Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

yelle

yelle

07-11-2009 om 13:05

Reclame-pauzes tss films

Weet niet hoe het er bij jullie aantoe gaat wanneer er een film wordt gedraaid op TV,want ik kijk nooit naar de nederlandse TV.
Hier(in Belgie) is het gewoon om dol van te worden zeg!
Wij kijken hier meestal naar VTM,VT4,K2...maar om echt eens te genieten van een rustig avondje film,dat kan gewoon niet,want tot vier à vijf keer toe,wordt de film onderbroken door reclame.Het is echt storend.

Starry Night

Starry Night

07-11-2009 om 13:11

Hier hetzelfde

Niet alleen films trouwens.
Wij nemen tegenwoordig films liver op en knippen er dan eerst de reclameblokken tussenuit alvorens te kijken. Daardoor weet ik dat het niet alleen om veel reclameblokken gaat, maar dat ze ook nog eens gemiddeld 8 minuten duren.
Ook irritant trouwens: reclame voor eigen programma's die ineens - vaak heftig bewegend en de aandacht afleidend - een kwart van je scherm in beslag nemen.

Julie

Julie

07-11-2009 om 14:12

Ik doe het niet meer

precies om dezelfde reden. Ik keek al bijna geen tv, maar toen er laatst een leuke film (groundhog day) op was en ik mezelf wilde trakteren op een avondje film, heb ik werkelijk bont en blauw geërgerd aan de onderbrekingen. En toen heb ik besloten: ik doe het niet meer. Ik ga mijn spaarzame avondjes vrij niet meer besteden om als kijkvee te dienen voor dat soort onzin. Nu koop ik af en toe een film bij de blokker (5 voor 10 euro, dat soort prijzen) of ik neem het inderdaad op en spoel de reclame door.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-11-2009 om 14:38

Ik gebruik pauzes

om iets te doen. Een hele avond achter elkaar film kijken zit niet meer in mijn systeem merk ik. Dat zal wel de invloed zijn van die reclameblokken. Na een half uur of een uur denk ik soms... nu even pauze, want ik wil koffie zetten, of ik wil de was er even uithalen, enz.. Ik zet de film dan op pauze, doe mijn 'ding' en kijk weer verder waar ik gebleven ben. Soms kan ik daarna zo twee reclameblokken doorspoelen. Ideaal gewoon. Ik kan me eigenlijk geen leven meer voorstellen zonder onze digitale ontvanger. Hoe verwend kun je zijn?:-)

yelle

yelle

07-11-2009 om 15:36

Ja...

...zo'n digitale ontvanger lijkt me wel leuk,maar ik doe niet mee aan die dingen,omdat ik al betaal voor de kabel.Ze vinden om de zovele jaren wel wat anders uit en als je dat wil geloven dan blijf je maar veranderen en bijbetalen.Trouwens,er is aanbod genoeg op TV,alleen erger ik me dood aan die domme reclame ertussendoor.
Op VTM spreken ze dan van een leuke filmavond,omdat ze dan altijd goede films spelen.Klopt wel,maar ze zouden dan wel hun reclames voor een deel achterwege mogen laten.Volgens mij is één pauze meer dan voldoende.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-11-2009 om 16:19

Flauwekul yelle

Dus omdat jij al betaalt voor de kabel neem je geen digitaal? Ik weet niet hoe het bij jouw kabelaanbieder geregeld is, maar het zou mogelijk kunnen zijn dat je niets hoeft te betalen om digitaal te kunnen kijken, maar dat je alleen de aanschaf van de ontvanger hebt. Ik zit bij UPC en heb hem daarom in (betaalde) bruikleen, bij Ziggo koop je de ontvanger al dan niet met korting en kun je als je wilt gewoon gratis digitaal kijken, hoe het in Zeeland bij Zeelandnet geregeld is weet ik even niet en hoe het bij jou zit weet ik ook niet.
Kabelmaatschappijen zullen steeds meer digitaal doorgeven en minder analoog. Dat is niet persé de schuld van de kabelaanbieder, maar ook van de zenders. Als ze digitaal willen moet de kabel volgen.
Blijf vooral steken in de goeie ouwe tijd...

