Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

woef

woef

17-08-2012 om 12:08

Hond kopen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Woef

Woef

19-08-2012 om 23:37

Nog een vraag

Oh ja, nog een vraag:

Als wij een wat ouder hondje kiezen (2-3 jaar) is het dan ook zinvol om nog een cursus te volgen? Het lijkt mij leuk. Misschien is het dan qua gedrag niet echt nodig. Of is een hond dan weeinig meer bij te brengen? Misschien om dan meer inzicht in de hond te krijgen ofzo?

Kaaskopje

Zo las ik de opmerking van dendy niet. Mocht het wel zo bedoeld zijn, heb je natuurlijk gelijk. Ik snap niet zo goed wat je bedoelt met doorschieten. Dit zijn gewoon de algemeen geldende regels in de 'hondenwereld' (in een groot deel ervan in ieder geval).
Zoals ik het las neemt dendy haar pup wel mee naar buiten, maar dan op de arm. En dan niet naar een uitlaatveldje, want dat is nou net een risico ivm ziekten.
Nogmaals, en ik heb dit niet zelf verzonnen, van 8-12 weken is bij honden de zogenaamde socialisatiefase. Algemeen advies, wederom niet door mij bedacht, is om de hond in deze gevoelige periode met zoveel mogelijk situaties kennis te laten maken. In deze periode legt een hond de basis voor sociaal gedrag. Als hij daarbij steeds mensen ontmoet als hij gedragen wordt, leg je dus een verkeerde basis. Alle ervaringen opgedaan in de socialisatiefase blijven 'hangen' bij een hond. Als je dus zorgt dat je pup in deze fase zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet met mensen, honden en andere dieren, ben je al een heel eind op weg naar een goed gesocialiseerde hond.
Met andere honden ervaring op laten doen, kan ook zonder volledig gevaccineerd te zijn. Misschien is er een familielid, vriend of buurman met een hond, waarvan je zeker weet dat hij jaarlijks zijn vaccinatie krijgt. Ga naar puppycursus. Dit kan vaak al vanaf negen weken, wanneer ze de tweede enting hebben gekregen. Op hondenscholen komen verder alleen honden die wel volledig geent zijn.

Gebruik je gezonde verstand, en dan kun je gewoon met je pup de straat op.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-08-2012 om 00:05

Zolang jij het zelf leuk vindt

kun je trainen wat je wilt. Ook een oudere hond kun je nog steeds nieuwe dingen leren. Dat zie je ook bij Caesar (hoe heet hij verder ook alweer). Je kunt dus steeds meer diploma's en certificaten halen. Zolang de hond het leuk vindt en jij ook, kun je dus gewoon op trainingen gaan.

Vlooien en cursus

Als je helemaal veilig wilt zitten, kun je het beste 4x per jaar een middel tegen vlooien geven. Maar er zijn ook honden waarbij het minder vaak nodig is. Je hoort zelf geen last van eventuele vlooien te hebben. Als je een vlo ziet bij je hond, moet je in ieder geval meteen ontvlooien. Ontwormen is ook verstandig om regelmatig te doen, zeker als je (kleine) kinderen hebt.

Cursus is zeker een goed idee, ook voor een volwassen hond. Het helpt om een band op te bouwen, en heeft ook op oudere leeftijd nut hoor. Nieuwe commando's aanleren zal moeilijker gaan dan bij een pup, maar met wat inzet en doorzettingsvermogen lukt dit gewoonlijk wel. Dingen afleren zal moeilijker worden, maar is zeker niet onmogelijk. Is ook erg afhankelijk van ras en individu. Daarom is een proefweek ook wel fijn, zodat je misschien tegen een oude gewoonte of probleem oploopt, en je kunt beslissen of die voor jullie acceptabel is.

