Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Margriet*

Margriet*

05-09-2009 om 21:47

Must haves deze winter

Paars, hoge laarzen en wat nog meer? Voor dat ik gericht ga winkelen iemand nog tips?
Dan shop ik op mijn verworven woensdagochtend (jongste zit net op school!!) snel mijn winteroutfit bij elkaar.

Guinevere

Guinevere

05-09-2009 om 22:37

Euh....

Euh, paars was toch van vorig jaar? En hoge laarzen van elk jaar, of ben ik nou ook niet helemaal "bij"? In elk geval, ik ga zeker meelezen, want ik heb geen flauw idee.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 02:25

Pelle

misschien vinden ze wel dat jij voor paal staat omdat jij als enige geen blote knieën hebt. Gelukkig mogen smaken verschillen.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 02:32

Als ik in modegidsen kijk

zie ik ook tunieken/jurken tot net boven de knie. Die 'mag' je op een legging of een broek dragen. Gelukkig zijn laarzen ook nog helemaal in. Laarzen zijn inderdaad nooit helemaal weg, maar ze zijn nu net als vorig jaar toch echt een nadrukkelijk mode-item.
Ik ga op zoek naar rokken en tuniek-jurken met een legging en laarzen eronder. Ik vond het vorig jaar heerlijk om er zo bij te lopen. (toen met o.a. een spijkerrok)

Volgens mij

Een lang vest tot over de knie, openvallend. Daaronder een lange tuniek of jurk van dunne stof met daaronder een t-shirt. Dat wordt gedragen op of een legging of een strakke broek. En als schoenen laarzen. In ieder geval zie ik allerlei wollen of woolachtige vesten en strakke boeken (balen ik heb x-benen).
Pelle, smaken verschillen nou eenmaal.

Bastet

Bastet

06-09-2009 om 08:37

Tja

Ik zie overal heel veel paars!Ik heb gisteren een mooi paars vest gekocht.Maar musthaves...nee,daar heb ik gelukkig nooit last van,hoor,ik koop wat ik mooi vindt,niet wat in is.
Bastet

Yta Chalne

Yta Chalne

06-09-2009 om 09:00

Heel lang

Dat de leggings nog maar heel lang in de mode mogen blijven. En de jurkjes van mooie stoffen (dunne wol enzo). Ik ben er blij mee. Grijs, paars, zelfs zwart zie je weer veel. En donkerblauw! Mijn favoriete kleur, en al jaren slecht verkrijgbaar, dit jaar zelfs gewoon bij H&M in de rekken.
Wat een bizar idee trouwens om 'je winteroutfit' te kopen, je koopt toch niet voor elk seizoen allemaal nieuwe kleren? Je bent toch uit de groei?

Verder ga ik helemaal met Pelle mee inzake de korte broeken. Alleen heb ik ze al drie jaar niet meer gezien, ik woon denk ik in een hele hippe stad ;-) (ook geen crocs hier, al jaren niet meer bij volwassenen!)

Tja

Ik vind die kniebroeken en harembroeken ook spuuglelijk en zeker als je daar het figuur niet voor hebt en dat heeft niet iedereen. Anderzijds vind ik fleecevesten, teva's, trainingsbroeken en andere vormeloze gemakskleding alleen op de camping kunnen maar daar lopen (helaas) ook genoeg mensen in buiten de camping.
Ik koop meestal neutrale kleding en 1 set in de mode kleding. Daar kom je een heel eind mee. De najaars/wintermode vind ik dit jaar sinds jaren weer eens leuk. Ik heb dus al een lang zwart vest aangeschaft.