Hier ontwijken we ze ook maar dan anders...

we hebben een digitale dvd speler, we nemen de film op en beginnen pas 20 minuten later met kijken. Kijken doen we dus via de harde schijf met DVD speler. Als het reclameblok komt spoelen we snel door. Als de film afgelopen is wissen we de film weer....

Kaaskopje

Kaaskopje

08-11-2009 om 13:37

Tops

Het hangt ervan af wat voor digitale ontvanger je hebt. Een gewone die het signaal eenvoudig omzet naar digitaal heeft die mogelijkheid niet. Je moet er sowieso een met harde schijf hebben. Het lijkt me niet handig als ik hier uitgebreid reclame maak voor kabelmaatschappijen. Ik zou eens op hun websites kijken wat de mogelijkheden zijn.

Maylise

Maylise

08-11-2009 om 14:52

Vind het ook niks

Ik kijk tegenwoordig alleen nog maar films op publieke zenders of op dvd. Ik vind het niks als een film 3 of 4 keer onderbroken wordt voor reclame. Nog erger is dat op een van de commerciële zenders ik ook wel eens heb meegemaakt dat de film onderbroken werd voor een half uur durende uitzending van een nieuws programma dat een beetje te vergelijken is met het locale sufferdje. Dan heb ik al geen behoefte meer om die film veder te zien.
Een keer reclame zou ik niet zo erg vinden maar vaker wel. De gemiddelde film duurt vaak nog geen 2 uur dus dan is meer dan een keer reclame in mijn ogen ook echt te veel.

Ik kijk nu dus eigenlijk alleen op de publieke zenders. Vooral de BBC is helemaal geweldig. Nog liever koop of huur ik dvds. Dan kunnen we kijken wanneer wij willen en hoeven er ook niet aan te denken wanneer die film ook al weer begon.

Maylise

Uitzending gemist

Ik kijk ook wel eens films of series via www.uitzendinggemist.nl. Dan is het ook zonder storende reclame tussendoor. Heerlijk!

Maxime.M

Maxime.M

08-11-2009 om 18:28

Een reclame en niet meer

Hoi,

Een reclame tussendoor zou ik niet erg vinden, maar bij meer, raak ik gewoon uit de film... in die ene reclame kan ik dan even naar de wc of drinken pakken.
Trouwens ik was onlangs voor het eerst naar de bioscoop in Amsterdam en daar hadden ze geen pauze in de film, wat een verademing... lekker in een ruk die film uitkijken. Helaas is dat in ons dorp nog niet...dus moet je ook in de pauze de zaal uit (ja of je blijft zitten) en dan die pauze afwachten (en de kinderen willen dan natuurlijk perse wat drinken, daar gaat het ze om) en dan mogen we de rest afkijken. Nee daar mag de pauze wat mij betreft afgeschaft worden. (soms ben ik daarna helemaal de draad kwijt, laat ze dan desnoods 10 seconden het laatste stukje herhalen ofzo)

Maxime

Tinus_p

Tinus_p

09-11-2009 om 10:24

Niet voor jouw plezier

yelle:
"Wij kijken hier meestal naar VTM,VT4,K2...maar om echt eens te genieten van een rustig avondje film,dat kan gewoon niet,want tot vier à vijf keer toe,wordt de film onderbroken door reclame.Het is echt storend."
Ja, duh. De VTM zendt die film niet uit voor jouw plezier ofzo. Die film is er alleen maar om kijkers voor de reclameblokken te trekken, waarmee VTM zijn geld verdient.

Hilde

Hilde

09-11-2009 om 11:07

Andere zenders?

