Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

04-04-2011 om 13:00

Meisjes kwijt (excursie parijs)

Ik doe het niet gauw, maar ik ga nou toch eens even iets roepen puur vanuit emotie: schaf toch áf al die achterlijke excursies! O mèn o mèn, daar gaat je poppetje dan - met de bus naar Parijs samen met nog 100 anderen. En dan raakt ze kwijt. Wat móet je dan nog, als ouders? Als docenten??

Tirza

norma

norma

04-04-2011 om 13:12

Nachtmerrie

Het is inderdaad een nachtmerrie.
Maar is het niet meer van....wat moet je als ouders met kinderen????Het is toch niet alleen met excursie......je hoort zoveel nare dingen,dingen die bijna nooit gebeuren,maar dan net die ene keer,het zal dan net die ene keer je kind maar zijn.Het is vreselijk zit je hier in Nederland en je kind verdwijnt in een grote stad als Parijs...inderdaan wat moet je dan.Maar wat moet je als je kind niet thuis komt van een avondje stappen of niet thuis komt van school.

ol3

ol3

04-04-2011 om 13:13

Vaag

ik vind het allemaal maar vaag, geloof dat er meer achter zit...
geloof niet dat ze zomaar door iemand zijn meegenomen, hoe klein is de kans dat dit gebeurd?
zijn volgens mij van turkse of marokaanse nationaliteit, misschien speelt er iets met uithuwelijken? dat ze zelf zijn weggelopen bv...

als je dan een excursie moet afschaffen...dan kan je toch niets meer, geen schoolreisje, niet meer buitenspelen, niet zelf naar school fietsen...

Afschaffen?

de meisjes zijn 16 en 17 jaar.
wat wil je dan? alle 16 en 17 jarigen opsluiten? niet meer winkelen in Amsterdam of Middelburg,niet meer uitgaan,niet meer naar buiten?Gewoon in een glazen huisje opvoeden,dan kan er ook niks gebeuren.

Tirza G.

Tirza G.

04-04-2011 om 13:57

Daarom zeg ik

Het is puur vanuit de emotie, rationeel snap ik ook wel dat het zo niet werkt. Maar het is toch ook een kwestie van risico-spreiding en van belasten van anderen. De docenten zijn nu ook mooi de sigaar, brrrrrrr. Als docent excursies begeleiden lijkt me sowieso al vreselijk, ook zonder dit soort gebeurtenissen.
Maar ook: als je kind nou kwijt is in Parijs, moet je er dan naartoe of juist niet? Moet er eén ouder thuisblijven voor als-ze-belt/komt en welke dan? Tirzadochter is net terug uit London, ik zou niet weten waar ik zou moeten beginnen. Kwijt. Ja eh, hoezó kwijt. En nu dan? Wat moet ik nou doen?

Tirza

norma

norma

04-04-2011 om 14:26

Geen idee....

als ik naar mezelf kijk,dan zou ik zeggen dat i kin paniek zou raken en de wanhoop en machteloosheid me zou verlammen.volgens mij maakt de leeftijd van je kind op zo een moment ook niet uit.Mijn dochtertje is als 7 jarige korte tijd kwijt geweest,niet zomaar in een winkel ,maar ook kwijt uit school,ze mocht nog niet alleen naar huis,is toch alleen het plein afgelopen en ze was zoek.Mijn moeder zou haar ophalen,maar was iets te laat,ik was thuis,in een ander dorp,mijn moeder belde, huilend , een half uur nadat school uit was,ik bleef toen heel rustig,raakte juist niet in paniek,liet de paniek niet toe.Maar nu als ik zo een bericht hoor,denk ik nog steeds dat ik gek van wanhoop,van machteloosheid zou worden.Ik denk dat ik naar Parijs zou willen gaan,uiteraard,ik blijf niet thuis afwachten terwijl mijn dochter in Parijs is.
Maar wat moet je in Parijs???Waar ga je zoeken ,wat kan je doen??Helemaal niets.

Fiorucci

Fiorucci

04-04-2011 om 15:38

Afschuwelijk

Ik was ook heel blij mijn zoon weer veilig en wel terug te zien na een schooltrip naar Toscane, oh griezels.....
Verbijsterend vind ik wel dat de nederlandse politie het niet nodig vindt om een opsporingsbericht uit te vaardigen.....

Tja

2 meisjes van 16 en 17 kwijt, hmm die lopen echt niet dagenlang te zoeken naar een telefooncel, zal wel iets anders gebeurd zijn dan gewoon verdwaald oid. Ja jeetje, wat vreselijk.

