Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Massi Nissa

Massi Nissa

11-07-2011 om 11:02

Neuro-zeuro-discussie

Even een linkje naar een column: http://frontpage.fok.nl/column/452850/1/1/100/eu-neu-ro-zeu-ro.html. Het onderwerp moge duidelijk zijn, het draait om de mogelijke (financiele) opsplitsing van de EU in een regio-noord (met de neuro) en een regio-zuid (met de zeuro). Ik zou graag meer begrijpen van deze discussie, wie weet er meer van? Ik weet veel te weinig van de financiele wereld om hier chocola van te maken, ik heb geen idee of het klopt wat de columnschrijver beweert. Wie biedt licht in de duisternis?
Groetjes
Massi

Belle Époque

Belle Époque

11-07-2011 om 11:25

Hm...

Ik neem FOK-columns nooit zo serieus, eerlijk gezegd.

Columns van meerdere mensen die hun sporen hebben verdiend in deze materie, zowel voor- als tegenstanders, zodat ik beide "points of view" kan zien, daar heb ik veel meer aan.

En de eigen mening die ik daaruit heb gedistilleerd: of we nou doorgaan zoals het nu is, uit de euro stappen of een scherpe lijn maken tussen "ons" en "hullie", het is allemaal rampzalig. Er is er werkelijk geen één die heeft gezegd: "Maar IK heb het licht in de duisternis gevonden!"

De tijd zal het leren en wij kunnen er niks aan doen, vrees ik.

Zusenzo

Zusenzo

11-07-2011 om 23:58

Fok

Ik heb zoveel negatiefs op en over Fok gelezen dat ik nooit meer kom. Tot ik nu dit stuk ging lezen en warempel ik vond 't lezenswaard en kan er een heel eind in meegaan. Geen uitgebreide toelichting van mij, dochter is zo jarig, maar ik denk dat nederland tot nu veel profijt van de euro heeft gehad (let wel, niet iedere individuele burger maar wij/land/nederlanders als geheel) en je als collectief ging knip voor je neus waard bent als je bij de eerste hobbels, oke flinke ellende, geen andere uitweg weet te bedenken als opsplitsen, afsplitsen etc.

Zusenzo

Zusenzo

11-07-2011 om 23:59

Geen

Te snel ... ging knip is natuurlijk geen knip ...

Massi Nissa

Massi Nissa

12-07-2011 om 21:26

Zusenzo

Leuk dat je de column lezenswaardig vond, hij is van de hand van mijn jonge studentenbroertje. Hij ergert zich ook vreselijk aan alle nitwits die er een levenstaak van hebben gemaakt om stupide comments achter te laten, maar hij vindt dat geen reden om bij Fok te vertrekken (vooralsnog).
On topic, ik heb er wat omheen gelezen (Guardian, Economist, nrc etc) en raak alleen nog maar verder in de war. Ik krijg eigenlijk zwaar de indruk dat *niemand* weet hoe het nu precies zit met die economie. Het lijkt erop alsof economische vraagstukken in dezelfde categorie vallen als religieuze: iedereen heeft er een mening over, maar niemand kan hard maken dat zijn eigen mening de enige juiste is.
Groetjes
Massi

Zusenzo

Zusenzo

12-07-2011 om 23:07

Massi

Tja, 't is geen wiskunde. Ik ben absoluut geen kenner, haak snel af bij bruto nationaal produkt, staatsschulden, obligaties etc. Eén ding is wel zeker: de overtuiging waarmee tien jaar geleden geroepen werd -kan nooit gebeuren- bleek onterecht. Onzekerheid troef. Ik denk dat 't nu niet slim is om rigoreuse stappen te zetten, dus geen opsplitsen oid. Ook niet slim om eigen-land-denken, ikke, ikke, ikke voorrang te geven. Maar waar we dan uitkomen, geen idee eigenlijk.
M'n complimenten voor je broer.

Valkyre

Valkyre

13-07-2011 om 23:18

Massi

http://jacobs73.home.xs4all.nl/

DE macro-econoom van Nederland. Als hij 't niet weet, weet niemand het.

Ik heb ooit eens een artikel van hem geredigeerd - alles wordt berekend. Geen gezwets, cijfertjes! (Niet dat ik wat met cijfertjes kan, maar het gaat dus om harde data).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Biene M.

Biene M.

14-07-2011 om 07:20

Valkyre

Gezien de onvoorspelbaarheid van de economie denk ik dat je die harde cijfers toch met een flinke korrel zout moet nemen. Economie is een veel "zachter" vak dan je zou denken als je ziet hoeveel economen met cijfers bezig zijn.

Belle Époque

Belle Époque

14-07-2011 om 09:00

Economie

Ik denk dat economie niet alleen cijfertjes is, maar ook een flinke scheut psychologie en een boel politiek.

Valkyre

Valkyre

14-07-2011 om 09:37

Tuurlijk

Maar zijn werk spitst zich toe op het cijfermatig beredeneren, en dat is toch vrij exact (van hoe meer jaren er gegevens bestaan, hoe preciezer ook de voorspellingen worden.) Hij vindt ook altijd dat de regering niet hard genoeg ingrijpt - maar ja, de regering heeft inderdaad ook te maken met politieke belangen en de publieke opinie. Die op hun beurt ook weer hun invloed op oa koopgedrag hebben, etc, etc.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre

Valkyre

15-07-2011 om 09:50

Izar

Nou, of hij beter is weet ik niet, maar als je op je 34ste al professor bent en veel gevraagd wordt als deskundige in tv-programma's ben je toch wel een expert te noemen...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.