Tja, Yelle, de zenders die jij opnoemt (VTM,...) zijn wel degelijk de commerciële zenders in Vlaanderen, dus geen wonder dat er reclame getoond wordt!
Al eens naar een film op Canvas gekeken? Of op Eén?
Sinds ik een digicorder heb, neem ik zulke films met reclame gewoon op en kijk ik wanneer ik wil. De reclameblokken spoel ik gewoon door. Is trouwens ook handig bij Expeditie Robinson of So you think you can dance.
Ik weet niet bij welke provider jij bent, maar Telenet geeft af en toe digicorders gratis of voor bijna geen geld weg. Gewoon goed onderhandelen en dan krijg je wat je wilt. Geloof me, je wilt daarna niets anders meer!

yelle

yelle

10-11-2009 om 10:57

Kaaskopje...

Sorry,maar eigenlijk gaat het hier niet over het wel of niet betalen van digitale tv.Mensen die dit willen in huis halen,daar heb ik geen enkel probleem mee,maar daarom hoef ik dit niet te doen.Heeft ook niks te maken met het blijven steken in de goeie ouwe tijd...
Het is de reclame tss films door,die me storen en ik zie mezelf dus niet verplicht om digitale tv te nemen,enkel omdat ik dan wél rustig een film zou kunnen uitzien zonder die vervelende reclame.

Hilde

Hilde

10-11-2009 om 11:05

Dus....

zoek je je films beter uit op niet-commerciële zenders... :-)
Of je neemt films "ouderwets" op op video of harde schijf, dan kan je ook doorspoelen.
Ik snap je ergernis wel, maar ik vrees dat er verder weinig aan te doen is.

yelle

yelle

10-11-2009 om 17:07

Natuurlijk...

...ik begrijp ook wel dat die zenders reclame uitzenden omdat dit geld in't laadje brengt,maar ze zouden toch een beetje kunnen beperken.Tijdens een film bv maar één keer onderbreking?

Kaaskopje

Kaaskopje

11-11-2009 om 01:49

Geld in het laadje

Ik heb ook vrede met de reclames omdat die reclames al die tv programma's mogelijk maken. En ik prijs de uitvinding die het mogelijk maakt die reclames weg te zappen:-)

Pelle, voor een VHS'je zou ik ook naar de winkel moeten. Dan kan ik net zo goed nadenken over een digitale ontvanger. Die worden regelmatig ook met korting aangeboden bij de kabelmaatschappij.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-11-2009 om 22:09

Pelle

Je weet niet wat je mist:-)
3 opneemdingen voor 1 tv, of door het hele huis heen?
Ik ben het met je eens dat er meer mogelijkheden zijn, maar er zijn nog kuddes vol mensen die geen mogelijkheden in huis hebben. Daar zitten ook mensen tussen die geen geld hebben om apparaten in huis te halen, oude mensen die al die techniek te ingewikkeld vinden, enz.. Voor mij is het vanzelfsprekend dat er een oplossing is, maar voor anderen niet.

Plien

Plien

12-11-2009 om 15:51

Pelle

"Als iemand kan klagen over reclame op een forum dan vindt die persoon per definitie techniek NIET te ingewikkeld."
Mwah, beetje kort door de bocht hoor. Ik forum wat af, maar de dvd-recorder krijg ik nog steeds niet foutloos geprogrammeerd...

Kaaskopje

Kaaskopje

12-11-2009 om 18:09

Pelle

Mogen anderen er anders over denken of is dat een vreemde vraag? Ik vind dat je téveel uitgaat van hoe jij er tegenaan kijkt. Ik spreek dagelijks met mensen die tv kijken en om even in jouw termologie te blijven... er zíjn heel veel 'idioten' die gewoon niet snappen hoe ze met verschillende kastjes, afstandbedieningen, etc. om moeten gaan. We heten niet allemaal Pelle.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-11-2009 om 19:49

Terminologie dus

...