Beau Ter Ham

Beau Ter Ham

04-04-2011 om 16:20

Tja

Ik heb geen oordeel, er moet eerst duidelijk zijn wat er speelt. Wie weet hadden de dames gewoon geen trek om terug te gaan? Het puberbrein kent rare ingevingen.

Maylise

Maylise

04-04-2011 om 17:20

Locatie

Ik denk dat de locatie niet zoveel uitmaakt. Of er is iets ergs gebeurd of die meisjes zijn misschien heel bewust weggelopen. Dat had ook in Rotterdam kunnen gebeuren.

Je kan natuurlijk wel je afvragen in hoeverre het een goed plan is van de school om tijdens een excursie kinderen zelf op stap te laten gaan. Onze dochter gaat dit jaar ook op een reis van de school mee. Ze mogen hier niet zelf op stap gaan maar ze gaan alleen met de groep weg. Mijn dochter en haar klasgenoten zijn 13/14 jaar. Echter als een van de kinderen moedwillig weg wil lopen dan zal dat heus wel lukken. Zo moeilijk is dat niet.

In dit geval hebben we het over 16/17 jarigen. Het is niet ongebruikelijk dat kinderen van die leeftijd al alleen op vakantie gaan of zelfs al op kamers wonen. Enige zelfstandigheid kan verwacht worden op die leeftijd en ik vind het een redelijke beslissing van de school om de leerlingen ietwat vrijheid te geven om zelf op stap te gaan. Een tragedie kan altijd en overal voorkomen en is ook niet beperkt tot jongeren op school excursie.

Maylise

Maylise

04-04-2011 om 17:27

Oh en

Ik zou wel gaan. Er kan iemand anders thuis blijven om de telefoon te bemannen. Ik zou daar naar de politie gaan en blijven gaan elke dag om te zorgen dat het dossier actueel blijft. Ik zou A4tjes uitprinten met foto's en die overal ophangen. Ik zou op straat lopen in de buurt waar ze in een hotel zitten, waar ze dingen hebben gedaan.... Misschien helpt het niks maar je wilt toch het idee hebben dat je wat doet.

Maylise

Maylise

04-04-2011 om 17:27

Gevonden

Ze zijn trouwens gevonden of althans ze hebben zichzelf gemeld bij de politie.

ol3

ol3

04-04-2011 om 17:33

Terecht

ja ik lees ook net op nu.nl dat ze terecht zijn!

Tirza G.

Tirza G.

04-04-2011 om 18:30

Gelukkig

En dan nu fase twee: terug in de auto bij pa en moe op de achterbank. Van Parijs naar Maastricht is best een eindje. Daar kun je als ouder best wel een preekje in afsteken.

Tirza

fladder

fladder

04-04-2011 om 18:33

Waarom afschaffen?

Ik ben in 1979 (ja, opoe leest voor uit eigen werk) met werkweek naar Parijs geweest. En ook vóór en ná die tijd gingen er al hele klassen op werkweek, variërend van een midweek kamperen op de hei tot exotische oorden.
Dat er nu 2 meisjes verdwenen waren is voor mij geen doorslaggevende reden. Er verdwijnen (helaas) ook kinderen als ze even een boodschap doen, van of naar school gaan, of omdat ze meegaan omdat de buurman leuke katjes heeft of zo...
Werkweken zijn IMHO niet gevaarlijker dan buitenspelen o.i.d. Ik begrijp de emotie (brrr, nachtmerrie!!!) en de reacties, maar laten we alsjeblieft realistisch blijven! Er zijn vast redenen om werkweken af te schaffen, maar dit incident vind ik niet echt een reden om er kritischer naar te kijken.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-04-2011 om 19:01

Eind goed al goed

Ik heb al vaker gezegd dat schoolreizen wat mij betreft niet naar het buitenland hoeven, maar afschaffen omdat er iets naars kan gebeuren vind ik onzin. Dat kan helaas overal gebeuren, ook in Amsterdam met een vriendin.
Dit liep nog goed af, maar mijn zus kwam na een paar dagen vervroegd thuis omdat een klasgenoot dodelijk verongelukt was omdat die klasgenoot zélf zo dom was om met zijn hoofd in zo'n open liftschacht te koekeloeren. Hij kon blijkbaar niet meer weg toen de lift er aan kwam. Een vreselijke ervaring voor die klas en leraar. Dit is inmiddels 40 jaar geleden. En een kind van een onderwijzer van onze kinderen kwam na een avondje stappen in Amsterdam niet meer thuis. Na dagen bleek hij in de gracht gevallen te zijn met zijn dronken hoofd. Dat was privé, dus niet tijdens school. Het kan altijd en overal... helaas.

