Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

koentje

koentje

05-09-2010 om 11:33

Politiek...

welke leek of deskundige, of alles wat er tussenin zit, op het gebied van de politiek kan vertellen of hij/zij denkt dat er nieuwe verkiezingen zullen komen?
Waarom wel, waarom niet?

Nee

Ik ben een leek maar uit wat ik weet is de kans op nieuwe verkiezingen erg klein. Ten eerste omdat het minimaal drie maanden duurt voordat die überhaupt kunnen plaatsvinden en ten tweede is er een hele grote kans dat je-weet-wel dat nog meer stemmen krijgt. En dat wil de demissionaire regering vast niet ;-)

Wat ik vind

Ik denk niet dat er nieuwe verkiezingen zullen komen.
En wat ik vind: ik vind het belachelijk dat Rutte nu zelf een regeerakkoord wil schrijven!!! Tenslotte scheelt hij maar 1 zeteltje met Cohen, ik vind dus dat ze samen om de tafel moeten zitten om te schrijven - ook al word je er moedeloos van..... eerder overleg tussen henis niet gelukt - ik vind dat het gewoon niet kán om in je eentje een plan te schrijven en dan te zeggen: ik zie wel wie zich aansluit. Zó arrogant komt dat op mij over!

Bastet

Bastet

05-09-2010 om 15:20

Pelle

Dat kan Rutte niet zelf beslissen,hij kan het wel willen maar Bea beslist!:)
Bastet

Starry Night

Starry Night

05-09-2010 om 15:59

Arrogant

Het is arrogant omdat Rutte zich opstelt als onbetwiste winnaar en dat is natuurlijk wel een tikkie aanmatigend met slechts één zeteltje verschil. Zo heb ik er ook wat moeite mee als er gesteld wordt 'dat Nederland dit wil' (Wilders dus), want een heel groot deel van Nederland wil dit helemaal niet. "Rechts Nederland had zich de vingers afgelikt bij wat we op papier hadden", verklaarde Rutte. Sorry, maar dan voel ik me zó gepasseerd en vooral genegeerd. En dan ben ik nog niet eens links, maar midden.

Starry Night

Starry Night

05-09-2010 om 16:08

Jaha

Maar dan gaat het allemaal nóg langer duren;-)

Bastet

Bastet

05-09-2010 om 16:28

Arrogant

Omdat hij doet voorkomen alsof hij al minister president is.
Bastet

Akkoord

een akkoord is toch een overeenkomst tussen minstens twee personen? In je eentje een akkoord schrijven slaat nergens op. Tenzij je een gespleten persoonlijkheid bent.

Ik denk trouwens niet dat er nieuwe verkiezingen komen.
Het besturen van het land gebeurt zolang door het demissionaire kabinet en de topambtenaren. De zaak ligt niet stil.

Tinus_p

Tinus_p

05-09-2010 om 16:45

Psies bromvlieg

Bromvlieg:
"een akkoord is toch een overeenkomst tussen minstens twee personen? In je eentje een akkoord schrijven slaat nergens op. Tenzij je een gespleten persoonlijkheid bent. "
Jups. Wat moet hij dan opschrijven? Het VVD verkiezingsprogramma ;-)?

bibi63

bibi63

05-09-2010 om 17:03

Strategisch stemmen

Als er nu gestemd gaat worden, gaat het gros van de mensen strategisch stemmen. Willen we dat?
Ik bedoel: je had gestemd op SP of Groen Links. VVD heeft nipt gewonnen van PVDA, maar het betekende wel dat de kans erg groot was dat er een volledig rechts kabinet was. Wat gaan linksstemmende mensen dus doen: ja wel, allemaal op de PVDA stemmen, zodat zij wellicht groter worden dan de VVD. Op zich, wat mij betreft, niets mis mee, maar partijen als SP en Groen Links doen dan zowiezo niet meer mee.
Kortom: opnieuw stemmen geeft een strategische uitslag en de vraag is of we dat willen.
Groet,
Bibi

Tinus_p

Tinus_p

05-09-2010 om 17:06

bij opnieuw stemmen wordt de PVV waarschijnlijk groter.

sp

sp

05-09-2010 om 18:36

Akkoord?

met wie moet je akkoord gaan dan? google geeft op akkoord oa de link naar wiki - overeenkomst: Een overeenkomst (ook contract en convenant) is een afspraak tussen minimaal twee natuurlijke personen of rechtspersonen (de partijen) over wat ze met elkaar of voor elkaar zullen gaan doen (de te leveren prestatie) of laten.