reina

reina

06-09-2009 om 10:13

Pelle

Ik vind die kniebroeken en harembroeken ook echt helemaal niks :-) Ik zie dan mode-ontwerpers voor me die bedenken wat ze nu weer voor iets kunnen verzinnen wat nog bij niemand in de kast hangt. Want alleen dan verdien je er echt iets op, als ze allemaal naar de winkel rennen om mee te mogen doen met de alernieuwste rage :-) Voor mij geen kniebroeken, geen harembroeken, geen leggings, ik vond dat in een vorige modegolf niet mooi ( ja, dames, als je zo oud bent als ik heb je dat allemaal al eens een keer voorbij zien komen :-)) en ik vind het nu nog steeds niet mooi. Maar dat maakt de mode zo leuk, ieder moet aantrekken wat hij/zij wil!

amk

amk

06-09-2009 om 10:25

Tja hoe leg je must haves uit.

dan lees ik must have toch iets anders: Warme schoenen, goede wind- en waterdichte jas, warme handschoenen. Alles om comfortabel de winter door te komen.

De rest zijn allemaal wanna haves.
En ik moet nog even afwachten wat de nieuwe collectie gaat bieden. Net dit weekend in de uitverkoop mijn collectie aangevuld met broeken, blouses en een jurkje. Ik heb geen echte zomer of wintercollectie. In de winter draag ik wel meer truien, maar de rest gebruik ik door het hele jaar.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 11:37

Harembroeken

Pelle, met de harembroeken ben ik geneigd je een beetje gelijk te geven. Het is voor iemand van mijn leeftijd ook een herhaling van zetten. Ik liep 28 jaar geleden ook al in zo'n broek, tóen vond ik het mooi. Maar als ik het nu zie weet ik het niet zo net. Twijfelgevalletje dus:-)

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 11:43

Reina

In de vorige leggingperiode heb ik er ook in gelopen en achteraf gezien zou je kunnen stellen dat je beter niet aan elke modegril mee moet doen:-) Maar hoe de leggings nú gedragen worden vind ik toch echt een stuk eleganter. Je draagt het meer als maillot onder een lange tuniek of rok die (ruim) boven de knie ophoudt. Ik vind het ideaal en ben dus wel blij dat het nog een wintertje doorgaat:-)

Bastet

Bastet

06-09-2009 om 11:52

Harembroek

Ha,ik heb er één,een paarse,en tuurlijk,smaken verschillen,maar waarom je daar nou weer jong voor moet zijn,ontgaat me.Ik heb toch geen zin om als een wandelende Miss Etam door het leven te gaan.....
Bastet

Fraz

Fraz

06-09-2009 om 12:19

Ha tops

ook voor mij de enige reden om in die winkel te kopen. Ze hebben betaalbare extra lange maten broeken. Ben er super blij mee. Voor de rest vind ik er weinig leuks tussen.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 12:22

Leeftijd

Ik heb járen geleden een programma van Oprah gezien die blijkbaar in mijn geheugen is blijven steken. De strekking van een deel van het programma was dat je als veertigjarige bepaalde kleding niet meer hoorde te dragen, boven de véértig moest je je kleden naar boven de veertig! Spijkerbroeken hoorden daar meen ik ook bij. Nou mooi niet dat ik de spijkerbroek afzweer omdat ik er de leeftijd niet voor zou hebben. Wat een onzin. Maar... wat kun je écht niet meer doen als, in mijn geval, meer bij de vijftig- als veertigjarige? Vorig winterseizoen liep ik bijvoorbeeld in een spijkerrokje die ruim boven de knie ophoudt. Niet echt mini dus. Ondanks dat ik me er lekker in voelde vroeg ik me toch af of andere mensen kunnen denken: 'ze moet nog zo nodig...', waardoor ik voor dit seizoen toch twijfel of ik me er weer in zal wurmen (ben iets aangekomen:-()

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 12:25

Miss etam

De broeken zijn inderdaad heel erg lang bij Miss Etam. De broek die ik er vorig jaar gekocht heb is zelfs iets té lang. Dat is voor mij een hele aparte ervaring:-)

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 12:28

Knickerbocker

De knickerbocker is toch weer iets anders dan een modieuze broek zoals nu en 27-28 jaar geleden:-)

tonny

tonny

06-09-2009 om 12:45

'ze moet zo nodig'

Wat vinden jullie nou echt 'ze moet zo nodig' -elementen?