Beau Ter Ham

Beau Ter Ham

04-04-2011 om 20:00

Ons geld was op,

dit was het criteria van de dames om zich te melden. Oei wat mogen die dames zich voorbereiden om een hoop negatieve reacties. Het kan niet anders dan dat de school sancties geeft.

Lol

ons geld was op, hahaha. En dan tref je van die woedende ouders aan die natuurlijk helemaal niet snappen dat je oud genoeg bent om zelf te beslissen over wat je allemaal doet in Parijs. Och jeetje wat een actie. Ik zou een hartverzakking rijker zijn als die van mij dat flikken, maar ik kan ook wel de lol er van in zien, nou gelukkig ze zijn weer terecht.

Annet

Annet

04-04-2011 om 20:43

Ik controleer weinig, maar wel het mobiel en het briefje

Oudste gaat binnenkort met school naar Engeland, 13 jaar.
Ze moet van mij een opgeladen mobiel meenemen en een oplader. Daarnaast nog een briefje met onze mobiele nummers en thuisnummer.
En ze belt gregeld.
En daarna is het loslaten!

Clo

Clo

04-04-2011 om 21:50

Excursie

20 jaar geleden, zelfde scholengemeenschap (VWO), andere stad (Berlijn). Ook wij kregen vrijheid, maar geen telefoonlijst met buddysysteem (want: geen mobiele telefoons). Ging gewoon goed en is al die jaren goed gegaan. Het kan daar gebeuren, het kan hier gebeuren, het kan ooit gebeuren, het kan nooit gebeuren. Voorkomen kun je alleen maar proberen.
Niet dat ik niet meteen denk "geen excursies dus", maar dat is inderdaad emotie en geen ratio.
Ik raakte ooit mijn vierjarige kwijt in het winkelcentrum. Een paar weken durfde ik hem niet meer mee te nemen. Totdat ik dacht, als hij er aan toe is kan ik beter met hem oefenen door hem mee te nemen zodat hij de weg leert kennen en zichzelf thuis kan brengen als hij mij nog een keer kwijtraakt. Iets kleinschaliger dat wel, ik bedoel in ieder geval dat je kinderen ondanks risico's zoveel kunnen leren van excursies.
Maar ik ben echt blij dat ze terecht zijn.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

04-04-2011 om 22:33

Tja

Fijn dat ze terug zijn en ze blijkbaar geheel vrijwillig hun verblijf in Parijs met een paar dagen hebben verlengd. Ik ben trouwens helemaal niet tegen excursies, komt waarschijnlijk omdat mijn eigen werkweek destijds veel indruk heeft gemaakt. Ik zat in Praag toen de muur viel, en dat was heel bijzonder. En veel klasgenoten waren zelfs in Berlijn zelf, zij hebben 's nachts staan feesten bij de muur en kwamen met brokken steen. Was goed gepland door onze leerkrachten:-)

NaShA

NaShA

04-04-2011 om 23:21

Misverstand?

Net in Hart van Nederland, het zou een misverstand zijn? Er schijnen 2 Adidas winkels te zitten, en ze hebben bij de verkeerde staan wachten? Hun pre-paid deed het niet in het buitenland? En nu is de school dus schuldig, want die zijn weggegaan? En zij bedenken na 3 dagen pas om naar de politie te gaan (die ook rondliep op de Champs d'elysee???)?

Ik weet het, we weten niet alle ins en out, maar ik zie toch wel wat hiaatjes....

ayla

ayla

05-04-2011 om 09:06

In de krant vanochtend

ik kom uit dezelfde stad als de dames (was toevallig ook afgelopen weekend in parijs) en vanochtedn stond in de plaatselijke krant dat het toch echt opzet van de dames was. Ze hadden al van te voren aan vrienden door gegeven dat ze plannen hadden om ervandoor te gaan om met een paar franse jongens af te spreken die ze vaker zagen bij 1 van de coffeeshops hier in de stad. Die vrienden hadden ook al eergisteren aan de schoollleiding de plannen van de meisjes door gegeven.

