Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

22-02-2009 om 12:12

Mooiemensen.com

Ik zag afgelopen week voor het eerst de reclame van mooiemensen.com. Ook gezien? Voor wie het niet kent: het is een datingsite waar je je alleen voor mag aanmelden als je echt aantrekkelijk bent. Blijkbaar moet je eerst door een soort ballotagecommissie. Dit stuit me toch werkelijk tegen de borst. Ik vind het erg oppervlakkig als je alleen in contact wilt komen met knappe mensen. En wat maakt iemand tot een knap mens? Bij die selectie zal het toch neerkomen op persoonlijke smaak van degene die moet 'keuren'.
Ze geven zelf als motivatie voor deze site o.a. dat het voor knappe mensen ook lastig is om te daten, juist door hun uiterlijk. Dat zal soms best, maar jee, er zijn ergere problemen toch?
Er is ook een datingsite voor hoogopgeleide mensen. Hoewel ik wat moeite heb met dit soort hokjesgedoe kan ik me dáár nog wat bij voorstellen.

Tirza G.

Tirza G.

22-02-2009 om 13:26

Normen voor schoonheid

Liggen wel degelijk in onze genen vast - ofzoiets. Een paar grote lijnen in "wat mooi is" zijn over de hele wereld hetzelfde, in elke cultuur. En dat zijn meestal dingen die je (onbewust) met gezondheid associeert, zoals bijvoorbeeld een gezonde huid (geen enge bulten, zweren, puisten en open plekken) en een goed gebit. En een bepaalde symmetrie in je gezicht, wordt ook door alle mensen over de hele wereld mooi gevonden. Gisteren toevallig een heel stuk zitten lezen over een gezichtstransplantatie bij een vrouw die bepaalde delen in haar gezicht miste. Die kon/durfde niet over straat, mensen scholden haar uit. Om hoe je er uít ziet dus, verder niks......

Tirza

Zus

Zus

22-02-2009 om 13:34

Zeg zus (o.t.)

Ik gebruik de Zus-nick sinds 2001. Zou je het erg vinden om iets anders te gebruiken?

reina

reina

22-02-2009 om 13:42

Triest

Zielig als je mensen vooral op hun uiterlijk beoordeelt. Zulke mensen kunnen idd beter wegblijven van de gewone datingsites.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-02-2009 om 14:38

Ligt vast

Ja, we hebben onbewust een soort selectiesysteem wat een gezonde voorplanting moet bevorderen. Bij mannen brede schouders en smalle heupen (trechtermodel) en bij vrouwen dacht ik brede heupen.
Ik ben ook niet helemaal standaard, dat heeft ook invloed op wie me leuk vind om te zien of niet. Ik let er ook op bij anderen. Ik ben niet ongevoelig voor een knap uiterlijk. Iedereen heeft zo zijn eigen gedachten en smaak wat schoonheid betreft. Maar wie weet past op een lelijk potje een mooi dekseltje en omgekeerd. Ik vind het nogal dom om die mogelijkheid uit te sluiten. En wat als al dat fraais na een jaar of 10 vervaagt?

Grote Zus

Grote Zus

22-02-2009 om 14:51

Zusje :-)

Geeft niet, zo opvallend aanwezig ben ik inderdaad niet. Maar er zijn mensen hier die mij in het echie kennen namelijk!

bibi63

bibi63

22-02-2009 om 15:48

En toch....

....vind ik het altijd erg opvallend om te zien, dat vele enorme stukken van mannen met vrouwen lopen, die nou niet bepaald de schoonheidsprijs verdienen..... Moraal van het verhaal: ook mooie mannen vallen blijkbaar uiteindelijk op een vrouw die lief, leuk, grappig, zorgzaam en goed is....
Groetjes,
Bibi

