Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

woef

woef

17-08-2012 om 12:08

Hond kopen

We hebben besloten dat we graag een hondje willewn. Ik ben opgegroeid met een hond en weet wat een plezier je ermee kunt hebben. Ik ben mij ook bewust van de nadelen. Kinderen zullen er dolblij mee zijn. Ik ga er vanuit dat ik uiteindelijk degene ben die voor de hond zorgt. Zo ging dat vroeger in ons gezin ook.. Mijn man heeft lang bedenkingen gehad maar is nu overstag; op voorwaarde dat het een kleine hond wordt.
Dat wil ik ook graag. We hebben 4 kinderen en we wonen in een huis met meerdere trappen.

Maar nu?
Ik weet niet zo goed waar ik beginnen moet. Ik wil me goed inlezen voor we eraan beginnen. Het moet een hond zijn die in een gezin kan, goed luistert en liefst niet zoveel verharen. Een mannetje of een vrouwtje? Ik denk aan een Maltezer of een Chiwawa (effe geen idee hoe je dat schrijft) of 1 slag groter; iets van een kleine poedel ofzo. (hadden wij vroeger thuis; superlief. De hond zal ongeveer 2-3 dagdelen per week alleen thuis zijn.

Ik zou het leuk vinden naar een cursus te gaan. Of is dat raar met een kleine hond?

Ik heb al gegoogled maar zie door de bomen het bos niet meer.

Wie kan mij op weg helpen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ely

Ely

17-08-2012 om 15:53

Mag ik

1 tip geven? Ga ajb wel op cursus, juist ook met een kleine hond. Ik ken zoveel slecht opgevoede kleine honden waar eigenaren en omgeving echt last van hebben. Denk aan: heel veel blaffen, echt niet luisteren, niet goed met (kleine of andermans) kinderen kunnen omgaan, maar bv ook agressief zijn als iemand in de buurt van hun eten komt of bij hun speelgoed in de buurt komt. Het is echt niet leuk.
En ook naar de andere kant: een hond die luistert is zo'n feestje, ook bv als je met kinderen en hond wandeling maakt en speelt, gewoon gezellig en ontspannen.

Qua ras heb ik eigenlijk geen tip, maar misschien kun je eens op de site van het asiel kijken, staat veel info per hond tegenwoordig, heel handig.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dihanne

dihanne

17-08-2012 om 17:53

Markiesje

Hoi

wij hebben onze hond nu bijna drie jaar, ook een klein hondje (een Markiesje).
Ons 'eisenlijstje' zag er vergelijkbaar uit, en wij kwamen dus bij een Markiesje. Wel een lange wachtlijst, en ik vind het jammer dat íe niet goed alleen kan zijn, dus voor jullie denk ik niet geschikt

Ik heb ook bij alle asiels in de omgeving gekeken, maar bij alle honden stond dat ze minder geschikt waren voor een gezin met kinderen. Dus dat is dan geen goed plan

Sinds we de hond hebben, heb ik me wel wat verdiept in het hele wereldje rondom rashonden, en het is heel erg hoe sommige rassen doorgefokt zijn, dus wel iets om rekening mee te houden

En ik zou zeker naar een cursus gaan, ook met een chihuahua. Er woont er eentje bij ons in de straat. Aanvankelijk was die niet op cursus geweest, maar hij begon kleine kinderen te bijten. Na een cursus gaat het nu hartstikke goed.

veel plezier met dit avontuur!

Dihanne

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

17-08-2012 om 18:36

Fauve de bretagne

Heeft een vriendin van mij. Wat een leuk beest! En ik ben helemaal niet "hondig" . Geen idee wat ze kosten...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Raad van beheer

Kijk eens op de site van de raad van beheer:

www.raadvanbeheer.nl/rashonden/rasgroepen-erkende-hondenrassen/

Kijk vooral eens bij rasgroep 9, de gezelschaps-honden. Ook staan op deze site de fokkers die aangesloten zijn bij een rasvereniging (mocht je met stamboom willen).

Heb je ervaring met het opvoeden van honden? Zo niet, let daar dan ook op bij de raskeuze. Terriers bijvoorbeeld hebben over het algemeen een vrij pittig karakter. Vergeet ook niet te kijken naar de benodigde lichaamsbeweging, en of dit aansluit bij jullie leefstijl.
Kijk ook eens rond bij asiels. Ook hier kan een hond zitten die aan jullie eisen voldoet. Veel succes maar vooral ook plezier met jullie zoektocht.

