Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

manon

manon

26-05-2009 om 15:17

Internetwinkeltje...

Ik ben mij aan het verdiepen in het opzetten van een internetwinkeltje maar heb nog geen idee wat voor soort winkeltje het zou "moeten" gaan worden.

Als jij een internetwinkeltje zou opstarten wat zou je dan willen gaan verkopen en waarom?

(kinder)kleding kom je al volop tegen dus dat valt voor mij al af.
Ben erg benieuwd naar jullie ideeen.

Groet Manon

Tinus_p

Tinus_p

26-05-2009 om 20:57

Tsja

1. Als iemand een gouden idee had, hield hij dat voor zichzelf of verkocht het idee, ipv het zomaar op OO aan jou te vertellen.
2. je begint vanaf de verkeerde kant; je begint niet zomaar 'een internetwinkeltje'; je begint met een gat in de markt, een behoefte van mensen, of met iets waar jij verstand van hebt.

manon

manon

26-05-2009 om 21:31

Tsja...tinus_p

Ik vraag niet om een gouden idee... en wie heeft het over zomaar een internetwinkeltje beginnen.
Ben nieuwsgierig naar wat iemand nog zou kunnen "missen" op het digitale net. Blijkbaar maak jij uit mijn vraag op dat ik op zoek ben naar een goud mijn en dat is toch echt niet mijn bedoeling. Ach, laat ook maar heb helemaal geen zin om op dit soort reactie's in te gaan...

mams

mams

26-05-2009 om 21:47

Manon

Laat gaan en gooi over je rechter schouder.... ;-) Typisch dat juist hij als eerste reageert.
Heb je voor jezelf al uitgezocht of je het in kleding, speelgoed, kindergebied of volwassengebied zou willen zoeken? Wil je het zelf steeds opsturen, of kunnen mensen het ook ophalen?
Weet je, ik dacht altijd, nou alles is dus online te koop. Maar als dan iemand in de buurt een eigen winkeltje in iets heeft opgezet dan denk ik; tjsonge dat ik daaaaar nou niet aan gedacht heb. Maar jouw vraag is heel erg breed. En ik zou dan ook niet zo goed weten in welke hoek ik iets mis.
Succes

Tja

Niet om naar te doen, maar Tinus verwoordt wel wat ik ook meteen dacht. Als je een winkeltje opzet, is dat in het algemeen met iets dat "je ding" is. Dus wat is "jouw ding"? Fietskarren? Brocanterie? Onderdelen van oldtimers?

MaximeM

MaximeM

26-05-2009 om 23:01

Veel

Joh je hebt zoveel internet winkeltjes. Zoek inderdaad iets wat goed bij je past. Bedenk dat wat je wilt gaan verkopen je ook thuis moet opslaan? Dat is met kralen verkopen bijvoorbeeld een stuk makkelijker dan dat je fietsen gaat verkopen.
Ik zou eens gaan rondsurfen op internet om te kijken wat er al is, en of er iets is wat jij beter denkt te kunnen, of waar je een goede leverancier in kan vinden.

Succes!
Maxime

Tinus_p

Tinus_p

27-05-2009 om 09:32

Geld waard

Manon:
"Ben nieuwsgierig naar wat iemand nog zou kunnen "missen" op het digitale net."
Tsja, je kutn het wel vervelend vinden wat ikz eg, maar ik denk dat ook voor deze vraag geldt: Als iemand een bruikbaar idee heeft over wat hij mist op internet, waarom zou hij het je zomaar vertellen? Zulke ideen zijn geld waard....

Tinus_p

Tinus_p

27-05-2009 om 10:15

Chagrijn

Berber:
"Daar is al dat chagrijn van jou kant echt niet voor nodig"
Is het chagrijn? Jij _vindt_ het chagrijn. Waarom vind jij dit chagrijn, terwijl ik denk dat het gewoon zo is? Omdat je graag in een droomwereld leeft?

Rafelkap

Rafelkap

27-05-2009 om 10:19

Ja berber

eerlijk gezegd vind ik jouw berichtje ook erg chagrijnig :-)
Maar Manon hoeft denk ik geen Gouden Ideeën, maar vraagt zich in het algemeen af of je nog wat mist op het web.
Ik kan niks verzinnen, helaas ..