Massi Nissa

Massi Nissa

22-02-2009 om 15:51

Doorsnee versus mooi/lelijk

Tirza, er valt toch wel iets aan jouw posting toe te voegen, denk ik. Natuurlijk is een gezonde uitstraling aantrekkelijk, zeker als er een partner moet worden uitgezocht voor het toekomstige nageslacht. En 'bepaalde delen in je gezicht' missen lijkt me afgrijselijk. Ik heb twee keer echt mismaakte leerlingen in de klas gehad. Wat men zegt is waar: je ziet het na een poosje echt niet meer. Maar je wilt niet weten wat voor leven deze kinderen hadden. Het liefst zou je ze als ouder met een honkbalknuppel in de hand op straat begeleiden, vermoed ik, om ze te beschermen tegen de wreedheid van vreemden.
Maar tussen zo 'lelijk' en 'mooi' zit de overgrote meerderheid van alle schepsels. Ik ken persoonlijk bijna niemand die ik echt mooi vind. Lelijk idem dito. Het gros van de wereldpopulatie is mooi noch lelijk.
Die website begrijp ik niet echt. Naast 'mooi' speelt status toch ook een behoorlijke rol in het kiezen van een partner? En hoe iemands stem klinkt, wat iemands lichaamsgeur is enzovoort? Of leef ik nu echt onder een steen?
Groetjes
Massi

Vic

Vic

22-02-2009 om 16:02

En niemand die zich afvraagt...

Vragen jullie je dan niet af of je zelf door die ballottage zou komen? Ik ben zo benieuwd hoe hun definitie is van mooi. Zijn dat alleen de types a la Brad en Angelina, of ook heel gewone niet lelijke mensen? Ik val trouwens helemaal niet op mooie mannen, dus wat dat betreft heb ik bij die site niets te zoeken ;-)

Rafelkap

Rafelkap

22-02-2009 om 18:40

Er wel doorheen :-)

Nou, Moos e.a. . Wie weet komen jullie er wel doorheen. De makers van de website willen toch immers geld verdienen dus ze kunnen niet al te kritisch zijn :-)
Verder sluit ik me aan bij Lidwientje, erg fijn dat er voor dit soort types een datingsite is, dat schoont lekker op (nee ik ben niet op zoek, gelukkig)

Rafelkap

Rafelkap

22-02-2009 om 18:42

Popje

Rafelkap

Rafelkap

22-02-2009 om 18:44

Er g ing wat mis :-)

Er ging wat mis. Ik heb nog even gekeken. Het is meer voor types die een barbypopje zoeken (een Ken of een barby). Dus ik vraag me ook niks af of ik er doorheen zou komen. Ik ben te groot :-)

Kaaskopje

Kaaskopje

22-02-2009 om 19:34

Door de keuring

Vragen jullie je dan niet af of je zelf door die ballottage zou komen?===
Ik denk dat ik meteen in de papierversnipperaar zal belanden. Als ik een knappe kop had was ik er misschien niet eens over gevallen en had ik het terecht gevonden dat er éindelijk een eigen plek was om te daten voor knapperiken. Met een knap hoofd en lijf was ik misschien wel zo'n oppervlakkig popje geworden.:-)

Kaaskopje

Kaaskopje

22-02-2009 om 19:47

Status

Massi, in wat voor zin is status voor jou bepalend? In de zin van universiteit past niet bij mbo, of veel geld past niet bij arm, of grote vriendenkring past niet bij einzelganger, volks past niet bij buitenwijk, werkend past niet bij werkloos, en zo nog wat mogelijkheden?
Een lelijke stem vind ik een punt waar ik op af kan knappen. Maar ook hierbij: wat ik lelijk vind is voor een ander mooi.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-02-2009 om 19:55

Andere zus

Punt, punt, je moet het echt zien als leuk onderwerp voor een grijze zondag:-)
Maar mijn eerste reactie op de reclame was ietwat theatraal: Discriminátie! Nou ja dat kan wel wat afgezwakt worden, maar blijkbaar is de wereld voor de bedenkers verdeeld in lelijk (erg lelijk volgens wat ze laten zien) en mooi. Jammer dat ze zo denken.

Vic

Vic

22-02-2009 om 20:11

Ik had er nog niet aan gedacht om eens te kijken ;-) Nou, volgens mij zijn dat allemaal heel normale mensen. Misschien is het wel een heel correcte site die vindt dat iedereen mooi is.

