Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

JuliaL

JuliaL

19-05-2010 om 22:02

Kledingadvies gevraagd

Vandaag besloten dat ik mijn kleding maar eens aan ga passen aan mijn figuur, ipv steeds (zonder succes) te proberen mijn figuur aan te passen aan de kleding die ik graag wil kopen.

Maatje 38 om de heupen, billen en benen, echter een buik/taille die tegen de maat 42 aan zit. Gevolg: broeken zitten veel te strak in de taille en voor de rest goed of goed in de taille en rest veel te wijd. Daarnaast is de vetrol boven mijn taille altijd zichtbaar en vragen mensen heel soms of ik zwanger ben... Ook aan de bovenkant heb ik maat 38 maar wel met een cup E, waardoor veel bloesjes, truitjes etc. goed zitten muv rondom de boezem, daar trekt het echt, geen gezicht. Strakke t-shirts kunnen dus niet, liefst draag ik jasjes etc over een shirt maar dat is nogal warm in de zomer. Ik ben niet echt dik, maar wel een klein beetje propperig (1,65 lang) waardoor de wijdere blouses die je nu in de winkel ziet hangen ook niet altijd staan.

Uiteraard kan ik naar een goede modezaak die me van alle adviezen voorziet, maar misschien heeft hier iemand suggesties?

Alvast bedankt!

Groetjes Julia

Tuniekjes

Als ik je zo hoor, zou een tuniekje je heel goed staan; onder de borsten op z'n smalst en dan naar onderen wijd uitlopen. Daar kun je dan een kniebroek of een legging onderdoen. Je moet het accent leggen daar waar je het slankst bent; je benen en net onder je bh-band. Er zij nu ook veel jurkjes te koop die wijd vallen rond de buik.
Je broeken kun je wel strak nemen (ik ben jaloers, want ik heb juist weer flinke benen) en daar boven staat een top a la babydoll je goed. Dus; wijde tops, smalle slanke broek.
Jurken naar beneden uit laten waaieren. Lange kettingen geven ook een wat slanker smaller effect aan je bovenkant.

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Dorry

Inderdaad tuniekjes

en heb je ooit een tregging aan gehad, ik heb deze sinds kort en zitten heel mooi en slanken ook nog eens goed af, het is gewoon een goede stof, heb een zwarte en een spijker, je hebt ze lang en kort, vind zelf een gewone legging niet zo mooi omdat deze nogal duidelijk alles laten zien omdat het zo'n slap stof is.
suc6 krulleke

Een tregging?

wie kan me uitleggen wat een tregging is?

Mijn bovenlijf is smaller dan mijn heupen /bovenbenen,en ik zweer ook bij tuniekjes of korte jurkjes op een strakke rechte broek of een legging.

Tregging

Lijkt op een legging alleen heb je dan dikker stof, id het net of je een skinny broek aan hebt, kleed mooier af dan een legging. kijk maar eens op de site van de m&s mode.
krulleke

mirreke

mirreke

20-05-2010 om 10:31

Oh, dan heb ik ook een tregging

Idd mooi, dikkere stof, ziet eruit als een broek maar het werkt als een legging. Wel vind ik het nu warm zitten.

Tihama

Tihama

21-05-2010 om 12:00

Stijladvies

Ik heb een aantal jaar geleden een kleur EN stijladvies gedaan. Die mevrouw is bij mij thuisgekomen en heeft adhv mijn garderobe me geweldig geadviseerd. Ik heb een forse boezem en smalle taille. Boven maat 44, taille 40, heupen 42 (zo ongeveer). Zij heeft me heel goed uit kunnen leggen wat mij slank afkleedt en wat ik vooral moet vermijden. Tunieken zijn bijv. rampzalig voor mij: het zit strak op mijn breedste punt en het laat mijn taille totaal verdwijnen. Een ander probleem dus dan het jouwe, maar ik ben er zeker van dat een goede stijladviseuze je kan helpen.

Deze mevrouw had ook nog tips in welke zaken ik de beste keuze voor mijn persoonlijke stijl terecht kon. Het leuke is trouwens dat ik sinds ik deze adviezen heb gekregen veel goedkoper kan shoppen. Een perfect gekozen bloesje bij de C&A levert bergen complimenten op.

Ik zou niet vertrouwen op verkoopsters in winkels, maar geld uitgeven aan een goede adviseur. Als je kleur-en stijl samen doet ben je ongeveer 200-250 euro kwijt, maar je bent voor de rest van je leven van miskopen af, dus het betaalt zichzelf terug.

Tihama

JuliaL

JuliaL

21-05-2010 om 13:51

Bedankt

voor jullie reactie en weer wat geleerd: ik heb ook treggings in de kast hangen maar wist niet dat ze zo heten. Zit inderdaad beter dan een legging maar op dit moment een beetje warm. Ik heb een tijdje geleden een paar tuniekjes gepast, op zich ok, maar ik werd er niet echt enthousiast van. "Probleem" is dat ik er in veel kleren zo zwanger uitzie. Ik vind het eigenlijk helemaal niet erg wat voller te zijn, maar het is niet goed verdeeld op mijn lichaam, alles zit op buik en borsten.
Dat kleur en stijladvies: dat lijkt me wel wat. Het kost wat maar nu kom ik vaak ook in de duurdere zaken uit omdat ik het niet goed weet en betaal ik een vermogen aan kleding. Verder heb ik niet zoveel tijd om te winkelen, dus handig om van te voren te weten naar welke zaken ik het beste kan. Ik ga eens even googlen. Tihama, zat die mevrouw die bij jou geweest toevallig in de omgeving van Utrecht?

Holiday

Holiday

21-05-2010 om 17:56

Appeltje

Volgens mij ben jij een "appeltje". Als je wat goedkopere tips en adviezen zoekt, haal dan eens de boeken van Trinny and Susannah in de bieb. Die geven kleedadvies voor alle vrouwentypes. Als je weet welke basiskleding bij jouw type hoort kun je voortaan altijd slagen. Je kunt ook googlen op hun naam, kom je ook veel leuke tips tegen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.