Home » Forum » Ook nutteloze vraag kauwgomballenplaat

Ook nutteloze vraag [kauwgomballenplaat]

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Berber.
Ook nutteloze vraag [kauwgomballenplaat]

Mijn visite is op weg naar huis en ik zit te genieten van de jaren '70 filmpjes bij de top 2000 (The Sparks, The Rubettes, Fischer-Z, echt, ik wil meteen terug). Maar kan iemand mij misschien vertellen wat een kauwgumballenplaat is? Met voorbeelden liefst.

merene
Volgens mijn man

Is het Bubblegumpop. Muziek gericht op tieners die ook kauwgum aten. Echte jaren 70 muziek. De voorbeelden geef je zelf in je berichtje ;-)
Verder weet ik het ook niet. Ik typ alleen maar wat hij zegt.

Tirza G.
Ja, datte

Hoort bij langharig werkschuw tuig. Ik was gek van Fisher-Z en ik vond het nou nog een leuke man :-) Ik had de pest aan de Rubettes en was in 74 op vakantie in Engeland, toen stond dat ding op 1. En wáár je ook reed met de auto, al was er op kilometers geen huis te zien, óveral hoorde je dat pokkelied.
Vreselijk.

Tirza

Fiorucci
Maar

FischerZ was wel eind jaren zeventig muziek, en vond ik meer new wave dan kauwgomballenmuziek..:)

Tirza G.
Inderdaad

Maar het was dan ook 'the best of' top2000-a-gogo, dus het liep een beetje door elkaar denk ik. Fisher-Z was in Engeland cult, hier niet. Ik had (heb) een Engele vriendin, die kénde ze niet eens. Nooit van gehoord. Toen ik haar de tekst stuurde, antwoordde dat ze wel echt Engels móesten zijn omdat ze woorden gebruikten die alleen Engelsen gebruiken :-) Ja ja, dat kon toen nog.
The Sparks kwamen volgens mij uit de minder commerciele hoek en gingen commercieel. Dat maakt je denk ik tot kauwgombal :-) Raar stelletje trouwens :-)

Tirza

Biene M.
Fisher en fischer

Fisher's Z is statistiek, Fischer Z is muziek.

fladder
Bubblegum genre

Zo ergens eind jaren 60 had je kort maar heftig de Bubblegum-popmuziek. Eén liedje weet ik nog wel: "Chewy Chewy" (ik vond op youtube deze versie: http://www.youtube.com/watch?v=YZaSIQdXyEk ).
De Bubblegum ging over in de glamrock en glitterrock van begin jaren 70 en vormde eigenlijk een soort van brug tussen de beat en die glitter-/glamrock.
Voorbeelden van glitter en glam: The Sweet, T-Rex, David Bowie in zijn Alladin Sane-tijd en Catapult.

ChrisH
Bubblegum

Ik heb die aflevering met het filmpje van de Sparks gezien en het viel mij ook op dat ze het een kauwgomballenplaat noemden. Vond ik nergens op slaan. Naar mijn idee moet je dan meer denken aan Middle of the Road met Sacramento, ofzoiets. Van die vrolijke zoete, huppelmuziek.

Tegenwoordig bestaat het fenomeen nog steeds, bijvoorbeeld Britney Spears en al die Amerikaanse tienersterretjes maken bubblegum.

Chris

Jujube
Berber

Hee, nog een glamrockfan. Velvet Goldmine vond ik echt een fantastische film. En dan hebben we nog de Amerikaanse glamrock: The New York Dolls. Nog steeds favoriet bij mij.
Groet,
Jujube

Fiorucci
Japan!

En vergeet Japan niet, in hun vroege dagen.

Biene M.
Radio

Jullie kennen toch wel dit webradiostation? http://www.kinkfm.com/kinkclassx/

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.