Ben wel erg benieuwd wat voor soort hond je gezien hebt

Kaaskopje

Kaaskopje

20-08-2012 om 00:43

Jeekaa

Ik denk dat ik al te lang geen pup heb gehad en mijn ervaring achterhaald is Toen ik zei dat ik erop terug zou komen heb ik even mijn zus gevraagd hoe het zit en ze is het met jou eens. Mijn zus is zelf hondenfokker en is wel zeer goed ingelicht op dit gebied, dus ik durf haar en jou niet meer tegen te spreken)
Maar feit is dat wij een oudere pup hebben gehad, 13 weken toen we hem meekregen, die wel op straat is geweest, maar nog niet in allerlei omstandigheden was neergezet en dat is ook nooit een probleem gebleken. We konden deze hond, boxer, overal mee naar toe nemen zonder nerveus gedoe. Zelfs in een restaurant. Alleen bij een optocht met muziek, paarden en sierwagens vond de boxer het minder geslaagd en vuurwerk was ook geen succes.
Wij hebben ook een Keeshond gehad die bij ons kwam met 1 jaar en daar vragen wij ons nog steeds vanaf hoe die in vredesnaam is opgevoed in dat eerste jaar. Nadat wij zijn eerste huis hadden verlaten moesten we naar de trein en daar bleek dat hij de trap niet op durfde. De vorige bezitters woonden gelijkvloers en namen de hond meestal mee in de auto, traplopen had hij blijkbaar nog nooit gedaan.

woef

woef

20-08-2012 om 09:25

Deze

http://www.verhuisdieren.nl/main.php?obj_id=572429050&terug_naar=matches

Bovenstaande hond zag ik gisteravond. Past in ons 'plaatje'denk ik.
Manlief keek vanochtend en vroeg zich af of het hondje niet zo'n doorgefokte platte neus heeft. Kan je zo niet zien denk ik.

Ik hou het in het achterhoofd. Het is maar goed dat onze kinderen van niets weten; dat geeft ons de tijd rustig rond te kijken. Inmiddels ben ik ook op de hoogte van honden- en kattenvlooien. Ik word met de dag wijzer. Leuk hoor!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-08-2012 om 09:35

Leuk

Dat hondje had ik ook gezien. Een plattere neus hoort bij een shitzu. Helemaal plat zijn ze trouwens niet hoor. Ze noemen het een chrysantengezicht oid.
In dit geval hoef je ook niet echt bang te zijn voor een handelaar. Handelaren lozen teefjes op het internet als ze tig nestjes hebben gehad. Een reu kan lang mee bij een broodfokker.
Het is een leuke hondje!!!

Dendy

woef

woef

20-08-2012 om 10:46

Leuk

Leuk dat je zo enthousiast reageert.

We hebben zo'n hondje in de familie. Door z'n platte neus wordt z'n ademhaling belemmerd. Als hij in de mand ligt springt hij er ineens uit om rechtop te staan en goed door te ademen. Hierdoor is hij ook minder actief. Doorgefokt volgens dierenarts. Echt zielig. Vandaar onze terughoudendheid.

Maar het lijkt mij ook een leuk beestje. En kinderen gewend; belangrijk voor ons.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-08-2012 om 11:28

Leuk

Ik vind het leuk om met je mee te kijken, omdat wij de afgelopen maanden precies dezelfde zoektocht hebben gehad. Uiteindelijk zijn wij bij onze pup uitgekomen, omdat asiels ons geen hondje meegaven ivm onze peuterzoon. En het leek ons voor onze 4-jarige teef ook makkelijker wennen aan een pup.
Of Puk een goed hondje is kom je natuurlijk alleen maar te weten door er te gaan kijken naturlijk. Ik moet wel zeggen dat ik het vlooienallergieverhaal van die dochter vreemd vind. Wij druppelen 4 keer per jasr tegen vlooien en we hebben ze echt nog nooit gehad. Ik vind het een gekke reden om je hond weg te doen. Aan de andere kant nemen ze wel de moeite om een goed tehuis te vinden Ze haddrn hem ook in het asiel kunnen dumpen natuurlijk.
Ik zag trouwens op mp een lhasa apso reutje wat een nieuw tehuis zoekt. Ergens in Friesland geloof ik. De lhasa apso is net zoiets als de shitzu, maar minder bekend en dusnauwelijks doorgefokt.

Dendy

Woef

Woef

20-08-2012 om 14:26

Deze?

