Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

marjolica

marjolica

08-07-2011 om 16:24

Het eo - taboe

Bij de draad 'wat mocht je vroeger niet' bleek voor verscheidene kinderen van toen de EO taboe te zijn bij het TV kijken (of de Vara, of de VPRO); legden jullie ouders ook uit waarom?

In de discussie over 'spijt van kinderen' komt het 'EO-gevoel' ter sprake dat dit zou betekenen dat nare dingen in het leven die kennelijk een of andere bedoeling hebben
Nou ja, dat is (als het al waar zou zijn) niet typisch EO ; in Oosterse godsdiensten is er ook een bepaalde gedachte over moeilijke zaken op je pad.
Ook mensen zonder religie hoor je soms zeggen dat ze van iets naars veel geleerd hebben/ wijzer zijn geworden en dat het daarom toch van waarde was.

Welk beeld hebben mensen van de EO?
is dan op grond van iets irritants dat ze ooit zagen?
Waarom is de EO zo taboe?

Ik schat eerder in dat dat taboe verleden tijd is

De EO had althans in mijn jeugd een heel ander imago dan tegenwoordig. Ik vermoed dat er maar erg weinig mensen principieel niet naar de EO kijken cq hun kinderen ernaar laten kijken. Bepaalde programma's wellicht, maar niet de hele omroep.

Tja

Ik mocht vroeger wel naar de EO kijken (Kleine huis op de prairie enzo), maar mijn ouders hadden er niks mee en dat voelde ik wel. De EO was gewoon te blij, te prekerig.

Mijn man daarentegen mocht bijvoorbeeld vroeger niet naar De Stratemaker op zee-show kijken, want dat was te anarchistisch. Hij komt juist uit een NCRV/EO-gezin.

Chris

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 17:06

Tja

Ik kom uit een familie waar ooit de dominee uit huis gezet is door mijn oma, omdat zij vaak ziek was en het een week na de geboorte van haar jongste baby in zijn hoofd haalde te vragen wanneer de volgende kwam....wij zijn van oudsher nogal wars van instituten die ons voorschrijven hoe te leven. Mijn ouders wilden graag dat wij begrepen dat wij zelf een leven kunnen leiden met alle leuke dingen en ellende die daarbij hoort zonder een instituut als een kerk nodig te hebben.

Maylise

Maylise

08-07-2011 om 18:06

Wij keken vroeger wel naar de EO. Niet bewust of onbewust maar bij ons thuis was er niet zo'n voorkeur voor bepaalde zenders. Nog steeds heb ik geen voorkeur of afkeer van de EO. Ze zenden leuke programma's uit maar ook wel eens progamma's die wat minder zijn.
Mijn kinderen keken vroeger naar een kinderserie van de EO(Benjamin Ben) en dat vonden ze heel leuk. De Kinderkrant trouwens ook. Dat is heel lang doorgegaan. Nog tot ergens in de jaren 90. Mijn jongste zoon keek naar een kinderprogamma met Elly (van Elly en Rikkert)

Mijn oudste kinderen zijn nog een poos lid geweest van de EO jongeren club en gingen naar de EO jongeren dag. Ik ben ook een keer meegeweest al was ik al lang geen jongere meer.

Inderdaad het kleine op de prairie in de jaren 70/80 en later in de jaren 90 Dr Quinn.

Rail Away wordt toch ook door de EO uitgezonden?

Eigenlijk let ik nooit zo op omroepen. Het is wel zo dat ik kleine kinderen eerder zonder toezicht naar de EO zal laten kijken dan naar SBS6 of zo. In elk geval weet je zeker dat de programma's minder grof zijn.

Maar ik vind eigenlijk het hele omroepen systeem wat achterhaalt. Ik vind een BBC achtig model beter bij de huidige tijd passen. Daarin wordt ook wekelijks ruimte gemaakt voor religieuze programma's.

In elk geval verder niks op de EO tegen.

Rafelkap

Rafelkap

08-07-2011 om 18:46

Stom

Wij vonden de E.O. stom om het hoge bekeringsgehalte. Tegenwoordig zijn ze wat hipper.

Biene M.

Biene M.

08-07-2011 om 20:00

Boodschap

Wij mochten niet naar de EO kijken vanwege de Boodschap. Het was allemaal stichtelijk, moraliserend en volgens mijn ouders zou dat indoctrinerend werken en zij vonden dat normen en waarden niet en passant bijgebracht moesten worden, maar openlijk en bediscussieerbaar. (Dat ging uiteraard over andermans normen en waarden, realiseerde ik me veel later.)

