ook op de digitale krant lezen.
Zonde van het geld dus.

krin

krin

02-12-2008 om 08:30

Een ochtendkrant (Vk). Man zou denk ik liever de NRC hebben, maar ik weet zeker dat ik er 's middags nog minder aan toe zou komen dan 's ochtends, dus houden we het maar zo. Het is duur, ja, maar wel lekker.

Brianna F

Brianna F

02-12-2008 om 08:38

O ja

Ooit heb ik de krant een keer opgezegd, maar nog voordat deze niet meer werd bezorgd opgebeld om mijn opzegging te annuleren. Zonder ochtendkrantje is mijn dag niet compleet. ik kijk 's ochtends vroeg de krantenbezorger zowat de straat in en ruk het nieuws nog net niet uit zijn handen. Alhoewel, de keer dat hij de krant in de brievenbus stak had hij 'm volgens mij nog niet losgelaten toen ik de krant al greep. Hij moet ook wel gedacht hebben: volautomatische brievenbus?

Amarins

Amarins

02-12-2008 om 09:51

Yes

... en om een vergelijking te maken: een abonnement is bijna een huwelijk :-). Ik zou de VK niet kunnen missen en ik vind het bovendien inhoudellijk gezien geen vergelijk met de gratis kranten. En een papieren krant leest wat mij betreft ook veel lekkerder dan een krant op de PC (ook een tijdje gehad). Er moet veel gebeuren wil ik 'm opzeggen.

Pluk53

Pluk53

02-12-2008 om 09:53

Trouw dus

ja, wel abonnement, al heel lang. Het is ook een beetje een club-gevoel. Ik vind die proef-abonnement-hoppers parasiteren op het systeem.

tonny

tonny

02-12-2008 om 10:09

Weekendabonnement

voor al die mensen die een dagelijkse krant zonde van hun geld vinden omdat ze er toch niet aan toe komen: neem een weekendabonnement (vr/za of alleen za) van NRC Handelsblad. Zitten leuke bijlagen bij die je vervolgens gespreid over de week kunt lezen.

En inderdaad, ik vind een krant lezen aan tafel met een kop thee en een stuk dikke speculaas veel meer ontspannen dan online kranten op de PC. Al is het maar dat je daar niet moet gaan zitten kruimelen, op dat toetsenbord ;)

tonny

Leonhard

Leonhard

02-12-2008 om 10:16

Nee

Wij hebben geen krant. Wel jarenlang vanalles geprobeerd, maar bij geen enkele krant wilde een warm gevoel ontstaan.
Kostte wel een vermogen.

Dagelijks nieuws halen we van de NOS of teletekst. De rest van het wereldgebeuren verklaren we met behulp van literatuur.

Incidenteel lees ik Die Zeit, vanwege de grotere en dieper gaande artikelen. Is dan ook een weekkrant, dus niet actueel in de zin van dagelijk nieuws - of de waan van de dag.

We kunnen de meeste 'berichtgeving' eigenlijk best missen.

Nee

wel af en toe een keer een proefabonnement en dat is leuk maar vaak blijft de krant dan liggen en de dag erna is het oud nieuws he. Daarnaast is mijn man teletekst verslaafd dus het nieuws krijgen wel wel mee. Journaals zien we hier ook maar zelden trouwens.
Wel neemt manlief bijna iedere zaterdag de krant mee als hij boodschappen gaat doen. Dat is een gewoonte geworden en de zaterdagkrant is voor ons wel het leukste om te lezen.

Bastet

Bastet

02-12-2008 om 11:01

Nee

Wel afen toe een proefabonnement,maar elke dag de krant met vast abonnement vind ik erg duur.
Groetjes,Bastet

Twee zelfs

Hier het Financieel Dagblad en het NRC. Die eerste lees ik overigens alleen in het weekend. Op mijn werk en op internet lees ik nog Volkskrant, Trouw, NRCnext en soms een buitenlandse krant (o.a. New York Times, Die Zeit). Een echte nieuwsjunk dus ;-)

angel3

angel3

02-12-2008 om 11:37

Weekend van volkskrant

Wij hebben een weekendabono van de Volkskrant. Die krijg je dan do, vrij en zat incl het magazine (die ik zelf erg leuk vindt)
Ideaal. Anders komen we er toch niet aan toe.

Maylise

Maylise

02-12-2008 om 11:51

Ook een krant

Ik heb een abonnement op de Volkskrant. Ik zou ook liever de NRC nemen maar vind het juist zo fijn dat deze krant 's ochtends komt. Ik wil de krant weleens opzeggen want ik kom er weinig aan toe sommige dagen en mijn man leest de krant ook niet want daarvoor spreekt hij niet genoeg Nederlands. Ik heb echter ook kinderen die de krant lezen dus in in principe brengt het zijn geld wel op. En ik vind het persoonlijk heel fijn om 's ochtends even de krant te lezen. Die gratis stationsblaadjes vind ik niet een volwaardig alternatief.

Mijn man haalt meestal 's middags een krant, meestal Le Monde en die lees ik dan ook, soms een arabische krant. Zelf koop ik 's weekends regelmatig the guardian, the independent of the NY Times.
Dus 's ochtends meestal de volkskrant en dan 's avonds le Monde en in het weekend een hele stapel kranten en tijdschriften.

Maylise

Jujube

Jujube

02-12-2008 om 14:01

Zaterdag

Wij hebben een zaterdagabonnement op het Parool. Fijne krant en prima te doen. Elke dag zou echt niet lukken; ik heb geen tijd om iedere dag uitgebreid de krant te lezen (man neemt wel vaak De Pers mee).
Groet,
Jujube

Tirza G.

