Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Margien

Margien

01-06-2009 om 20:54

In verlegenheid gebracht

Geen groot probleem maar ik ben wat in verwarring en wil het even ergens vertellen.
Vanmiddag zei een vriendin (nou ja, moeder van school met wie ik wel heel goed op kan schieten) ja we komen een keertje met Jan (haar man) en Truus (andere moeder van school) en Piet en Kees (exen van Truus waar nog goede band mee is) schilderen en klussen in jouw huis. He Jan? riep ze over haar schouder naar haar man die het beaamde.
Nou ben ik al jaren ziek en alleenstaande ouder, dus het is al heel wat als ik het huishouden rond krijg. Ik heb geen geld om klusjesmannen in te huren. Ik heb verder geen broers of zwagers die eens een plankje ophangen. Ik kan het zelf wel maar heb gewoon al jaren de energie niet. Als ik wat energie heb, steek ik dat graag in het werk dat ik nog kan doen.
Ik vind het super hyper lief en voel me ook ontroerd, eigenlijk doet nooit iemand zo maar iets spontaan voor me dus het feit alleen al dat ze het voorstellen deed me heel veel.

Maar de mannen in kwestie hebben zware banen. Ik weet dat Jan bv zijn inaugurele rede (hoogleraar) aan het voorbereiden is, de anderen zijn ook hoogleraar en nu krijgen ze dit een beetje opgedrongen door hun (ex)vrouw. (nou ja, het hoogleraarschap doet er op zich niet toe, ik zou me ook beschaamd voelen als vuilnisman in zijn vrije weekend op een ladder moet komen staan. Dat voelt niet zo lekker. Dus ik zei ook tegen haar "nou hebben die mannen daar nou wel zin in". Ach wel ja, wuifde ze weg.

Maar er komt nog iets bij: ik vertelde aan tafel aan mijn zoon van acht over dit plan en die wees op zichzelf. "Ja, heb ik verzonnen". Bleek dat hij dat langs zijn neus weg had voorgesteld toen de betreffende vriendin van de week even oppaste.

Ook weer ontroerd door zoon natuurlijk, weer vochtige ogen. Maar ook het besef dat zoon zich dus zorgen maakt zowel om mij als de staat van het huis (wel gezellig maar veel achterstallig onderhoud).

Kunnen jullie je voorstellen dat ik me in verlegenheid gebracht voel? En dat ik de hulp ook niet zo maar kan accepteren?

Margien

Julie

Julie

01-06-2009 om 21:05

Ik kan het me voorstellen

zeker! Maar ik zou de hulp zeker aanvaarden. Ga ervan uit dat deze mensen hun hulp graag willen geven. En niet alleen omdat ze jou willen helpen, maar ook omdat het voor henzelf goed voelt om iets voor een ander te doen.
Toen wij verhuisden hadden we veel hulp. Ik voelde me daar wat ongemakkelijk bij, maar toen ik later een paar anderen van dit stel hielp merkte ik dat het totaal niet als een opoffering voelde, juist niet! Ik vond het ZELF leuk om te helpen.
Bak een lekkere appeltaart of iets anders waar je goed in bent, help zelf lekker mee en aanvaard het! Je verdient het.

dc

dc

01-06-2009 om 21:13

Feestje!

Leuke manier om die mensen beter te leren kennen. Maak allemaal leuke hapjes klaar, zet drankjes neer, en zeg dat je het heel leuk vind dat ze langs komen, maar echt niet verwacht dat ze gaan lopen klussen, behalve misschien (en noem 1 klein dingetje dat je echt dwars zit)... Iedereen tevreden, en hoef je je niet bezwaard te voelen.

bertje1

bertje1

01-06-2009 om 22:43

Laat je helpen

Nee hoor, ik zou ze gewoon eens lekker een dagje aan het werk zetten. Zoek uit wat je echt niet in je eentje kan en wat hoog nodig moet. Probeer in derdaad (als je het geld er voor hebt, of maak zelf wat lekkers) met wat hapjes het gezellig te maken.
Je kunt ook afspreken dat ze het na het 'afstuderen' doen?? Ik zelf zou het fijn vinden als ik voor iemand iets kon doen, dus ik denk dat zij dat ook fijn vinden. Schaam je neit!

Wel accepteren

Een hartstikke lief aanbod toch? Je bakt een appeltaart zoals Julie zegt en laat ze lekker met jou hulp en aanwijzingen hun gang gaan.
En een feestje is natuurlijk wel leuk, maar dat kost je nu gewoon teveel geld. Daarvoor komen ze niet. Ze willen je helpen, leuk toch? Ik ben ook zo`n type die bij mijn buuf het huis gaat poetsen als ze zich beroerd voelt. Of boodschappen gaat doen voor andere buuf die met sneeuw de deur niet uit durft.
Prik maar een datum Margien en zorg dat je de koffie klaar hebt! Er is nog zoiets als liefdewerk, niet alles hoeft met euro`s gewaardeerd te worden...

