Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

woef

woef

17-08-2012 om 12:08

Hond kopen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
bee

bee

24-08-2012 om 17:13

Niet eens met chiquita

Als Woef zich wil oriënteren op een rashond is dat haar goed recht.
Er zijn in Nederland zat hele goede fokkers die met heel hun hart en ziel nestjes fokken.

Natuurlijk zitten er ook malafide fokkers tussen. Maar een goede fokker kun je zo vinden als je je een beetje verdiept in het ras dat je wilt en bij de rasvereniging informeert.

Trouwens er zijn in Nederland ook asiels zat die vol met honden zitten die een goed huis verdienen. Waarom ineens uit Spanje? Ik zou daar eerst eens kijken als Woef dat wil tenminste.

Ik wordt en beetje pissig van je propaganda om maar vooral voor een spaans import hondje te kiezen. je loopt alleen maar reclame te maken.
Alsof die hondjes helemaal niets mankeren. Dat zijn juist hondjes die bij broodfokkers vandaan gehaald worden, van de straten afgeplukt worden en vaak nog met de vreselijkste aandoeningen, maar dat wordt er natuurlijk even niet bij verteld. Om nog maar niet te spreken van het gedrag., Deze hondjes zijn maar al te vaak niet gesocialiseerd met alle problemen die dat met zich meebrengt.

Laat Woef lekker een goed, gezonde rashond kopen als hij/zij dat wil!

@bee

heb zelf altijd rashonden gehad, dus ik weet wel degelijk waar ik over praat.
Bovendien is uit jouw belachelijk felle reactie duidelijk dat je NIETS weet van de omstandigheden van honden in spanje. Heel toevallig ik wel, woon er en heb zelf contact met zo'n opvang.
Verder zal ik reageren op posts waarop ik wil, waar jij geen fl...er mee te maken hebt
Get a life

Kaaskopje

Kaaskopje

25-08-2012 om 01:14

Spaanse honden

Ik ken mensen die twee keer een hond uit Spanje hebben meegenomen. Lieve gezonde honden. Prima. Maar je zou het een toevallige samenloop van omstandigheden kunnen noemen dat ze deze honden in huis haalden. Ik heb daar ook niets op tegen. Maar om je nu vanuit Nederland juist op Spaanse honden te richten terwijl er zat Nederlandse honden op een baasje zitten te wachten, dat hoeft van mij niet.
Het is voor mij sowieso een ergernis als in dit soort draadjes binnen een paar tellen wordt aangeraden eens een kijkje in een asiel te nemen. Als iemand een pup of kat van een fokker wil, of uit een 'toevallig' nestje, dan moet dat kunnen zonder daar schuldgevoelens over aangepraat te krijgen. En om te stellen dat dat beter is dan een rashond en de kosten voor een rashond gaat mij zeker te ver. Met een asielhond weet je ook niet altijd wat je op je bord krijgt. Het is tenslotte levende 'waar'. En als iemand 1000 euro voor een pup neer wil tellen is daar niks mis mee. Iedereen mag doen waar hij zich goed bij voelt.

Ely

Ely

25-08-2012 om 02:01

Oei kaaskopje

Aangezien ik degene was die over het asiel begon voel ik me een soort aangesproken.

Maar ook weer niet. Ik lees niet dat Woef een duidelijke voorkeur heeft voor een fokker dus waarom niet in het asiel kijken? Ook zeg je dat je bij een asiel niet goed weet wat je koopt maar wat er er dan anders dan bij een fokker? Ik heb de indruk (maar geen wetenschappelijk onderzoek gedaan) dat de beschrijvingen bij asiel honden relevant en accuraat zijn, en nee je weet het nooit maar bij een fokker kom je toch ook niet veel verder san raskenmerk en beloofde achtergrond (nee, ze zitten altijd bij de moeder hier in de huiskamer)

Wat ik wil zeggen is, ik begrijp je negativiteit naar het aanraden van het asiel niet zo goed? Is toch een prima instelling en heel fijne manier om huisdieren een tweede kans te geven?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Nou eerlijk gezegd zou dat ook mijn eerste tip zijn als iemand een hond of kat wil: kijk eens bij een asiel.
Een asielhond kan je zelfs "uitproberen", door het eerst een weekend te logeren mee te nemen.
Inderdaad moet iedereen verder zelf weten wat hij/zij doet. Maar ik begrijp niet wat er mis is met het advies om eens in een asiel te kijken.