Qua uiterlijk is dit wat ik enorm leuk vind:

http://vernieuwd.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-niet-rashonden/m587200149-maltezer-x-poedel-2-5-jaar-reu-inentingen-etc.html?c=08c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

Erg enthousiast en nog wat moeten leren? Kan ook in bedekte termen betekenen; onstuimig en onopgevoed.
Misschien moeten we gaan kijken. Ook 1 om in het achterhoofd te houden. Ik vind kleine/middelgrote poedels ook erg leuk.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-08-2012 om 16:29

Ook leuk

Het leuke van een maltezer vind ik dat het een hondje is waar weinig aan op te voeden valt. Als een maltezer iets doet/luistert is dat omdat hij dat zelf wil. Heerlijk eigenwijs. Van een poedel weet ik weinig, maar die zijn erg slim toch? Dan is er vast nog een hoop bij te brengen. Het lijkt me iig een hond die een druk gezin wel aan kan.
Heb je al plannen om ergens te gaan kijken?

Dendy

Ely

Ely

20-08-2012 om 19:08

Echt leuk?

'Als een maltezer iets doet/luistert is dat omdat hij dat zelf wil. Heerlijk eigenwijs'

Ti's maar wat je leuk vindt.....
Grappig Dendy, eigenlijk lijk jij mijn vooroordelen jegens sommige eigenaren van kleine honden te bevestigen; cursus hoeft niet en onopgevoed is 'leuk' want dan noemen we her 'heerlijk eigenwijs'. Ik vraag me dan altijd af: vind je het net zo leuk als de dobermannpinscher van de buren ook 'heerlijk eigenwijs' is?

Enfin, on topic ( dat ik pro opvoeden -en dus pro cursus als je onervaren bent- ben lijkt me nu wel duidelijk
Ik kende vroeger een tweetal leuke poedels, persoonlijk lijkt het mij ook heerlijk dat ze niet verharen en ik weet dat (Konings)poedels ook worden opgeleid tot hulphond, kortom...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-08-2012 om 21:10

Ely

Dat noemen ze raskenmerken. De ene hond werkt nou eenmaal liever voor zijn baas dan een ander. Mijn vorige maltezer kon best wat kunstjes, mijn huidige teefje wil best gaan zitten als ik het haar vriendelijk vraag maar een poot heb ik nog nooit van haar gehad. En als ik mijn Lhasa Apso eens goed in de oogjes kijk, dan denk ik niet dat hij veel kunsten voor me gaat vertonen. Maar dat geeft ook niet, want ik ken het ras en verwacht het ook niet. Ik ben dan ook geen type voor een strak afgerichte herder oid. Dobermanns ed vind ik eerlijk gezegt een beetje eng. En ik baal altijd van de baasjes met zo'n kalf die ermee op cursus zijn geweest en zo'n beest dan gewoon los laten lopen, want hij luistert zo goed.
Overigens ken ik eerlijk gezegt geen irritante gezeldschapshondjes, wel andere irritante kleine hondjes. Jack Russels enzo kunnen idd vervelend springen. Maar dat is een hele andere rasgroep, die moet je niet door elkaar halen.

Dendy

Ely

Ely

20-08-2012 om 23:00

Nee geen kunstjes

Dat is zo jaren 80

Met luisteren bedoel ik: komen als je roept, niet tegen mensen opspringen als het niet mag, op de plaats kunnen blijven, spullen/speelgoed loslaten op commando etc.
Nuttige commando's dus. Dat moet een kleine hond toch net zo goed kunnen?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ely

Ely

20-08-2012 om 23:06

O ja gezelschapshondjes

Ik heb eigenlijk geen idee wat hoe genoemd mag worden.

Zonet liep ik langs een kleine (rol)mopshond (ofzo). Zo'n beest die zo'n misvormde snuit heeft dat hij gnurft als hij ademt. Soort wakker snurken. Brrr vind ik dat.
Teckels kunnen briljant zijn, ruwharige vind ik leuk te zien maar ik ken er helaas geen eentje die er opgevoed is. Wat een opdringerige keffers. Zo jammer.
Jack Russell vergelijkbaar; lijken leuke honden maar zijn vaak hyper irritant.
Misschien hou ik vooral van geruisloze honden

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-08-2012 om 16:18

Ely

Een teckel is een jachthond, een jack russel ook. Wij hebben het meer over van die kleine harige hondjes die het liefste ergens lui liggen.

