Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Help ik word oud! herkenbaar?

Mijn 21 jarige beeldschone dochter komt met een uitgelaten *Goeiemorgen Ma *de kamer binnen.
om er meteen achteraan te blaten: wat is er met jou? wat zie je er uit??!!(waarom in hemelsnaam heb ik mijn kinderen ooit opgevoed met de regel : ALTIJD eerlijk zijn)?
Ja schat ,ik weet het, breng ik met een hese stem uit, het was gisteravond iets te gezellig op dat feestje , ik heb iets te veel witte wijn gedronken waardoor ik iets te laat mijn bed in ging om vervolgens iets te weinig slaap te krijgen.en nee,maak je geen zorgen ,er is niets.
Hoewel ,niets? er is wel iets!over een uur word ik immers fris en fruitig op mijn werk verwacht ,en daar kan ik echt niet aankomen met het hoofd wat ik nu heb!
Na een kop koffie en mijn eerste nicotineshot van deze dag neem ik een lekkere warme douche,maar omdat ik sta te tollen van de slaap besluit ik acuut te gaan voor de harde aanpak,de koude straal erop!
Zo, dat zet zoden aan de dijk,hoewel ik sta te bibberen als een verzopen kat voel ik de wallen uit mijn gezicht en de alcohol uit mijn bloed trekken .
Hehe daar knapt een mens van op.ik ben meteen klaarwakker.
Aangezien de spiegel me toch nog iets anders vertelt ,gooi ik er nog een lading slakkencreme ,wat poeder en een bescheiden laag mascara tegenaan.
zo kan ik er weer mee door.
Want hoewel ik 46 ben ,zie ik er werkelijk geen seconde ouder uit dan 46.
tevreden ga ik op weg naar mijn werk.
Met een vrolijk*goedemorgen* stap ik binnen,waarna er een collega op me afstapt, me bezorgd aankijkt ,en zegt; gaat het wel goed met jou?
ja hoor, piep ik ,feestje gehad..........

Zucht,alle moeite voor niks.

Help ik word oud!

Maar dat feestje ,dat pakt niemand me meer af


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

'elk nadeel hep se foordeel'

Ik moet ineens denken aan dat draadje laatst over oudere moeders. Tegen de tijd dat mijn 21-jarige kind zoiets tegen mij zegt ben ik al 58! Dus ik bedoel maar, zo oud ben je nou ook weer niet

Groeten,

Temet

Onbegrijpelijke titel

De titel van mijn vorige posting is onbegrijpelijk, bedenk ik me nu, maar ik bedoel eigenlijk: een voordeel van later moeder worden is dat als je 21-jarige dan zegt dat je er oud (oid) uitziet, je dat ook bent. Maar ja,tegen die tijd vind ik 58 natuurlijk helemaal niet oud...

Groeten,

Temet

sus-anne

sus-anne

04-10-2008 om 22:08 Topicstarter

Temet

ik snap wat je bedoeld,ik ben vooral geschrokken van het feit dat ik het dus niet meer kan verstoppen onder een laag make-up als ik een avondje ben doorgezakt
het valt mijn dochter op ( daar kan ik nog wel tegen,die komt wel eens meer wat ongenuanceerd uit de hoek) maar zelfs mijn collega zag het aan me,tjah dat geeft toch te denken.................

sus-anne

sus-anne

04-10-2008 om 23:03 Topicstarter

Sini,

gisteren had ik er nog geen last van en nu is het er opeens,dat is even wennen.
maar meer water drinken is een goede tip,die ga ik uitproberen!
maar eerst moet ik nog even bijtanken van mijn feestje,dat duurt tegenwoordig ook een dag of drie

Kaaskopje

Kaaskopje

05-10-2008 om 02:07

Roken

Ik denk dat ik nu een opmerking ga maken die niet aardig lijkt: als de aanblik in de spiegel je niet vrolijk maakt waarom stop je dan niet met die nicotineshots? Dat je ouder wordt hou je niet tegen, maar je hebt er zelf ook invloed op hóe je ouder wordt. Ik ben in dat opzicht ook niet echt goed bezig hoor. Ik ben te zwaar. Met een lager gewicht zie ik er denk ik iets jonger uit.

