Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Ayanna

Ayanna

03-02-2010 om 13:15

Lente in aantocht?

Vanochtend vroeg zag ik een grote groep vogels in V-formatie overvliegen. Nu ben ik niet zo'n held in het fauna-gebeuren, maar volgens mij waren het ganzen. Betekent dit dat de lente eraan komt??? Of is dit wishful thinking?

Pluk53

Pluk53

03-02-2010 om 13:17

Noord/zuid

welke kant vlogen ze op ;)).

O, laat het waar zijn

Ik ben dat hele sneeuw-gedoe nu wel zo zat. Laat de lente maar komen!!!!

Yta Chalne

Yta Chalne

03-02-2010 om 13:50

Ja!

Lente, dat moeten we hebben. Wát een goed bericht, ik ben blij dat je het hier post :-) Enne, mochten mensen nu menen te weten dat het een bakerpraatje is oid, niet vertellen alsjeblieft. Laat ons nou lekker...

Ayanna

Ayanna

03-02-2010 om 14:03

Kompas

Heel even diep nagedacht en geprobeerd goed te orienteren (nee, geen kompas bij me) maar ze vlogen volgens mij in westelijke richting. Dus met een beetje goede wil: zuid-westen. Dus zuid!
En nee: svp geen ontkrachting van dit 'bakerpraatje'!!!

amk

amk

03-02-2010 om 14:08

Ahhhh, nee, alsjeblieft

mag er nog 1 weekend lekkere plak sneeuw vallen. Ik heb deze hele winter nog geen sneeuwpop kunnen bouwen met mijn dochter.

Het enige weekend dat dat goed kon hier in het westen was ze bij haar vader, en daarna was de sneeuw er niet geschikt meer voor, of er was simpel weg geen sneeuw.

Guinevere

Guinevere

03-02-2010 om 14:21

Helaas

Als het lente wordt, moeten ze dus naar het noorden vliegen, en niet naar het zuiden....

Kadonaj

Kadonaj

03-02-2010 om 14:38

Volgens mij komen baby's ook in de lente...

En ik ben bijna uitgerekend, dus ja, de lente komt ;) (mooi bakerpraatje he?!)

Ayanna

Ayanna

03-02-2010 om 14:46

Maar ik zei west

Dus misschien stonden ze net op het punt om in formatie te draaien naar het noorden....

Nee hoor!

Vanmorgen was ik het net met de koffie-en-thee-meneer eens dat we nog een elfstedentocht moeten hebben. Dus sneeuwvrij mag, maar nog wel even flink wat kou :)

Polly Shearman

Polly Shearman

03-02-2010 om 15:58

ja lente! graag... Of nee.. een elfstedentocht vind ik ook geweldig. Maar mag het dan NA carnaval??
tot die tijd gewoon lekker droog en niet al te koud.
groet, pol

Bastet

Bastet

03-02-2010 om 16:00

Ik zag ze ook

Ik zag ook diverse vogels in V-formatie,richting het noorden.Al een week geleden,overigens.en de sneeuwklokjes bloeien hier ook al.Ik wil lente!
Bastet

Pluk53

Pluk53

03-02-2010 om 16:06

Ook gezien

3 formaties afgelopen zondag: zuid/zuid-west;

Roos Vicee

Roos Vicee

03-02-2010 om 16:15

Ja hoor!

De lente komt eraan! Echt! We gaan toch de goede kant weer op? Nog een paar weekjes en dan is het echt lente! Ja echt hoor! Gewoon positief blijven denken ;)
Vanochtend had ik ook zo'n heerlijk lentegevoel. Met dat zonnetje en wat wind heb ik heerlijk mijn dekbedovertrekken BUITEN droog gekregen. En dan die heerlijke lucht opsnuiven hmmmmm! Lente!

Kaaskopje

Kaaskopje

03-02-2010 om 17:12

Ganzen

Ganzen zoeken een bepaalde temperatuur op, maar doen dat volgens mij ook licht voorgeprogrammeerd. De dagen worden langer... hup we moeten een stukje noordelijker. Februari is echt nog middenin de winter. Er kan nog van alles vallen.

Massi Nissa

Massi Nissa

03-02-2010 om 18:05

Even samenvatten

Dus wij van OO willen eerst nog een pak plaksneeuw voor de smeeuwpop van amk, dan na carnaval een elfstedentocht en aansluitend daaraan lente: twintig graden met een zonnetje. Ik herinner me nog een voorjaarsvakantie een aantal jaar geleden met twintig graden en een zonnetje. Zou ervoor tekenen!
Groetjes
Massi

reina

reina

03-02-2010 om 18:37

Massi nissa

Maghet misschien zaterdag sneeuw voor AMK en zondag alvast een lente-achtige dag :-)?