Tirza G.

02-12-2008 om 15:33

Aha!

Ik heb alweer een hoop geleerd. Weekendabo's, proefabo's, kranten.com, tjonge, wat is er toch veel kennis hier :-)
Het ritueel ontbijten met krant ken ik niet, schoonmama komt pas eind van de ochtend met de krant en als het niet uitkwam 's middags pas. Bovendien heb ik een groene bus aan de straat, ik zie me nog niet in m'n flanelletje om 7 uur de krant aan de straat gaan pakken :-)
Dan voor jullie reacties, ik heb weer wat om over na te denken.

Tirza

Nee, koop af en toe

Ik mis de krant eigenlijk niet en ik zou ook niet weten welke krant ik zou moeten omdat ik graag een krant wil die mij ook wat regionaal nieuws brengt en dan kan ik niks met Volkskrant, NRC etc. Het Dagblad van het Noorden vind ik een "shit"krant en dus koop ik af en toe op zaterdag een krant (meestal Volkskrant trouwens). Verder ben ik een fervent kijker van actualiteitenrubrieken, haal ik het nieuws van internet en TV en ben ik verder geabonneerd op de Elsevier. Het regionale nieuws haal ik uit het gratis bokkeblaadje. Ik vind het prima zo.

Oh ja, gratis kranten

Mijn man neemt wel bijna iedere dag de Metro, Pers en Spits voor me mee. Maar het enige dat ik daarmee doe is de puzzels maken ;)

We lezen het Nederlands Dagblad, halleluja voor het kerkelijk nieuws en de familieberichten. Elke dag lees ik de krant met een kop koffie, genietend van de stilte:)

Cobi :-)

Volgens mij lees ik dezelfde krant als jij :-). Zou het niet willen missen hoor, inderdaad lekker ontbijten met de krant erbij (en lunchen vaak ook nog :-)), wat regionaal nieuws naast het landelijke- en wereldnieuws en geen tv-gids nodig.
Man leest vaak de Spits in de bus en brengt die ook wel eens mee, dat vind ik geen fijn krantje.
Op mijn werk lees ik heel af en toe tijdens mijn pauze wel eens een Volkskrant, AD of Telegraaf, maar dat vind ik allemaal niet echt wat.

Manus

Manus

02-12-2008 om 22:46

Jasses...

moet er niet aan denken om geen krant te hebben. Soms wordt-ie 's ochtends wel eens te laat bezorgd, waardoor mijn ontbijt alleen uit een boterham en kopje thee bestaat. Da's niet fijn; 't geeft het gevoel dat ik de hele dag achter de feiten aan loop. Mijn Volkskrantabonnement stamt nog uit mijn studententijd - ben benieuwd of je iets krijgt als je 25 jaar abonnee bent - en is dus zeer aan mij gehecht (of andersom).
Verder nemen we soms de zaterdageditie van de regionale krant voor een tijdje op proef.

Manus

tonny

tonny

02-12-2008 om 23:05

Het lijkt me niks, een ochtendkrant

daar heb ik dan helemaal geen geduld voor. En ontbijten met een krant tussen de eetspullen, nee, dat lijkt me niks, dat schiet niet op. Ik heb 's ochtends geen behoefte aan afleiding.

's Avonds na het eten lekker breeduit op tafel vind ik veel fijner. Nee, niet in een stoel, mijn armen hebben geen comforabele lengte om zo'n krant prettig vast te houden.

tonny

rosa

rosa

03-12-2008 om 08:01

Van avond naar weekend naar ochtend

We hebben heel lang de NRC gehad, maar eigenlijk 's avonds geen tijd om te lezen dus dan ging-ie vaak ongelezen weg en daar is het inderdaad te duur voor. Toen weekendabonnement genomen (vrijdag en zaterdag) en af en toe Next gekocht en nu abonnement op NRC Next plus (met de echte zaterdagkracnt erbij). Heerlijk 's ochtends snel het nieuws en zaterdag alles. En iedere dag een sudoku.
rosa

Wel

Wij hebben een abonnement op de Volkskrant. Hij wordt in ieder geval iedere dag gescand op belangrijke onderwerpen en hij gaat maar zelden ongelezen de papierbak in.

Rembrand

Rembrand

03-12-2008 om 09:03

Al meer dan twintig jaar.

Toen we pas samenwoonden hadden wij een avondkrant. We woonden toen in een flat ( vier hoog zonder lift ). Ik had geen zin om elke dag in mijn ochtendjas de trappen af te lopen om mijn ochtendkrantje te halen.
Toen we verhuisden en in een rijtjeshuis gingen wonen heb ik weer snel een ochtendkrant genomen. Die hebben we nu nog steeds. Ik lees elke ochtend aan de ontbijttafel mijn krant en lees belangrijke berichten aan de kinderen voor. De middelste pakt altijd het sportgedeelte en de jongste ( tien ) begint sinds een paar dagen ook uit zichzelf de krant door te pluizen.
Manlief leest hem meestal s'avonds ( die gaat zo vroeg weg dat de krant meestal nog niet bezorgd is ).
M.

Jaymza

Jaymza

03-12-2008 om 18:37

2 zelfs

Wij zijn al jaren op zowel de telegraaf als de volkskrant geabonneerd. De verschillen zijn soms enorm.

Jaymza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.