Home » Forum » Rare update braziliaanse buren wat moet ik ermee

Rare update braziliaanse buren - wat moet ik ermee?

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Stoepkrijt
Rare update braziliaanse buren - wat moet ik ermee?

Het WK was afgelopen, de rust was weergekeerd in de straat, ik ben lekker met vakantie geweest, de offertes voor een hekje liggen er, ik had nieuwe oordoppen gekocht voor het geval dat... kortom, ik had heel goede voornemens mij vooral niet meer te ergeren aan onze vandalistische en luidruchtige Braziliaanse buren.
Gisteravond kwam mijn zus, vers van vakantie, bij mij een kopje koffie drinken. Heel erg gezellig! Bij de Brazilanen was een feestje aan de gang, maar niet overdreven luid en er liepen geen kinderen door mijn tuin, dus zover alles goed. Toen mijn zus op de fiets wegging, reed ze langs hun huis (het is een paar huizen verder) en is ze vanuit het raam op de eerste verdieping bekogeld met waterballonnen. Ze kreeg er eentje tegen haar hoofd en is daar zo van geschrokken dat ze van haar fiets is gevallen, voor een auto. Gelukkig niets ernstigs gebeurd, alleen een schaafwond en een kras op de fiets. De Brazilaanse moeder stond bij de voordeur een gast uit te laten en zag het gebeuren maar deed niets. Mijn zus heeft haar fiets naar de stoep getrokken en heeft haar aangesproken. De vrouw reageerde net zoals ze altijd naar mij doet: ach het zijn kinderen, die doen wel eens wat stouts, ze kunnen het beter nu doen dan later, er gaat wel eens wat stuk, nou en? Hoezo schade betalen, wie zegt dat die kras niet allang op die fiets zat? Mijn zus is nog even naar de vader toegelopen maar werd ook daar hartelijk uitgelachen. Ach ja, die kwajongens, maar er steekt geen kwaad in hoor!
Ik heb het zelf allemaal niet meegemaakt, ik hoorde het pas vanochtend van mijn zus. Ze vertelde dat ze zo was geschrokken en daarna zo boos was geweest dat ze de halve nacht niet had geslapen. Ze overweegt een melding te doen bij de politie. Zou dat zin hebben? Die kinderen mogen gewoon maar alles doen. Daar kan de politie toch ook niks aan veranderen? Of moet ze het juist wel doen?

sassie
Tja....

Ik zou als ik jouw zus was, wel aangifte doen; zeker als de ouders niet reageren. Ze is notabene voor een auto gevallen....(er hadden dus ernstige ongelukken kunnen gebeuren). Enne, kras op de fiets....wat als het nu een kras op de auto was? Ik zou gewoon aangifte doen. De fiets is beschadigd en als je zus niets doet dan hebben ze ook niets zwart op wit staan over dit gezin. Ik zou het dus doen!

Mary-Jane
Doen

En vraag de politie een zorgmelding te doen bij Bureau jeugdzorg (doen ze niet overal vanzelf), het gaat niet goed met die kinderen zo te lezen.

Kaaskopje
Mooie gelegenheid

om inderdaad melding te doen. Maar dan moet je zus het doen, niet jij. Ook al doet de politie er nu niets mee, dan staat er toch een klacht zwart op wit. Jammer dat ze het niet gelijk gedaan heeft.
Ik zou Jeugdzorg er buiten laten. Laconieke ouders met stoute kinderen zijn niet automatisch rijp voor jeugdzorg.

Maxime.M
Doen ja

Ik zou het in dit geval wel doen ja, het is niet het eerste akkefietje en als er nooit iemand wat zegt kan dit maar blijven doorgaan natuurlijk.

Maxime

Stoepkrijt
Inderdaad

Mijn zus gaat even langs de politie en gaat daar overleggen wat het verstandigst is. Het schijnt dat je aangifte kunt doen of melding kunt maken.
Ik snap de reactie van de buren ook niet zo goed. Moet er eerst iemand dood voordat het niet meer grappig is?

Stoepkrijt
Geweest

Mijn zus is geweest en heeft melding gedaan. Het is opgeschreven en wordt in de computer gezet. Als er nog meer van die meldingen binnenkomen, gaat de wijkagent met de buren praten.

Kaaskopje
Dat zou mooi zijn

Ook omdat het dan niet alleen van jou afkomt, maar het een buurtprobleem is.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.