Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Olympische spelen...televisie/hoogtepunten/samenvatting?!

Wie weet het? Ik ben geen overmatige sportkijker, maar ik wil toch de highlights elke dag wel even zien. Maar ik heb in de tv gids of krant nog niet kunnen ontdekken of er een dagelijks prime time moment is waarop ik (en de kinderen, en man als die er is) even in een half of desnoods een heel uurtje de spektakelstukken van de dag kunnen zien. De lolligste bloopers, de emotioneelste medaillemomenten, de wereldrecords, en spannendste ontknopingen. Dat soort dingen. Met een paar leuke interviewtjes tussendoor met 'onze hollanders'. Zoiets.

Is dat er? En zo ja...hoe laat? welke zender? (ik wil ook best naar de BBC of wat dan ook)

Tot nu toe zet ik 's avonds zo af en toe de tv aan en val dan midden in het schansspringen of zo. Heb zelfs de medailleceremonie van Sven gemist (waarom moest dat nou een dag later?)

Ingrid

Internet

Een televisiezender zou ik zo ook niet weten, maar ik kijk naar de hoogtepunten via http://nos.nl/os2010/
Dit is het Vancouver gedeelte van de nos. Zelfs Erben Wennemars heeft hier een eigen colum, en Bart Veldkamp ook. Leuk!

Inge

Inge

15-02-2010 om 18:52

Nederland 1

Elke ochtend van 7.00 tot 9.00 een half uur lang hoogtepunten, medailles enz. Gewoon studio sport. Of bedoel je dat niet?

IngridT

IngridT

15-02-2010 om 19:06 Topicstarter

Ja inge...,

Zoiets bedoelde ik. Dank je! Maar dan liever nog 's avonds. Maar misschien moeten we dan idd maar een paar weken aan de ontbijt tv...
Wordt dat tussen 7 en 9 sreeds herhaald?

Ingrid

Inge

Inge

15-02-2010 om 19:36

Het wordt steeds herhaald. Als je wilt dat het s'avonds wordt uitgezonden, moet je het dus opnemen en 's avonds bekijken :-)

Leuk!

Dankzij Inge's tip heeft zieke zoon vanochtend even kunnen bijkijken met de OS.

IngridT

IngridT

16-02-2010 om 11:30 Topicstarter

Lol! ik was vanochtend druk....

met jarige zoon,maar heb om half 9 toch de tv even aangezet. Ja, toen was er idd het soort samenvatting dat ik wilde. Maar waarom kunnen ze daar 's avonds ook niet even tijd voor maken? Ochtend tv zit echt totaal niet in mijn systeem...Ik zou veel liever 's avonds rond 8-en even met de kroost op de bank kruipen...

Vera*

Vera*

16-02-2010 om 17:22

Hier

Mijn man laat de harddisc recorder meelopen. De laatste 6 uur staan er dan nog op. Vanochtend zelfs nog de eerste serie van de 500 m teruggezien.

Svens rit

kunnen we niet terug vinden op internet. Zoon zou hem graag nog eens zien. Het is er vast, maar dan zoeken we niet goed denk ik. Iemand een idee?

Gevonden

Ha!

Helemaal niets!

Enige wat ik tot nu toe voorbij heb zien flitsen was biathlon...laat dat me nou NET niet boeien?

Het is echt rampzalig, internet hier is veel te langzaam voor uitzending gemist, de wereldomroep radio is ook niet al te mededeelzaam...

Ellen

Ellen

22-02-2010 om 16:31

Silone: over svens rit

Waar heb je die terug kunnen vinden?

Ik ben nl. ook op zoek maar dan naar de rit van Mark Tuitert op de 1500m.
Die heb ik gemist en wil ik zooo graag terugzien.

+ het radiocommentaar van Erben Wennemars tijdens deze rit. Dat zou ik ook nog wel eens willen horen. Geweldig!!

amk

amk

22-02-2010 om 17:01

Www.afstandgemist.nl

kan het makkelijker.

Ellen

Ellen

22-02-2010 om 17:28

Bedankt!

Precies wat ik zoek! Thanks!!

Niny

Niny

23-02-2010 om 23:18

Aargh de 10000 m van sven

Ik kijk eigenlijk zelden naar schaatsen, maar hier was ik echt voor gaan zitten. Wat een ongelooflijk suffe actie van Kemkers. Volgens mij gaat Kramer heel snel op zoek naar een andere coach (ik hoorde hem geloof ik 'ex-coach' mompelen).
Echt erg.