Biene M.

Biene M.

05-10-2008 om 08:10

Gewicht

Ik vind juist vrouwen die wat te zwaar zijn er jonger uitzien, ze hebben minder rimpels en een voller gezicht. Ondanks mijn slanke lijn had ik altijd een bolle kop, maar nu ik de 40 nader verdwijnt het vet uit mijn wangen en komen mijn kaak, jukbeenderen, en wat plooien en lijnen tevoorschijn.

sus-anne

sus-anne

05-10-2008 om 09:08 Topicstarter

Nicotineshots

ja ,stoppen met nicotine zou misschien bijdragen aan een wat jonger uiterlijk.
ik ben daar dan ook al 20 jaar mee bezig,alle methodes die er maar bestaan heb ik uitgeprobeerd,helaas zonder resultaat.
het vreemde is dat ik zelf heel tevreden ben met mijn uiterlijk,ik durf gerust te zeggen dat ik er goed uit zie voor mijn leeftijd,mensen schatten me vaak jaren jonger.maar het punt waar het om draait was voor mij meer: ik kan niet meer camoufleren dat ik een avondje ben doorgezakt,en dat kon ik *vroeger*( of was het gisteren)wel.

liora

liora

05-10-2008 om 09:16

Ach

Hoi Sus-anne,

Ach weet je, ik ben 38 en ik kan echt allang niet meer een avondje doorzakken. Heeft niet alles met leeftijd te maken, maar wel veel met het moederschap. Ik wil niet uren met een kater in mijn bed liggen terwijl mijn zoon wakker is.
Doordat ik bijna nooit meer drink, kan soms 1 glaasje al heel heftig vallen, dus drink ik minder en minder. En als ik al drink, dan alleen een heel goede wijn of een lekker biertje.
48 Is best oud gewoon, niet lullig bedoeld. Je zult wel meer dingen niet kunnen.
En dan nu even heel kritisch: ken je de uitdrukking 'get over cute'? Er was eens een dame bij Oprah die allerlei racisme experimenten deed, maar die ook tegen een dame van rond de 40 zei 'get over cute'. Je lijkt jezelf nogal een leuke meid en cute te vinden (gezien je opmerking dat je er zo leuk uitziet, en gezien de hele self-indulgent stijl van je stukje).

Je bent gewoon een wat oudere dame van 48 die niet meer doordeweeks een avondje kan doorzakken zonder daar zichtbaar onder te lijden. Big deal!

En verder sluit ik me aan bij Kaaskopje: roken is ongeveer de lelijkste oudmaker. Vanaf een jaar of 40 krijgen rokers vaak zo'n lelijke, doorrookte gelooide huid

Kiki

Kiki

05-10-2008 om 10:33

Nou liora wat onaardig zeg

Sus-anne, ik ben ervan overtuigd dat je een leuke 'meid' van 46 bent! Je bent gewoon zo jong als je je voelt!

Ik ben 26 en ik zag er laatst na een avondje doorzakken ook uit als de dood. Het heeft dus niets met leeftijd te maken.

groetjes
Kiki

Bastet

Bastet

05-10-2008 om 10:48

Trouwens

Goed ontbijten doet ook een hoop!Helpt beter dan een nico-shot..)
Bastet

Liora

"Vanaf een jaar of 40 krijgen rokers vaak zo\'n lelijke, doorrookte gelooide huid"

En als je mazzel hebt, dan blijft het daarbij....
Ennuh, verder had je het inderdaad iets vriendelijker kunnen brengen.

Marith

Guinevere

Guinevere

05-10-2008 om 11:49

Ik snap de boodschap van liora wel..

..op een bepaald moment moet je accepteren dat je geen frisse meid meer bent, maar gewoon een mevrouw van middelbare leeftijd. Dat die acceptatie niet makkelijk hoeft te zijn, is natuurlijk een andere kwestie.
Wat je wel kunt proberen, is om een leuke, frisse mevrouw te zijn natuurlijk. En alcohol en sigaretten helpen daar niet zo goed bij natuurlijk....
Probeer eens andere rolmodellen te zoeken, leuke frisse middelbare vrouwen, Oprah bijvoorbeeld (wel met make-up).