Wel cursus

Een cursus is erg leuk, ook met een kleine hond. Ik heb zelfs behendigheid gedaan met onze kruising-terrier midden tussen herders en rottweilers.
Een chihuahua of een westhighlandwhite terrier zou ik niet nemen. (allebei wat ingefokte erfelijke foutjes) Zo ook geen frans bulldogje, hoe schattig ze er ook uitzien.
Een borderterrier is klein, best slim en heeft volgens mij een vacht die geplukt moet worden, dus niet zoveel verhaart.
Een shihtzu is ook lief, shihtzu of maltezerkruisingen worden helaas vaak verkocht door broodfokkers (als "boomers") dus wel even uitkijken.
Een mannetje is "lastiger" met uitlaten, die willen overal tegenaan plassen. Een vrouwtje is duurder als je haar wilt laten steriliseren.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-08-2012 om 09:07

Lhasa apso

Wij zijn hier een enorme liefhebbervan de maltezer, maar dit ras is erg populair en ik weet dat veel maltezers problemen krijgen met de kniegewrichten. Dit was voor ons reden om naar een ander ras te kijken en het is een lhasa apso geworden. Klein, maar dapper.
Marktplaats staat vol met kleine kruisingen die van broodfokkers afkomen, het is moeilijk om tussen het kaf het koren te zien. Wij hebben uiteindelijk een betrouwbaar gezin gevonden met een mooi nestje. Onze pup is nu 14 weken oud.
veel plezier met zoeken.

Grt Dendy

Woef

Woef

18-08-2012 om 10:43

Zoveel informatie

Na 2 dagen rondkijken op internet duizelt het mij.
Wat een keuzes zijn er te maken; ras, geslacht, fokker of asiel, leeftijd...

Dor alle informatie ga ik twijfelen aan een pup; ik ben benieuwd hoeveel tijd jullie hieraan kwijt waren/ zijn. Ik ga zeker een cursus volgen want 'starten' met een hond heb ik nooit gedaan. Wij hadden 'gewoon'een hond. De cursus lijkt mij ook leuk. Het opvoedeen van een pup ook, maar is het haalbaar in een druk gezin met 4 kinderen tussen de 5 en 12 jaar? Dendy, jij bent net begonnen. Wil je er wat over vertellen?

En hoe vind je een betrouwbaar gezin? Ik heb echt geen idee.

Als jullie nog ideen of informatie hebben; heel graag.
Ik vervolg mijn zoektocht....

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-08-2012 om 11:55

Gewoon een hond

Hier ook een druk gezin en gewoon een hond. Het fijne van een kleine hond is dat je niet verplicht er uren mee moet lopen. Onze pup moet de laatste pupenting nog hebben en mag daarom nog niet op straat. Met dit mooie weer staat de achterdeur open en pup gaat gewoon naar de tuin om te plassen of te poepen. Dit is vrijwel vanzelf gegaan, al heeft hij natuurlijk nog wel eens een ongelukje. Onze pup is met 10 weken uit het nest gekomen. Meestal is dit vroeger, maar de fokker heeft ze bewust wat langer gehouden om ze een betere start mee te geven. Onze pup is ook werkelijk niet bang, vanaf het begin niet. Dat duidt er wel op dat ze goed gesosialiseerd zijn en niet uit een schuur komen.
Wij hebben lang gezocht, want we wilden echt geen handelaar of broodfokker. Maar we wilden er ook geen kapitalen aan kwijt zijn. Gewoon een hondje, zoals je zelf al zei. Ik weet dat er nog een zusje van onze pup beschikbaar is. Mocht je hiet meer van willen weten, dan kan ik je daar wel wat over mailen.
O, en ik ben met al mijn honden nooit naar cursus geweest. Dat moet je doen voor je eigen plezier en niet omdat het moet.