Dendy

Ely

Ely

21-08-2012 om 18:42

Dendy

Dat klinkt beter ))
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Karin

Karin

21-08-2012 om 22:03

Kleine hondjes

Ik heb een jack russel en we krijgen er binnenkort 1 bij. Nu wonen wij op een boerderij en we hebben dus plaats zat. Dat heb je bij deze hondjes ook echt nodig. Soms krijgt hij de "kolder in zijn kop" en racet hij rondjes rond het huis. Ik vind het dan ook geen hondje voor in een flat om maar eens iets te noemen. Leren luisteern moet je echt veel tijd in steken, want ze weten wel dat iets niet mag, maar soms is niet luisteren ook erg leuk. Ze zijn wel erg slim, daar verbaas ik me steeds weer over. Heel iets anders dan onze grote honden die we vroeger hadden.

Woef

Woef

22-08-2012 om 22:52

Vervolg zoektocht....

We hadden een hondje op het oog (genoemde link op Marktplaats). Zaterdag horen of hij al weg is; komt er iemand kijken.

Een kruising tussen een poedel en een maltezer spreekt ons wel aan; klein, pittig, leergierig, minder verharen.Dat zegt natuurlijk nog niets over de individuele hond maar goed.

Daar kijken we nu wel naar. We tweijfelen toch ook weer over een pup. We hebben verschillende mensen gesproken met die begonnen zijn met een pup. Allemaal vonden ze tijdsinvestering meevallen. Ik lees dan over weken lang je wekker zetten a 2 uur om 'm zindelijk te krijgen. Deze mensen deden dat niet en hun honden waren allemaal vlot zindelijk.

Als we een pup nemen gaan we in elk geval naar een cursus. Goed voor de hond en ik denk echt dat wij daar plezier aan gaan beleven. Natuurlijk smelt ik bij zo'n kleine pup maar dat wil ik juist niet.

De komende 3-4 maanden is er ook overdag bijna continu iemand thuis. Hierna zo'n 1-2 dagen per week niet van 8.30 tot 15.30 (wel om tussen de middag uit te laten. Kan dat met een jonge hond?

Maar wat is wijsheid?

Ik heb de volgende fokker/kenner gevonden. Wat denken jullie hiervan, zo op het eerste oog?

http://www.hondenkennelkuypers.com/

Hartelijk dank voor het meedenken. Ik vind het echt prettig!

Karin

Karin

23-08-2012 om 09:26

Shi tsu

Ik ken een hondje dat een kruising is met dit ras en dit zijn erg rustige hondjes.Je kunt trouwens een hond best een aantaluur alleen laten als je ze tussendoor uit kunt laten. Ik werk vlakbij en kom tussen de middag altijd even naar huis om hond uit te laten.

woef

woef

23-08-2012 om 14:20

Waar koop ik een kruising tussen een maltezer & poedel?

Ik ben er inmiddels zelf al achter dat genoemde kennel geen goed adres is. (nogal wat negatieve recensies).

Gister nog eens alle plussen en minnen op een rij gezet; we gaan toch op zoek naar een pup, een reu, liefst een kruising tussen een poedel en een maltezer.

Maar waar vinden we die? Ik heb begrepen dat fokkers niet mogen 'kruisen'. Hoe zou ik dan aan een betrouwbaar adres komen? Ik heb geen idee en ga dus weer op zoek.

Die hond kan nooit zoveel tijd kosten als de zoektocht naar de hond

Ondertussen staan we ook open voor een volwassen hondje als deze op ons pad komt.