Ik ben te oud om een avondje door te zakken

Teveel drinken (ook al is het iets) was iets wat bij mij bij het studentenleven hoorde. Toen was dat nog stoer en leuk, maar ik kan me al zo'n tien jaar niet mee herinneren wat daar nou zo leuk aan was.
Een nacht weinig slaap is altijd al aan me te zien geweest. Ik doe niet aan make-up, dus er valt ook niets te verbergen. Ik ben nu echter oud genoeg om dat niet erg te vinden, mensen moeten het op deze leeftijd nu toch van mijn karakter/kennis hebben en niet of ik nu een wat diepere kringen ondr mijn ogen heb of niet. Na een nachtje wel goed slapen trekt dat vanzelf wel weer weg. Ik kan er niet mee zitten.
Natuurlijk wordt ik ouder, ik ben nu 38. De huid op mijn handen wordt wat minder glad, ik krijg wat meer uitdrukkingsrimpeltjes erbij, af en toe een haartje op een plaats waar ik het niet leuk vindt, maandelijkse jeugdpuistjes worden eindelijk wat minder, maar wat geeft het. Ik voel me ipv ouder, vooral wijzer geworden en dat dat samen gaat met een iets minder gladde huid, so what, ik zou die echt niet willen inruilen voor de ervaring en kennis die ik er met het ouder worden bijkrijg.
Groetjes Jessica

sus-anne

sus-anne

05-10-2008 om 12:41 Topicstarter

Humor liora

Liora,
Ach weet je, ik ben 38 en ik kan echt allang niet meer een avondje doorzakken.""
dus eigenlijk heb ik gewoon mazzel dat ik to mijn 46 e gewoon nog af en toe eens door heb kunnen zakken?lucky me!

ik lijk mezelf een leuke meid te vinden........bijna goed liora ,ik voel mezelf een leuke meid,ik zit lekker in mijn vel en ben heel tevreden met hoe ik ben en hoe ik eruit zie.
dat wil niet zeggen dat het ook zo is,
het is slechts mijn eigen indruk van mezelf.
dat heet geloof ik zelfvertrouwen,is er iets mis met zelfvertrouwen hebben?( wat ik overigens de eerste 30 jaar van mijn leven niet had)

Verder heb ik dit berichtje hier neergezet met een knipoog,met humor,blijkbaar haal je die humor niet uit mijn stukje en neem je het allemaal bloedserieus.

en jij vind 48 best oud,heb ik alweer mazzel,ik ben *pas* 46!

liora

liora

05-10-2008 om 13:07

Nee

Susanne,

Wat is oud? Dat is echt een relatief begrip. Maar dat je op je 46e niet meer zo makkelijk een avondje doorzakt, is wel algemeen denk ik. Daarom zei ik ook dat ik op mijn 38e al niet meer zo goed daartegen kan.
Die humor haal ik er wel uit, maar ik vond het stukje ontzettend geschreven als: kijk mij een columnist zijn, vooral het einde vond ik nogal tenenkrommend. En inderdaad niet aardig van me om dat te zeggen, maar het is een beetje als Henkjan Smits die zegt 'laat die droom varen'. En het voordeel van 38 zijn is toch wel dat je gewoon kunt zeggen wat je vindt, ook als het niet zo aardig is.
Doel is niet om te kwetsen maar om aan te geven dat als je een leuk stukje wil schrijven, dit wellicht beter lukt als je de zelfvertedering eruit haalt.

Liora

tonny

tonny

05-10-2008 om 13:11

'laat die droom varen'

Tja, zo is dat...

Heb zelf dochters van 17 en 25. Qua formaat zijn we alledrie ongeveer gelijk, scheelt maar enkele kilo's en centimeters, maar verder...

Die 'eerlijkheid' van Sus-anne's dochter herken ik. En ik straf het hard af! 'Hoe zou je het vinden als ik je zo zou benaderen, lieve dochter?' Brrr.