Grt. Dendy

Pup kost veel tijd

De opvoeding van een pup vergt veel tijd, zeker in de eerste weken/maanden. Voor wat betreft het zindelijk krijgen is het in het begin kwestie zo vaak mogelijk de pup buiten te zetten, zodat hij leert waar hij zijn behoefte mag doen. Doe dit in ieder geval na het eten, na het slapen en na het spelen. Dit kost per keer maar een paar minuten.
Soms wordt het advies gegeven om een pup niet op straat te laten als hij nog niet volledig ingeent is. Hier zitten echter wel twee nadelen aan. Ten eerste zijn juist de eerste 12 weken van een hondenleven erg belangrijk voor een goede socialisatie. Juist dan is het wenselijk om je pup met zoveel mogelijk situaties kennis te laten maken. Mee in de auto, naar de markt, naar het winkelcentrum, noem maar op. Dit kan ook echt wel, ook bij niet volledige inenting. Zorg dat je niet op plekken komt waar veel andere honden komen. Dus geen losloopveldjes en dergelijke. Het is een beetje afwegen van de risico's, maar persoonlijk vind ik het risico van een slechte socialisatie groter dan die van het oplopen van een ziekte.
Ander nadeel kan zijn dat je pup na 14 weken niet meer op andere plaatsen dan je tuin wil plassen. Dan kan het met een beetje pech veel moeite gaan kosten om hem nog op het grasveldje om de hoek te laten plassen/poepen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-08-2012 om 16:11

Jeekaa

Het advies om een hond niet op straat te zetten voordat het volledig is ingeent wordt volgens mij altijd gegeven. Vooral de parvo is dodelijk voor pups en waarom zou je dat risico willen lopen?
Ook na 12 weken kan je een hond heel goed socialiseren. En als het goed is is de fokker daar dan ook al mee bezig geweest.
Ik heb al meerdere honden gehad en die hebben allemaal de eerste weken in de tuin geplast en daarna gewoon tijdens het uitlaten.
Ik ben het dus niet met je posting eens
En wat moet een hond in hemelsnaam in een winkelcentrum?

Grt. Dendy

Qwendo

Qwendo

18-08-2012 om 22:24

Socialisatie

Begint na de 1e enting die ze bij de fokker of eigenaar hebben gehad.Dus rondt de 6e week. Met 12 weken ben je echt te laat met socialiseren. De inprentingsfase duurt tot de 8e week dus alles wat de hond in die periode meemaakt is enorm goed. Een beetje fokker gaat ook zelf met de honden op pad, winkelcentrum,station etc. Van 8 tot 16 weken is de socialisatie fase.

Na de 1e enting is de kans op parvo nihil als je maar niet in grote uitlaat gebieden met je hondje gaat.Je mag toch maar 1 minuut per levensweek met ze lopen dus ver kom je toch niet. Als er een andere hond kwam vroeg ik altijd of deze volledig ingeënt was en dan kan het echt geen kwaad.

Het is zo leuk een honden kind in huis, na 3 jaar zonder hond waren onze kids dolblijk dat er toch weer 1 kwam. En wij hebben geen kleine maar een grote van 45 kg.

Groetjs Qwendo.

Dendy

Dat advies wordt zeker niet door iedereen gegeven! Er wordt door veel dierenartsen en hondenkenners toch echt geadviseerd om wel naar buiten te gaan, naar veilige plekken. De kans dat een pup dan parvo krijgt (en eraan overlijdt, wat ook niet altijd zo is) is echt maar heel klein hoor.
Uiteraard gaat de socialisatie door na die 12 weken, maar de belangrijkste periode heb je dan wel gemist. Van 8-12 weken is bij honden de socialiseringsfase, waarbij hij ontzettend veel leert door hem met verschillende situaties kennis te laten maken. Dus ook het winkelcentrum (wat is daar mis mee?). Daar zijn veel mensen, veel geluiden, veel prikkels.

Over het plassen in de tuin. Ik zei ook dat er een kans is dat dat gebeurt, en niet dat het per definitie gebeurt. Ik weet uit ervaring dat er honden zijn waarbij dit wel moeizaam gaat.

Qwendo

Grotendeels eens met je, maar de socialisatiefase duurt van 8-12 weken. Daarvoor zijn de neonatale fase en inprentingsfase.

Asiel

zit vol met lieve honden, ook jonge en hele lieve goed opgevoede gezinshonden die om allerlei redenen niet meer bij de oude baas konden blijven, echt ga er eens kijken, het zijn niet allemaal kneusjes !