Waf

Waf

25-08-2012 om 16:37

Ook slechte ervaringen met hond uit spanje

Althans onze buren. vals kreng, haalde uit naar mijn kinderen als ze voorbij liepen, blafte de hele buurt bij elkaar. Juist als ze in erbarmelijke omstandigheden zitten heb je kans dat het beest vals wordt. Lijkt me nou niet echt prettig met 4 kinderen in huis.
Met 4 kinderen zou ik kiezen voor een hond waarvan je weet dat het een goede start heeft gehad.

bee

bee

25-08-2012 om 20:00

@chiquita

"heb zelf altijd rashonden gehad, dus ik weet wel degelijk waar ik over praat".

Als jij zo goed weet waarover je praat, dan weet je namelijk dat er zat zeer goede fokkers zijn in Nederland, of jij moet dan net die broodfokkers hebben getroffen. Kwestie van vooraf goed je huiswerk doen.

Ik reageer zo fel op jouw bericht omdat jij gewoon reclame loopt te maken hier voor Spaanse asielhonden, terwijl iemand gewoon een rashondje wil. Laat mensen daar lekker zelf over beslissen zeg. Daar heb jij namelijk geen fl…er mee te maken!

Nu kun jij hier wel vertellen dat jij in Spanje hebt gewoond en zelf contact had met zo'n opvang, maar wat zegt dat nou helemaal? Dat zegt toch totaal niets? Lees eens de berichten hieronder van Mavyan en Waf!

Toevallig wonen er in mijn buurt mensen die zelf ervaring hebben met hondjes uit Spanje. Buren die het zo zielig vonden dat ze zo'n hondje uit een Spaans asiel hadden genomen. Nou, daar is men heel snel van terug gekomen. Wat een drama was dat!
Ze konden het beestje niet eens normaal uitlaten! Totaal ongesocialiseerd, schuw naar alles wat beweegt en dat beest begon na een tijdje ook nog van alles en nog wat te mankeren….een en al drama.
Mensen een paar straten verder hadden ook een Spaans hondje..uit weer een ander Spaans asiel. Dat beest bleek totaal onbetrouwbaar en ronduit vals! Haalde naar alles en iedereen uit.

Dat zijn gewoon de feiten en die liegen er niet om Chiquita!

Odile

Odile

25-08-2012 om 20:15

Bee

Ik ben helemaal niet voor de opvang van Spaanse of Griekse of anderszins mediterrane honden omdat ik vind dat er hier genoeg honden zijn die opgevangen moeten worden.
Maar mijn buurvrouw heeft een Spaans opvang hondje, een lelijk mormel, maar zo lief. Luistert goed en is helemaal gezond. Gehaald bij een andere buurvrouw die Spaanse honden opvangt en herplaatst. Stuk voor stuk gezond, betrouwbaar en lief, daar steekt de opvangbuurvrouw dan ook heel veel tijd in. Zomaar een ander feit dat er niet om liegt.
Ik snap niet goed wat iemand bezielt om zielige hondjes hierheen te halen, we stikken er al van, maar het zijn niet per definitie slechte honden.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

25-08-2012 om 20:51

Ligt eraan

Het verschild per stichting. Er zijn stichtingen waar je een hondje van een wesite kiest en die wordt vervolgens overgevlogen. Mijn schoonzus heeft dat een keer gedaan en die kon het hondje na een maand laten inslapen, omdat het van binnenuit ver opgevreten door een parasiet. Het beestje was ronduit vals.
Maar er zijn ook stichtingen die de hondjes hier in Nederland opvangen en dat gaat het een stuk beter. Hier achter woont zo'n hond. Het is een kolos, lelijk en niemand weet welke rassen erin zitten. Maar het is wel een enorme schat.
Ik begrijp ook niet waarom die beesten hierheen moeten. In veel gevallen is het veel humaner om ze in te laten slapen. Ik zou er zelf ook werkelijk nooit aan beginnen, omdat je geen idee hebt wat je in huis haalt.

