Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Jonge katjes ellen wouters?

Wij hebben sinds twee weken een nestje van 4. Nu is mamapoes al vanaf 11 uur vanochtend weg kan dat kwaad?? Ik heb ze net een beetje lauwe geitenmelk gegeven met een pipetje. Ik heb ze ook laten piepen buiten maar mams komt maar niet !Wat kan ik nu doen en is het normaal dat mams de kittens zo lang alleen laat?

branca2

branca2

12-05-2009 om 18:14 Topicstarter

Ze is er weer

ze werdt thuis gebracht door een grote rode kater kan ze nu al weer gedekt worden???

Wil je dat wel?

elke keer een nestje ? Niet gezond voor de poes ook hoor, laat staan voor de overpopulatie katten in Nederland. Kan je haar niet beter laten steriliseren ?

branca2

branca2

12-05-2009 om 22:19 Topicstarter

Dat is ook de bedoeling het is ook pas haar tweede nestje hoor.Vorige keer had ze er 4 die hebben allemaal een prima tehuis gevonden en nu hadden we er weer vier in bestelling zeg maar en die heeft ze nu ook gekregen dus ik denk dat dit de laatste keer is dat ze een nestje krijgt.Normaal is ze een hele bange kat maar als ze een enestje heeft is ze heeel aanhalig en knuffelig en durft ze ook op schoot te gaan liggen enzo dus we hoepen dat ze door de nestjes ook wat liever en aanhankelijker wordt.

Tirza G.

Tirza G.

12-05-2009 om 23:29

het derde nestje is onderweg. Met rood, wel leuk.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

13-05-2009 om 01:44

Branca

Ik gun je de nestjes. Ik heb er zelf ook 2 gehad. Maar om een kat nestjes te laten krijgen vanwege de hoop dat ze een lievere en meer aanhankelijke poes wordt....
Wij zijn met een van onze katten naar de dierenarts geweest toen die poes eerder dan wij verwacht hadden al gezellig op pad was geweest met een kater. Overlegd met de arts of het niet erg crimineel van ons was om haar na een eventuele bevruchting te laten steriliseren. Dat vond de arts absoluut niet en zo geschiedde.

branca2

branca2

13-05-2009 om 07:07 Topicstarter

Kaaskopje

oke bedankt voor de tip

Clo

Clo

13-05-2009 om 09:56

Branca

Ik heb me ooit laten vertellen en ik weet niet of het zo is hoor, maar het zou zo zijn dat een kat, naar mate ze meer nestjes krijgt, meer katachtige intuitie ontwikkelt en dan juist meer kattenkat dan mensenkat wordt. Dus als je haar zou laten steriliseren, wat je dus al van plan bent, heb je volgens mij juist kans dat je een lekker mutsige poes krijgt. Zeker naar mate ze ouder wordt.
Die van mij zijn allemaal gefixt, maar lijkt me heerlijk, zo'n nestje :).

Kaaskopje

Kaaskopje

13-05-2009 om 10:21

Lijkt me een fabeltje

De moederkat van een poes die wij gehad hebben kroop bijna in je nek en die had al meer nestjes gehad. Een kat heeft gewoon een eigen karakter en bij de ene kat is dat wat mensiger dan bij de andere.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

13-05-2009 om 10:24

Niet knuffeliger door nestjes

Een poes wordt niet knuffeliger door nestjes. Tijdelijk, onder invloed van de oxytocine denk ik, maar niet blijvend.

De beste manier om een poes gezellig te 'maken', afgezien van veel gezelligheid bieden, is haar te steriliseren.

Een niet-gesteriliseerde kat wordt geregeerd door haar hormonen. Die maken haar krols, die maken dat ze op pad moet en de kattenwereld in moet. En al dat baren en zogen vreet energie.
Een gesteriliseerde poes krijgt rust, hoeft niet meer naar haar hormoontjes te luisteren (steriliseren betekent bij een poes nl dat het hele voortplantingsapparaat verwijderd wordt) en kan lekker gezellig doen waar ze zin in heeft. Hoe vroeger je dat doet, hoe groter de kans dat ze meer op mensen gericht wordt.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

13-05-2009 om 10:25

Kaaskopje

KLopt, een kat heeft een eigen karakter én is wel of niet goed gesocialiseerd. "Opvoeding" telt dus ook. En daarnaast de invloed van de hormonen. Meer factoren dus.

Branca

Als er nou wel een derde nestje onderweg is he, en er zit een rode bij... Mag ik hem/haar dan hebben?? ;-)

Inbraakje voor ellen wouters

Gaat dat ook op voor honden? Onze hond is een verschrikkelijke knuffelhond, maar is sinds ze loops geweest is heel fel naar andere teven.
Zou sterilisatie daar verandering in brengen?

gr.
[email protected]

Ellen Wouters

Ellen Wouters

13-05-2009 om 10:56

[email protected]

Ik durf het niet te zeggen, ik weet niks van honden.

