Home » Forum » Raar kledingetiket

Raar kledingetiket

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
+ Brunette +
Raar kledingetiket

Knip ik zojuist de etiketjes uit een onderbroekje van mijn dochter, zie ik staan: "do not use as sleep wear". Wat zou hier de gedachte achter zijn?

bertje1
Hahahah

lachen zeg. nou, dan maar nakend in bed haha. ik zou het ook niet weten!

bertje1
Hoewel

wat wel kan is dat het geen katoen is en dat je dan na een nacht gaat 'broeien', maarja, dat kan ook overdag..

Tijgeroog
Preuts?

Bedoelen ze soms dat je er echt nog een pyjama overheen moet doen, omdat alleen zo'n onderbroekje niet zedig genoeg is om in te slapen?

Fiorucci
Hmmm

Dat betekend dat het niet behandeld is met vlamvertragers. Hetgeen een risico kan zijn bij brand 'snachts.

Hanne.
Inderdaad en nog een raadselachtige aanwijzing

Klopt, nachtkleding moet behandeld zijn, kleding voor overdag niet...

Kan iemand ook de volgende raadselachtige aanwijzing uitleggen:

Op de zak marshmallows: niet geschikt voor kinderen onder de 8 (acht) jaar.

Tirza G.
Stikken

Als marshmellow nat wordt, wordt het zacht en plakkerig. Als dit in één plakkaat tegen je gehemelte aankomt, krijg je het er niet zo makkelijk meer af. Een jong kind kan dan verstikkingsverschijnselen krijgen.
Zo is het bijv. ook gevaarlijk om een lik pindakaas aan een kind onder een jaar te geven (als je dat al zou moeten geven). Zelfde principe, een 'sticky' plakkaat tegen je gehemelte.

Tirza

+ Brunette +
Fiorucci

Oh, dus een onderbroek van katoen is gevaarlijk en een katoenen pyama niet? Ik heb nog nooit op pyama's zien staan dat de stof een brandvertragend middel bevat. Of is dat standaard en weet iedereen dat pyama's daar tegenwoordig mee behandeld zijn en heb ik weer eens iets gemist?

Fiorucci
Brunette

Ik vermoed dat het te maken heeft met de land van herkomst. In Amerika is men er veel feller op dan hier, vergeet de claim cultuur aldaar niet..:))

Tijgeroog
Pyjama's

Maar op pyjama's (voor kinderen iig) staat ook vrijwel altijd dat je ze bij vlammen vandaan moet houden (duh, dat kon ik zelf ook wel bedenken). Koop ik dan altijd pyjama's die niet behandeld zijn ofzo?
We hadden in Frankrijk trouwens een pak met cocktailworstjes gekocht, daar stond op dat het niet geschikt was voor kinderen onder de 4. Dat heb ik vol verbazing voorgelezen, maar zoon van 6 wilde graag alle worstjes van z'n bijna 4-jarige zus opeten.

Fély
Keep away from open fire

Stond vaak op de kleertjes van mijn kinderen. Als jonge moeder volg je alle regeltjes en raad, dus heb ik mijn babietjes maar in hun blootje voor de open haard gezet.... Zeker is zeker.

kaatje1972
Kniebeschermers

Wij kochten eens kniebeschermers en daarin stond iets als "biedt geen bescherming indien niet gedragen" maar dan in het Engels. Alsof je zelf niet snapt dat ze je knieën niet beschermen als ze in de kast liggen??

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.