Dendy

Odile

Odile

25-08-2012 om 21:26

Ja dendy

Zo gaat het hier ook. De honden worden hier opgevangen door de locale hondenfluisterin en gaan gesocialiseerd en opgevoed naar de nieuwe eigenaren. Buuf-met-lelijk-hondje heeft ook twee katten, een hamster en kinderen, geen enkel probleem.

Tirza G.

Tirza G.

25-08-2012 om 23:18

Asiel

Toch maar effe een warm woord over asiels. Je krijgt daar echt een goeie, eerlijke beschrijving. Ze weten namelijk wat ze in huis halen en hebben. Ik heb er alleen maar goeie ervaringen mee. Het is wel een beetje 'vakterminologie', net als bij een makelaar zeg maar. Als er iets gezegd wordt van: leuke tussenwoning voor mensen die van projecten houden, dan weet ik dat het een rampenplan is waar je jaren aan moet verbouwen.
Bij een asiel zeggen ze dingen als: het liefst in een rustig gezin met grotere kinderen. Dan moet je er alert op zijn dat Bello baby's opvreet, za'k maar zeggen en niet denken: ach, onze kinderen van 5 en 3 zijn ook al een soort van groot.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2012 om 00:06

Ely

Natuurlijk is het fijn om een asielhond een tweede kans te geven. Hoewel een 'tweede kans'? Het ligt niet persé aan de hond dat hij in het asiel terecht is gekomen. Een tweede thuis vind ik daarom een betere woordkeus. Maar ik zou het niet juist vinden als iemand een hond uit het asiel haalt omdat diegene het gevoel heeft dat dat wel zo netjes is. Het moet echt een bewuste keuze zijn.
Wij, ik alleen en man en ik samen, hebben in totaal 3 'tweedehands' honden gehad en 2 pups. Met deze ervaring ben ik tot de conclusie gekomen dat ik geen hond meer wil die al van iemand anders is geweest. Ik mis bij zo'n hond de puppyfase. Ik wil een hond groot zien worden en naar onze eigen wensen opvoeden. Onervaren aan een hond beginnen is best een klus. Ik vind eigenlijk dat een asielhond of een hond van andere mensen nóg een grotere klus is. Zo'n hond heeft een gebruiksaanwijzing, die je pas door met hem om te gaan leert kennen. Als je onervaren bent moet je dat niet te licht opvatten.
Ik vind het overigens best raar om een hond 'uit te proberen', zoals in dit draadje ook is genoemd. Het is geen wasmachine die je mag testen, het is een beest waar mee gesold wordt. Er gaat even overheen voor een hond 'eigen' is. Je weet na een dagje uitproberen eigenlijk nog steeds niets.
Als je een hond bij een fokker vandaan haalt moet je natuurlijk wel naar de fokker toe en om een rondleiding vragen. Dan krijg je echt wel een indruk van hoe de fokker de zaakjes regelt. De boxer die wij hadden mocht echt in de huiskamer, naast dat er een hondenverblijf in het huis was. Mijn zus zit ook in de hondenfokkerij en bij haar verblijven ze gewoon in de keuken/huiskamer, bij veel collegafokkers is dat net zo. Je moet je er van te voren gewoon goed in verdiepen, contact leggen met de fokker en je goed laten adviseren door de rasvereniging. Een pup aanschaffen is niet zomaar wat. En bij een bastaardje moet je uiteraard ook goed je ogen en oren gebruiken als je bij de fokker bent.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2012 om 00:19

Fay

Natuurlijk mag je iemand best tippen om in een asiel te kijken, maar je moet geen asielhond nemen omdat dat wel zo correct is. Je kiest daar heel bewust voor en moet bereid zijn met de eventuele foutjes in zo'n hond aan de slag te gaan. Een beetje ervaring met honden lijkt mij daarom niet verkeerd, waardoor de tip om in een asiel te kijken, vind ik, niet voor iedereen een góede tip is.