Bloemetje11

Bloemetje11

23-08-2012 om 17:21

Jack russels

Nou moet ik toch even opkomen voor dit ras hoor. Wij hebben een pup uitgezocht bij een goede fokker. We zijn een paar keer gaan kijken en de hondjes werden goed gesocialiseerd. Mama en papa hond gezien en er liepen nog wat Jackies rond. Allemaal heel rustig en lief. Geen gekef en gespring dus. Onze jack is ook uitgegroeid tot een lieve en heel rustige hond, die bijna niet blaft. Ook niet tegen de postbode..... Het is natuurlijk wel een jachthond die veel beweging nodig heeft en graag uitgedaagd wordt. Eigenwijs soms ook, maar zolang ze luistert als het moet, is dat wel grappig. Een consequente opvoeding is dus belangrijk.
heb niet alle reacties gelezen, maar kijk goed waar het hondje vandaan komt en of jullie voldoende overwicht hebben. Hond is in het gezin toch de laagste in de hierarchie, maar het is zo leuk.....
Succes met jullie keuze!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

23-08-2012 om 20:51

Een fokker

Mag best kruisen, het probleem is dat fokkers die dit doen vaak broodfokkers zijn. Je zal dus op zoek moeten naar een leuk nest van iemand die ze in de huisksmer heeft. Wij hebben ook gekeken naar kennels, maar zelfs degene die aangesloten zijn bij het VBN hebben uiteindelijk een hondenwinkel met honden die niet gesosialiserd zijnnen opgroeien in een hok.

Dendy

Dendy Pearson

Dendy Pearson

23-08-2012 om 21:07

Kennissen van mij

Heben een hondje bij dogsofthedutch gekocht. Hun ervaring van goed en ik kan zo snel geen vreselijke berichten over ze vinden.

Dendy

woef

woef

23-08-2012 om 21:22

Durf ik niet aan

Dogs of the dutch is denk ik dezelfde als "kuypers & Toebast"waar vreselijke recensies over staan op internet. Met geluk zal het vast ook wel eens goed gaan maar als ik de verhalen lees op Tros radar durf ik dat niet aan.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

23-08-2012 om 21:50

Of een havanezer

http://dieren.marktplaats.nl/honden-chihuahua-s-en-gezelschapshonden/588087685-havanezer-pups.html?

Zit ook in dezelfde soort en is ook minder bekend

karin

karin

23-08-2012 om 22:09

Bloemetje11

Fijn een "jack russel medestander". Dacht al dat ik de enige was. Blaffen doet de onze wel, maar ik vind dat een hond mag blaffen, met mate. Zoals gezegd wonen we op een boerderij. Buren wonen minimaal 50 meter verder, dus die hebben er geen last van als ie eens blaft. Trouwens er wonen heel wat meer honden in de buurt. Het enige waar ik moeite mee heb om af te leren is tegen mensen opspringen. Nou ja, hij is maar net 1 jaar, dus ik houd dapper vol.

woef

woef

23-08-2012 om 23:11

Het komt goed

Ja, die Bichon Frise is ook leuk.

Ik heb vanavond verschillende fokkers aan de lijn gehad.
Van lhasa apso, maltezer, poedel en shizu pups. Allemaal via de fokverenigingen. Dat leek mij het meest betrouwbaar. Ik voel ook wel voor een shizu.

Wel een duur geintje trouwens; 900-1000 euro. Ik kijk ook nog bij de asielhondjes; maar wat wij graag willen wil iedereen dus die zijn snel weg. Er is er 1 waar we mee bezig zijn maar er zijn veel geinteresseerden dus ik ga er maar niet vanuit. http://www.asielenrijnmond.dierenbescherming.nl/asieldieren/hond/4/10324

Langzaamaan krijgen we de mogelijkheden en wensen in beeld. Gaat vasy goed komen!

Bij een hondenopvang in bijv. spanje

kijk eens op:

http://chiripainaasociacionprotectora.blogspot.com.es/

daar zitten vele honden die smachten naar een goed tehuis.
Als je hulp nodig hebt, reageer maar (site is in het spaans), maar je kan ook met Friends of Animals kontakt opnemen. Zij bemiddelen niet (hebben als het ware deze hondenopvang geadopteerd), maar kunnen wel meer info geven over de honden in het nederlands.
Waarom veel geld voor een rashond (met vaak ziektes/gebreken vanwege doorfokken).
't Is maar een idee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.