Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Aneis

Aneis

24-05-2012 om 00:45

Ratificatie esm -verdrag

Toch nog even gekeken op politiek24. Wie nog meer? En wat is wijsheid?

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3259190/2012/05/22/Het-permanente-noodfonds-ESM-wat-is-dat-precies.dhtml

krin

krin

24-05-2012 om 09:32

Aneis

Ik doe al een paar dagen mijn uiterste best hier een mening over te hebben, maar het wil maar niet lukken. In beginsel ben ik voor een maatregel die Europa in stand houdt, omdat we het als losse landjes naar mijn gevoel zeker niet meer gaan redden, maar wat er voor trits gevolgen aan voor- of tegenstemmen vastzit - volgens mij heeft niemand dat helder.
Economie is volgens mij sowieso nog softer dan psychologie, als wetenschap. Dus die tegenstelling tussen bezuigenen en investeren is ook al niet scherp, want niemand kan beloven dat een van beiden helpt.
Alsof je voor een geloofsrichting moet kiezen.

krin

krin

24-05-2012 om 09:33

Interessant

Wat ik met het woord bezuigenen gedaan heb. Volgens mij probeert mijn onderbewuste me iets te vertellen. Het zuigt.

Tinus_p

Tinus_p

24-05-2012 om 12:58

John cassidy

krin:
"Economie is volgens mij sowieso nog softer dan psychologie, als wetenschap."
Het is erger dan soft; er zit veel onzin in. het boek 'Wat als de markt faalt' van John Cassidy vond ik een eye-opener: Geen zweverige onzin, maar een serieuze analyse waaruit blijkt dat allang met data is aangetoond dat bv de Black-Sholes-theorie (die oa gebruikt wordt om de prijs van opties te bepalen) gewoon niet klopt met de data.

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

24-05-2012 om 15:31

Nederland 1581-2012

Het ESM is het laatste stapje in de ontmanteling van de soevereiniteit van Nederland. De tweede kamer heeft bij meerderheid besloten, haar budgetrecht op te geven en zichzelf definitief tot slaaf van Brussel gemaakt. Het is een grof schandaal dat dit gebeurd is vandaag.

zie filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=r8aNTUq3o1M

Het ESM was origineel bedoeld als vervanger van het Europese noodfonds (EFSF) maar nu is het de bedoeling dat ze tijdelijk (?) naast elkaar gaan opereren. Het ESM moet €700 miljard te besteden krijgen, waardoor Nederland garant staat voor een slordige €40 miljard. Dit bedrag kan nog oplopen want sommige beleidsmakers en instellingen stellen dat er €3000 miljard nodig is om de boel op de rails te houden.

Nu zijn dit enorme bedragen en ik ben faliekant tegen de eindbestemming (de PIIGS en Europese banken) maar dat is niet het onderwerp wat ik nu wil aansnijden. Wat ik wel wil aansnijden is dat het ESM-verdrag absoluut en onomwonden ondemocratisch is en vol met politieke en financiële gevaren. Bijvoorbeeld:

* Kapitaal voor het ESM moet onconditioneel en onherroepelijk en binnen 7 dagen worden overgemaakt als het ESM hierom vraagt. Dit betekent ook dat een nieuwe regering geld moet overmaken ook al willen zij (en het parlement en de bevolking) het niet!
* Het ESM mag anderen voor de rechtbank dagen maar andersom mag niet. Het ESM geniet volledige immuniteit; haar vastgoed, kapitaal en andere bezittingen zijn immuun voor welke vorm van juridisch proces dan ook. Dit betekent dat er nooit een huiszoeking of confiscatie kan plaatsvinden bijvoorbeeld. Dit geldt ook voor de directeuren en de andere werknemers van het ESM; hun papieren zijn geheim, kunnen nooit opgevraagd worden, hun handelen in naam van het ESM is niet vervolgbaar, etcetera.

Kortom, het ESM zet de democratie volledig buitenspel. Geen enkele regering, wetgevende macht of democratische wet kan het ESM ter verantwoording roepen. Een organisatie die boven de wet staat, die boven elk democratisch proces staat maar die wel onherroepelijk en onconditioneel geld kan eisen van de ESM-lidstaten! Dus eerst om €700 miljard vragen en dan daar bovenop nog €2300 miljard eisen.

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

24-05-2012 om 15:36

Meer esm

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/esm-mag-er-niet-komen.xml

Maar goed, het is er vandaag doorgejast in de tweede kamer. Door een demissionair kabinet dat normaal geen controversiele zaken behandelt. Gelukkig was de wetgeving aangaande het statiegeld op PET-flessen veel belangrijker en dus wel controversieel verklaard.
Zonder Wilders hadden ze 't er door gejaagd zonder dat iemand het had geweten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.