Ely

Ely

26-08-2012 om 09:24

Kaaskopje

Ook al snap ik je punt, ik ben het niet met je eens. Het is een tip om in het asiel te gaan kijken, er werd nergens gezegd dat het zo hoorde of wel zo netjes was oid. Als iemand hier post met een dergelijke vraag is iemand zich aan het oriënteren en dan vind ik het een goed idee om dat breed te doen. Een bezoekje aan het asiel geeft info en maakt wellicht nog eens extra bewust niet aan een huisdier te beginnen zonder er goed over hebben nagedacht.
Ik lees in de openingsposting iemand die weloverwogen te werk gaat en zichzelf niet overschat qua honden(opvoed)kennis en dan vind ik het asielbezoek zeker iets toevoegen.
Ja een hond uit het asiel kan een opvoedkundige uitdaging zijn maar een pup opvoeden en daarna nog een keer door de puberteit heen loodsen vraagt ook wat van de baasjes.

En daarbij komt; de mensen die een hond zoeken zijn toch zelf in staat om een keuze te maken? Ik vind dat alle opties aangedragen kunnen worden met daarbij ervaringen en mogelijke voor- en nadelen. Het is toch zonde om juist mogelijkheden niet te benoemen omdat je zelf liever een pup opvoed?
Ik had het logischer gevonden als je had gemeld dat jouw persoonlijke voorkeur uitgaat naar pups en het waarom ipv de tip voor een asielhond als onwenselijk neer te zetten. Maar goed, dat is ook persoonlijk

O en qua tweede kans of tweede thuis, met de tweede kans was het zeker niet mijn intentie te suggereren dat er een schuld bij het beestje ligt, integendeel.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic

Vic

26-08-2012 om 12:50

Chiquita

Jij was toch degene met die 5 (ras-) honden met een wat 'fel' karakter waardoor je geen visite kon ontvangen? Over het algemeen houden mensen in Nederland hun honden in huis, bij hun kinderen, en dan wil je niet van die waakse types.

bee

bee

26-08-2012 om 16:17

Nou vic

Als dat inderdaad zo is dan heeft Chiquita bij deze al haar ruiten ingegooid
ha,ha,ha,ha,ha

Ja maar kaaskopje

Kan je zonder ervaring met honden dan wel op de juiste wijze een puppy grootbrengen?
Ik heb zelf alleen ervaring met katten, en ik vind het juist prettig om zindelijke dieren in huis te halen die ik niet hoef op te voeden. Ik ken een hele leuke asielhond, die is eerst een paar keer op proef een weekend meegeweest. Dus dan weet je ook wat je in huis haalt. Ik ken ook hele leuke rashonden overigens.
Maar mijn persoonlijke mening is wel dat ik het niet nodig vind om katten of honden te fokken zolang de asiels in Nederland vol zitten. En wat is er mis mee om in eerste instantie in de asiels in je omgeving te kijken?