sp

sp

05-09-2010 om 19:20

Oeps

overheen gelezen

Vic

Vic

05-09-2010 om 19:51

Ach jee

Ik had zo gehoopt op eindelijk eens een VVD premier. Hoe wordt het als Rutte nu zijn stukje gaat schrijven? VVD/PvdA/CDA? Volgens mij moet je het CDA er nu niet bij hebben, veel te chaotisch, en PvdA ben ik ook geen aanhanger van. Nieuwe verkiezingen leiden alleen tot nog meer chaos, dus de dames en heren politici hebben er een mooi zooitje van gemaakt.

Tja

nieuwe verkiezingen, wel nee, alleen de pvv zou daar positief tegenover staan.

en tja wat wordt het dan:

pvda, vvd, gl, d66 (midden en liberaal, dit zie ik wel zitten).

Ik vind overigens niet dat er een zooitje van is gemaakt, dit is een goed werkende democratie met een schijtluizige pvv aan kop.

sp

sp

05-09-2010 om 23:03

Voorstel

Begin bij de grootste, dan de 1 na grootste en voeg eventueel nog een 3e en 4e partij bij op volgorde van grootte! Net zolang tot je dus een meerderheid in de 2e kamer hebt. en ze doen het maar met elkaar! Dan heb je echt de wil van het volk.

Dan wordt het dus

vvd 31
pvda 30
pvv 24

dat is een mooie meerderheid van 81, maar dat zou Pvda nooit willen en kunnen doen, dat past gewoon niet.

Tja, rutte wil echt alleen!

' VVD-leider Mark Rutte is niet van plan samen met de PvdA een regeerakkoord te schrijven. Dat zei hij maandagochtend in het programma Ochtendspits van de nieuwe omroep WNL.

© ANPVolgens Rutte zitten er twee nadelen aan: het schrijven van het akkoord wordt dan een soort mini-formatie. Ook wil hij niet 'voorsorteren' op de PvdA. "Ik vind het niet voor de hand liggen."

Rutte zei vrijdag na het mislukken van de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA dat hij zelf als winnaar van de verkiezingen een 'proeve van een regeerakkoord' wil schrijven.'

Wie verwacht hij als partners bij zijn akkoord als de PvdA niet zijn voorkeur heeft?

Rutte

tja, die wil iets wat er niet in zit. En samen werken met de pvda is volgens mij best wel mogelijk, maar dat heeft hij tot nu toe gewild, maar goed inmiddels zit er niets anders op, lullig voor hem maar cda en pvv zijn gewoonweg op dit moment geen betrouwbare coalitie partijen.

Bastet

Bastet

06-09-2010 om 14:20

Rutte

Rutte kan wel zo veel willen.Brullen dat er snel een kabinet zal zijn,maar het niet voor elkaar krijgen.Een toontje lager zou hem sieren.It takes two to tango!

Sancy

Sancy

06-09-2010 om 16:26

Unilateraal akkoord

Kom op mensen, een regeerakkoord dat door 1 partij (ofpersoon) geschreven wordt is ten eerste niet zonder precedent (Paars I: Wim Kok schreef het regeerakkoord) en ten tweede zegt het woord 'akkoord' iets over de personen/partijen die iets (in dit geval concept regeerakkoord) steunen, en niets over het aantal dat aan het schrijven meewerkt ;-)

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

06-09-2010 om 16:29

En nu weer verder met rechts

Zo, Ab Klink is afgeserveerd. Die is vast een baantje beloofd als burgermeester in de provincie of directeur van een ziekenfonds. Nu dit obstakel is opgeruimd kunnen we weer verder met rechts, nog even een paar rituele dansen, even langs bij de koningin, kereltje Pechtold kan morgen weer even zijn gal spuwen, Rutte schrijft een regeerakkoord, PVV, CDA en SGP kunnen zich daar in vinden en daarna formeren maar. Kunnen we hopelijk eindelijk eens echt beleid gaan voeren, doorpakken en laat die linkse kliek maar blèren!