Prulletje

Prulletje

22-02-2009 om 20:15

Valt mee

Vreselijk, vreselijk. Is er ook een "aardigemensendieuiterlijknietbelangrijkvinden.com"? Nee, ook ik begrijp niet dat er mensen zijn die zich bij deze site zouden inschrijven. Wel vraag ik me natuurlijk af of ik geselecteerd zou worden, maar ik ga het niet proberen :-)
Als ik kijk naar de mensen van mijn leeftijd, ik heb gekeken naar mannen en vrouwen tussen 35 en 45 jaar, vind ik het beauty-gehalte nog wel meevallen. Ik vind dat er vrij veel "gewone" mensen bij zitten. Waarschijnlijk is in die leeftijdscatagorie de spoeling anders te dun. Ik zie er overigens geen enkele man bij die ik op uiterlijk meteen als interessant zou bestempelen. Ik zie er zelfs een aantal bij die ik lelijk zou willen noemen. Bij de jongere mensen denk ik dat er wel aardig wat uitgeselecteerd wordt. Veel Ken en Barbie, inderdaad.

Prulletje

Massi Nissa

Massi Nissa

22-02-2009 om 20:45

Status (kaaskopje)

Leuke vraag, Kaaskopje. Tja, status draait niet alleen om bij elkaar passen, al is dat wel een grote hap uit de taart - zie de zorgvuldigheid waarmee ouders het huwelijk van hun dochter of zoon arrangeren in sommige culturen. Ik bedoel meer dat velen die op zoek zijn naar een partner bewust of onbewust status ook meenemen op het verlanglijstje. Wat status precies inhoudt, ligt aan de kringen waarin je verkeert. In mijn studententijd was ik vooral op zoek naar geletterde mannen met gevoelige dichterszielen. Een kennis uit die tijd daarentegen wilde per se een universitair docent, liefst hoogleraar, maar zijn vakgebied deed nauwelijks ter zake. En mijn beste vriend wilde een charmante oudere minnaar die voor hem zorgde ;-). In al deze wensen zit een bepaalde statuswens besloten, maar ze zijn allemaal weer anders. Status is niet absoluut, het is juist erg relatief. Zo zal ik nooit begrijpen hoe Henry Kissinger aan duizend minnaressen kwam, wat een griezelig pad was dat, zeg.
Groetjes
Massi

Guinevere

Guinevere

22-02-2009 om 21:31

Wat! johnny?

Wat zeg je me nou, Fladder! Staat Johnny ook op die site? Is ie weer beschikbaar? In dat geval ga ik mijn hoofd tot Barbiekop laten verbouwen, dan mag ik er misschien ook op! ;-)

Monique D*

Monique D*

23-02-2009 om 02:14

Knap zijn betekent ook knap blijven..