De asiels zitten nu bom en bom vol.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-08-2012 om 23:30

Jeekaa

Je lijkt je erin verdiept te hebben, maar ook ik ben niet met je eens dat je na 12 weken te laat bent. Je kunt de socialisatie thuis al beginnen. Nodig mensen uit, laat de pup wennen aan de stofzuiger, maar ook aan de autoriteit van 'de mens'. Zo moet een pup leren dat 'de mens' zijn etensbak mag aanraken, ook al zit hij middenin een brok eten. Hij moet leren dat er een riempje om zijn nek zit, in het beste geval moet er al een begin gemaakt zijn met zindelijkheidstraining en bedenk zo meer wat er mogelijk is. De búitentraining kun je echt beter uitstellen tot een pup goed beschermd is. Je kunt een pup best in je eigen tuin uitlaten in het begin. Tegen dat je de straat op gaat met pup, verplaats je je de grens waar pup mag plassen steeds verder richting straat. Je kijkt ervan op hoe snel zo'n beestje begrijpt dat hij buiten de tuin moet plassen. Je hoeft een hele kleine pup echt nog niet in een bus of trein te slepen, of door een winkelscentrum mee te nemen, dat kan ook best na 12 weken. Er zijn fokkers die menen dat je een pup niet eerder dan 12 weken mee naar huis mag nemen. Deze fokkers gaan als het goed is tegen die tijd ook wel eens met de pups over straat, maar ook als dat niet zo is, zijn ze echt niet verpest.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-08-2012 om 00:03

Woef

Ik zeg eerlijk dat het soort hond waar jij in geïnteresseerd bent niet helemaal mijn smaak is, maar dat is zo persoonlijk dat ik daar verder niets over zeg. Ik heb mij ooit verdiept in een iets minder groot dan een boxer ras dat bij ons zou passen en ben toen op een niet zo'n bekend ras uitgekomen. Een stoere hond die niet al te groot is, maar groter dan jij opnoemt. Ik heb het over de Entlebucher Sennenhond: http://www.esvn.nl/index.php
Lees voor de aardigheid eens wat de kenmerken van deze hond zijn

Kaaskopje

Zoek maar eens in Google naar de ontwikkelingsfasen van een hond. Veel sites hanteren de grens van 3-8 weken voor de socialisatiefase, maar eigenlijk zit daar nog een stuk inprentingsfase bij. Wat wel op praktisch elke site staat, is hoe belangrijk het is om je pup er mee op uit te nemen. Er zijn zelfs veel hondenscholen waarbij je al voor de volledige inenting terecht kan. Echt, de inzichten zijn veranderd.

Leeuwhondje

Heb je daar als eens naar gekeken? Ik hou zelf niet van het model waarin ze vaak scheren, maar geknipt zijn ze wel erg leuk om te zien. Ze verharen niet!

Kaaskopje

Kaaskopje

19-08-2012 om 00:45

Jeekaa

Het kan best zijn dat ik achterloop bij nieuwe inzichten, dat sluit ik niet uit, maar inzichten zijn ook niet zaligmakend als je uit ervaring kunt vertellen dat een pup na 12 weken nog prima overal mee om kan leren gaan. Maar dan praat ik wel vanuit een situatie waarbij de pups gewoon bij de fokker in huis mogen komen en niet afgeschermd in een kennel zitten. Een hond van zo'n hondenfokker zou ik sowieso nooit kiezen.

Kaaskopje

Natuurlijk kun je een hond ook na 12 weken nog socialiseren, ik zeg toch ook nergens dat dat niet zo is? Het is alleen wel een feit dat je de meest belangrijke periode dan gemist hebt. Iedereen is natuurlijk vrij om hierin zelf zijn keuze te maken, maar laat je niet teveel leiden door angst. Parvo komt maar heel weinig voor, de kans dat je pup dit krijgt is echt maar heel klein.