Pluk53

Pluk53

27-05-2009 om 10:47

Slap geouwehoer hoort in gezellig

ben het helemaal met Tinus eens. Vraagstelling van Manon is van een ongelooflijk slap geouwehoer gehalte. Hoort in gezellig.

Pluk53

Pluk53

27-05-2009 om 11:47

Berber (ot)

"stating the obvious" is hier een positieve bijdrage omdat het klip en klaar duidelijk maakt dat de poster een veel te vaag zwamverhaal neergeplempt heeft.
Ze heeft van diverse posters verder mogelijkheden aangereikt gekregen om wat concreter te worden, maar louloene. Weinig concrete, slappe vraagstelling die tot niets leidt is voor mij "slap geouwehoer"; hoe jij erover denkt mag jezelf weten.

manon

manon

27-05-2009 om 11:47

Over en sluiten

zou ik maar zeggen met dit draadje, vragen staat vrij dacht ik zo!!! Om nou gelijk mijn vraag als slap geouwehoer vind ik wel een beetje idioot. Voor degene die mij wel serieus genomen hebben, dank je wel.

Groet Manon

Millenia

Millenia

27-05-2009 om 11:53

Ja maar

je hebt wel degelijk advies gekregen Manon. Het advies dat van verschillende kanten wordt gegeven luidt:
-Ga voor jezelf na waar je verstand van hebt
-Ga idem na wat je leuk zou vinden om in te handelen
-Ga vervolgens na voor welke van die producten je een gunstige leverancier zou kunnen vinden
Dus ga je dat nou doen of niet?

manon

manon

27-05-2009 om 12:03

Millenia

Zeker ga ik wat doen met de adviezen die ik gehad heb, maar ik heb geen zin om afgeschilderd te worden als een slap ouwehoer of weet ik wat. Vandaar dat ik er kwa draadje hier mee kap.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

27-05-2009 om 12:19

Baantje

Ik heb zin om een baantje te nemen, maar ik heb geen idee van wat voor soort baantje.
Als jij iemand in dienst zou willen nemen, wat zou die dan moeten gaan doen?
Secretaresses zijn er al heel veel, dus dat valt voor mij af.

(en nou niet moeilijk gaan lopen doen over dat dit te vaag is en lastige vragen stellen over wat mijn capaciteiten zijn, ik vraag het aan júllie!)

Tinus_p

Tinus_p

27-05-2009 om 12:21

Ellen

'Wie heeft er thuiswerk voor mij....'

Ellen Wouters

Ellen Wouters

27-05-2009 om 12:23

Tinus

Maar dan zeker wel goed betaald, betrouwbaar, leuk en overzichtelijk?

Pluk53

Pluk53

27-05-2009 om 14:04

Nikus (ot)

ok, wat al te fel. Maar toevallig bedacht ik me juist vanmorgen dat ik vind dat het algemene niveau van de postings het laatste jaar danig is afgevlakt/afgezakt. Hoog truttigheid gehalte in de draadjes. Vandaar dat ik de kritiek van Tinus enthousisast steunde.

rosa

rosa

27-05-2009 om 14:15

Vaag maar vooruit

Ik ga mijn briljante idee dus wel hier posten in de hoop dat iemand er iets moois van maakt: tweedehands sportkleding.

Hier zit bijv. een grote sportclub in de buurt, maar er is geen kledingbeurs oid. Dus ik zou wel te kleine shirtjes/schoenen/truien/broeken in willen leveren, betaald krijgen en alles een maatje groter inslaan. Rubriceren per voetbal/tennis/judo/hockey/paardrijclub in jouw eigen regio. Moet je dus wel een enorme hoeveelheid eerst binnenkrijgen voor je iets kunt verkopen..

Vic

Vic

27-05-2009 om 14:54

Ideeën

Ach, ik wil wel even mee mutsen ;-)
Een internetwinkel voor tweedehands boeken lijkt me wel wat. Of schoenen. Er zijn niet echt veel winkels waar je online schoenen kunt kopen. Vooral betaalbaar, want kinderschoenen van 100+ euro weet ik online wel te vinden.
Of cadeau-artikelen, of kant-en-klare tractaties.

