Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Is er hier een kraamverzorgster aanwezig?

Mijn dochter verteld net dat ze voor haar werkstuk een kraamverzorgster moet interviewen vóór dinsdag (lekker op tijd, ja)
Nu kennen wij geen kraamverzorgsters in de directe omgeving en ook geen pasgeboren babytjes in de buurt.
Is hier iemand kraamverzorgster die de vragen van mijn dochter kan beantwoorden?

Hoe stel je je dat voor?

Ik heb kraamverzorgers onder mijn beste vrienden ;-)
Maar hoe stel je je een interview voor? Via de telefoon? Om wat voor een opleiding gaat het eigenlijk? Kan ze niet gewoon een kraambureau bellen (of er even langs fietsen)?
Groet,
Miriam Lavell

Sassie

Sassie

01-04-2012 om 17:07

Opschieten

dan mag ze inderdaad wel haast maken.
Inderdaad zoals Miriam al aangeeft, hoe stelt ze zich zo'n interview voor? Zoiets draai je niet 1-2-3- in elkaar. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ze kan inderdaad even een kraambureau bellen, maar of die op zo'n korte termijn tijd hebben voor haar……Ik ben benieuwd hoe het afgelopen is.

sonj@

[email protected]

01-04-2012 om 17:13 Topicstarter

Nou ...

eigenlijk dacht ik om hier de vragen te posten en dat een kraamverzorgster ze beantwoordt :-)
Ze zit in groep 7 van de basisschool

Is goed

Zet hier maar neer, print ik de vragen uit en ga ik de kraamverzorgster de vragen voorleggen. Dat kan misschien vanavond nog en anders morgen.
Dat wordt wel een anonieme dan. Misschien mag de naam van het bureau er wel op.
Wat een ingewikkelde missie trouwens voor groep 7.
Groet,
Miriam Lavell

sonj@

[email protected]

01-04-2012 om 17:22 Topicstarter

Geweldig!

Geweldig Miriam, ze is je zeer dankbaar ! En ja, inderdaad een ingewikkelde missie voor groep 7 ... beetje aparte meester. (net klaar met de Pabo)
1: Hoeland duurt de opleiding tot kraamverzorgster?
2: Is het niet irritant die huilende baby's?
3: Wat vond u het stomste van de opleiding?
4: Is het moeilijk om afscheid te nemen van de baby?
5: Wilde u al als kind kraamverzorgster worden?
6: Waarom koos u dit beroep?

marjanne

marjanne

01-04-2012 om 18:08

Bel maar

ze mag mij ook bellen ( na 19.15), ik werk als kraamverzorgende
Marjanne [telefoonnummer verwijderd door forumbeheer]

Komt ie

1: 16 maanden. Werkend leren. Je moet er minimaal 21 jaar voor zijn.
2: Huilende baby's zijn niet irritant. Als het goed gaat dan huilen ze ook niet zo vaak.
3: Huishoudkunde. Hoe je de bedden opmaakt en de wc schoonmaakt.
4: Afscheid nemen van de baby's is niet zo moeilijk. Afscheid nemen van de ouders soms wel.
5: Nee. Ik wilde bloemist worden. Of politie-agent.
6: Het leek me leuk al dat contact met mensen en met werkend leren verdien je meteen geld.
Kraambureau http://www.dekleineamsterdammer.nl/

sonj@

[email protected]

01-04-2012 om 19:36 Topicstarter

Bedankt!

namens mijn dochter. Ze is het gelijk enthousiast in haar werkstuk aan het verwerken !
Marjanne, ook bedankt voor je aanbod, maar het is dus niet meer nodig

Vraag 2

Vind ik wel briljant :)

Rosase

Rosase

02-04-2012 om 09:57

Nou eigenlijk

Vond ik ze allemaal wel goed bedacht. Sommige vragen heel standaard. Maar sommige vanuit een leuke invalshoek. Vraag 4 vond ik namelijk ook wel grappig bedacht.

Zie me zelf nog huilend de eerste kraamhulp uitzwaaien. Was wel leuk om te lezen dat kraamhulpen daar soms ook wel een beetje last van kunnen hebben.

tonny

tonny

02-04-2012 om 14:36

Rosase - o.t.

nou, inderdaad, snikken bij het vertrek van de kraamhulp. Bij mij was dat bij nummertje twee het geval. Oudste is in het zkh geboren,daar ook kraamtijd plus extra tijd doorgebracht en uitgestelde kraamzorg bestond nog niet.
Nummer twee werd thuis geboren, heb genoten van de attente kraamzorg die ook heel goed met de oudste overweg kon. Erg leuk!
Ik lag te snikken tijdens mijn middagdutje toen ze de deur achter zich dicht trok.