Plien

Plien

12-11-2009 om 20:47

Ik heb wel iemand die het me kan uitleggen hoor. Ik krijg het alleen, precies zoals ik schrijf, niet voor elkaar.
Dus, ik kijk braaf naar reclames en erger me daar vaak ook nog aan. In jouw ogen maakt mij dat een idioot, het zij zo ;)

Kaaskopje

Kaaskopje

12-11-2009 om 21:41

Pelle

Oh, je gaat alleen uit van mensen die hier meelezen. Ik trok het breder.
Ik had laatst een man aan de telefoon. Ik wilde iets uitleggen waarop hij uit de hoogte zei: mevrouw ik ben arts...! Het spitsvondige antwoord daarop had uiteraard moeten zijn 'Dat wil niet zeggen dat u verstand heeft van elk apparaat' maar ja dat bedacht ik me pas in de trein:-)

Plien

Plien

12-11-2009 om 22:38

Pelle

Ik raak gewoon de weg kwijt in al die menuutjes. Geef mij maar die videorecorder van vroeger, die programmeerde ik met mijn ogen dicht.

Tirza G.

Tirza G.

12-11-2009 om 23:39

Pelle

HAHHAHAH jij bent dapper. Ik ben absoluut apparaatblind. Onze filmcamera kan op onze TV worden ingeplugd zodat ik dan de verrichtingen van mijn dochter op wedstrijden kan zien. Nououououo, dat doe ik nou toch al een aantal jaren, vrijwel iedere week en iedere keer opnieuw moet het me worden uitgelegd. Ik weet wél al welk kabeltje ik moet hebben, dat dan weer wel. En waar ik het in moet stoppen lukt ook nog wel, maar dan he. Zet de TV op ??? NEEEEEEEEE met die ándere afstandsbediening, oen, deze is van de ****. Nee, nee, nu eeeeeeerst zorgen dat-ie op input hotseflots staat. Neeee.......zo krijg je het display in beeld, dát moet niet! Je moet gewoon je moet gewoon...... Zucht, diepe zucht, pútdiepe zucht van apparaatverslingerde echtgenoot.
Het ultieme grapje van mijn zoon is het uitzetten van mijn beeldscherm. Stiekem, uiteraard. Zijn bijdrage aan een beter milieu. Dat kan rustig een kwartier duren voor ik door heb wat er aan de hand is. E-l-k-e keer weer.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

13-11-2009 om 01:10

Tirza:-)

Dank je wel voor de illustratie:-)

Vic

Vic

13-11-2009 om 11:00

Opnemen

Toen mijn dochter laatst op tv was heb ik de hele familie afgebeld of iemand haar kon opnemen. Zelf heb ik, sinds de laatste stuk ging, geen videorecorder meer. Mijn DVD-speler kan alleen maar afspelen (was 50 euro bij Blokker). Bij mijn zoektocht trof ik alleen maar mensen die geen opneemapparaten meer hadden. Het is uiteindelijk wel gelukt, bij de 6e persoon die ik benaderde.

Tirza G.

Tirza G.

