Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Ook binnenkort op Ouders Online: feuilleton editie 3!

De inschrijving is bij deze geopend en sluit op 6 januari om 23:59. Wie schrijft er mee aan de volgende editie van het nu al legendarische Ouders Online-feuilleton? Onderwerp en dergelijke moet ik nog verzinnen, maar dat komt goed.
Of opteert er iemand voor de eerste aflevering? Zijn liefhebbers die heel graag het slot willen schrijven?

Sancy

Sancy

29-12-2009 om 10:52

Ok ok

Je hoeft me niet aan de haren erbij te slepen.... gmbl...
ik doe wel mee.... gmbl.... ;-)

Tirza G.

Tirza G.

29-12-2009 om 15:19

Count me in

Maakt niet uit, ik schrijf alles. Alhoewel ik eigenlijk wel vind dat jijzelf moet beginnen :-)

Tirza

Sancy

Sancy

29-12-2009 om 16:01

Pelle

Wat let je? Begin jij toch gewoon een keer?

Genista

Genista

29-12-2009 om 21:12 Topicstarter

Pennelicker en iedereen

Van mij mag je, maar of het van Tirza mag? ;-)
Pelle, kom joh, dat kun je best wel. Hoera, aanmeldingen! Ik ga weer een lijssie brouwen.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

29-12-2009 om 21:13

Ik sla deze keer over

Volgende keer doe ik weer mee, maar deze keer sla ik even over (heb in januari een te volle agenda). Dus ik ga gewoon heerlijk genieten van wat jullie allemaal schrijven!

Toke

Toke

29-12-2009 om 22:28

Ja leuk

Oh ja, ik doe weer mee!! Heb er zoveel plezier in gehad, de vorige keer, en januari is voor mij een heerlijk rustige maand. Plan me maar ergens in. Ik heb een lichte voorkeur voor de wo-vr-za-zo, dan heb ik meer tijd dan op de andere (werk)dagen, maar dat geldt voor velen, dus het is slechts een lichte voorkeur. Alleen de dinsdag, die heb ik echt liever niet. Want dan kan ik pas om 9 uur 's avonds beginnen met lezen...

Toke

Tirza G.

Tirza G.

29-12-2009 om 22:52

Mag

Het mag van mij Genista. Pffffffff. Kun jij ook weer slapen :-) Go Pennelicker!

Tirza

Polly Shearman

Polly Shearman

31-12-2009 om 10:41

Ik wil ook

weer meedoen!!!
mag het?

Genista

Genista

31-12-2009 om 15:36 Topicstarter

Joepie!

Allemaal inschrijvers! Tuurlijk Polly, iedereen die voor 7 januari 2010 inschrijft, mag meedoen. Pennelicker krijgt de eerste aflevering en verder zal ik zoals te doen gebruikelijk het uitzendschema wel vaststellen :-) Als je wensen hebt voor wat betreft de dagen waarop je juist wel of juist liever niet wilt schrijven, vermeld het vooral; ik probeer er zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Alle meeschrijvers krijgen al op voorhand een dikke pluim voor het lef mee te schrijven! De verwachtingen zijn hoog gespannen en de tijdsdruk hoog, dus ik wens iedereen veel inspiratie en minimaal één briljante inval!

Imre

Imre

31-12-2009 om 22:16

Ik ook

Doe mee :)

Imre

Genista

Genista

02-01-2010 om 11:26 Topicstarter

En up

Even weer in de kijker plaatsen. Want gezien het enthousiasme tot nu toe kunnen we er weer wat leuks van maken.

Nasha 1st

Nasha 1st

02-01-2010 om 23:36

Weet het nog niet

ik vond het wel leuk om te lezen de vorige keer, maar ik weet niet of ik wel aan die verwachting kan voldoen....

Genista

Genista

03-01-2010 om 12:26 Topicstarter

Doe 'ns gek :-)

Nasha en Pelle, doe gewoon allebei mee! Of opteer voor samen 1 aflevering, daar moet met wat overmatig mailen wel uit te komen zijn :-)

Nasha 1st

Nasha 1st

03-01-2010 om 15:49

Als pelle

mee doet, misschien.....oh wat zeg ik nu weer.....straks zit ik er nog aan vast....wordt het weer een OO-feuilleton met namen enzo van hier? Want daar ben ik zo slecht in.....

Nasha 1st

Nasha 1st

03-01-2010 om 17:12

Welnee pelle!

Jij hebt 1 voordeel ten opzichte van mij. Jij kent veel verhalen EN jij weet ook altijd alles terug te vinden in het archief.....

Genista

Genista

03-01-2010 om 17:18 Topicstarter

Lijstje tot nu toe

We zijn nu met 7 schrijvers:
Genista
Imre
Pennelicker (1)
Polly Shearman
Sancy
Tirza G.
Toke
Kom op allemaal, jullie kunnen het best :-) Ik mik op wat mensen die nu misschien nog op vakantie zijn en morgen pas deze oproep lezen.

Genista

Genista

04-01-2010 om 07:35 Topicstarter

Ardennen

Toevallig was de vorige keer de rode draad die lijst met typische OO-woorden en -onderwerpen, maar dat is niet altijd zo. De eerste versie is begonnen als Bouquet-achtig verhaal, maar is uiteindelijk ontaard in iets totaal anders. En alles wat dat nog met OO te maken had, was de verhaspeling van bekende nicks tot namen van verhaalpersonages :-)
Wat Pennelicker er dit keer van bakt, moeten we afwachten, maar een OO-kenner hoef je niet te zijn om mee te kunnen schrijven. Voel je welkom.