Kaaskopje

Kaaskopje

03-02-2010 om 20:06

Smeeuwpop

Wat is een smeeuwpop, Massi? Een pop die in aanleg al smelt?:-)

Massi Nissa

Massi Nissa

03-02-2010 om 20:50

Ehhh

Reina, even overleggen met Erwin. Weet je wel zeker dat je een lente-achtige zondag wilt? Dan zak je toch acuut in een depressie als het maandag weer min drie is met grijze mothagel? Erwin wappert wat met zijn handjes, volgens mij valt er iets te regelen.
En Kaaskopje, ik ben ontsteld dat jij niet bekend bent met het fenomeen smeeuwpop, zeldzaam maar wereldberoemd. Ze zijn wit, gemaakt van meeuwenpoep en staan op Onno's pasgeasfalteerde oprijlaan.
Groetjes
Massi

Ayanna

Ayanna

03-02-2010 om 21:00

Massi

You rule!;-)

amk

amk

03-02-2010 om 21:11

Yuk massi

die wil ik niet bouwen!!

Maar dan wel midden op de oprijlaan. In zijn eigen ijsbaan.

Jaaaaaaaaaaaa

Gisteren was ik een dag in de sauna in Haarlem,en geloof het of niet,ik heb rond de middag bloot op een ligbed in de tuin gelegen,in het zonnetje,dat al lekker warm was!het was slechts een kwartiertje,maar ik voelde de lente!

Lente in aantocht? Waar?

Hmm. Vanmorgen weer lopend naar school wegens crisis-glad. Meer dan de helft vd route heb ik ueberhaupt geen wegdek gezien wegens megaglibberige ijs/sneeuwlaag, met een miniwaterlaagje erover heen dat het nog erger maakt. Maar echt dooien, ho maar. Buienradar zegt dat het nu maar liefst 0.7 graad is of zo. En in de tuin ligt nog gewoon 10 cm sneeuw. En de zon schijnt ook al niet.

Grumpf.

Ingride

Polly Shearman

Polly Shearman

04-02-2010 om 09:42

Ingridt

groot verschil natuurlijk, wij wonen nl in het warme zuiden!!! whahahha

Rieke

Rieke

04-02-2010 om 10:48

Koud, nat, glad

Hierzo dus. Echt geen lente. Ik heb een zieke zoon thuis, dus gelukkig geen geglibber naar school, ben van de week al gigantisch onderuit gegaan op de fiets.
Nu maak ik onze pup zindelijk dus ik ben veel in de tuin en ruim en passant al takken en bladeren op voorzover de sneeuw dat toelaat, langzaam voorbereiden op de lente. Alle oude potten met ooit geraniums moet ik van de week maar eens opruimen. En dan mag het mooie weer komen!

Pluk53

Pluk53

04-02-2010 om 15:33

9 graden

zie http://www.buienradar.nl/wb.aspx . In Z-Limburg was het om 15:00 negen graden.
Temperatuur-verschil met Oost-Groningen van meer dan 6 graden.

Ayanna

Ayanna

04-02-2010 om 15:52

Jaja

Hier Noord-limburg en gewoon 7 graden met een lekker zonnetje en amper wind. Vanochtend wederom 2 v-formaties zien overvliegen (hmmm, volgens mij nu richting oosten...) en net lekker wezen wandelen in het bos. In een weiland twee grote witte reigers gezien en eenmaal in het bos: echt waar jongens, ik rook de lente in de lucht!

Blaas dan even heel hard naar het noord-oosten

Hier is het spiegelglad, mistig, grauw, nog bulten sneeuw en allesbehalve lente........

Mensen, mensen

"dort wo du nicht bist, ist das Glück."

Ik gun jullie allemaal lange dagen met een warme zon, groene bomen, zingende vogeltjes en bloemen in alle kleuren...

Maar we zitten toch echt in de eerste dagen van februari. Ik denk dat je beter kunt genieten van dat het is hoe het nu is. Die zwarte bomen tegen een grijze hemel. Je ruikt (hier in het midden van het land) dat de vorst weer uit de grond is. Zo'n rottingslucht, maar nog zonder het vleugje lente. Echt hoor, daar moeten we nog even op wachten.

Geniet nou gewoon van februari, en dan van maart, en dan van april!! Zonde om al die mooie dagen te laten liggen.

Enneh.. het is juist de afwisseling die het zo mooi maakt!

Het sluit ook mooi aan bij de 2 nieuwe buzzwords op dit forum: simpel en buffer. Probeer simpel in de dag te leven en de kleine simpele mooie dingen te zien, en leg in de zomer een buffer zon voor de winter aan, en in de winter een buffer kou voor de zomer...

Guinevere

Guinevere

04-02-2010 om 21:47

Amen fagus sylvatica purpurescens

Zie titel. Gewoon lekker genieten van het weer zoals het komt. Ik geniet nu nog na van mijn fietstochtje van afgelopen zaterdag, wat was het mooi! Daar kan geen lente tegenop.
En groene puntjes? Die zijn grondig weggevreten door onze 2 konijn-monsters. Ze vonden het de hoogste tijd voor echt verse groente.

Amen fagus sylvatica purpurescens

Gelukkig is het nog maar begin februari :) We zijn net halverwege de winter. Ik ga nog wat winter bufferen, voor als die lente weer komt ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.