Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Hibiscus

Hibiscus

30-03-2011 om 11:37

Oo kookboek

Ik had vannacht een droom, echt heel realistisch, ik vond het echt jammer dat ik wakker werd en het niet echt bleek te zijn.

Ik droomde dat ik via de post een OO-kookboek kreeg. Op elke pagina een recept met foto van een OO-er. Alle lekkere dingen die ik in de jaren heb voorbij zien komen stonden erin, koekjes, rode kool, stoofpotten.

De foto's waren ook door ons zelf gemaakt. Ik zie een foto nog goed voor me, lamsrack met een sausje van Margje, haha. Met daarbij een veldsalade een aardappeltjes. Margje, je kunt super fotograferen en de lam zag er zeer smakelijk uit :-). Je legde er ook bij uit hoe je dat sausje het beste kunt serveren. Een lepel op het bord kwakken en dan een beetje uitsmeren, zoals je in de kookprogramma's altijd doen.

Ik vond het wel een leuke droom (en een leuk idee). Maar goed, waar je je zoal 's nachts mee bezig kunt houden nietwaar.

Hibiscus

Fiorucci

Fiorucci

30-03-2011 om 12:41

Nou...

Gooi het eens in de groep bij Henk en Justine!

Wat zeker niet mag ontbreken

....zijn de saucijzenbroodjes van Madelieff2 en de knoflookkip-dip van Silone (als ik me het goed herinner).

Maxime.M

Maxime.M

30-03-2011 om 13:07

Vaak

Ik zoek heel vaak terug op recepten hier op OO. Ik vind die recepten veel leuker en aparter dan andere recepten die ik op internet vind. Vooral de persoonlijke noten erbij en hoe lekker die en die variant wel niet is vind ik erg leuk!

wendelien

wendelien

30-03-2011 om 13:15

Is weleens

geopperd, dacht ik. Is Genista er zelfs niet daadwerkelijk mee bezig geweest?
Ik houd trouwens zelf een soort receptenknipselmap bij op mijn laptop en daar figureren natuurlijk ook recepten van OO in (helaas krijg ik de regelafstand niet aangepast).
Ook leuk: links naar filmpjes over hoe je bijv. inktvisjes schoonmaakt (Lidwientje!) of mayonaise maakt (heeft zich daar al iemand aan gewaagd?).

Wendelien

Wat ik gedaan heb, is vooral heel goedkope recepten verzamelen vanwege een bepaalde situatie. En ja, dat was echt een groot succes!

margje van dijk

margje van dijk

30-03-2011 om 14:45

Hahaha

Wat grappig, Hibiscus.

Overigens heb ik laatst hier ergens op OO beschreven dat ik al jaren 'succesrecepten' bij ons thuis fotografeer en opschrijf, met het idee om daar ooit een mooi losbladig kookboek van te fabriceren. Dus misschien heeft dat jouw droom getriggerd.

Ook is er jaaaaaaren geleden (misschien wel 12 jaar geleden of zo) een keer een echt OO-kookboek geweest. In die tijd konden mensen hun succesrecept insturen, waarna iemand daar een boekje van gemaakt had, wat weer op de site werd aangeboden. Met als focus 'makkelijke recepten die ook handig zijn met/voor kinderen' zeg maar. Ik heb het destijds helemaal uitgeprint als boekje, het staat nog steeds in mijn kast.

Margje

margje van dijk

margje van dijk

30-03-2011 om 14:52

Link naar dat oo-kookboek

Ik heb het gevonden:

http://www.ouders.nl/mkookboe.htm

Niet met foto's, maar wel leuk! ;-)
En trouwens ook niet met die heerlijke smulrecepten waar we tegenwoordig zo op kicken. Blijkbaar heeft die slow-food beweging daar toch wel voor gezorgd.

Margje

Hip juist

Met die borstvoedingijsjes ;-)

liora

liora

30-03-2011 om 17:37

Ahh

Zou leuk zijn. Op de middenpagina: het stamppottenbuffet.

Margriet*

Margriet*

30-03-2011 om 23:27

Ik werd geintrigeerd

door de stijfsel yoghurt, nooit opgekomen nutrix rijstebloem met yoghurt.

Ik weet nog wel wat recepten. Tuinbonensalade van Genista (maar ik heb hem zelf ook al vaak erop gezet) en cobikekske (zoiets toch?)

krin

krin

31-03-2011 om 10:26

New york cheesecake

die moet er ook in, ik geloof van Jujube. Daar heb ik al veel bewondering mee geoogst.

En de paprika's gevuld met gehakt en

geitenkaas van mandaman.

Rafelkap

Rafelkap

31-03-2011 om 13:59

En de koekjes van rodebeuk

natuurlijk!

CCBLoom

CCBLoom

31-03-2011 om 20:54

Snif

Leuk al die lekkere verwijzingen... maarreh.... ik zie er geen recepten bij staan. behalve natuurlijk de link naar het kookboek. Kom maar op hoor! gooi ze maar over die recepten. met name van die tuinbonen. klinkt goed.

Margriet*

Margriet*

31-03-2011 om 22:27

Ccbloom: eenmalige service

Kijk rechts in je scherm. Klik forum archief aan, et voila een berichtje van
Genista [adres bekend bij de redactie] dat gaat over.... Tuinbonensalade. De rest mag je zelf zoeken ;-D

Pfoe Nicole, wij doen alles om het in huis maar zo min mogelijk te laten opwarmen... Nix oven dus, met dit weer!

Hierbij dan één van onze zomertoppers: tuinbonensalade

Nodig voor 4 personen: 80g boursin, 300g kipfilet, peper, theelepel Franse tuinkruiden, boter of margarine, 1 paprika, 8 dadels (geconfijt), 1 pot tuinbonen (netto ca. 660 g), 1 eetl mayonaise, 2 eetl melk, 1,5 eetl rode wijnazijn (maar met gewone azijn kan het ook), zout peterselie, 1 zak gemengde sla.

Boursin in een kommetje zacht laten worden (geen probleem met dit weer ;-). Kipfilet in stukjes snijden, bestrooien met peper en franse tuinkruiden en roerbakken in de boter.

Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Dadels halveren en ontpitten. Tuinbonen in een zeef laten uitlekken. Laat de kipfilet goed afkoelen.

Roer door de Boursin: mayonaise, melk, wijnazijn, zout en peper (wij laten zelf het zout altijd weg) en roer goed door tot het een sausje is.

Gemengde sla in een grote schaal doen en kipfilet, paprika, dadels en tuinbonen erdoor scheppen. Saus erdoor mengen en peterselie erover knippen. Met bijvoorbeeld mueslibolletjes hartstikke lekker (wij eten het vanavond weer!)

Margriet?

Ehm, als je niet zo dol bent op tuinbonen, weet jij dan een geschikt alternatief? Want je salade lijkt me op zich wel heel lekker!

Gr.
Vonda

bibi63

bibi63

08-04-2011 om 13:46

Vonda

Ik denk dat het ook prima smaakt met andere peulvruchten, bijv. doperwtjes, speciebonen enz.
Gr. Bibi

Margriet*

Margriet*

10-04-2011 om 22:49

Mmm

Ik vind tuinbonen ook niet zo maar in deze salade smaken ze heel anders.
Je zou misschien andere groene bonen kunnen proberen. Sperziebonen inderdaad. Of schuin gesneden en gekookte snijbonen (komt denk ik nog het meest in de richting). Doperwerten zou ik niet proberen. Lijkt me niet lekker.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.