En ach, het waren de jaren '70, niet alleen mijn ouders deelden de wereld rigoureus in in Goed en Fout, dat deed zo ongeveer iedereen en de EO ook.

Overigens kijk ik nog steeds niet naar de EO, maar eigenlijk kijk ik sowieso amper tv. Mijn kinderen mogen wel naar de EO kijken, maar bij Zappelin ben ik niet weg van de programma's die de EO uitzendt. En van wat ik 's avonds af en toe voorbij zie komen ook niet. Maar goed, dat valt niet erg op, want ik vind veruit het meeste bagger en wat de moeite waard is mis ik, omdat het niet meer in mijn systeem zit dat ding aan te zetten.

Overigens vraag ik me af wat zoveel mensen zo vreselijk vonden (en vinden) aan de VPRO. De VPRO is volgens mij de enige omroep met goede wetenschappelijke programma's en maakt nog steeds de leukste kinderprogramma's en komt met een ingenieus concept als zomergasten. En Koot en Bie vroeger, wat was daar nou mis mee?

Janna3

Janna3

08-07-2011 om 20:09

Bekeringsdrang

Bij ons mochten we inderdaad niet kijken vanwege de bekeringsdrang. Dat was toen vrij extreem, met name in programma's als Kinderkrant. Mijn ouders vonden het zeer indoctrinerend. Niet vanwege het geloof, ik kom uit een predikantenfamilie, maar vanwege de dwingende toon. Stratenmaker op zee show mocht wel, net als JJ de Bom en Herman van Veen...

Kaaskopje

Kaaskopje

08-07-2011 om 20:28

Vpro

De reden dat wij niet naar de VPRO keken was naar mijn gevoel omdat het toch een beetje als linkse clubzender gezien werd. Waarschijnlijk ook wat ordinair wat de humor betreft, gok ik zo. Wie een beetje progressief en linksig was, keek ook naar de VPRO. En ik kom uit een VVD nest. Ach, ik ben later alsnog bijgespijkerd door vrienden en man:-)

Biene M.

Biene M.

08-07-2011 om 20:32

Ordinair?

Ha, zo zie je maar hoe subjectief het allemaal is. Ik vind André van Duin en Benny Hill vulgair.

Niks mis

met de EO. Mijn dochter kijkt met veel plezier naar That's The Question, en toen ze nog wat jonger was was dat schoolTV-programma van Elly en Rikkert favoriet. Ikzelf vind Jong leuk, en een leuke natuur- of reisdocu is ook nooit weg. Ik vind het juist wel grappig dat er tenminste nog een omroep is die nog enigszins vasthoudt aan zijn oorspronkelijke identiteit, al kan ik dan verder niks met hun boodschap.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-07-2011 om 21:21

Biene

André van Duin is niet ordinair vind ik persoonlijk. Soms een beetje plat, maar ach, dat zie je bij de meeste cabaretiérs en lolbroeken. Ik heb er zeker vroeger dubbel om gelegen. Dat keken wij thuis dus wel. Mijn ouders waren ook lid van 'de grootste familie van Nederland' en dat was uiteraard omdat ze de programma's leuk vonden. Mijn man kijkt er nog steeds naar André van Duin als het op tv is en om eerlijk te zijn ga ik er niet meer voor op de bank zitten. Benny Hill is inderdaad vulgair. Ik kan het niet leuk vinden.

krin

krin

08-07-2011 om 21:39

Vpro

Ik kende vroeger wel meer kinderen die niet naar de VPRo mochten kijken. Dat waren rare, vrijgevochten, groffe, linksige programma's. Niet gezellig. En er werd gevloekt, dat ook nog eens. WIj mochten gelukkig wel kijken, we hadden ook de VPRO-gids. Ik ben nog steeds tientjeslid, of hoe heet dat.
De EO was bij ons thuis niet verboden, de TROS hadden mijn ouders misschien graag verboden, maar dat deden ze niet. We keken zelfs met z'n allen naar Willem Ruys, met ons wekelijkse glaasje sinas en een zak wurmpjes eh... Nibbit, bedoel ik.

Tirza G.

Tirza G.