Niny

Nasha 1st

Nasha 1st

23-02-2010 om 23:25

Balen...

maar ik denk dat Sven ook wel beseft dat Gerard een goede coach is....wat deze black-out heeft veroorzaakt, geen idee, duidelijk was te zien dat de tegenstander uit de buitenbocht kwam en naar binnen moest....ik snap de vergissing dus niet.....

margje van dijk

margje van dijk

24-02-2010 om 00:22

O, o, o

Ik moest vanavond repeteren maar ben na afloop snel naar huis geraced (mijn eigen Olympisch record op de fiets) zodat ik vlak voor het einde van Bob de Jong's race op de bank kon zakken, waar mijn oudste twee kinderen helemaal high (laat dat maar aan mijn man over) dolenthousiast klaarzaten voor de race van Sven. (We zijn Friezen he, dus Sven voelt bijna als familie, dat begrijp je).

Nou, nou, de jongens waren bijkans ontroostbaar. Toen het ze daagde wat er gebeurd was, waren ze in alle staten. Middelste stond zich woedend hardop af te vragen hoe dit kon gebeuren, wie z'n schuld was dat nou en waarom? Oudste verzon het ene scenario na het andere ("als hij nou een extra bocht gaat rijden, dan heeft hij toch de 10 kilometer vol gemaakt, en dan wint hij nog!").

Man en ik waren ook verbijsterd, maar ach, wij hebben nog meegemaakt dat Hilbert van der Duim een rondje te weinig reed, dus wij zien die dingen wat meer in perspectief. (Wij genoten stiekum ook van de reacties van de kinderen).

Verder moet me even van het hart: petje af voor Mart Smeets en de NOS, voor hoe ze hier verslag van gedaan hebben en nog doen. Ik heb nu al verschillende compilaties gezien van wat er fout ging, en vooral de manier waarop ze Kemkers in zijn waarde laten en uitspreken dat ze hopen dat hij goed ondersteund wordt, vind ik zeer goed.

Ook, uiteraard, de reactie van Sven zelf, die binnen een paar minuten al in staat is voor de camera te vertellen hoe hij zich voelt. Het verdriet straalt er vanaf, de woede is al wat gezakt, en o, o, o wat een pijn.

Onze jongens waren op dat moment zo'n beetje in tranen, maar die heb ik uiteindelijk kunnen troosten met het verhaal dat Sven dan wel gediskwalificeerd is, maar intussen de race van zijn leven heeft gereden. En dat hij zich bovendien onsterfelijk heeft gemaakt, want ik kan al niet eens onthouden wie vorig kéér die gouden medailles allemaal won, maar dit weet ik over 50 jaar nog, als ik doof en blind in het bejaardentehuis zit. En jullie, jongens, jullie kunnen dit later nog aan je kleinkinderen vertellen, weet je wel, van die ene keer dat Sven de verkeerde bocht in reed.

Ze slapen nu ;-)

Kaaskopje

Kaaskopje

24-02-2010 om 00:28

Achachach

en nog wat achjes erachteraan. Wat een dómper! Wat sneu ook. Hier was het Kaasman die volgens mij de stad doorgevlogen is om de laatste 2 ritten nog te kunnen zien. Dus het zweet nog van zijn neus vegend, dochters erbij (redelijk uniek bij schaatsen, maar zelfs zij waren vol spanning) zaten we hier naar een race te kijken die goud ging opleveren. Wat een ontzetting maakte zich van ons meester toen die overstap werd gemaakt. Niet te geloven toch?

SaskiaD

SaskiaD

24-02-2010 om 00:35

Mart

ik vond Mart Smeets juist uiterst irritant.. En niet alleen vandaag overigens. Er zit totaal geen magie aan die tafel, ik vind het niet leuk om naar hen te luisteren.

Nadat Mart Smeets van de week na de 5 km van Sven vertelde dat hij uiteraard niet gejuicht heeft want hij is een serieuze journalist was ik klaar met Mart. Van mij mag hij vervangen worden, wat een flapdrol.

margje van dijk

margje van dijk

24-02-2010 om 00:42

Goh

Ik vind Mart Smeets echt geweldig. En Bart Veldkamp ook. Ik zit te genieten, werkelijk waar.
Margje

Hier ook veel aaachchs voor sven

En gejuich voor Bob de Jong natuurlijk. Wat had ik die jongen toch prolongatie van zijn titel gegund.
Waar we hier wel van balen, is dat die ontbijt-tv zo beperkt is. Herhalingen van herhalingen van herhalingen van wat je allang weet. Ze stonden hier op tijd op om vooral de sport van midden in de nacht te kunnen zien. We zien twee korte kürs ("is dit alles?"), we zien een paar flitsen bobslee ("en daar zat ik net op te wachten!! Is het nu al voorbij?") Een beetje ski en verder alleen maar herhalingen van herhalingen van het drama van Sven. Eén keertje herhalen was echt genoeg geweest. De teleurstelling over de beslissing van Edwin van Calker is bij de jeugd hier ten huize minstens zo groot als om Sven.

Bastet

Bastet

24-02-2010 om 09:23

Genista

daarom kijken wij eurosport..:)
Bastet

Nasha 1st

Nasha 1st

24-02-2010 om 10:32

Snik pelle....

nee hoor.....het is triest, maar het is niet anders...ook dat is sport....

