Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

An

An

03-12-2009 om 16:39

Het sinterklaaskado van mijn buurmeisje

Gisteren zat ik bij de dokter in de wachtkamer. Een buurmeisje (groep 3) van een paar huizen verder kwam binnen met haar (alleenstaande) moeder. Het is bekend dat ze het financieel erg zwaar hebben, samen met een paar buurvrouwen zamelen we regelmatig een doos boodschappen voor haar in, nemen het meisje mee naar club in de wijk enz, ze krijgt kleding enz enz. Het meisje zag mij en kwam heel blij met een prulletje in haar hand: "kijk eens buurvrouw wat ik van Sinterklaas in mijn schoen heb gehad?" Ze liet me een stressbal zien met daar heel groot een reklamelogo op. Ik deed net zo enthousiast als zij over haar nieuwe aanwinst en voelde me tegelijkertijd beschaamd: als je hoort wat mijn kinderen allemaal van Sinterklaas verwachten te krijgen, daar hoort echt geen stressbal bij.

amk

amk

03-12-2009 om 16:49

Goh

dan zou je nog verbaasder zijn over het kado wat mijn dochter vol trots zou laten zien: een mandarijn. (in ruil voor de appel voor het paard) verder zat er niets in haar schoen.

Een schoenkado kost hier standaard niet meer dan 50ct, 1 euro max.
Ik zou er dus niet verbaast over zijn als iemand mij zo'n kado zou laten zien. Mijn dochter zou er net zo blij mee zijn geweest. En ik kan zeker wel meer betalen maar wil het niet, en verbaas mij altijd over de bergen kadoos in aantal of in prijs die kinderen krijgen.

Maar ieder zijn keuze daarin, tenzij je je in de schulden gaat steken om grotere dingen dan je budget te kopen.

Rafelkap

Rafelkap

03-12-2009 om 17:21

Doen

Mijn zoontje is ook heel blij met reclamerommel. Maar wat ik zou doen: koop dan wat leuks (playmobielpoppetjes of 'meisjesspul' evt samen met wat buurvrouwen) en breng zaterdag wat langs (verkeerd bezorgd door Piet)

Blikspoes

Blikspoes

03-12-2009 om 18:19

Ja goed idee

Ik zou met z'n allen wat moois kopen wat ze graag wil hebben.
Mijn moeder kocht vroeger voor een vrouw die alleen woonde met 3 kinderen en bijna geen geld had een grote mand vol cadeautjes.Onder het mom van "delen met elander geeft vreugde en voldoening" Dankzij haar hebben die kinderen altijd een leuk Sinterklaasfeest gehad.

Overigens is mijn zoon ook blij met kleine dingen bijv. een stickervelletje maar een stressbal met logo tekent wel de situatie..

tonny

tonny

03-12-2009 om 21:59

Het is maar net hoe je het bekijkt

Jij vindt een stressbal met logo een treurig cadeautje. Waarom eigenlijk? Buurmeisje zelf zat er helemaal niet mee, zo te lezen.

Uit NRC van vandaag:

'Schoen zetten
Korosh: „En, had je nog wat in je schoen?”

Achmed: „Nee, weer niks.”

Korosh: „Ik 2 euro. Hoe heb je je schoen gezet?”

Achmed: „Gewoon, naast de deur.”

Korosh: „Sukkel, je moet je schoen op de verwarming zetten.”

Ik baal, ik kan moeilijk als juf zeggen dat Sinterklaas niet bij alle moslims langskomt. Een paar dagen later hoor ik beide boys weer.

Korosh: „En, is het gelukt?”

Achmed: „Nee, maar het komt goed. Ik heb mijn schoen bij de Lidl en de Albert Heijn gezet.”

Wat ben ik trots op mijn wereldburger.'

tonny

Polly Shearman

Polly Shearman

04-12-2009 om 10:09

Hoezo verkeerd bezorgd?

Dit is toch bij uitstek de gelegenheid om lekker op het raam te bonzen, pepernoten door de brievenbus te gooien en een zak voor de deur achter te laten???

iedeaaaaaaaal... !

de ware sinterklaas! zo moet het gaan.

emma43

emma43

04-12-2009 om 10:26

Tonny

Kippevel!!!!!!Schitterend verhaal.

An

An

04-12-2009 om 11:23

Vol verwachting klopt ons hart

Wij, als buurtjes, hebben voor een zak gezorgt met leuke meisjeshebbedingen en wat extra's voor mams, die wordt gebracht door zwarte Piet op zaterdag. Zoals gezegd, we doen af en toe eens wat extra's en de feestdagen zijn daar natuurlijk bij uitstek de gelegenheid voor.
Ik vind het balletje geen triest kado, het is fijn dat de moeder iets in haar schoen heeft kunnen stoppen. Ik vind het beschamend dat mijn kinderen een hele lijst klaarhebben met kado's, die zij verwachten te krijgen, terwijl zo'n meisje reuzeblij is met haar balletje en eigenlijk niets hoeft te verwachten.
Het is overigens niet gezegd, dat de kado's van hun lijst echt uit de zak tevoorschijn komen.

Rafelkap

Rafelkap

04-12-2009 om 17:21

Wat lief dat jullie dat doen!
(en ik snap je point)

Guinevere

Guinevere

04-12-2009 om 23:29

Geïnspireerd

Ik ben geïnspireerd geraakt en heb als extraatje ook 2 gratis reclameballen (van mijn werk) ingepakt en in de schoenen van de kinderen gedaan. Het zijn een soort rubberballen, dus ik verwacht dat ze het erg leuk vinden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.