Vic

Vic

04-01-2010 om 09:01

Zal ik?

Ik wil het wel een keer proberen, maar dan mag niemand zeggen dat ik er niets van bak ;-) Als het kan, wil ik graag op een vrijdag of zaterdag, maar niet het weekend van 23 januari i.v.m. een verjaardag.

Genista

Genista

05-01-2010 om 10:09 Topicstarter

De rode draad

We zijn nu met z'n achten, kom schrijvers!
In overleg met Pennelicker heb ik een rode draad/kapstok/houvast/thema voor deze reeks gevonden: recepten. In elke aflevering komt een recept voor. Dat mag er eentje van jezelf zijn, je mag ook putten uit het ook op dit punt zo rijke archief van Ouders Online. 't Maakt niet uit waar je het voor gebruikt, of je het helemaal uitschrijft of alleen een link geeft of weet ik wat voor creatieve oplossing je zoekt.
Verder leek het ons wel grappig om er een horrorverhaal van te maken. Ik geef meteen toe dat het mijn genre niet is, noch qua lezen, noch qua schrijven, maar ik wil het best eens proberen :-)

Toke

Toke

05-01-2010 om 11:21

't valt reuze mee

Ter bemoediging van iedereen die twijfelt: het valt reuze mee. Het hoeft niet meteen een Millenniumtrilogie te zijn.. Als je meeleest, kun je voortborduren op wat er is ingezet, of er juist een heel andere draai aan geven. Hoef je allemaal niet van tevoren te bedenken, laat je inspireren door je voorganger(s) en echt: de woorden kruipen vanzelf je scherm op.
Ik vind het trouwens helemaal niet erg om twee keer mee te doen, misschien zijn er wel meer liefhebbers voor twee rondes? Dan kan het feuilleton wat langer worden?

Tineke

Tineke

05-01-2010 om 11:28

Hè jammer

Bijna dacht ik, laat ik ook maar eens meedoen, maar ja, de twee thema's inspireren me niet echt, met het een heb ik niks (en dat maakt natuurlijk niets uit) maar van het andere ben ik echt bang. Ik ben zelfs zo watje dat ik niet eens zal lezen.

Wie is er nu bang van recepten? ;-)

Ik zou bijna overstag gaan, maar mijn deeteeklutserij weerhoud me (en het feit dat het toch wel tijdrovend is).

Ayanna

Ayanna

05-01-2010 om 15:46

Goh kaatje

En heeft dat ook een latijnse naam: die angst voor recepten??? ;-)))

Tirza G.

Tirza G.

05-01-2010 om 16:00

Als je mensen werkelijk wilt leren kennen, geef ze......

macht.
Meiden, als je meschrijft aan het feuilleton voel je je zó machtig! Er liggen wat namen en verhaallijnen klaar (als ik terugdenk aan de vorige), dus als "jouw schrijfdag" er aan zit te komen, buitelt dat allemaal door je hoofd. Maar het mooie is: je kunt er helemaal je eigen draai aangeven. In het eerste feuilleton belandde op een gegeven moment één van de bijfiguren in de gevangenis. En wat ik ook bedacht, ik kreeg haar niet meer in het verhaal. Dus die heb ik mooi in de bak laten zitten :-) In het tweede feuilleton zat ik met de huistrol in mijn maag, ik kreeg hem/haar/het niet goed in het verhaal. Dus ik heb hem/haar/het naar de schuur laten wandelen en daar laten zitten. Die is voor de volgende, die er misschien wél wat mee kan.
Echt, het is ongelooflijk leuk om te doen. Alle aarzelaars: geef je op!

Tirza

Ayanna

ricettafobie?

Tineke

Tineke

05-01-2010 om 16:23

Haha

Recepten zijn ook eng. ;) Ik kan er nooit veel mee, nooit eens met de ingrediëntenlijst en dan staat er ook nog bij hoeveel, hoelang en in welke volgorde, nou dat bepaal ik toch zeker zelf wel?! :) Kijk, daarover valt natuurlijk best een leuk verhaal in elkaar te leuteren.

Genista

Genista

05-01-2010 om 17:09 Topicstarter

Horror gaat eruit! recepten blijven

Welnee Kaatje, recepten zijn niet eng :-) Al beschrijf je de wanhoop omdat iets niet lukt ... "er stond nog zó in het recept... en nu lukt het nóg niet!"
De horror laten we los. Het is mijn genre ook niet echt en ik zal zelf tenslotte ook wat moeten schrijven :-) Net als de vorige keren zien we wel waar het eindigt. Ik heb er alle vertrouwen in.

Emmawee

Emmawee

05-01-2010 om 23:26

Ehm...

Zou ik durven? Het lijkt me wel leuk om te doen, maar dan moet ik echt tijd in mijn agenda gaan reserveren die dag. Weten we al vanaf wanneer het feuilleton gaat lopen? En mag ik 2 dagen om te schrijven? En niet als eerste, maar als derde? En mag ik een standby-er voor als ik echt in de schrijfstress raak?
Of zal ik er maar van afzien?
Groeten, Maw.

Tineke

Tineke

06-01-2010 om 08:39

Oke

ik doe mee

Toke

Toke

06-01-2010 om 09:44

Standby in de aanbieding

Ik wil wel standby zijn voor wie echt in de stress zit. Soms kun je met een paar kleine tips al weer helemaal verder met schrijven. (Ik kan niet het schrijven zelf overnemen, maar ik kan wel helpen als je vastloopt)

toke2010 at gmail dot com

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.