Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Komkommercourant

Nu de tijd van het komkommernieuws weer aanbreekt, open ik maar een draad voor de locale komkommernieuwzen van de forummers. Ik heb zelf ook al een artikeltje.
Ik was van de week weer in een straatje hier in de wijk. Dat straatje loopt dood tegen een hoge heg met wat palen ervoor. Links een bedrijfspand, dat niet hevig frequent door klanten wordt bezocht, maar voor wie eerder áchter dat pand wel een parkeerplaats beschikbaar is, rechts vier parkeerplaatsen en een meter of twintig stoep. Daar rijdt vrijwel nooit iemand, er is in de verre omtrek geen school of andere kinderbewaarplaats en een logische doorgangsroute voor andere passanten is het ook niet. Kortom, zo ongeveer het veiligste en stilste stuk straat van Nederland, zou je zo zeggen. (Wat deed ik er dan? Ik moest bij iemand in dat bedrijfspand zijn :-) )
Tot mijn verbazing zag ik dat er in dat stukje straat, precies alleen in dat doodlopende eind snelheidsremmend bedoelde hobbels waren aangebracht! En niet een paar, nee, echt alsof het een racebaan was die vlak bij een school stond, om zo iedere racefanaat te dwingen een maximumsnelheid van 15 km/u aan te houden. Welke aan het bureau verkleefde wereldvreemde ambtenaar heeft dat bedacht? Welke suf opperhoofd ten burele heeft dat goedgekeurd?
Ik heb nog rondgekeken of ik ergens een camera kon ontdekken met een reïncarnatie van Ralph Banana Inbar Split, maar nee. Of is het een actie bedoeld om gedupeerde tuinders tijdelijk aan een melkertbaan te helpen en komt vanmiddag de nieuwe ploeg om de straat weer plat te maken?

Niets van dat al

Het is een verstopplaats voor overtollige verkeersdrempels, en jij hebt hem omtdekt. Een overijverige verkeersregelambtenaar heeft abusievelijk te veel verkeersdrempels besteld en uit angst voor zijn door bezuinigingsdrift bezeten superieuren heeft ie deze oplossing bedacht. Je gaat hem toch niet verlinken he?

Bakje

Om ook een bescheiden bijdrage te leveren aan het gezinsinkomen maak ik schoon. Scholen, vakantiehuisjes, woningen van alleenstaande heren, je kan het zo gek niet bedenken of ik maak het schoon. Zo ook een gemeentehuis. En in dat gemeentehuis kwam ik tijdens mijn werkzaamheden een nogal hilarisch verschijnsel tegen: een der medewerkers had op zijn bureau drie bakjes staan: "Lezen", "Afhandelen" en "Afwachten". Tot mijn grote vreugde was het bakje "Afwachten" het best gevuld... ik heb mij nauwelijks kunnen bedwingen om er in te gaan kijken of de aanvraag leerlingenvervoer die ik voor mijn zoon had opgestuurd en waar ik steeds maar geen reactie op kreeg er per ongeluk in zat.

Genista

Genista

02-07-2011 om 12:40 Topicstarter

Lol kakelot!

Ik geloof dat ik de inhoud van de bakjes "Afhandelen" en "Afwachten" gewoon verwisseld zou hebben :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.