.. en dat prachtige uiterlijk te onderhouden. Je moet naar de sportschool om de mooie lijn te behouden, opletten wat je eet, manicuren, bezoek aan de pedicure, schoonheidspecialiste en kapper, het uitzoeken van goede kleding en het aanschaffen van bijpassende sieraden, tassen en schoenen om het geheel af te maken. Vermoeiend, hoor!
Gisteren zag ik gedeeltes van een film van Eddie Murphy met (naar mijn smaak) een hele knappe vrouw aan zijn zijde. Die schoonheid kwam tot uitdrukking omdat haar haar was gekapt en ze was heel goed opgemaakt (ogen, geëpileerde wenkbrauwen). Ik ben dan eigenlijk benieuwd hoe ze eruit ziet als ze net uit haar bed is, zonder make up en met een verward kapsel, als ze ziek is en als er 40 jaar zijn verstreken. Ze kan dan wel charmant uitzien, maar ze is dan niet meer zo'n plaatje als nu.
Als je mooi wil zijn dan moet je het dus onderhouden. Dat betekent: elke dag voor de spiegel om jezelf opmaken, je haar goed onderhouden, je kleren en schoenen met zorg uitzoeken, etc. Je bent 's-ochtends toch wel een een behoorlijke tijd met het uiterlijk bezig.
Laatst kwam ik een vriendje tegen, die ik vroeger (ik was 17 jaar) waanzinnig knap vond. Of beter gezegd, hij kwam mij tegen, want ik herkende hem niet. Totdat hij zijn naam zei. Ik reageerde: Goh, jij bent B? Wat ben jij veranderd, jij bent niet zo knap meer als toen..!" Ik had nog dat knappe beeld van hem in mijn hoofd.. Hij zei toen: "Jij bent ook niet meer als toen!" Tja, daar had hij wel gelijk in. Zijn weelderige haardos was zo sterk uitgedund dat hij een behoorlijke kale plek op zijn kruin had, hij was dikker geworden.. ook ik had een maatje meer dan toen ik 17 was..
Ik wil hier alleen maar aangeven dat schoonheid van binnen zit en dat van de buitenkant is alleen maar tijdelijk. Ik denk wel eens aan een bejaard echtpaar dat regelmatig gearmd samen wandelt hier in de straat.. die zijn ook niet knap (gerimpeld en gebogen), maar doordat ze heel veel van elkaar houden, van alles hebben doorstaan en het klikt enorm tussen hen hebben ze elkaar nog steeds lief. En dan maakt het helemaal niet uit of je een knap of een minder knap uiterlijk hebt..
Die mensen op die beautysite zullen achteraf wel op hun neus kijken. Als ze elkaar ontmoeten is het wel rozengeur en maneschijn, maar als ze een tijd met elkaar samenwonen en ze maken kennis met de lelijke kanten van hun karakter kunnen ze voor zichzelf nagaan of het knappe uiterlijk òf de lieve karakter doorslaggevend is voor het lang samenzijn met elkaar.

Monique D*

Monique D*

23-02-2009 om 02:23

Reden mooiemensensite

"Ze geven zelf als motivatie voor deze site o.a. dat het voor knappe mensen ook lastig is om te daten, juist door hun uiterlijk."
Zo las ik ook een verhaal in dat een meisje met een knap uiterlijk nooit benaderd werd door jongens. Reden: ze zal wel bezet zijn of ze is onbereikbaar. Of er wordt vaak onterecht gedacht dat mooie mensen vaak arrogant zijn, juist omdàt ze mooi zijn?
Zal zo'n site dan juist de oplossing zijn? Ook daar moet de "klik" zijn, net zoals met gewone datingsites.

knap meisje ;-)

knap meisje ;-)

23-02-2009 om 05:08

Monique

Ik heb wel geluk gehad met mijn uiterlijk, maar besteed er weinig aandacht aan. Men vond mij inderdaad soms arrogant, want ik had geen interesse in 'daten' en ik was ook nog eens verlegen - vandaar dat ik de aandacht alleen maar vervelend vond. Je wordt juist wel benaderd, namelijk. Niet door de goeien, maar ik denk ook niet dat die wel naar zo'n site gaan. Maar als er iemand blij van wordt van zo'n site....

emmonis

emmonis

23-02-2009 om 09:31

Er is ôk een clubke vûr méénse meej un lillijk gezicht ;-)

Ik moest meteen aan dit liedje denken:
http://blognetwerk.net/blogs/patrick/2009/01/31/ik-heb-een-clubske-opgericht/comment-page-1/

Gewoon grappig

Ach

Ik kijk liever op www.DateAMillionaire.com. Knap zijn vergaat maar als hij een beetje voorzichtig is met zijn geld duurt miljonair zijn langer ;-)

En een datingsite vol met mannen over de 1.80 of 1.90 of zo lijkt me ook wel wat!

Mariel

Tirza G.

Tirza G.

