Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Ineke

Ineke

21-04-2009 om 17:22

Konijnenvraag over gecastreerde ram

Ik heb altijd konijnen gehad en omdat ons laatste konijn al een tijdje dood was hebben we sinds vorige week weer twee hongoorkonijnen. het is een paartje, mannetje is gecastreerd. Ze zijn ongeveer één jaar. Ik heb ze in goed vertrouwen van iemand gekocht omdat die te weinig tijd voor ze had en hier kunnen ze ook loslopen. Ze zijn echt schattig en onafscheidelijk.
Sinds ze lekker los kunnen lopen worden ze opgewonden en ik zag de ram al een paar keer boven op het vrouwtje bezig. Mijn vraag: kan dat bij een gecastreerde ram? Ik dacht dat hij ook geen 'last' meer had van hormonen? Zag ook het vrouwtje op het mannetje, maar dat heb ik bij twee vrouwtjes ook wel eens gezien. Nu heeft het vrouwtje ook al buikharen uitgetrokken en heeft een nest in het hok gemaakt.
Heeft degene gelogen over het gecastreerde mannetje? Of is dit gedrag normaal. Hij doet het maar af en toe hoor.
Nou ja over een paar weken zullen we het wel weten als er inderdaad jonkies komen. Maar ik wil dus weten of dit gedrag kan bij een ram. Wie weet het?

Ja kan

Wij hebben ook een vrouwtje en omdat het zo'n eenzaam hormoniaal kreng ;-) was hebben we er bij de dierenbescherming een gecastreeerde ram bij gekocht. Ze rijden om de beurt op elkaar en nu ligt ook het hele hok vol met uitgetrokken haren van haar maar hij is echt geholpen dus ja zeker, het kan, het blijft gewoon instinct denk ik, helemaal van haar want zij is niet geholpen.

Kan inderdaad

Ook 2 vrouwtjes rijden op elkaar. Op elkaar rijden heeft veelal niet met sex te maken, maar met het uitmaken van de rangorde. De dominante rijdt op de andere. Ik heb een stelletjes waarvan de dame dominant is en die rijdt ook regelmatig op het rammetje.

En als je zeker wilt weten of jouw rammetjes is gecastreerd, dan draai je hem even om. Als het niet zo is, dan zie je de balletjes zo hangen. Zie je die niet, dan zit het goed.

Succes,

[email protected]

Bellefleur

Bellefleur

22-04-2009 om 09:11

Hier ook

Gecastreerd mannetje ziet zijn kans schoon als ze lekker ligt te suffen, in het voorjaar trekt vrouwtje buikhaar uit.

Lyke

Lyke

22-04-2009 om 20:12

Weitje vol

Ik heb een weitje met 8 konijnen, zowel gecastreerde mannen als vrouwtjes. Gisteravond nog een heel nest verwijderd wat een van de vrouwtjes weer gemaakt heeft.
Vrouwtjes rijden ook op de mannetjes, mannetjes op de vrouwtjes en de seksen op elkaar. Geen jonge konijntjes aan overgehouden ;-)
Tis ook een vorm van dominantiebepaling en soms ook gewoon spelen.

Ineke

Ineke

23-04-2009 om 10:52

Bedankt! en nog een vraagje.

Nou beste mede-konijnenliefhebbers, bedankt voor jullie antwoorden! Ik dacht het ook al, dat het ook een soort van spelen/dominantie was. Maar goed, ik ben weer gerustgesteld. Als ze echt jongen zou krijgen dan zijn de vrouwtjes ook anders in hun gedragingen en dat is ze niet. Ze zijn echt zo schattig, liggen altijd tegen elkaar aan, likken elkaar de kop.
Ze mogen als we thuis zijn lekker loslopen buiten. Ik vind ze wel wat schuw, ze zijn niet gewend geaaid of zo te worden. Ik wil ze eigenlijk wel iets minder schuw maken en dat ze ook aan ons gewend raken. Iedere avond ga ik gewoon op de grond zitten en dan komen ze wel snuffelen. Maar ze zijn nog wel schuw. Hoe kan ik dat verder aanpakken? Ze zijn ongeveer één jaar.
Mijn eerdere konijnen waren behoorlijk tam, kwamen als ik riep, wilden gekriebeld op hun kop en likten mijn hand. Of zijn ze al te oud om nog iets te leren? Dat was dus mijn tweede vraag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.