Clo

Clo

13-05-2009 om 11:00

Dankje ellen

Dat bedoelde ik met mijn vage verhaal. En inderdaad, daarbuiten heeft ook iedere kat haar eigen karakter. Hier drie poezen alledrie na de eerste keer krols gesteriliseerd en de één is wat aanhaliger dan de ander.

Ellen

Jammer :-)))
Omdat jouw naam zo specifiek genoemd werd door de starter van het draadje en jouw uitgebreide antwoord dacht ik dat je iets met dieren deed. Ik zoek verder!

gr.
[email protected]

branca2

branca2

13-05-2009 om 13:01 Topicstarter

Harmke

Ik vind jonge katjes ook gewoon super leuk om naar te kijken en van te genieten. Als iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat de katjes die geboren worden een goed tehuis vinden of hun poes laten helpen komen er ook minder katjes in het asiel.

Ik weet zeker dat de mensen die onze kittens nemen goed voor ze gaan zorgen.En hun weten dat ze uit een goed tehuis komen en ze goed gesocialiseerd zijn.Ze komen vanaf ze geboren zijn al wekelijks kijken en ik stuur foto's van de katjes naar hun.Ze zijn heel betrokken bij de kittens.Het zijn allemaal vrienden van ons dus ik kan ze ook blijven volgen.

En we hebben pas het tweede nestje dus ik denk niet dat wij ervoor zorgen dat de asiels vol komen te zitten.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

13-05-2009 om 13:20

Branca

Harmke heeft gelijk. Hoe verschrikkelijk leuk het is om een nestje te hebben, en hoe goed jullie ook zorgen dat er een tehuis is voor de beestjes.

Dat we het altijd hebben over "een tehuis zoeken voor de katjes" zegt in feite al genoeg. Er is geen schaarste aan katjes, er is overvloed. Er zijn meer kittens dan er behoefte is.
Zelfs als al jouw katjes een goed tehuis vinden, draag je toch bij aan het kattenoverschot. Als mensen nl bij jou en bij anderen geen katjes zouden kunnen bestellen, zouden ze als ze echt graag een kat wilden, naar het asiel gaan. Daar zitten ook veel lieve en goed gesocialiseerde katten.

Dus ja, ook jullie met je tweede nestje, dragen een beetje bij aan de volle asiels. Hoe akelig het ook klinkt.

Die asiels zijn een massaprobleem, maar elk massaprobleem is een optelsom van individuele keuzes. Jouw twee nestjes zijn geen probleem, 50.000 mensen die twee nestjes laten krijgen zijn wel een probleem.
Dus hoe leuk die nestjes ook zijn, niet laten dekken is echt veel beter.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

13-05-2009 om 13:21

Aanvulling

Ik zeg dit niet om het jou te verwijten, het is allemaal heel begrijpelijk. Ik zeg het om het ook de meelezers nog eens op het hart te drukken. Het is niet de bedoeling jou in het verdomhoekje te plaatsen.

Pandia

Overleg met de dierenarts is inderdaad het beste, daar heb je gelijk in!
Ik heb eens gegoogled op chemische castratie bij teven (want ook een teef wordt eigenlijk gecastreerd omdat alles verwijderd wordt), maar kan niets vinden. Maar ik kan het in ieder geval vragen, goede tip van jou.
Ik laat het gedrag van de hond niet alleen van sterilisatie afhangen, ik ben nu ook bezig met een gedragstherapeute.

gr.
[email protected]

branca2

branca2

13-05-2009 om 14:50 Topicstarter

Ja ergens hebben jullie wel gelijk

Maar toch denk ik dat wij wel goed zorgen dat ze in een huis komen waar ze gewenst zijn en dat die andere mensen die zorgen dat de poezen in het asiel komen toch de grootste veroorzakers zijn van het over volle poezen asiel. We laten haar ook helpen dat was ook al gezegd door mij.

Rafelkap

Rafelkap

14-05-2009 om 10:08

Jong en schattig

Ja Bianca, die van jou komen in een goed huis. Wij moesten door omstandigheden toch onze lieve oude katervan 15 "wegdoen" (zat ook in een 'goed huis') en in een ander draadje lees ik ook weer van een opa en oma die een 10 jaar oude kat weg doen ivm allergie.
Als ze jong en schattig zijn ze zeer gewild, maar later niet meer helaas.

tonny

tonny

14-05-2009 om 13:10

Even tussendoor

Een kitten is een katje dat je ziet opgroeien, je leert het samen kennen.
Een kat uit het asiel heeft een leven achter zich, da's een ander verhaal.

(Je zou het haast keihard vergelijken met de adoptie van pasgeboren baby's of pleegzorg voor oudere kinderen - maar dan ontspoort de draad. 'Een kind' is niet zomaar 'een kind')

Goede vrienden deden met pijn in het hart hun gezonde kater naar het asiel. Ontzettend lieve kat, maar hij pieste sinds een jaar of vijf overal en nergens in huis, geen meubelstuk was veilig. Fysiek was er niets mis, daar is herhaaldelijk naar gekeken; soms was hij weken braaf en dan ging het weer mis.