08-07-2011 om 23:00

Zuilen

Het stamt denk ik uit de tijd van sterk religieuze zuilen. Ik kom uit een goed gereformeerd gezin en dat zijn geen blije mensen za'k maar zeggen. Het leven is lijden enzo, rechts van het midden in de protestante kerk. Niet helemáál rechts, niet bij de zwarte kousen enzo, dat dan weer niet. De EO was (in die tijd) evangeliserend en dat mocht dan weer niet van de geloofsbeleving van mijn ouders. Valt niet onder het protestantisme, zit meer in de hoek van de Pinkstergemeente enzo. De VPRO waren de 'vrijzinnigen' en die zijn dan weer net te ver van God los - die zitten helemaal links in de protestante kerk, die zien Jezus niet zozeer als de Zoon van God, maar meer als een leuke populaire profeet die fijne dingen zei - ofzoiets.
Wij waren ernstig NCRV. KRO mocht ook niet, dat zijn de katholieken he. Die mogen vloeken.

Tirza

Geen direct verbod

Mijn moeder had wel een hekel aan de meeste VPRO kinderprogramma's, wat zo duidelijk gemaakt werd dat de lust om te kijken je wel verging, maar of het nu aangeleerd is of niet, ik vond het zelf eigenlijk ook niet leuk, dus ik had ook niet het gevoel dat ik iets miste.
EO mocht ik best kijken, vond mijn moeder ook niet geweldig denk ik, maar kennelijk niet zo erg als VPRO. Ik keek volgens mij trouw naar dat programma met die rupsbank, was dat Er kan nog meer bij? Daarna kwam volgens mij een programma over dieren dat ik dan ook nog keek. Toen ik ouder was keek ik naar Dr. Quinn, kwam volgens mij ook bij de EO en nog wat later naar Touched by an angel. Tegenwoordig let ik eigenlijk helemaal niet meer op van welke omroep een programma is, als ik iets leuk vind kijk ik het en anders niet, ik zou van de meeste programma's niet eens weten van welke omroep ze zijn.

Vic

Vic

08-07-2011 om 23:31

Vpro

Ik vind de meeste VPRO-programma's eigenlijk een beetje raar en helemaal niet zo leuk, m.u.v. de Villaflat en Loenatik. Dat zijn natuurlijk geen programma's uit mijn jeugd. Mijn ouders keken vroeger nooit naar de VPRO, ook nooit naar de EO volgens mij. Ze zijn wel al 35 jaar lid van de Tros ;-)

Jujube

Jujube

08-07-2011 om 23:40

Benny hill

Hee, geen kwaad woord over Benny Hill. Ik vond dat heel grappig, maar Waldolala ook. Ik mocht overal naar kijken. Ik keek erg graag naar 'het kleine huis op de prairie'. De EO-kinderkrant vond ik suf, alleen de truc die werd uitgelegd vond ik leuk. 'Van Kooten en de Bie' was vaste prik. We hebben ook wat DVD's. En kijk eens hoe actueel de tegenpartij nu nog steeds (of: alweer) is....
Toen ik een jaar of twaalf was zag ik een programma van de EO waarin letterlijk werd gezegd dat homo's genezen moesten worden e.d. Ik was zwaar gechoqueerd! Ik kon gewoon niet geloven dat er mensen waren met die overtuiging. Maar ze zijn er nog steeds :-(
Groet,
Jujube

Belle Époque

Belle Époque

09-07-2011 om 00:34

Mijn mening over de eo (lang!)

Ik heb de reacties nog niet gelezen, maar wel het eerste bericht van Marjolica. En omdat ik herkennend reageerde op het EO-gevoel in het onderwerp over "spijt van kinderen" wil ik graag mijn 2 centen geven over dit onderwerp. Mooi onderwerp trouwens!