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2012 om 23:58

Fay

Fay, zonder vervelend te willen doen, zeg jij precies war mijn eerdere irritatie over ontstond. Jij zal het waarschijnlijk niet zeggen als je iemand met een verse pup tegenkomt, maar je dénkt: weer een hond erbij terwijl de asiels al vol zitten. Je veroordeelt nieuwe aanwas. En op zich heb je gelijk dat de asiels vol zitten en dat zielig en een probleem is, maar dan kun je in elke mogelijkheid van ontstaan van nieuw leven wel een knoopje leggen.
Zolang je er maar een goed gevoel bij hebt, je het niet alleen doet omdat het 'sociaal wenselijk' is om naar een asiel te gaan, is er niks mis mee om er te kijken en eventueel een hond te kiezen. Ik heb het ook gedaan, maar ben er zonder hond weer uitgelopen. De narigheid is dat je die honden allemaal een leuk huis gunt, maar ik zal daar niet bij horen. De kans is groot dat wij nooit meer een hond in huis halen, omdat we het ook een handenbindertje vinden. Straks gaan de kinderen het huis uit en dan is het wel zo prettig als we gewoon de deur achter ons dicht kunnen trekken zonder een oplossing te moeten bedenken voor de hond. Daarnaast werken we nog 14/16 jaar en ik gun een hond iets meer aandacht dan mogelijk is naast een baan. Maar stel dat we toch nog een keer zwichten, dan zal het een pup zijn. Dat vind ik leuker.
Wat je eerste vraag betreft is mijn ervaring dat ik bij een volwassen nieuwe hond erg heb moeten wennen aan wat hij bedoelde. Zo'n beest reageert zoals hij bij zijn vorige baas geleerd had. Uiteindelijk lukt het natuurlijk wel, maar daar gaat tijd overheen. Bij een pup leer je de hond alles zelf. Je groeit samen met de hond in een goede samenwerking. Als je voor het eerst een hond in huis haalt is het belangrijk dat je je daar wel goed bij laat informeren, door o.a. op cursus te gaan. Tja en dan is succes uiteraard ook niet verzekerd. Zie de volle asiels helaas.

Ja knoop erin

Dat jij mijn mening over asieldieren irritant vind wist ik wel. Maar ja, ik kan wel liegen maar zo denk ik er dus wel over. En inderdaad, ik vind het ook een goed idee om je huisdier te steriliseren.
En je hebt mijn toestemming toch niet nodig mocht je ooit een pup nemen?

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2012 om 11:35

Fay

Het knoopje bedoelde ik niet alleen voor huisdieren
Ik vroeg ook geen toestemming toch? Ik geef mijn mening n.a.v. jouw mening. Maar een meningsverschil is prima hoor.

Karin

Karin

27-08-2012 om 11:39

Hier geen asielhond

Ik wil alleen pups hebben die ik zelf op kan voeden. Ik heb een slechte ervaring met volwassen hond die hier in huis kwam. Ik laat wel het teefje dat ik nu krijg steriliseren. Net als de katten, die hoeven van mij echt geen nestje, kittens zat als ik er 1 wil.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2012 om 13:11

Steriliseren

Als je een rashond hebt voor huis-tuin-keuken gebruik, dan vind ik steriliseren ook vooral het meest praktische om te doen. Een hond die loops is, is best een 'gedoe'. Broekjes die verwisseld moeten worden, hitsige reuen die spontaan uit hun eigen tuin breken, ook als is dat 100 meter verderop (echt meegemaakt), van mij hoeft het niet. Ik zie zelf echt niets in een hondennest, dus de pups die wij hadden zijn onder het mes geweest. Helaas pindakaas
Wij hebben wel 2 kattennesten gehad. Eentje was min of meer een ongelukje. Kat was naar buiten gefloept op 31 december en kwam 2 dagen later pas weer terug tot onze opluchting. 9 weken later bleek dat kat zich nuttig had beziggehouden... De tweede hebben we echt laten komen om onze kinderen het wonder der natuur eens van dichtbij te laten meemaken. We hadden in dat jaar parkietenkuikens, konijntjes en dus ook een nest poesjes. Het waren 2 kittens, niet veel dus. Eentje hebben wij gehouden, de ander kreeg een nieuw thuis. Daarna is moederpoes gesteriliseerd, de dochter later ook en zo elke kat die wij hebben (gehad).

@vic

geen idee over wie je het hebt. Ik woon heb 5 rashonden met ieder z'n eigen karakter. Er komen hier regelmatig mensen logeren, van 3 dagen tot 2 weken.
Ik wilde alleen een lans breken voor honden die al in een asiel zitten, soms in verschrikkelijke omstandigheden die de gemiddelde nederlander zich niet kan voorstellen.