Millenia

Millenia

27-05-2009 om 15:47

Nikus

Die op-de-hurken-vriendelijke-uitleg-over-de-bol-aaiende uitleg is niet nodig volgens mij. Uit Manons reactie heb ik het idee dat ze het al snapte.Lees anders het draadje nog even wat zorgvuldiger. Maar voor iets anders is een vriendelijke-uitleg aan jou wel op zijn plaats: je berichten zullen voor anderen prettiger zijn om te lezen als je niet steeds de enter-toets indrukt. Zie ook de tip achter: "De tekst van uw reactie".

Tinus_p

Tinus_p

27-05-2009 om 16:02

Rosa en vic

rosa:
"Hier zit bijv. een grote sportclub in de buurt, maar er is geen kledingbeurs oid. Dus ik zou wel te kleine shirtjes/schoenen/truien/broeken in willen leveren, betaald krijgen en alles een maatje groter inslaan. Rubriceren per voetbal/tennis/judo/hockey/paardrijclub in jouw eigen regio. Moet je dus wel een enorme hoeveelheid eerst binnenkrijgen voor je iets kunt verkopen.."
Dat is dan ook precies het probleem. Je kunt beter de nichemarkt zoeken: Dus alleen tweedehandskleren specifiek voor één sportclub. Let dan wel op de mogelijk wat stroeve verhouding met de sportclub in kwestie -je schiet snel onder hun duiven.

Vic:
"Een internetwinkel voor tweedehands boeken lijkt me wel wat."
Zijn er diverse van, vaak gelieerd aan bol.com of amazon.com.

Pluk53

Pluk53

27-05-2009 om 16:06

Nikus (ot)

je kunt de enters na lezen weer verwijderen.

2e hands boeken.

hmm.

ken je boekwinkeltjes.nl?

Volgens mij zijn er in NL wel 1000 2e hands boekenwinkeltjes.

Ik vind de niche-winkeltjes vaak het leukst.

Die alleen maar diabolos verkopen of zo. Maar volgens mij worden die normaliter gerund door echte 'freaks'.

Oeps

Net zoveel enters als nikus. Maar gelukkig heb ik een lui oog, dus dan mag het!

Ingrid

Millenia

Millenia

27-05-2009 om 16:14

Antiqbook

Via die site is vrijwel overal aan te komen op boekengebied. Inderdaad, niche zoeken. Ik zit al te piekeren wat ik zou doen, maar ben daar niet uit. Misschien een leeshulp voor computerschermen van mensen met luie ogen?

Millenia

Millenia

27-05-2009 om 16:14

Enne

dat laatste was een geintje. Voor iemand begint te tieren over gebrek aan begrip en zo. Je moet zo uitkijken tegenwoordig.

Tirza G.

Tirza G.

27-05-2009 om 16:43

Gewone boodschappen!

Díe zou ik nou wel eens thuisbezorgd willen krijgen, maar neeeeeee, Albert doet dat niet hier in de regio en de Aldi en Lidl hebben die service sowieso helemaal niet.
Alle leuke winkel-keutel-shop-dingetjes zijn via internet te regelen, vaak binnen 24 uur, maar doodgewone boodschappen: ho maar.
De internetbakker. Ik noem maar een dwarsstraat. Zou ik al leuk vinden :-)

Tirza

Massi Nissa

Massi Nissa

27-05-2009 om 17:04

Berber (ot)

Marokkaanse theeserviezen, compleet met prachtige kitsch-pot en bijbehorende gunpowder-thee en verse munt: de soekh op de Ten Katemarkt in Amsterdam. Overdekte bazaar met echt alles wat Marokkanen niet kunnen missen. Die hele markt is een aanrader, dus op naar Amsterdam (als je er niet allang woont, haha).
Groetjes
Massi

Rafelkap

Rafelkap

27-05-2009 om 19:32

Ja maar dames, daarom komen wij toch hier, om een beetje te tutten en te mutsen? :-)
Manon, niks van aantrekken, er moeten hier een paar ongesteld worden :-)

Jakiro

Jakiro

28-05-2009 om 00:28

Tinus ook?

Ik wist niet dat mannen ook last van PMS kunnen hebben, maar ach, het zou kunnen.
Jakiro
(en nee, ik zou niet weten wat voor internetwinkel ik nog zou willen. Ik kan bijna alles krijgen via internet)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.