Cobi (ot)

Ik heb idd nog aan jouw scout gedacht, zeg. Verschrikkelijk. Nooit meer een dropping denk ik dan gelijk...

rosa

rosa

05-04-2011 om 16:11

Dropping

Verschrikkelijk, die scouts. Hier is dochter ook een groot dropping-fan. Maar ze moeten sinds vorig jaar reflecterende hesjes aan bij droppingen. Vond ik nog wat overdreven, maar dat is nu over.

Tirza G.

Tirza G.

05-04-2011 om 16:58

O o o o o

Die suffe meiden. Ik snap dit plan helemaal, het lijkt gewoon een goed idee: we benne mooi gratis in Parijs, hollekiedee. Die hebben er geen seconde over nagedacht dat heel de school, de stad en daarna het land in rep en roer zouden zijn. Ik ben zelfs een draadje gestart op een ouderforum, nouououou, dan leeft het toch wel. Mijn aandacht hebben jullie, za'k maar zeggen, maar of je daar blij van moet worden........
Ik ken de excursie-uitbarstingen ook wel uit eigen ervaring; in mijn eigen schooltijd gingen we met de bus naar Amsterdam. Drie heren kwamen niet opdagen (en nee, toen bestonden er nog geen mobieltjes). Eén docent bleef achter en zou naar het politiebureau gaan. Daar bleken de heren ook te zijn. Wegens het straalbezopen stelen van ambassade-vlaggen.
Meisjes bij dochter op school: die leek het een goed idee om 's nachts alleen te gaan stappen. In Parijs. Helaas hadden de docenten het vrij snel in de smiezen en werden ze linea recta op de trein naar huis gezet. Begeleid door een docent tot Brussel en daar werden ze overgedragen aan de ouders. Lijkt me ook een gezellige autorit :-)
En vorig jaar bij zoon op school: drie jongens dronken zichzelf in een coma. Ook gewoon heel fijn. De docenten hebben de nacht in het ziekenhuis, naast hun bed, doorgebracht.

Tirza

Iris

Iris

05-04-2011 om 19:27

Straf geven!

Ik zou ongelofelijk kwaad zijn op die meiden als ik leerkracht/directie of ouder van ze was. Je kunt best als 16/17 jarige bedenken dat het een hoop onrust veroorzaakt als je plotseling vermist bent. Wat een flauwe aktie van die meiden.
Ik zelf heb toen ik 14 was in het Openluchtmuseum in Arnhem, ook een schooluitstapje, samen met een vriendin ook de bus gemist. We waren de tijd vergeten en de bus was weggereden! Wij zaten flink in de rats, we hadden toen ook geen mobieltje of zo.
Na een uur wachten kwam de directeur met eigen auto ons halen. Die was natuurlijk ook behoorlijk kwaad.
Ik wil maar zeggen dat die meiden best hadden kunnen bedenken wat ze allemaal aangericht hebben.

mirreke

mirreke

05-04-2011 om 20:07

Nou dat puberbrein

Ik denk dus dat die meiden dat niet vantevoren bedenken, niet op het moment zelf.

Maylise

Maylise

05-04-2011 om 21:28

Weggelopen dus

Zelf besloten om de excursie met een paar dagen te verlengen. Niet handig. En dan nog ook nog zo'n verhaal ophangen waarvan je niet snapt dat ze denken dat het geloofwaardig is. Ik zou van een 16jarige toch wel iets meer hersenactiviteit verwachten. In elk geval zullen ze er inmiddels vast wel achter zijn waarom dat niet kon. Ze zullen ongetwijfeld van hun ouders vast behoorlijke straf krijgen en waarschijnlijk ook nog wel van de school. Hopelijk leren ze er van.

Vic

Vic

05-04-2011 om 22:13

Waarschijnlijk leek het heel spannend

Ik denk dat die meiden van tevoren gedacht hadden dat het allemaal heel spannend en leuk zou worden, een paar dagen op eigen houtje door Parijs. Toen ik 22 jaar geleden op schoolreis naar Parijs was kregen we een middag vrij te besteden. Ik kan me nog wel herinneren dat we onszelf super stoer vonden dat we daar zomaar helemaal alleen in zo'n vreemde stad rondliepen. Ik was wel wat beschermd opgevoed, dat kan ook meespelen ;-)

Lynna

Lynna

06-04-2011 om 06:04

Boos op de school

Ik zag gister een van de meiden in het journaal en die beschuldigde de school ervan dat er niet goed op hen gelet is.....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.