Hier

Engelse cocker. Super gezins hond. 3 of 4 x per jaar trimmen qua vacht. Erge lieverd. Aanhankelijk, speels.
OF king charls spaniel.
Niet te groot en erg lief.
Onze cocker dame is ondertussen 12. Weinig last meegehad. Gezond en makkelijk onderhoud zeg maar. Vroeger vond ze lekker in de bossen rennen (elke dag) geweldig. Nu is een 'gewone' wandeling (ze is helaas blind) genoeg. Is knuffel, zoekt altijd iemand om bij te liggen.
Maar cursus is gewoon leuk, je krijgt een nog betere verhouding met je hond.
Gr.Rymcke

Woef

Woef

01-09-2012 om 11:00

Hoera!

We hebben sinds een paar dagen een geweldig lewuk hondje. Een dwergpoedel, reu, 6 maanden oud.

Het is grappig hoe afwijzend mensen reageren als het om een poedel gaat. Ik hou ook niet van zo'n afgetrimde hond; dit is een bolletje wol. Schattig om te zien. Belangrijker is dat het een lieve hond is tot nog toe.
De eerste dag gegromd tegen onze zoon. Daar schrok ik van. We hebben de afgelopen week hier veel aandacht aan besteed. Duidelijk gemaakt dat alle kinderen boven hem staan (l;etterlijk en figuurlijk). Inmiddels zoekt hij bescherming bij de kinderen, draait zich op z'n rug om gekriebeld te worden en geeft zich over aan de kids.

Hij is enthousiast en vrolijk. Na de eerste dagen volledig zindelijk.

Hij is nagekeken door de dierenarts; ziet er gezond uit. Miste nog wel inentingen dus heeft een prik te pakken. Over 3 weken weer.

De nachten gaan ook goed. Hij was gewend dat z'n vader en moeder bij hem waren in de bench dus ik verwachtte dat hij zich 's nachts eenzaam zou voelen. Maar hij is bekaf s avonds dus valt lekker in slaap (enkel de eerste avond 40 minuten geblafd/gejankt). Alleen zijn overdag is nog wel lastig. Hij blaft als we niet thuis zijn. We hebben ee doek over de bench liggen en wennen 'm er nu aan om overdag ook meer in de bench te slapen. Regelmatig 1-2 minuten alleen te zijn.

Dus we zijn flink aan het opvoeden. Aan de lijn lopen gaat goed, maar commando's kent hij niet. We gaan straks kijken bij de hondenclub. Na de volgende enting kunnen we erheen.

Echt helemaal leuk!
Ik had jullie graag een foto laten zien maar weet niet hoe dat moet...

Allemaal bedankt voor jullie input; ik heb er vgeel aan gehad.
Het was overigens niet zo dat we perse een rashondje wilden. We wilden wel een betrouwbaar adres en daarom kwamen we snel via de hondenverenigingen op betrouwbare fokkers. Dit is echter geen rashond. Maar ik had een goed gevoel over de achtergrond.

We hadden trouwens wel afgesproken dat we hem met een week terug zouden kunnen brengen. Een 'logeerweek'.
Ik vind dat niet raar (werd ook geadviseerd op verschillende sites). Als het met de jongste 2 kinderen niet beter was gegaan de afgelopen week weet ik niet of hij had mogen blijven. Dat was de grootste voorwaarde. Maar daar heb ik inmiddels echt vertrouwen in.

WE zijn er zo blij mee!

Ely

Ely

01-09-2012 om 22:28

Gefeliciteerd

Met de nieuwe aanwinst! Klinkt heel lief en gezellig, zo'n bolletje wol.
En idd de kinderen altijd hoger laten zijn, dus niet plat over de grond dweilen als hondje ernaast staat.
Volgens mij gaan jullie het erg gezellig hebben samen, super!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Proficiat

met jullie kameraadje. Geniet er maar lekker van. Dat lekkere 'jonge' is er altijd zo snel af.
Gr. Rymcke

Kaaskopje

Kaaskopje

03-09-2012 om 01:57

Ah,

mijn oma had ook een poedel. Veel plezier met jullie nieuwe maatje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.