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

06-09-2010 om 17:42

Pvda en kiezersbedrog

"Ik dacht al waar blijven jouw gefundeerde bijdragen. Ik weet trouwens niet wat jij onder links verstaat, maar de ideeen van de PVV over bezuinigingen in de zorg en de AOW zou menig linkse partij niet misstaan. Ben ook erg benieuwd hoe de PVV deze punten in het regeerakkoord terugkrijgt. Nou ja, de AOW hoeft niet meer. Die heeft Wilders al de dag na de verkiezingen weggegeven. In linkse kringen noemen we dat kiezersbedrog. "

Ach, net zulk kiezersbedrog als het referendum over het verdrag van Lissabon dat ons beloofd was door de PvdA? Of de verlenging van de missie in Uruzgan in 2006, waar de PvdA eerst zo tegen was?

Praat mij niet over kiezersbedrog, de PvdA heeft er patent op.

Als er trouwens één partij is die aan permanent kiezersbedrog doet en die zijn natuurlijke achterban al veertig jaar in het gezicht spuugt, dan is het de PvdA wel.

Voor de kiezers van de PVV is één ding het allerbelangrijkste, en dat is het stoppen van het mulitculturele drama dat zich in dit land aan het voltrekken is, de rest is ten eerste minder belangrijk en ten tweede kan de verzorgingsstaat alleen maar enigszins overeind gehouden worden als we de instroon van onrendabele gelukszoekers eindelijk eens stoppen.

Starry Night

Starry Night

06-09-2010 om 18:16

Mark

Waar vindt dat multicurturele drama plaats? Dan ga ik eens kijken. Vast in Limburg, want daar zitten de meeste PVV-stemmers.

Bastet

Bastet

06-09-2010 om 18:38

Starry

Ik zag eens een paar straatinterviews met mensen uit Limburg.Sommige hadden nog nooit een allochtoon gezien,maar ja,onze Geert zegt het.Zucht.

Bastet

Bastet

06-09-2010 om 18:41

Mark

"Voor de kiezers van de PVV is één ding het allerbelangrijkste, en dat is het stoppen van het mulitculturele drama dat zich in dit land aan het voltrekken is, de rest is ten eerste minder belangrijk en ten tweede kan de verzorgingsstaat alleen maar enigszins overeind gehouden worden als we de instroon van onrendabele gelukszoekers eindelijk eens stoppen."
Dat is nou juist het eenzijdige van PVV.Alsof dat het enige is wat ertoe doet.Kwa gezondheidszorg en AOW brul je gewoon iets waarvan je denkt dat Ingrid en Henk het willen horen,en klaar ben je.
Moet ik dat nou oprecht serieus nemen?
Bastet

Kiki

Kiki

06-09-2010 om 20:41

Welk multicultureel drama

Heb ik afgelopen zaterdag toch gezellig met wat Turkse jongens, een Armeens meisje en een Grieks meisje zitten praten.
Allemaal tegelijkertijd, geen wanklank gehoord.

Mogen de regeringen eens een voorbeeld aan nemen

sp

sp

06-09-2010 om 21:35

Heb

collega's in alle nationaliteiten, zit vaak samen met een Turk en Marokaan die samen al de grootste lol hebben, en ik lach mee! Zijn 2 top-allochtonen ;-) Gezeur altijd, je hebt in elke bevolkingsgroep uitwassen, ook bij de "autochtonen"!!

Ik zeg...doen

Om maar eens met opper-peiler Maurice d. H. te spreken.
Laat de VVD maar een proeve (of wat Rutte dan ook op papier gaat zetten) schrijven. En laat het CDA en de PVV zich daar dan bij aansluiten. Maar dan wel zonder vaag gedoog-gedoe, gewoon allemaal all the way.
Dan kan iedereen meteen zien hoe snel Wilders zijn "sociale" programma verkwanselt om maar mee te kunnen regeren. Die hele poppenkast zal toch maar een paar maanden duren, dan is er ruzie in de tent en kan iedereen (zonder oogkleppen) gaan stemmen voor een sociaal Nederland.
Och nee, dat gaat natuurlijk niet...Wilders KAN zich helemaal niet aansluiten bij de VVD en CDA. Want dat zou betekenen dat-ie ministers moet leveren...en die heeft-ie niet. Net zomin als leden in de Eerste Kamer, trouwens.

Bastet

Bastet

07-09-2010 om 08:52

Berber

Ja,dat vind ik ook.Ik vind dat een informateur iemand van buitenaf moet zijn,die van afstand alles kan bezien en kan schipperen tussen partijen.
Bastet

Hmm

Zoals ik gisteren al iemand hoorde zeggen: dat akkoord van Rutte is gewoon een nietjes slaan door wat ze al op papier hadden voor dat rechtse kabinet. Daar vrees ik ook wel voor. Maar we zullen zien.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.