In hoeverre zal een asielkat zich bij je thuis gedragen zoals in het asiel - en andersom? Is dat voorspelbaar?

Tonny

Maylise

Maylise

14-05-2009 om 14:13

Pandia/tonny

Een gezin afraden om voor een asiel kat te gaan vind ik niet kunnen. Nee, je weet de achtergrond van de kat niet. Maar we hebben het over een kat. Zolang het beestje zindelijk is, niet onverwacht krabt of bijt en zich af en toe eens aan laat halen lijkt me dat de kat een prima huisgenoot is. En ik weet zeker dat verreweg de meeste katten in het asiel prima aan die omschrijving voldoen.

Ik snap ook niet zo goed waarom een kitten die bij je in het gezin opgroeit anders is dan een poes die je op latere leeftijd krijgt. Tonny maakt een vergelijking met eigen babies en pleegzorg. Maar dat is toch iets heel anders? Ten eerste hebben we het over mensen en ten tweede is pleegzorg sowieso iets heel anders dan zelf een kind krijgen. Het heeft een ander uitgangspunt en een ander doel. Maar alsnog we hebben het hier over katten. Ik vind mijn katten enorm leuke beesten en geniet er zeer van maar het blijven katten. Je hoeft een kat echt niet van kitten af aan te kennen om er een leuke huisgenoot aan te hebben en een fijne band mee op te bouwen.

Ik heb zelf meestal katten gehad. Bijna allemaal uit het asiel of anders aangelopen of via via gekregen. Sommige katten vanaf kitten af aan en sommige pas op latere leeftijd. Alle katten zijn stuk voor stuk prima huisgenoten geweest en ik heb nooit verschil gemerkt in mijn band met katten die ik vanaf kitten al had tot katten die ik op latere leeftijd heb gekregen.

Ik snap dat een kitten leuk is maar ik snap niet zo goed waarom de meeste mensen persé een kitten willen terwijl er talloze enorm leuke katten zitten in het asiel die misschien wat ouder zijn maar die ook hele gezellige huisgenoten kunnen zijn. Een kat heb je vaak wel voor 15 jaar en van die 15 jaar is ie misschien zes maanden echt een kitten.

Maylise

Bastet

Bastet

14-05-2009 om 15:12

Nouou.....

Vergis je niet,ik,en mijn familieleden hebben allemaal een kat bij de dierenambulance vandaan,uit verschillende nestjes.Ze zijn opgevoed door een pleegpoes,maar dat is wat anders dan je eerste 12 weken doorbrengen bij een gezin,heb ik gemerkt.Het blijven katten die zeer op een afstand blijven,zich moeizaam laten aanhalen,en weinig moeten hebben van mensen.De onze is nu bijna drie,en als die een keer op schoot ligt,ga je acuut de krant bellen,dat doet ze zeer,zeer zelden.Hetzelfde hoor ik dus ook van familieleden met een kitten daar vandaan.Ik zeg niet dat ik er spijt van heb,maar zeker voor kinderen,is het niet altijd ideaal.Een wat meer kroeliger beestje,en die heb ik dus jaren wel gehad(voor iemand stelt dat dat niet des kats is)zou toch leuker zijn.
Groetjes,Bastet

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 15:20

Maylise

En toch sta ik anders tegenover een dier wat ik als ukje in huis heb gekregen dan tegenover een dier waarbij ik dat stukje gemist heb. Onze laatste hond was een perfecte hond. Goed opgevoed, geweldig getraind door zijn eerste baas. Deze hond benaderde bijna hoe het is met een van pup af aan opgevoede hond. En toch was mijn conclusie... niet weer. Ik wil zelf mijn best doen om een hond bij een geschikte fokker te zoeken, ik wil zelf meemaken dat hij uitgroeit van zacht bolletje tot wat het moet worden. Bij katten ben ik daar iets makkelijker in, maar ook zijn door ons zelf grootgebrachte katten voor mij meer eigen dan een later in huis gekregen kat.
Ik vind bij het houden van huisdieren dat voor alles geldt dat je je goed voelt bij en met het dier wat je in huis haalt. Om het wat onaardig te zeggen gaat het een ander niet aan waarom je bepaalde keuzes maakt op dat gebied.

branca2

branca2

14-05-2009 om 17:07 Topicstarter

Grappig

Dat zo'n simpel vraagje zo'n grote discussie wordt.
Ik heb van een heel verstandig iemand het advies gekregen niet meer te reageren.Omdat iedereen zijn eigen denkwijze heeften daar had ze gelijk in.
Dus Harmke en aanhangers leuk dat jullie je zo inzetten voor dieren en zo fel protesteren als je denkt dat het nodig is.

Voor de rest ga ik lekker van mijn nestje kittens genieten en denk ik er over onze Knurft nog minstens 17 keer te laten dekken.Gewoon omdat ik het leuk vind ;)

Ellen Wouters

Ellen Wouters

14-05-2009 om 22:42

Harmke

Inhoudelijk ben ik het wel met je eens. Maar (leermomentje voor mezelf ook geweest) de boodschap komt soms beter over als je er ook weer over op kunt houden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.