Ontroerend

vond ik vooral dat ik drie maand na de geboorte van de jongste de kast open trok en nog steeds gestreken dekbedovertrekken, theedoeken, en rompertjes tegenkwam. Ik verdenk haar er van zelfs de onderbroeken van echtgenoot te hebben gestreken.

Rosase

Rosase

02-04-2012 om 22:14

Ach nee silone :-)

Nu krijg ik op slag heimwee naar mijn kraamtijd.
3x meegemaakt en daarna nooit meer zo in de watten gelegd.

Nou..

Wij waren bij de 1e blij dat ze weg was, dat geouwehoer! Altijd leuk ook om met 3 hechtingen te horen dat ZIJ 3x niet uitgescheurd was. Haha. Mijn arme man :)

Bellefleur

Bellefleur

03-04-2012 om 09:49

Geen tranen. ot

Ik hoefde ook niet te huilen toen onze kraamhulp weg was. Ik mocht geen beschuit met muisjes eten, want je krijgt verstopping van beschuiten. Ze waste mijn kersverse babietje met het oudste washandje dat ze kon vinden. En met zeep. Toiletzeep. En toen ik mijn kindje aan het voeden was, trok ze de dekens weg, en stopte zonder mankeren een thermometer daar waar de zon niet schijnt. Het enige fijne van haar was was dat ze te laat voor de bevalling was. Mijn man en de verloskundige hebben het samen gedaan. En zij stond buiten te wachten omdat niemand de tijd had om de deur open te doen....

Jesse_1

Jesse_1

03-04-2012 om 10:41

Ook gehuild

Toen de leerlingkraamverpleegkundige (een van de 4 verschillende die we bij de 1e gehad hebben) na een paar dagen haar tijd er op had zitten, heb ik ook gehuild. Van opluchting.
Het arme kind was totaal niet geschikt voor het vak (of ze moest nog heeeeeeel veel leren). En dat bij de eerste keer dat je moeder wordt Daarna kregen we een ander die even ver was met de opleiding en die had 'het' wel.

Bellefleur

Wat jammer dat jullie kraamverzorgende zo tegenviel. Is er ooit gelegenheid geweest (bijvoorbeeld tijdens de kraamtijd) om één ander met elkaar te bespreken zodat ze rekening kon houden met jullie wensen en verlangens ? Ik werk zelf ook bij een kraamzorginstelling en het valt mij wel eens op dat sommige mensen al hun grieven spuien op het evaluatieformulier ipv tijdens de kraamtijd (wanneer er nog wat aan gedaan kan worden). Het is zo jammer want je kraamtijd doe je niet meer over :-(
G

Ely

Ely

03-04-2012 om 22:37

Bellefleur (ot)

Wat een verschrikkelijke ervaring! Get! Wat zal jij gebaald hebben.
Wat een stunt dat jullie de bevalling zelf hebben gedaan, top zeg!

Voor de volledigheid: onze ervaring met kraamverzorgsters: fijn dat ze er zijn en fijn dat ze weer gingen :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jesse_1

Jesse_1

04-04-2012 om 08:26

Ely (ot)

Het is toch niet heel bijzonder om de bevalling zonder kraamverpleegkundige te doen?

ishtar

ishtar

04-04-2012 om 10:05

Niet bijzonder

om de bevalling zonder kraamhulp te doen. Ik heb er 4, en geen enkele keer (3 thuisbevallingen) was de kraamhulp op tijd. Zelfs in het ziekenhuis was er geen verpleegkundige bij, en nog maar net de vk.
Wij hebben wel een keer gemeld dat we niet blij waren met de kraamhulp-stagiaire. De 'echte' kraamhulp zou vertrekken (heel jammer!) en er zou een andere komen De stagiaire wou wel blijven. In eerste instantie hebben we daarin toegestemd, maar ik zag dat eigenlijk toch niet zitten. Kostte wel even wat moeite om dat te durven zeggen, maar het werd prima opgenomen.

Bellefleur

Bellefleur

04-04-2012 om 10:06

Verschrikkelijke ervaring? welnee!

Ik had een prachtig kind gebaard. En een bevalling die vergeleken met de vorige een kwarteleitje was. Ik was verschrikkelijk gelukkig dat ik het helemaal zonder toeters en bellen had gered! Fijn thuis, wat wil je nog meer? Ik heb heel erg moeten lachen om die kraamhulp. Ik heb stiekem alle zeep in het hele huis verstopt. En haar stralend uitgezwaaid. Niet meer dan een strootje op het levenspad van mijn prachtige dochter.