Lizelot

Lizelot

19-08-2012 om 08:49

Toevallig deze week op cursus

Stukje uit mijn boek:

Werkende entingen of niet:een pup moet naar buiten.
Nog steeds wordt soms het advies gegeven om pups voor de leeftijd van 12 weken niet op straat te laten komen omdat hun vaccinatiepakket nog niet voldoende bescherming zou bieden tegen besmettelijke ziekten.de consequentie darvan is dat de hond de kans ontnomen wordt om kennis te maken me de wijde wereden dat legt de basis voor toekomstige angst.Een ongebruikte socialisatieperiode kan namelijk niet ongedaan gemaakt worden.De hond kan weliswaar hergeconditioneeerd worden ,maar dit is een begeleiding die nooit meer mag ophouden.Wordt het steeds weer opdoen van goede ervaringen met datgene waarop de hond niet gesocialiseerd is niet doorzet,dan zal zo een hond terug vallen in zijn angstige gedrag.Gebrek aan socialisatieperiode is een beschadigen een hond voor zijn hele leven.

Lizelot

Lizelot

19-08-2012 om 09:05

Woef

Een hond uitzoeken is lastig.Lees veel,praat met mensen.Spreek mensen op straat aan als je een leuke hond ziet,vraag naar het karakter.Wij hebben weer een pup van nu 3 maanden.We hebben lang en veel gezocht,uiteindelijk een heel ander ras gekocht waarvoor we aan het zoeken waren.
En ieder hondje heeft een ander karakter,wij wilde een speelhond en hebben al een Maltezer.Onze Maltezer ligt en knuffelt,maar speelt niet.Ik ken echter wle een Maltezer die het heerlijk vindt om achter een balletje aan te rennen.
Kijk ook bij de puppies niet naar de kleur en de schattigheid.Maar kijk welke puppie bij jullie past.Waar wij ons puppie gehaald hebben wisten de eigenaars al veel over het karakter van iedere pup te vertellen.Pas op voor broodfokkers.Niet doen.Als het niet goed voelt ergens,hoe schattig de pups er ook uitzien,dat doen ze allemaal,geen pup kopen.
En zeker een cursus doen,dat is vooral ook gezellig.Je bent op een leuke manier met je hond bezig,thuis ook met oefenen.Je leert je hond veel beter kennen.Je hond leert op een fijne manier andere honden kennen.Dit is mijn derde pup en ik ga ook met deze weer gezellig op cursus.Pup leert niet alleen zit,lig en blijf,maar ook als er iets is wat ikzelf niet opgelost krijg,krijg ik op cusus hele fijne tips waar ik mee aan de slag kan.

suus36

suus36

19-08-2012 om 09:30

Vuilnisbak?

Ik heb altijd gewone vuilnisbakjes gehad rechtstreeks van de boerderij. Slim, lief, gezond. Natuurlijk geen garantie, maar Ikben dol op Vagebondjes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-08-2012 om 11:56

Weil

Wij wonen in een slootrijk, en dus ratrijk gebied en wij hebben in de afgelopen jaren toch regelmatig een waarschuwingkaartje gehad van de dierenarts hiervoor.
En dat je een pup niet 3 maanden binnen moet houden is natuurlijk logisch. Maar op de arm meenemen kan met een klein hondje natuurlijk goed. En dat doen wij ook met onze nieuwe pup.
Een hond in een winkelcentrum vind ik nergens voor nodig. Heeft ie niets aan en daar poepen of plassen vind ik vies.

Dendy

Dendy

Dat zijn dan inderdaad de gebieden waar je een pup beter vandaan kan houden. Op de arm meenemen is ook uit socialisatie-opzicht niet zo geschikt, zeker niet in deze gevoelige periode. Iedereen is daar verder natuurlijk vrij in, maar ik wilde toch even de juiste informatie meegeven aan woef.

Woef, ben je al wat wijzer geworden in je zoektocht?

Woef

Woef

19-08-2012 om 16:07

Pfffff

Ja, ik ben heel veel wijzer geworden!
Ik heb al jullie hondenrassen opgezocht. Ik heb gelezen over erfelijke aandoeningen van rashonden. Ik ben daar wel van geschrokken; wat vreselijk dat dit op zo'n grote schaal voorkomt!
De hoeveelheid tijd die aan een pup besteed moet worden is erg veel. Ik denk eigenlijk dat dit voor ons op dit moment niet geschikt is. Alhoewel het mij ontzettend leuk lijkt. Dus dat laat ik nog maar even bezinken. Een hond uit het asiel leek mij in eerste instantie niks; onbetrouwbaar en gedragsproblemen dacht ik. Daar ben ik inmiddels op teruggkomen. Ik heb gezien dat asiels hun honden aanbieden met uitgebreide informatie. Dat ziet er toch wel goed uit. De honden waar ik dan belangstelling voor heb zijn natuurlijk snel weg. Dus ik ga het de komende weken in de gaten houden.