Erg doorzakkerig ben ik niet, maar laat naar bed, dat zie je meteen. Voeg daarbij het feit dat ik wat betreft visagie en kapsel erg gemakzuchtig ben aangelegd, dan is 'laat die droom varen' haalbaarder dan stug streven naar jong eruit zien. Van binnen voel ik me wel zo, zeker wel, maar de jeugd hier in huis houdt me met beide benen op de grond.

Volgend jaar hoop ik 50 te worden.

Tonny

sus-anne

sus-anne

05-10-2008 om 13:32 Topicstarter

Tonny

van binnen voel je je wel zo,dat is herkenbaar,ik voel me van binnen soms 30,maar van buiten ben en blijf ik 46,en inderdaad ook mijn kids houden me wat dat betreft wel met beide benen op de grond

Liora,mijn bedoeling was niet om een *leuk stukje* te schrijven,ik wilde alleen horen of anderen herkenden wat ik ervaar.

sus-anne

sus-anne

05-10-2008 om 13:35 Topicstarter

Cameron

Waar je vroeger met een mascaraatje weer fris en fruitig de wereld inkeek, heb je nu een doosje lucifers nodig en nog word je gevraagd wat je mankeert.

je snapt precies wat ik bedoel!

Bastet

Bastet

05-10-2008 om 14:53

Oprah?

Oprah met makeup fris?Neuh,zo dichtgeplamuurd is toch niet fris?Bah!
Bastet

Maylise

Maylise

05-10-2008 om 15:14

Ouder worden

Ik vind dat Liora wel gelijk heeft. Elke dag worden we weer wat ouder en op een gegeven moment zijn we gewoon niet jong meer.
Toch merk ik dat veel mensen vrij krampachtig aan die jeugd vasthouden. Zo kreeg ik last een uitnodiging voor een bepaalde gelegenheid speciaal voor jongeren. Ik belde op om te zeggen dat ze zich hadden vergist en waarschijnlijk dit voor een ander was. Die persoon aan de andere kant zei echter dat het voor jongeren tot 50 was. Dat vindt ik dus echt een bepaald soort zelfbedrog als je als bijna 50jarige nog denkt dat je jong ben. Maar volgens de organisator trok het zo dus meer bezoek.
Een ander voorbeeld is sommige kennissen (zelfde leeftijd als ik) die steeds spreken over dat ze zo'n aardige meid of zo'n gezellig meisje ontmoet hebben/als collega hebben etc. Dan informeer ik verder en blijken die "aardige meiden" al ver over de 4O te zijn. Ik snap niet dat je die nog als meiden betitelt: vrouwen lijkt me een veel betere en accuratere term. Ook een soort vorm van zelfbedrog. Zolang dat nog "meiden" zijn dan zijn wij dat ook of zo zal de onbewuste redenatie wel zijn.

Maylise (niet jong meer)

liora

liora

05-10-2008 om 15:44

Inderdaad!

Oh ja, dat vind ik ook zo erg, als middelbare damens worden gebombardeerd tot leuk meisje, leuke jongen, collegaatje, ieks!!!

Liora

Sancy

Sancy

05-10-2008 om 16:47

Ach

ik voel me al jaren jonger dan jaren geleden en ook ik kom wel eens verkreukeld mijn bed uit. Vrijwel nooit make-up dragen, dat scheelt ook, mijn huid blijft daar toch het frist bij.

reina

reina

05-10-2008 om 17:21

Ach

Zolang mijn leerlingen en collega's nog verbaasd zijn als ze m'n leeftijd horem, zal het wel mee vallen Aan de andere kant kijk ik soms onverwacht in een spiegel en zie een veel ouder iemand dan ik me voel . Het is zó relatief. Ik herinner me dat mijn dochter 18 was en het had over 'zo'n ouwe vrouw van 30' ( die had zich niet gedragen bij hun in het restaurant ofzo), toen dacht ik: "ouwe vrouw, 30??"

sus-anne

sus-anne

05-10-2008 om 18:05 Topicstarter

Reina

mijn dochter vindt mensen van boven de dertig ook oud haha,en inderdaad mijn spiegelbeeld klopt ook niet met hoe ik me voel,zal ik een andere spiegel kopen?