Ik was een jaar of 8, denk ik, misschien iets jonger, toen de EO ging uitzenden. Dat ging met een enórme bekeringsdrang. Er waren leuke kinderprogramma's, maar al gauw werd er een preek aan gehangen over "kindjes van één Vader" en "schaapjes van de Heer". Aanvankelijk vond ik dat interessant, maar mijn moeder, die christelijk is, heeft dat wat gerelativeerd (vraag me niet hoe ze dat deed, we zijn alweer een jaar of 40 verder!).
Mijn ouders verboden me geen tv, maar wilden wel de discussie aangaan over bepaalde dingen. Zoals de bekeringsdrang van de EO, en het platvloerse van de VPRO. Dat deden ze op een goede manier, zeg ik achteraf.
Mijn moeder was op vrijdag zelfs groot fan van de EO! Ik was, vanwege mijn rooster, vaak vrij op vrijdagochtend, toen ik nog op school zat, en op Hilversum 3, nota bene de popzender die tegenwoordig 3FM heet, werden we elke vrijdagochtend om de oren geslagen met de ultieme truttigheid van Wessel Dekker, gevolgd door de Muzikale Fruitmand met geestelijke muziek van Johannes de Heer (ik heb mijn moeder als sinterklaassurprise ooit de "Bundel van Johanna De Dame" gegeven), uitgevoerd door het Urker Mannenkoor. Mijn moeder galmde uit volle borst mee. Oh gruwel...! Want ook al was ze gematigd en realistisch in haar geloof, als de EO op de radio kwam kon je maar beter maken dat je weg kwam! ;)

Veel later kwam ik via mijn schoonfamilie terecht in een strenger christelijk milieu (met veel lidmaatschappen op EO-visie), en ook met verstandelijk gehandicapten in een instelling. Elke zondag na de kerk naar die instelling om daar een gehandicapt (inmiddels volwassen) kind te bezoeken.
Ik weet dat je ook als ouder van een zorgenkind leuke dingen kan meemaken (ik heb dat ook beschreven in dat topic over "spijt"), maar de manier waarop deze volwassen kinderen blijmoedig werden beschreven als een "zegen en een geschenk van De Heer" deed me toen al wenkbrauwfronsen. Het was niet oprecht. Het was krampachtig. Op een heel beklemmende manier.
Dus toen de EO werd genoemd in het onderwerp over "spijt", dacht ik diréct aan die benauwde zondagen, dat volwassen kind dat daar in de bossen zat en werd verondersteld "een zegen" te zijn, terwijl ik doordeweeks ook de wanhoop en de tranen van de ouders en de brussen zag.

En nu? Nu heb ik een andere kijk op de EO. Ik zal er nog steeds niet lid van worden, maar ik kijk graag naar de talkshow van Knevel als ik tijd heb, ze durven de confrontatie steeds meer aan te gaan, en de programma's waarin wereldvreemde mensen bedrukt over hun afschuwelijke leven vertellen en vervolgens met glimmende ogen zeiden: "En toen kwam God in mijn leven..." zijn gelukkig ook realistischer geworden.

Zonder hun Christelijke imago te verliezen heeft de EO een realistischer identiteit gekregen, vind ik.

Die twee centen zijn ondertussen toch alweer een paar euro geworden, geloof ik...!

Fiorucci

Fiorucci

09-07-2011 om 07:17

Muzikale fruitmand

Oooh de muzikale fruitmand, de reden waarom ik altijd heel snel mijn bed uit was op vrijdag....op mijn hippe radiowekker hoorde ik dan ineens zalvend: Goedemorgen dames en heren, de muzikale fruitmand! Waaaah....*klap* wekker uit.

Biene M.

Biene M.

09-07-2011 om 08:12

En, marjolica

Kun je de reacties plaatsen?

Belle Époque

Belle Époque

09-07-2011 om 12:01

Wat er "fout" was aan de vpro (biene)

In mijn jeugd waren er nogal wat programma's van Wim T. Schippers. En dan bedoel ik niet "Op Zoek Naar Jolanda", want die waren nog redelijk braaf. Nee, ik bedoel Fred Haché, Barend Servet en Sjef van Oekel. Hoe die Schippers erop kwam weet ik niet, en het was zo plat als wat, maar menslief, wat hebben we gelachen, zoals je lacht om een scheet of een foute mop!
Voor Fred Haché (type opgeblazen wannabe-lolbroek) was ik nog te jong, voor Barend Servet (vond ik wel leuk, een beetje verstrooide maar lieve man) zat ik op het randje.
En toen van Van Oekel's discohoek. En die maakte al GDV-end meteen korte metten met nette programma's als Toppop. Hij (en zijn assistent, Ir.Evert v.d.Pik) banjerden dwars door de optredende artiesten heen, met als klassieker het optreden van Donna Summer, die net aan het doorbreken was in Nederland. Het arme schaap had geen idee wat haar overkwam (maar schijnt er later wel om gelachen te kunnen hebben).
Het is bewaard gebleven: http://www.youtube.com/watch?v=z1Abfmg3k7g
En dan begint het rond 3:00.

