Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Brabander

Brabander

08-05-2012 om 16:15

Opgelicht2

3 weken geleden meldde ik hier dat ik me had laten oplichten op internet. 213 euro overgemaakt voor een kaartje, meteen werd het stil.
Vandaag kreeg ik een brief van de politie met het verzoek om mijn internetaangifte te bevestigen, en de bewijsstukken toe te voegen. Een "onderzoek wordt gestart". Ik ben blij dat ook het kleine werk wordt aangepakt. Wilde ik toch even melden.

Brianna F

Brianna F

09-05-2012 om 09:38

Mooi

Meestal zwijgt politie in alle talen bij zulke "kleine" vergrijpen,. fijn dat het opgepakt wordt. En hopelijk met resultaat.

Brabander

Brabander

11-05-2012 om 13:12

Opgelicht3

vandaag kreeg ik een verrassend telefoontje. Een persoon heeft mijn oplichter onder zijn hoede genomen, en ziet mogelijkheden om alles te herstellen. Naar zijn zeggen was de medeoorzaak het "falen van de sociale dienst" (zal best wel een stuk van de waarheid zijn). Al met al, hij gaat alles rechtzetten, en vertrouwd erop dat hij het geld zelf ook weer terug krijgt. Over intrekken aangifte werd niet eens gesproken. Mijn eerste reactie was: hem waarschuwen. Anderzijds, mijn oplichter heeft het zo open en stom aangepakt, daar zit geen crimimeel plan achter.
Hij kwam zo betrokken over. Ik was er toch wel even stil van.

Brabander

Brabander

13-05-2012 om 08:45

Het geld is terug gestort

het geld is door haar "begeleider" teruggestort. Nog steeds beduust!

Ook hier

Gisteren het bedrag op de rekening na een oplichting op het Britse Marktplaats in october 2011.
Verkoper was inmiddels naar Malta verhuisd, maar de politie heeft hem opgespoord, het ging maar om een bedrag van £45 en het heeft even geduurd, maar hulde aan de Police Force hier !
@ Brabander, goed gevoel he. Ik hoop vooral dat de verkoper er van heeft geleerd !

Brabander

Brabander

13-05-2012 om 15:57

Gevoel

het "goede gevoel"is allereerst veroorzaakt door "de begeleider". Hij stopt er, met goed vertrouwen, prive-geld in om de gedupeerden schadeloos te stellen. Het gaat in totaal om meer dan 10 personen, in totaal iets van 1900 euro. De oplichter heeft trouwens, in parallel, zichzelf aangegeven bij de politie. Duidelijk een stap naar "schoon schip en nieuw begin"

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.