Roos

Roos

05-10-2008 om 20:06

Artikel

Ik heb laatst een artikel in een tijdschrift gelezen waarin het hierover ging. Het ging erover dat je jezelf vaak jonger inschat dan je overkomt. In je eigen ogen ben je meestal jonger. Schijnt iets te maken te hebben met dat tijdens de periode 15-30 er veel eerste keren zijn, die je beter opslaat in je geheugen en waardoor de tijd langzamer lijkt te gaan, zoiets.
Roos

Tirza G.

Tirza G.

05-10-2008 om 21:21

Liora!

Die mevrouw bij Oprah is mijn idool Jane Elliott. Ze zei, om precies te zijn, tegen een zeer leuke, charmante, giechelende, geblondeerde dertiger: stop being cute. Start being competent.
Het ging haar om vrouwen-discriminatie, om de rol die vrouwen spelen in de maatschappij (lief, schattig, mooi). En dat dan zo tegen gaat vallen als je dat niet meer uit kunt nutten, als de jongere generatie staat te trappelen.

Tirza

sus-anne

sus-anne

05-10-2008 om 21:34 Topicstarter

Verkeerd begrepen tirza en liora

Tirza *(. om de rol die vrouwen spelen in de maatschappij (lief, schattig, mooi). En dat dan zo tegen gaat vallen als je dat niet meer uit kunt nutten, als de jongere generatie staat te trappelen.
*

punt 1,ik ben niet lief ,schattig ,charmant ,geblondeerd en mooi,ik speel die rol ook niet,moet er niet aan denken.
ik ben tevreden met mijn uiterlijk en met hoe ik ben.
ik sta met beide benen in het leven,ik heb een eigen mening,bovendien heb ik er totaal geen moeite mee dat er een jongere generatie staat te trappelen ,ik vind mezelf gewoon de moeite waard.is dat slecht? is dat fout?mag ik dat alleen denken maar soms niet hardop zeggen?

het enige wat ik aankaarten wil met deze overigens voor mij luchtige discussie is: als ik een avondje doorzak,moet ik er tegenwoordig een hoop moeite voor doen om er smorgens weer fris en fruitig uit te zien,terwijl ik bij wijze van spreken een week geleden nog genoeg zou hebben aan een plens water.

Faith

Faith

05-10-2008 om 22:17

Heel herkenbaar hoor!

Ik begin steeds meer rimpels te krijgen en voor mijn gevoel ook meer make-up om die te verdoezelen, samen met de vlekken in mijn gezicht. Tja. het zij zo, ik vind het niet leuk , maar ik ben wel al 7 jaar ouder dan mijn schoonzusje is geworden! Zo relativeer ik het maar... Faith

noniema

noniema

07-10-2008 om 20:43

Steeds wat meer verzorging

als veertiger zorg ik steeds beter voor mezelf: wat vaker naar de kapper, haar verven, schoonheidsspecialiste, kleding wat duurder, allemaal dingen waar ik vroeger nauwelijks bij stil stond... want ik zag er toch wel leuk uit Ben benieuwd wat ik er als vijftiger allemaal voor ga doen en laten?

joll

joll

07-10-2008 om 22:10

Tirza en liora

De spijker op zijn kop, ik las laatst ook eens dat het best een Nederlands verschijnsel is: oude meisjes. Dus veertigers met twee staartjes in. Ik heb me pas onlangs gerealiseerd hoe oud ik eigenlijk ben: 39. Vanaf mijn 15e heb ik massa's kerels achter me aan gehad en draaide elke kerel op straat zich om. Ik wist niet anders. Nu begin ik die neutrale blik te krijgen. Ze kijken niet meer twee keer, ze gaan niet meer stotteren als ik ze aanspreek. Ik kan je vertellen dat ik het best wennen vind. Maar beter dat me te realiseren dan het oude meisje uithangen. Overigens zeg ik niet dat jij dat deed, Sus-anne, ik vond je stukje best leuk en ben jaloers dat je je dochter zo jong hebt gekregen: als ik 46 ben is mijn oudste pas 16 en mijn jongste 11.
Jij kan nu weer lekker lol gaan maken...alleen iets minder drinken dan vroeger...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.