Gister op Hyves (via Jochem Myjer) : de coach riep: die is binnen!

Nasha 1st

Nasha 1st

24-02-2010 om 10:55

Maar...

dan nog even wat anders....Hoe kan een Koreaan, die tot een paar maanden geleden shorttracker was, wat toch een hele andere tak van sport is, nu in zo'n korte tijd zo geweldig op een 10 km presteren?????

Puck

Puck

24-02-2010 om 11:52

Pelle idd complot

Tja, één groot complot, dat zei ik gisteravond al. Maar niet van de koreaanse maffie, maar van de stroomleverancier. Die hebben al hun klanten korting beloofd als Sven goud zou winnen. Toen het erop leek kreeg Gerard ineens een waaaaaanzinnige aanbieding in zijn oortje als hij ervoor zou zorgen dat Sven niet zou winnen. An offer you can't refuse.
Maar zonder dollen: ik baalde er ook wel van, hoe kan dat nou gebeuren, balen, ik had 't 'm wel gegund, net als Gerard Kemkers.

Koreanen do it better

en zo is het maar net.

God wat was dat gisteren vreselijk, ik heb zo'n ontzettende medelijden met die trainer, ach ja die Sven ook natuurlijk maar die kan gewoon weer verder, maar die trainer daar blijft natuurlijk niets van over.

nou ja, het is dat het mij verder geen klap interesseert maar altijd leuk om af en toe een koreaan op 1 te zien staan :-)

Frappant

Zoon (9) heeft de laatse twee ritten meegeschaatst. D.w.z. op de plaats heen weer zwieren met de handen op de rug zo'n 2 m vanaf het t.v.scherm. Tot grote hilariteit van overige huisgenoten, want hij ging er helemaal in op. Inclusief het betere bochtenwerk, met rechtervoet telkens opstappend en rechterarm meezwaaiend. Helemaal in trance. Zo reed hij dus ook met Sven mee, en giebelig roep ik nog, 'denk wel aan de wissel joh, je zit in de verkeerde baan.'
Wat denk je, twee ronden later is het zover....had ie mij maar als coach gehad, dan was alles goed gekomen.
Overigens was mijn eerste reactie ook: ik hoop dat Gerard er iig een leuk SsangYong jeep aan over heeft gehouden...

Massi Nissa

Massi Nissa

24-02-2010 om 13:21

Mijn man zei het al

Die kwam thuis van zijn voetbaltraining, had het drama live in de auto gehoord en zei: "Dit is voor Nederlanders erger dan de val van het kabinet." Hij kon weleens gelijk hebben.
Helemaal eens met iedereen hierboven: Sven haalt zijn revanche wel over vier jaar. Kemkers is de klos. Over 'primen' gesproken, zeg, dit is nog erger dan de gemiste penalty van Seedorf. Die arme Kemkers krijgt straks in het bejaardentehuis nog een wandelstok tussen de wielen van zijn rolstoel. Je ziet voor je ogen hoe een man zijn aanzien voorgoed kwijtraakt door een handbeweging en de schreeuw van een enkel woord: "Binnen!". Zoals hij daar zat na afloop, in elkaar gedoken, handen voor zijn ogen. Verschrikkelijk. En hoezo, het is 'maar schaatsen'? Dat vind ik net zo'n opmerking als: ach, over een paar miljard jaar dooft de zon uit en dan zijn we er allemaal niet meer.
Manda, ik vind die Seung-Hoon Lee een onwaarschijnlijk talent. Hij is nog maar anderhalf jaar in deze discipline bezig en amper 21 jaar. Ik vraag me af of het wel zo makkelijk wordt voor Kramer om ueberhaupt de Olympische titel alsnog te behalen over vier jaar. Ik verwacht dat Lee nog een harde noot wordt om te kraken.
Ik heb me ook zitten afvragen wat voor bijsmaak er aan je medaille zit als je weet dat Kramer gewoon goud zou hebben behaald. Bob de Jong heeft zich ongetwijfeld afgevraagd hoe blij hij nu precies mag zijn en hoe hij dat in moet kleden richting media.
Groetjes
Massi
PS: Volgens mijn man wordt het in de zomer in Zuid-Afrika pas echt spannend. We zullen zien.

amk

amk

24-02-2010 om 16:57

Bob

ik vond Bob op en top sportman gisteravond. Hij vond het heel vervelend voor Sven, maar zei ook dat het wel bij topsport hoort.

Stenna

Stenna

24-02-2010 om 16:57

Persconferentie

Waaris nou die persconferentie die de coach om 16.30 zou geven? Ik zit al vanaf 16.30 voor de t.v.maar kan het op geen een zender vinden?!

Trix

Trix

24-02-2010 om 17:16

Foutje

Volgens mij hebben ze de tijd niet goed, de persconferentie wordt gehouden om half 9 's ochtend plaatselijke tijd en dat is half 6 's middags in NL.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.