Tirza G.

Tirza G.

01-06-2009 om 23:46

Ach margien

Ik snap hoe je je voelt, ach gos, wat lullig. Beetje blij maar ook beetje voor het blok.
Mensen helpen graag. Ik kan wóest worden op mijn schoonmoeder die van alles zou willen maar vertikt om het te vragen (ik kan het niet ruíken) - want jullie hébben het al zo druk. Eeeeeeeh lieve schat, dat maak ik zélf wel uit. Ik wil je graaaaaag helpen, veel dingen zijn voor ons een eítje.
Misschien ontspannen hoogleraren wel enorm op een ladder, weet jij veel. Lekker rommelen.

Tirza

Prulletje

Prulletje

02-06-2009 om 00:02

Snap je wel

Ik ben er ook zo een die hulp bieden een stuk makkelijker vind dan hulp aanvaarden. Maar je hebt het nodig, dus pak het aan!

Prulletje

Kaaskopje

Kaaskopje

02-06-2009 om 02:08

Kan ik me wel voorstellen

Ik zou ook even moeten slikken hoor als me dit zo ruimhartig zou worden aangeboden. Ik zou me zeer bezwaard voelen. Maar van met een bezwaard gevoel weigeren worden de muren niet mooier. Ik zou je bezwaarde gevoel nog maar eens kenbaar maken, maar meteen zeggen dat je heel graag van het aanbod gebruik wilt maken. Het is wel een topkans om je huis lekker op te laten frissen.

Jouw kans komt nog wel

Over vier jaar is je zoon twaalf. Mooie leeftijd om bij je vrienden een keer te gaan helpen ;-)

Ondertussen laat jij het je gewoon lekker aanleunen dat ze jou nu eerst helpen.

Mijn hele familie kwam naar mijn huis voor mijn afstuderen en mijn oom en neven en broer zijn erg handig. Ze hebben hier een dag rondgelopen en belangrijke dingen gefixt. Mijn tips zijn:

Haal in huis wat nodig is, wil je dat ze even een muurtje witten zorg dan dat het witsel en de rollers klaar staan.

Maak een lijstje van dingen die je echt graag wilt dat ze doen. Bij mij was dat de tuin snoeien, de vloer maken en een waslijn ophangen. Dat was allemaal haalbaar in een dag.

Laat van tevoren weten als ze iets mee moeten brengen. De meeste mannen hebben een goeie boormachine (veel vrouwen ook trouwens!) en veel mensen die vaker klussen hebben een schuurmachine etc. Zorg dat ze meenemen wat ze nodig kunnen hebben.

Zorg voor plenty thee/koffie eten en sjouw zelf die dag ook mee. Ik heb een keertje bij een vriendin geklust waar geen stromend water was. Het feit dat er geen koffie/thee was was afzien!

Maak je geen zorgen over het "terugbetalen". De meeste mensen vinden klussen wel leuk voor een dagje, zeker bij iemand anders en mensen bieden dit echt niet zomaar aan!

Mariel

Nadenker

Veel mensen vinden het makkelijker om hulp te geven dan om het te accepteren. Op een leuke manier hulp accepteren en thee/koffie/iets anders aanslepen is echt een kunst op zich. Laat dat dan maar een opsteker zijn :-)

Druk

Margien, mensen die het heel druk hebben, zijn vaak heel handig met het plannen van hun agenda en doen soms veel meer dan mensen die het niet zo druk hebben.Zelf ben ik veel productiever geworden sinds ik 4,5 dag werk.
Mensen snappen vaak niet dat ik zoveel doe naast mijn werk. Maar overspannen word ik er niet van hoor ;)Gewoon lekker langs laten komen, die klussers.Je moet mensen ook de kans geven om iets voor een ander te kunnen doen. Delen met een ander geeft vreugde en voldoening (stond in mijn poesiealbum) en zo ist !

tonny

tonny

03-06-2009 om 22:09

Tuurlijk!

Wees blij met deze sportieve inzet ten behoeve van jouw huishouden, prachtig toch!! Bak een lekkere stapel pannenkoeken en maak er een mooie dag van.
Als die mannen echt geen tijd/zin hadden gehad, deden ze het heus niet hoor.

Geweldig!

Tonny

Lief

Ik vind het superlief en zou het met beide handen aangrijpen. Toen wij vorig jaar verhuisden en door vertraging mijn man niet zoveel vrij kon nemen van zijn nieuwe baan als gepland om te klussen boden mijn broer en 2 vrienden aan om vanuit nederland naar engeland te komen om te helpen. Het was super. Ik vond het ook wel overweldigend want wij konden niet hun overtocht ofzo betalen, maar dat maakte ze niet uit.

Inderdaad zorgen dat er koffie en koek is, iedereen blij!!!

Zo is dat!

Ik sluit me helemaal aan bij kroet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.