Ik heb zelf vroeger een middelgrote poedel gehad. Niet zo afschuwlijk in vorm getrimd. Als ik lees over het karakter van de poedel komt dat wel overeen met wat wij zoeken. Maar een bastaard vind ik ook geen probleem. Dat leeuwtje en die grotere hond met die duitse naam vind ik ook prachtig.

Ofwel; ik weet het niet.

Adviseren jullie een reutje of een teefje?

Over dat socialiseren heb ik veel gelezen; ik vind het wel een naar idee dat als dat niet goed gebeurt de hond -en wij- er levenslang last van kunnen hebben.

Zo staat het ervoor. Jullie hartelijk dank voor de reakties tot nog toe. Ik zal jullie op de hoogte houden!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-08-2012 om 16:29

Beide

Wij hebben een teefje van 4 en dan nu een reutje erbij. Het nadeel van een teefje vind ik het loops zijn, dat is gewoon vies met bloed en slijm. Dat is met sterilisatie opgelost, maar het kost wel veel geld.
Van een reu kan ik eigelijk geen nadelen bedenken. Die kunnen een ontsteking aan hun piemel krijgen met de nodige viezigheid, maar een sterilisatie bij een reu is eenvoudiger en ook veel goedkoper.
Ik heb zelf de ervaring dat onze teefjes wat pittiger waren wb de opvoeding, een reu lijkt mij makkelijker in de omgang. Maar dat kan natuurlijk ook karacter zijn.
Ken je trouwens www.verhuisdieren.nl al? Registreren gaat makkelijk, geen spam en ik hoor er veel goeds over.

Grt. Dendy

Woef

Teefjes zijn over het algemeen wat pittiger en minder gelijkmatig qua gedrag dan reuen. Die zijn wat evenwichtiger, maar leveren weer vaker problemen op in het contact met andere honden (vooral andere reuen). Het grote voordeel van een volwassen hond, is dat je dit soort zaken dan al weet. Ik geloof dat je bij veel asiels eerst een proefweek hebt, om te kijken of het 'klikt'. En uiteraard kunnen de medewerkers je ook informeren over de honden die er zitten.

Reuen krijgen nogal eens een voorhuidontsteking, wat erg onsmakelijk is. In de meeste gevallen helpt castratie hier wel tegen. Teven worden uiteraard loops, maar ivm gezondheid wordt in principe doorgaans geadviseerd om een teef te laten steriliseren als er geen fokplannen zijn.

Ik hoop dat je weer een beetje op weg geholpen bent. Nog even een complimentje dat je grondig uitzoekt waar je allemaal op moet letten! Dat doet lang niet iedereen.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-08-2012 om 21:53

Jeekaa

Nee, ik laat mij zeker niet leiden door angst, maar enige voorzichtigheid lijkt mij wel verstandig.
Ik vind dat je wel een beetje ehm... ik weet even niet helemaal het goede woord... nou ja, doorschiet in het geven van advies. Een pup van 8 weken optillen om zo even een sprintje te trekken naar een goed uitlaatpunt, is heel iets anders dan weggrissen voor grotere honden. Maar ik kom er nog op terug

woef

woef

19-08-2012 om 23:35

Verhuisdieren.nl

www.verhuisdieren.nl kende ik niet. Maar het ziet er goede uit.Ik heb alles ingevuld en bij de matches die ze voorstellen zit er 1 bij waar ik heel enthousiast over ben.

Het concept spreekt mij ook wel aan. Alhoewel er natuurlijk nog altijd een kans is dat er handelaren tussen zitten. Toch denk ik als je thuis gaat kijken en contact legt met de eigenaren dat je wel merkt of het 'goed' zit.

Tips over herplaatsing zijn wel concreet. Met name ; niet te snel beslissen, eerst enkele keren gaan kijken, wandelen e.d. Dan een logeerweek, en dan beslissen spreekt mij wel aan.

Dan nog weer een vraag:

Hoe zit het met vlooien bij honden? Zijn die makkelijk te bestrijden? Hoe vaak hebben jullie honden vlooien? Hebben jullie daar dan ook last van? (kan ik mij niets meer van herinneren van vroeger)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.