Te korte rokjes bij een figuur dat dit niet meer kan hebben?
Teveel inkijk?
Te woeste kleuren?
Te lange oorbellen?

tonny (50)

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 12:58

Spijkerrok

Ik weet wel dat ik graag iedere dag zo'n entree op mijn werk zou maken als toen ik voor het eerst mijn spijkerrok aan had op mijn werk. "Jeetje, wat bij jij opeens slank!" Tja... ze kenden mij niet anders dan met een broek aan en daar vallen mijn buitengewoon prachtige neverending benen natuurlijk niet zo in op (ahum ahum uiteraard:-)). Ik heb mijn hoop dus weer op de komende winterkleding aankopen gevestigd.

Bastet

Bastet

06-09-2009 om 13:31

Staartjes en etam

Mee eens,ik vind staarten ook niet mooi.Als ik vind dat het kan,en mijn man ook,doe ik rustig iets aparts aan.Want apart wil toch niet automatisch zeggen dat het te jeugdig is???Mijn beste vriendin is zeer gothic en ze ziet er altijd prachtig uit,ze is 42.Wat betreft etam: lange maten,dat wist ik niet,ik kan me voorstellen dat je blij bent daarmee,ik zoek me een breuk naar korte maten voor jeans.En heb je een hele grote maat,dan snap ik het ook.Maar verder word ik er niet blij van,ik vind er weinig vorm in zitten,en de motieven vreselijk.
Groetjes,bastet

Jaymza

Jaymza

06-09-2009 om 14:33

Snel zijn

Bij Etam kan ik ook nooit iets vinden. Net als bij de WE, de pasvorm van hun kleren sluit absoluut niet aan op mijn lichaam. Bij Gerry Weber kan ik de laatste jaren aardig terecht. Wel jammer dat je er altijd zo snel bij moet zijn. De leuke dingen zijn gauw weg of alleen in extreme maten nog verkrijgbaar. Later in het seizoen is het altijd een crime als je nog iets nodig hebt.

Jaymza

Balletmama76

Balletmama76

06-09-2009 om 15:19

Leeftijd en spijkerbroeken

Ik ben ook van de spijkerbroeken en zal er denk ik ook niet zo snel mee stoppen (ben 33, maar meeste mensen schatten me op jonger).

Wat ik wel super-irritant vind is dat je tegenwordig geen leuke spijkerbroek met normale taille meer kan vinden - alleen nog maar van deze low-rise broeken. Laatste jaar had ik geluk en heb van Levis een leuke bootcut broek met normale taille gescoord, meteen 2 gekocht en dat zijn dan ook mijn absolute lievelingsbroeken.

Volgens mijn ouders loop ik ook te jeugdig bij, met soms wat dieper uitgesnedene topjes en spijkerbroeken met of laarzen of Nike Air Max. Maar dat passt gewoon bij mij. Volgens hun is dat soort kledij bij een getrouwde vrouw en moeder aanwijzing, dat zij nog steeds op mannenjacht is...

Wat raare argumentatie, maar goed, als dat is wat ze van mij willen denken...;-)

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2009 om 16:05

Balletmama

Is dat ook niet een beetje Duits, hoe je ouders erover denken? Als ik in Duitse postorderboekwerken kijk krullen mijn tenen af en toe van de tuttigheid die ik erin tegenkom.

reina

reina

06-09-2009 om 17:09

Cobi

dat heb ik nou ook steeds! Een heel leuk jurkje, maar voor mij echt te kort en nee, die legging komt er niet :-) Wel jammer dat ze die jurkjes niet net iets langer maken!