Het was natuurlijk zo fout als het maar fout kon zijn, maar Wim T. Schipperd staat volgens mij nog steeds bekend als "Koning van het Foute" en is dol op cliché's. Zo viel er elke keer in Van Oekel's Discohoek een boekenkast om, herinner ik me. Je wist dat het ging gebeuren, maar telkens weer was het féést áls het gebeurde ;-)))

Ik was net te jong voor Barend Servet, maar heb later veel teruggezien op het Nostalgiekanaal van UPC. Mijn kinderen zaten verbijsterd te kijken naar de zo-goed-als-naakte meisjes die wat heen en weer wiebelden op muziek (dansen kan ik het niet noemen) en hoe leg je uit dat "de spruitjes van Juliana" destijds zo'n schandaal veroorzaakten? Achteraf stelde het allemaal weinig voor en ik viel bijna in slaap.
http://www.youtube.com/watch?v=uFNl3RL4yj8

Toen al fout en nu nog eens hartstikke gedateerd...

Zou ik bijna Phil Bloom vergeten, in de jaren zestig hét gesprek van de dag wegens "bloot op tv"... Oók VPRO!

http://www.youtube.com/watch?v=0WL4fBN0yPs

Vergeleken met toen is de VPRO inmiddels een heel brave omroep geworden! ;-) Maar oeh, vooral in de jaren 60 en 70 waren ze rebels! (en in de jaren 80 maakten ze één van de beste radioprogramma's van Radio 3, nu 3 FM: De Wilde Wereld).

Belle Époque

Belle Époque

09-07-2011 om 12:04

Ja, die kant van de eo is er ook.

Ik heb zo'n 20-25 jaar geleden wel eens freelance gewerkt voor de omroepen (nee, ik ben geen oude beroemdheid of zo ;-) ). En geleerd dat het daar keihard is. Vandaag ben je "in", morgen sta je op straat en als je geluk hebt kan je nog een trap na krijgen.
De EO was hier een prettige uitzondering in. Een collega van me werkte daar enkele seizoenen en ze vond het een verademing vergeleken met de andere omroepen en de net opgekomen commerciële zenders!

Belle Époque

Belle Époque

09-07-2011 om 12:06

Stratenmakeropzeeshow

Mijn moeder zei: "Ik vind zo'n programma niet nodig, maar ik hou je niet tegen." Mijn broertje haakte na de pies-en-poep-uitzending af, zoiets revolutionairs trok hij niet! :-))) Ik logeerde toen bij een nichtje. Na aanvankelijke verbijstering (nee, dat kunnen ze toch niet maken?) hadden we er een giechelig plezier om.

Belle Époque

Belle Époque

09-07-2011 om 12:16

Nog even namijmeren

Zowel de EO als de VPRO en de Stratemakeropzeeshow en dat soort programma's die destijds als schokkend werden ervaren, hadden in ieder geval wél een eigen gezicht. De EO, omdat ze ijzerenheinig aan hun principes vast bleven houden. En die anderen omdat ze taboedoorbrekend waren. Okay, via Wim T. Schippers op een tenenkrommende manier, hoewel het ook wel weer interessant is om de opnames te analyseren: hoe hebben ze het gemaakt, was er überhaupt wel een draaiboek (bij van Oekel wel, maar dan nóg...)! De Stratenmakeropzeeshow zat technisch dan toch een stuk professioneler in elkaar.
Ja, schokkende televisie was dat vroeger. Maar soms is het wel eens goed de boel op te schudden. Waar ik meer moeite mee heb is de afzeikcultuur die er tegenwoordig is (hoewel, het neemt alweer af!). Dat begon met Paul de Leeuw (maar die maakte het dan weer goed door een schattige gehandicapte op schoot te nemen), en tja, over Powned wil ik weinig woorden vuilmaken, luister maar eens naar Echte Jannen, in de nacht van zondag op maandag, één lange afzeikerij.
Heel soms heb je nog wel eens zo'n schokprogramma. Zoals die donorshow van BNN. Heel omstreden, en best schokkend, want het is not done om te doen alsof er iemand doodgaat. Maar ze hadden wel mooi wat ze hebben wilden: aandacht voor tekort aan donororganen!

Belle Époque

Belle Époque

09-07-2011 om 12:17

N.a.v. de verzuiling...

Is dat typisch Nederlands?

Tirza G.

Tirza G.