23-02-2009 om 16:01

Was het niet het goede doel dat zong

Je bent precies een Franse auto, mooi en onverslijtbaar volgens de reclamespot
Maar als de motor nog wil lopen, dan is het plaatwerk al verrot

Vaker naar de dokter, de kapper
Vroeger was je knapper
We lijken steeds meer op elkaar

Tirza

Massi Nissa

Massi Nissa

23-02-2009 om 21:14

Lidwientje: intelligentie

Ik heb ooit ko4rtstondig iets gehad met een biologisch genie. Hij was de grote belofte van de biologiefaculteit en had (in mijn ogen) precies de juiste versleten grunge-T-shirts aan. En hij knipte zijn haar ook nog zelf (met grote happen erin). Het leukste aan hem was inderdaad die intelligentie, van biologie wist hij echt bijna alles en hij kon het ook nog boeiend vertellen. Wat ik al minder vond was zijn overschilligheid ten opzichte van persoonlijke hygiene, en wat mij uiteindelijk deed afzien van dr. Livingstone waren de aquariums en terrariums. Die stonden door zijn hele studentenkamer heen op iele Ikeaplankjes te wiebelen (hij hield wel van een experimentje). Ik was elke nacht bang dat ik zo'n grote glazen bak op mijn hoofd of voeten zou krijgen, gevolgd door een plens goor water en wat onduidelijk grut.
Groetjes
Massi (toch erg als je hygiene verkiest boven IQ)

Kaaskopje

Kaaskopje

24-02-2009 om 00:37

Status

Ik kan me voorstellen dat je iemand kiest uit je eigen opleidingsniveau, uit het milieu waarin je opgegroeid bent, kerk, hobby, enz., maar ik heb echt nog nooit in statustermen gedacht. Ik zou echt niet met het idee op stap gaan dat ik een slimmerik of rijke man aan de haak wil slaan en als die er niet is dan maar niemand. Iemand is leuk of niet, als hij/zij een goede algemene ontwikkeling heeft, over veel wil en kan praten is voor mij de helft al gewonnen. En om knap gaat het mij ook niet persé, sterker nog een andere man heeft mij erop gewezen dat mijn man 'een brok was' (zijn woorden). Die ander was homofiel, vandaar:-). Ik keek met verse belangstelling naar mijn toen nog vriendje en dacht 'verhip, hij is nog leuk om te zien ook!' Ik ben meer op gevoelens afgegaan dan op uiterlijk en opleiding. Nu is opleiding bij mij een betrekkelijk iets. Als je zelf mavo hebt, zoals ik, is de opleiding van een ander al snel hoger of gelijk. Mensen met een ronduit holle bovenkamer vind ik niet aantrekkelijk, zo ben ik dan ook wel weer.

MaximeM

MaximeM

24-02-2009 om 00:40

Nee zeg

Hmm, ik heb ook even op die site gekeken maar zou niet met zo'n ijdele man op stap willen, die het dus echt belangrijk vond om een knappe vrouw te hebben (alsof de inhoud er minder toe doet) en zichzelf dus blijkbaar knap genoeg vond om zich in te schrijven op mooiemensen.com. Brrr. Ik wil dan liever een leuke man met uitstraling (hij mag best knap zijn hoor) maar die zich daar niet al te bewust van is. Straks is ie nog langer in de badkamer bezig dan ik.

Maxime

Nivea

Nivea

24-02-2009 om 08:46

Maar....

Maar we kunnen er allemaal wel tegen aan schoppen.... Wedden dat iedereen afgaat op een eerste indruk? Voel je je niet het meest prettig bij iemand die niet veel lelijker of knapper is dan jij bent? Tja, en voor de één is een goed uiterlijk belangrijker dan voor de ander. Leven en laten leven.

Jesse_1

Jesse_1

24-02-2009 om 11:42

Ik dacht dat het zo was:

Mensen met een min of meer 'gelijk' uiterlijk komen bij elkaar, tenzij je compenseert door status/geld/macht.
Een 7 krijgt dus een 6 of een 8, tenzij hij bijvoorbeeld president of popster is, dan ligt een 9 of 10 ook binnen het bereik.
Dit overigens heel kort door de bocht natuurlijk.
Jesse

Nivea

Natuurlijk ga je in eerste instantie op het uiterlijk af. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik niet bewust probeer om meer indruk dan dat uiterlijk alleen wil krijgen. Van mij mogen mensen uiterlijk van hun partner best belangrijk vinden. Ik heb daar geen last van. Maar:
Wie een vrouw trouwt om 't mooi lijf
verliest het lijf maar houdt het wijf.
Uiteindenlijk verslijten we allemaal.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.