Zus

Zus

06-09-2009 om 20:10

Misschien een tip voor te korte jurkjes en/of te lang lijf

Ik heb ook maat 38 en ben ruim1.80 lang en jurkjes zijn mij standaard te kort. Maar ik draag sinds een paar jaar er een ander, dun rokje onder die eronder uitkomt. In een contrasterende kleur of juist niet. Soms een petticoatachtig ding. In ieder geval is alles weer normale lengte en het breekt mijn lijf ook meteen mooi zonder dat ik die vreselijke leggings (sorry, ik vind ze alleen voor kleine meisjes leuk) aan hoef te doen!

Margriet*

Margriet*

06-09-2009 om 20:18

Sjonge sjonge

Een winteroutfit betekent toch niet dat ik een totaal nieuwe outfit wil, maar wat is leuk voor erbij.

En musthaves, tja wat de ene niet als must have ziet ziet de andere wel.

Niet zo letterlijk alles nemen dames, gewoon wat is hot wat is not, een simpele vraag van een moeder die weinig tijd heeft en snel wil scoren.....

Limi

Limi

06-09-2009 om 20:29

Balletmama

Ik ben van jouw leeftijd en kwam er vorige winter ook achter dat alleen Levis nog normale tailles heeft :-( Ik wil gewoon een broek met een normale lengte en taille, niet iets van halverwege mijn heupen tot halverwege mijn benen.

Ik koop altijd onveranderlijke items, want dan hoef ik niet zo vaak te vernieuwen. De mode vind ik meestal lelijk - al die leggings, jurkjes over broeken, zwangerschapsachtige floddertopjes, ik hoop dat het deze winter beter is. Ik had voor mijn zwangerschap een shirtje gekregen maat 38 of 40 of M, dat nu nog ruim de negenmaandenbuik bekleedt. Zo'n flodderding ziet er toch niet uit zonder buik? (Ik heb heb het pas aangedaan toen ik een redelijke buik had, want ik hou niet van die flodderdingen.)

Hetty,*

Hetty,*

06-09-2009 om 21:26

Broeken

Ik heb ook altijd problemen met het vinden van een goede spijkerbroek. Lengtemaat 32 heb ik nodig en ik heb altijd veel taille over, lees: ik heb brede heupen ;-)
Ik had vorig jaar bij toeval eens een broek van Esprit gekocht en merkte dat ik die steeds gelijk weer na het wassen aantrok: zit lekker en staat leuk. Later nog eentje besteld, precies dezelfde ervaring en ik heb nu een nieuwe zwarte van Esprit ontvangen (via website bestel ik) en ook die zat gelijk weer als gegoten. Kortom: ik ben enthousiast over dit merk! En ze hebben ook taillebroeken dames :-)
Groetjes Hetty,*

reina

reina

06-09-2009 om 21:57

Hetty

Hier ook een espritfan :-) Die broeken passen me tenminste echt. Ik heb ook jurkjes en rokken van Esprit (vaak weet ik niet eens wat het merk is als ik iets leuks gezien heb wat ik wil kopen en als ik dan kijk is het meestal weer, heel saai :-), van esprit.)

Vic

Vic

07-09-2009 om 09:20

Taillebroeken en gekke jurkjes

Ik draag liever heupbroeken dan broeken tot in de taille. Wist je dat je achterwerk een stuk dikker lijkt als je die optisch verlengd tot in je taille? (ook geleerd bij Oprah ;-)
Ik hoop wel dat de komende winter wat meer normale jurken en rokjes in de winkels komen. Van de zomer hadden ze alleen van die jurkjes zonder model, die tot onder je borsten strak zaten en daarna uitwaaierden. Dat staat eigenlijk alleen maar (vermoed ik) met cupmaat D en verder maat 36.

reina

reina

07-09-2009 om 09:23

Heupbroeken

Wat ik bij heupbroeken niet mooi vind ( al draag ik ze zelf ook, hoor :-)) is dat je bijna altijd een rolletje vet ziet zitten, ook al is iemand nog zo slank. Dat optisch verlengen van je achterwerk :-) is afhankelijk van wat je er overheen draagt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.