13-11-2009 om 18:28

Pelle

Jij snapt niet hoe het werkt in mijn hoofd :-) Ik zal proberen dat uit te leggen - dat valt niet mee om te verwoorden, het is tenslotte mijn eigen hoofd en voor mij dus heel normaal.
Plaatjes zeggen mij niets. Ik verwerk nauwelijks visuele informatie. Lego-bouw-instructies bijvoorbeeld: dat is echt tobben voor mij. Iets namaken/nadoen/natekenen van een plaatje: echt niet. Denk bijv. aan knutselinstructies die stap voor stap worden uitgelegd in foto's: daar kan ik niets mee. Of althans: niet op een manier die je zou verwachten van iemand van mijn niveau :-)
De beste manier om iets te "processen" voor mij is geschreven tekst óf zelf doen. En bij geschreven tekst zit een valkuil: ik werk veel met teksten, een tekst voor mijn neus voelt dus al snel logisch en vertrouwd. Zodra het echter een instructie-achtig karakter krijgt, ga ik nadenken. En dat moet je nou juist niet doen. Mijn hele leven heb ik meer problemen gehad doordat ik nádacht dan doordat ik níet nadacht. Instructies zijn altijd supersimpel geschreven en daardoor gaan mijn gedachten dwalen. Ik kan peinzend onder de douche een etiket op een shampo-fles bestuderen. Maak het haar licht vochtig. Eeh....is onder de douche staan licht vochtig of is dat doorweekt? Zou dat uitmaken? En zo ja, wat dan? Neem een kleine hoeveelheid shampo en masseer dat licht in. Wat is klein, wat is licht? Enzovoort, enzovoort. Nu zul je denken, wellicht, tuurlijk Tirza, overdrijven is ook een vak. En natuurlijk kan ik prima mijn haar wassen - ik ben al redelijk op leeftijd. Maar ik weet inmiddels wel, dat juist simpele instructies mij van streek maken. En mijn kinderen ook :-( en dat is lastig op school of met bijv. een theorie-examen voor je rijbewijs. Wat moet je doen in de volgende situatie: A. gas geven B. gas loslaten C. remmen. Gut. Wat is het verschil tussen B en C? Om actief te kunnen remmen laat je toch ook eerst het gas los? Enzovoort, enzovoort.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

13-11-2009 om 21:04

Het gaat mis als er

opties zijn.
Stop rode stekker in het roodomrande gat - welke stekker van welk apparaat? Wélk roodomrand gat? Onze TV heeft een heel rijtje van die inplug-dingetjes.

En bij REC: inderdaad :-) En: hoe lang vasthouden? Moet-ie een signaal teruggeven? Zie ik een lampje, hoor ik een piepje? Moet ik hem kort en krachtig indrukken of even een poosje vasthouden? Wat ga ik zien? (Komt er *** op het scherm te staan, dan is het goed. Komt er &&& te staan, ga dan terug naar.......). Enzovoort.

Ik word soms érg moe van mezelf.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

13-11-2009 om 23:03

Wauw

Ik voel me ineens gewaardeerd als knopdebilia. Voel ik mij hier in huis altijd een beetje het sukkeltje, door jouw waardering voel ik mij ineens een bijzonder studieobject.

Zeeland is prachtig.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

15-11-2009 om 23:23

Beemer

Daar schets je wel een deel van het probleem :-) Het boeit me net niet genoeg om er echt voor te gaan, ik vind het wel best zo. Bovendien: net als ik snap hoe het werkt, moeten wij altijd ineens een nieuwe, handigere, iets. Of vaak niet eens nieuw, maar gereviseerd. Man is namelijk erg handig :-)
Vandaag kwam de XBox naar beneden om op de nieuwe (jaja, na 20 jaar!) TV aangesloten te worden. Ach, het snoertje wat hij mee had genomen om vage plugdingen mee te doen, was toch niet het goeie snoertje. Dan wordt er vervolgens even iets handig uitgefreesd en opgehotselt en dan past het ineens wel. Hoe dat kan, ik snap er niks van.
Als ik namelijk eens iets wil, dan kan het nooit. Zelf ben ik zo handig dat ik de kruiskopschroef van het handvat van mijn koekenpan even vastdraai met de achterkant van een theelepeltje. Dát kan Tirzaman dan weer niet. Daar moet een gespecialiseerde schroevendraaier voor komen. Uit een speciaal doosje. Ik kan enorm handig dingen ergens anders voor gebruiken dan waar ze voor bedoeld zijn, maar dat past niet in Tirzaman's brein. Behalve op electronica gebied. Daar wordt met lucifers en elastiekjes het klepje van het schuifje van het venstertje van de achterkant van het knotsmechanisme van de dingesrecorder vastgehouden.
Zucht. Wij genieten erg van elkaar -)

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.