Vic

Vic

04-04-2012 om 10:15

Het was een lieve meid

Toen na mijn tweede kraamtijd de verzorgster weg was, werd ik gebeld door het bureau of ik tevreden over haar was. Ik heb geantwoord dat het een lieve meid was. Dat was ook zo, en ze was ook niet ondeskundig ofzo, maar er zat weinig initiatief in. En koken kon ze ook niet. Dat heb ik een keer toegelaten, en toen vond ik mijn slavinkjes in de pan helemaal bedekt onder de jus (alsof het sudderlapjes waren, ze stonden helemaal onder).

Guinevere

Guinevere

04-04-2012 om 10:20

De mijne

De kraamverzorgster die ik trof bij jongste was geweldig. Een oudere vrouw, veel ervaring, en liéf! Ik had haar zo als moeder willen hebben. Ik heb geen traantje weggepinkt toen ze vertrok, nee, ik heb een imitatie weggegeven van de Niagara-watervallen.
Bij oudste heb ik geen kraamverzorging gehad, dus ik kan haar niet vergelijken. Maar ze was toch onvergelijkbaar.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

04-04-2012 om 11:21

Hier geweldig

Nou ja, de eerste kraamhulp was niet geweldig. Die zei urenlang geen stom woord en zat vooral lijsten in te vullen. Ik ben op een gegeven moment maar met de baby gaan wandelen omdat ik de zenuwen van haar kreeg :-). Ze wist niets over bv en (wat ik nog het allervervelendst vond) ze was gewoon niet enthousiast over en met de baby. Dan fake je maar, hoor, het is je beroep!
Kraamhulp bij de tweede was een mens uit duizenden. Ze voelde na twee dagen al als een vriendin aan. Ontzettend deskundig op het gebied van borstvoeding, ook nog. En superlief tegen onze oudste. Zij zei trouwens na afloop dat die week bij ons ook een beetje als vakantie had aangevoeld, zo lichtvoetig en gezellig. Dat was wederzijds. We hebben ook nog steeds contact.
Ik heb een vriendin die de kraamhulp altijd afzegt, die heeft geen zin in al die poespas.

Mama_Lynn

Mama_Lynn

05-04-2012 om 08:16

Twee keer getroffen

Twee keer een ander bureau gehad. De eerste keer een wat oudere vrouw, die wat later in het vak gerold was, zelf een aantal kinderen had en heel nuchter en no-nonsense was, maar ook vreselijk lief en die me echt hielp niet gelijk teveel te doen :) Heb toen wel even gejankt bij het weggaan. Waarschijnlijk ook nog wel onder invloed van de hormonen, haha.
Tweede keer kregen we een hele jonge meid, ik dacht nog van tevoren oh jee, als die maar wat weet van borstvoeding en zo, ik had meer gehoopt op een wat ervaren vrouw. maar wat was ze goed en wat was ze leuk. hoewel de bv niet soepel liep, kon ze me daar toch nog wel bij helpen. Mijn huis is nog nooit zo spic en span geweest en ze deed het heel leuk met onze oudste. toen ik nog verlenging kreeg van de kraamzorg (twee dagen aantal uur), wilde ze het zelfs perse zelf doen, al zou ze eigenlijk vrij zijn! Waren wij natuurlijk heel blij mee.

Lynn

Heel verschillend

Eerste kraamverzorgster, begin 20, ( bij tweede kind) beloofde peuter een snoepje als hij zijn bord leeg at .....
Tweede kraamverzorgster, midden 40 (bij derde kind) was geweldig en zo relaxed. Ze ging bv tijdens dutje van moeder, baby en peuter met kleuter even de stad in ( 10 min lopen), voor wat boodschappen en waar kleuter een ijsje kreeg, hij weet het nu (20 jaar later) nog :o) Het eten was panklaar, vlees aangebraden enz als ze 's avonds vertrok, wat een schat, inderdaad heb ik gehuild toen ze weg ging.

Combi

Ik had hier een vriendin uit de zorg, zelf ook wat kennis en ervaring en een werkster en een kokende man. Die combi, die zoek je eigenlijk in een kraamverzorgster denk ik. Sommigen kunnen dat en dan is het heerlijk, ik vind dit dus bij uitstek een zeer nuttig beroep. Jammer dat het ook zo onderhevig is aan bezuinigingen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.