Home » Forum » Overstappen naar andere voetbalclub tijdens seizoen

Overstappen naar andere voetbalclub tijdens seizoen

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sascha de Boer
Overstappen naar andere voetbalclub tijdens seizoen

Ik weet niet of er hier mensen zijn die daar iets over weten, maar is het mogelijk om tijdens het seizoen over te stappen naar een andere voetbalvereniging? Onze zoon is net van de F-pupillen naar de E gegaan en is nu in een team ingedeeld waarbij er meer geklierd wordt dan getraind of gevoetbald. De helft kan ook echt niet voetballen en de andere helft heeft eigenlijk niet zo veel zin in voetballen. Een ander team is niet mogelijk, alles zit vol, had ik al naar geinformeerd. Enige zou dus zijn, overstappen naar een andere vereniging, maar kan dat zomaar>?

Lilian1
Hier staat het zo:

je hebt een overschrijvingsformulier van de huidige club nodig,en dan kun je overstappen als je geen cat A speler bent.
Ik neem aan dat dat niet zo is omdat je zegt dat de helft niet kan voetballen ;)
Het is wel afwachten of de andere club plaats heeft, vaak wordt je dan in een team ingedeeld dat wat lager is omdat de selecties e.d al geweest zijn.
Mijn vraag is: hoe vindt je zoon het ? Heeft hij het naar zijn zin? Heeft hij vriendjes in het team?

Sascha de Boer
Onze zoon

ergert zich aan de luiheid van de rest, maar is wel snel beinvloedbaar om mee te gaan klieren. Bij partijen zie je dan wel weer zijn fanatisme boven komen en speelt hij de het hele team er uit. Nee, in een selectieteam zit hij inderdaad niet, zo veel talent heeft hij denk ik ook weer niet, maar hij steekt in dit team wel erg ver er boven uit. En dat zal zich gaan wreken. Nu nog niet, maar wellicht verder in het seizoen.
Vriendjes in het team, nee, niet echt.

Julia64
Volgens mij wel

Mijn zoon speelde vorig seizoen in de E2 (selectie dus) en daar kwam tot 2 x toe een nieuwe speler bij van een andere vereniging uit de buurt, beide keren omdat ze het bij de oude club niet meer naar hun zin hadden om uiteenlopende reden (de ene vanwege de sfeer daar, de andere omdat hij geen fulltime keeper kon zijn).

Dit gebeurde beide keren middenin het seizoen, dus het lijkt me geen probleem hoor.

Sascha de Boer
Ok

dan zal ik er eens naar informeren hier in de omgeving, en kijken wat zoon zelf wil uiteraard :-)

Sascha de Boer
Tja

als dat het ergste is. Dat is dan maar zo. We gaan gewoon eens bij de andere vereniging kijken, kijken hoe het daar is met de kinderen, of dat gewoon ook kinderen zijn die wel willen voetballen en ook een beetje kunnen voetballen.

Sascha de Boer
Ja

dat had ik ook al bedacht, maar dat vind ik niet het ergste, hij zit nu ook in het 1 na laagste team, terwijl hij vorig seizoen bij de F-pupillen in het 1 na hoogste team speelde. Dat op zich vond ik wel gek, maar ach, hij is 1e jaars, dus dat je dan lager ingedeeld wordt weer vond ik wel logisch op zich. Maar dat hij nu in een team zit waarbij de helft niet kan voetballen of gewoon geen zin heeft om te voetballen, dat vind ik wel erg. En zeker als hij daardoor zelf zijn plezier ook gaat verliezen.

jeanhil
Kan hij niet eens elders meetrainen?

Kun je niet vragen of hij als er plaats is elders, hem eerst een of twee keer mee laten trainen?

Ik heb dan wel geen ervaring met voetbal, maar lijkt me toch wel mogelijk.

Sascha de Boer
Gaan we naar kijken, vandaag

bij de training was het weer dramatisch. Ik heb er nu nog maar eens een mail aan gewaagd naar de technisch coordinator en als er niks uitkomt, dan gaan we maar eens rondkijken hier en daar. Wel gezien bij diverse verenigingen, dat hij dan als tegenstander de huidige vereniging veel gaat treffen :-(

Sascha de Boer
Nou, ongekend :-)

Meteen al reactie terug en hoewel hij ook niks kan beloven zal hij een en ander nog wel gaan bespreken. Afwachten dus.

Jesse_1
Niet altijd in het laagste team hoor

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen halverwege het seizoen soms toch met voetbal bij dat team (moeten) stoppen. Dan kan het juist fijn zijn als er een ervaren speler tussengevoegd kan worden.
Bv. een meisje die ze toch nog graag aan een meisjesteam willen toevoegen, verhuizing, of een kind dat van zijn vader echt nog maar een seizoen moest voetballen, maar er dermate weinig plezier in heeft dat hij halverwege het seizoen (gelukkig ;)) toch al stopt. Of een andere sport waarbij trainings- of wedstrijdtijden opeens gelijk gaan lopen.

Sascha de Boer
Wat een drama weer vanavond

bij de training. Ik hoop echt op een oplossing, anders is het of stoppen, of een andere vereniging. Alleen, hij wil zelf niet.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.