09-07-2011 om 12:34

Cobi joehoe evne een tussendoortje

Wij stuitten gisteren al zappend op Hollands Glorie (jawel! naar het roemruchte werk van Jan den Hartog). Half 6, Ned. 2. Volgens mij is het elke dag :-)
Man man man man. Wat een TV. Geweldig. Je voelt je in één klap jaren jonger. De zee-opnames in de badkuip, de wankelende decors, een piepjonge Gerard Cox - smullen :-)

Tirza

marjolica

marjolica

09-07-2011 om 12:34

Verkeerd gespeld :) o.t.

Oh oh wat zie ik nou, Marjolica moet Majolica zijn. Mijn nick komt uit het verleden.

'Gompie is de naam van een figuur uit de televisieserie "Het Koerhuis van Papa Wirrewarre". Dit was een poppenserie die werd uitgezonden bij de NCRV van 5 oktober 1966 tot en met 25 november 1972. In 1967 werd de titel van het programma veranderd in "De Kijkkast". Gompie was een walrus die samen met zijn vriendjes en de Kijkkastman vele avonturen beleefde. De meest typerende uitspraak van Gompie was: "Gómpie...".
De vriendjes van Gompie waren andere poppen: Peentje, Majolica en Ritsaert. Allemaal woonden ze in huis bij Pappa Wirrewarre. Peentje was een ondeugend jongetje met rood haar, Majolica speelde een deftige dame en Ritsaert was een vos.'

Ben niet van EO-huize.
Ooit mopperde een evangelische vrienden waarom wij geen Visie-lezers waren, zoals dat christenen betaamt - in haar ogen. 'Nou, als Marjolica naar de EO-programma's gaat kijken, dan worden we lid,' sprak mijn echtgenoot.

Jaren later kwam dat trouwens wel zo ver. Niet dat ik inmiddels een trouwe EO-kijker ben, maar ik waardeer de omroep wel. De VPRO ook. BNN maakt ook aansprekende programma's.
Met de NCRV heb ik steeds minder. Kleurloos.

Het lijkt me inderdaad iets Nederlands, die verzuiling in de omroepenwereld. Ondertussen pretendeer ik niet met de gang van zaken in de media over ter wereld op de hoogte te zijn. Kan best dat het elders ergens ook zo gaat.

Leuk trouwens om te lezen, al die persoonlijke verhalen!

Belle Époque

Belle Époque

09-07-2011 om 14:43

De kleine waarheid op tv?!?

Die werd in de jaren 80 al eens herhaald door de BRT, sorry, Canvas. Gauw mijn mediabox instellen, die wil ik niet missen! Prachtig verhaal, enne... Die Willeke fascineert me al jaren! (terwijl ik maar een enkel liedje echt mooi vind, zoals Telkens Weer).

Tirza G.

Tirza G.

09-07-2011 om 15:40

Nee joh niet gerard cox

Dat was meer een voorbeeld. Hugo Metsers speelt de hoofdrol en ik zag Jan Bla(a?)zer voorbij schuiven. Gerard Cox speelde volgens mij gewoon zichzelf, maar ik was er verbaasd over dat die man ooit echt jong geweest is. O, en dinges. Hans Dagelet in z'n jonge jaren.

Ik wil je leven nog wel even wat opleuken. Derek de Lint had verkering met mijn ex-schoonzus, maar toen heette hij nog Dik :-) In het echt valt-ie tegen, niet onaardig, maar de sensuele uitstraling komt reallife niet zo over. Verkering raakte overigens uit, net als mijn huwelijk :-)

De Kleine Waarheid was een favoriet van mijn moeder. Had zij (die Marleen) niet een broer die niet helemaal goed was? Eppo? Heb die naam nooit meer serieus kunnen nemen.

Tirza

Hollands glorie

Is dat echt weer op tv? Ik herinner me nog goed de scène waarin een blote Hugo Metsers op een blote Josine van Dalsum ging liggen om haar onderkoelde lijf weer op te warmen. Ik was denk ik 10 of zo en dat maakte grote indruk ;-)

Chris

Was bij ons de eo maar taboe...

Ik krijg er nog steeds koude rillingen van. Vooral van Henk Binnendijk.

Bij ons werd de tv meteen afgezet zodra er buitenechtelijk geflikflooi plaats vond (dus ook gezoen) of er homo's op de buis kwamen. Ik heb gelukkig ruimschoots de schade ingehaald.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.