Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Berber.

Berber.

08-05-2009 om 09:57

Mad men

Weet iemand of ik op een of andere manier al aan seizoen twee van Mad Men kan komen? Ik ben zo gecharmeerd van seizoen 1, die ik bijna afgekeken heb, dat ik het nu al mis...

margje van dijk

margje van dijk

08-05-2009 om 16:25

Heb je al op amazon.co.uk gekeken?

Ik bestel die dingen op amazon. En ik durf de amerikaanse niet te bestellen (amazon.com) wegens 'region 1'. De engelse wel ('region 2', amazon.co.uk), en omdat de pond zo laag staat is dat ook heel aantrekkelijk. Ik heb laatst Dexter serie 2 gekocht zodra hij beschikbaar was daar. Daar zit dan geen NL ondertiteling bij, maar dat hebben wij ook niet nodig.

Is Mad Men echt goed? Ik vind de reclame nogal opdringerig, dan ga ik denken dat ze het wel erg graag willen verkopen ;-)

Wij zijn net in The Wire begonnen. Valt me zwaar tegen. Het werd ons van alle kanten (nou ja, hier en daar op internet gelezen en zo) aangeprezen. En ja, het onderwerp is wel heel goed en realistisch, het gaat echt ergens over, maar er zit gewoon geen humor in die serie. Niet zoals bij de Sopranos. Ik merk dat ik daar toch erg gevoelig voor ben. Ik heb de hele serie (5 series!) in één box gekocht, ik hoop dat het nog beter wordt zodat we er toch nog doorheen komen.

Hoe is dat bij Mad Men?

Margje

margje van dijk

margje van dijk

08-05-2009 om 17:01

Tempting

Ik word dan toch wel benieuwd naar Mad Men ;-)

Even ter dubbelcheck: Vind jij de Sopranos goed? En Dexter en Six Feet Under? (Als je ze kent). Dat is wat wij goed vinden ;-)

Maar ja, ik vind wel dat ik eerst nog verder moet kauwen op de Wire. Misschien worden we alsnog gegrepen. We zitten nu in aflevering 5 of zoiets, dus nog zo'n 50 te gaan.... En zo hard gaat het sowieso niet bij ons.

Margje

margje van dijk

margje van dijk

08-05-2009 om 19:09

Van de makers van de sopranos

Ja, dat las ik ook ergens, maar dat garandeert volgens mij nog niet veel. 'De makers van de sopranos', wie zijn dat? Er zaten denk ik minstens 12 schrijvers en producers in, als er dan ééntje meedoet aan de nieuwe serie, ben je dan 'van de makers van'?

Ik vertrouw liever jou op je woord ;-)

Wij hebben Dexter nog maar pas geleden ontdekt, maar ik was meteen 'hooked'. De eerste aflevering denk je nog even 'Húh?', maar daarna kun je niet meer stoppen met kijken. Ik denk dat Michael C. Hall nóg meer schittert als Dexter dan als David uit SFU.

The Wire is dus heel wat anders vind ik. Qua plot komt het overeen met de sopranos: het richt zich op de (witte) politie versus de (zwarte) drugswereld in een Amerikaanse stad (ben alweer vergeten welke), wat natuurlijk maffia-achtige toestanden geeft, net als bij de Sopranos. En het sterke is dat die witte politie in al z'n zwakheden wordt gepresenteerd, terwijl de drugsbendes zo gesmeerd zijn als wat, en dat je dus als kijker half in shock op de bank zit, je angstig afvragend of het écht zo gaat (en dat zal wel zo zijn, ja).

Maar wat me zwaar tegenvalt is dat er heus wel wat te lachen valt, maar dat het niet die dragende eigen humor heeft die wel in Sopranos, SFU en Dexter zitten. Van die humor die je niet eens uit kunt leggen. The Wire is bloedserieus, en wij vinden het af en toe ronduit saai. Het is ook lang niet zo goed geacteerd (maar dat kan nog beter worden - we zitten net serie 1 te kijken en toen was de Sopranos ook nog maar net begonnen, dus ze zullen daar heus wel e.e.a. van afgekeken hebben in de latere series).

Margje

margje van dijk

margje van dijk

08-05-2009 om 19:37

Tip

Koop Dexter (als je dat wilt) ook via amazon.co.uk, daar is-ie veel goedkoper dan in Nederland. De eerste serie zeker (de tweede is net uit in Engeland en dus nog wat duurder). Bij serie 1 zit ook gewoon Nederlandse ondertiteling, zelfs als-ie uit Engeland komt.

(Ik heb serie 1 en 2 tegelijk besteld daar).

Margje

krin

krin

08-05-2009 om 22:06

The wire

Je had vijf afleveringen gehad, zei je? Hmm, dan zou het nu toch wel eens moeten toeslaan, de verslaving. Ik had ook de eerste tijd het gevoel dat het nooit op gang zou komen, maar toen opeens ging ik finaal voor de bijl en daarna waren twee afleveringen per vrije avond maar net aan genoeg om me tevreden te stellen.
Maar ja, ik ken ook iemand voor wie het niet werkte. (Al ken ik meer mensen die er even gek van waren als ik) Dus wie weet. Maar hou nog even vol!

margje van dijk

margje van dijk

09-05-2009 om 12:43

Het begint te komen, krin

Gisteravond aflevering 6 gekeken, en we willen nu toch echt wel weten hoe het verder gaat. En er zat ook echt wat humor in ;-)

Het allerergste vind ik die überamerikaanse politie-klootzakken die alleen maar bezig zijn met hun eigen carrière, en die het geen bal kan schelen wat er eigenlijk gebeurt. Maar als die ergernis maar groot genoeg is wíl je natuurlijk weten hoe het verder gaat. Ook heeft McNulty wel een hoog idol-gehalte zeg maar, dat je je wel graag met hem wilt vereenzelvigen en hem wilt aanmoedigen en zo.

Margje

krin

krin

09-05-2009 om 21:07

Ha ja

Die ergernis. Dat wordt vast nog wel erger. Plus verbazing, en verontwaardiging, en ontroering. Maar nu loop ik een seizoen of drie op de zaken vooruit. ;-)
Ik heb overigens besloten me maar eens op Dexter te gaan storten, oa naar aanleiding van je enthousiaste verhalen!

margje van dijk

margje van dijk

09-05-2009 om 21:30

Lol

Dexter hadden we echt in twee weken uit, dat wil je onmiddellijk helemaal van het begin tot het eind zien. Ik mis 'm nóg!

Van Dexter zijn nog maar 2 seizoenen te krijgen. Seizoen 3 is afgelopen in Amerika, en ze zijn met opnames van seizoen 4 bezig, en er komt nog een seizoen 5. (Heb ik van Michael himself die een keer bij Jonathan Ross in de talkshow was). Dus dat geeft ook de kwaliteit wel aan, anders zouden ze er echt geen 5 seizoenen aan spenderen. Wel had ik na seizoen 1 zoiets van 'hoe kan hier in vredesnaam nog een vervolg aan komen', maar seizoen 2 gaf daar een heel bevredigend antwoord op ;-)

Margje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.