Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

prulleke

prulleke

30-07-2010 om 21:40

Reclame vraagje

Je hebt zo af en toe van die vragen die er eigenlijk helemaal niet toe doen, maar die je dan toch bezig houden en waar je zo lekker over kunt flauwe kullen met je man.

Wie weet wat de relatie is van de vrouw in de reclame van wereldgerechten (knorr) met de 2 mannen die op de boerderij werken.
Is de ene nu haar man en de andere de knecht? Of is de ene haar man en de andere haar broer of ongetrouwde zwager?

Het is natuurlijk helemaal niet belangrijk om te weten, maar het is zo fijn om er toch eens duidelijkheid over te krijgen.

Wie kan ons helpen met dit grote vraagteken???? :-)

prulleke

prulleke

31-07-2010 om 13:21

Tops je hebt gelijk

het is ook een vraag die helemaal nergens over gaat.
Maar je hebt nu eenmaal wel eens zo'n vraag waar je zo heerlijk over kunt flauwe kullen. Zijn van die leuke gesprekken op verjaardagen als het een beetje stil dreigt te vallen.

En Berber ik had ook het idee dat ze van de zelfde leeftijd waren.

Zou er niemand uit de reclame wereld op dit forum lezen die een antwoord weet op deze brandende vraag???

Volgens mij

is de blonde haar man,en de ander de boerenknecht,waar zij stiekem een verhouding mee heeft.
Om daar de aandacht van weg te houden,maakt zij elke dag een heerlijk wereldgerecht,haar man denkt nu alleen nog maar aan eten,en beseft niet wat er zich onder zijn dak afspeelt;-)

Nasha 1st

Nasha 1st

31-07-2010 om 17:14

Ieuw!

had ze dan geen leukere knecht uit kunnen zoeken???brrrrrr

fladder

fladder

31-07-2010 om 20:04

Google eens op...

...polyamorie...! :D

Of nee, dit zijn broers en zussen. Die wonen samen na de dood van hun ouders. Hoor je wel vaker. Wie herinnert zich nog het verhaal van die brussen die samenwonen en al jarenlang het lijk van één broer in huis hadden liggen "want hij wilde met rust worden gelaten"?

Het kan ook een commune zijn. Een beginnende (ergens online staat een advertentie "mede-communieleden gezocht") of eentje waar ieder ogenblik de stekker kan worden uitgetrokken (de rest is allang vertrokken; het eten beviel ze niet zo goed...).

Of misschien zijn het de heren die een relatie hebben en is de vrouw het inwonende zusje?

Sorry, gebeurt wel vaker dat mijn fantasie overuren maakt...! ;-)

Kaaskopje

Kaaskopje

31-07-2010 om 20:19

Nee

jongens, jongens... geef jullie de vrije hand en er ontstaat een overspelig zooitje waar de honden geen brood van lusten:-)
Nee, als je het even uitpluist, sorry dat ik daarmee de zaak weer in het nette trek, is het gewoon een gezin met kinderen (zie: http://www.youtube.com/watch?v=7TTCACLFwas) en de andere man is de broer van de echtgenoot (denk ik). Hoewel 'netjes'..... Bij de reclame van ovengeheimen moeten we dat maar aannemen (zie: http://www.youtube.com/watch?v=c4hVD5plPHI&NR=1).

Talia

Talia

31-07-2010 om 21:51

Nuchter

Als nuchtere boerenkleindochter ging ik er vanuit dat een van de twee de boerenknecht is.... of haal ik nu alle stoute fantasieen weg? ;)

notje

notje

31-07-2010 om 22:06

Hahahaha

Hier hebben we die vraag ook al eerder aan elkaar gesteld.Wie is die man?
Man en ik dachten ook een driehoeksverhouding,of dat vrouw of man er nog een minnaar er bij in hebben wonen.
Het blijft vaag.
groet Notje

prulleke

prulleke

31-07-2010 om 22:12

Over 2 dagen misschien de oplossing

Mijn man heeft inmiddels een mailtje gestuurd naar Knorr, jawel die mogelijkheid biedt knorr.

Maar ja, of ze deze vraag beantwoorden weet ik niet. :-)

Tot die tijd fantaseren we lekker door (over gezellige nachten in het hooi) en zodra ik het weet laat ik van me horen.

Suzanne

Suzanne

01-08-2010 om 07:46

Hier gaat het knorr nou juist om..

Haha.. het is niet voor niets zo vaag! Goed over nagedacht, over deze reclame. Hoe meer mensen zich dit afvragen, hoe beter de reclame blijft hangen. Dat zie je hier wel, iedereen weet dat we het over de reclame van Knorr hebben, slimme marketing!
Hoe het zit, doet er niet toe.. mag je zelf invulling aan geven. Geef toe, van hoeveel reclames weet je later nog waarvoor ze nou eigenlijk reclame maakten? Handige jongens daar bij Knorr.

Tirza G.

Tirza G.

02-08-2010 om 00:42

Sowieso

Als boeren accenten hebben, zijn het áltijd de oostelijke/noordelijke accenten. Ook al zoiets onbegrijpelijk. Meneer pastoor heeft daarentegen altijd een zachte g.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

02-08-2010 om 12:03

Jaaaaaaaaa

het accent op zich is niks mis mee. Niets mooiers dan een buiten-randstedelijk accent. Ik heb altijd wat moeite met de stigmatisering. Deftige dokter spreekt ABN, meneer pastoor met een zachte G en de boer, ach, natuurlijk, die knauwt in een onverstaanbaar dialect. Blijft gestand natuurlijk: de Zeeuwse taole is de moiste taole van allemaole.

Tirza

fladder

fladder

02-08-2010 om 12:17

Accent

En een aso spreekt plat Amsterdams, een harde werker Rotterdams ;-)

Ach, stereotiepen houden het leven overzichtelijk ;-)

Liefs, Fladder (spreekt een mengsel van Amsterdams en Goois, is haar ooit eens verteld)

Kaaskopje

Kaaskopje

02-08-2010 om 12:31

Hockey (o.t., maar in het kader van accenten)

Gister was de hockeybondscoach Paul van Ass op tv en het eerste wat ik zei nadat hij uitgesproken was, was 'wat een kák!' Heb ik hier op OO te horen gekregen dat hockey echt geen elite en kak meer is en dan wordt dat beeld weer wreed verstoord door zo'n prototype van het beeld wat ik van hockey had.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-08-2010 om 12:49

Rotterdams

Ik logeerde bij mijn tante in Assen en opeens zei ze tegen me dat ze kon horen dat ik een moeder uit Rotterdam had. Ik zei de O op zijn Rotterdams was haar mening.
Man en ik hebben helaas erg vaak discussie over de diverse accenten en dialecten. Hij stoort zich eraan dat als een dialectspreker met een abn spreker praat gewoon doorgaat in dialect of met vet accent. Daarnaast heeft hij ook geen begrip voor het dialect. Als er ui staat moet je geen uu zeggen (buiten-buut'n), of bij ij geen ie(tijd-tied). Dat ik dit vertel over man is hoop ik niet het sein voor jullie om het alleen daar over te hebben. Dat handel ik hier wel af:-) Maar hoe staan anderen, ABN sprekenden zal ik maar zeggen, tegenover dialecten, het gebruik ervan? Stoor je je aan accenten? Kun je het altijd verstaan?
Ik zat van de week in de trein en daar stapt me toch een stel knauwende Overijsselaars in. Het deed zelfs aan mijn oren zeer, maar ik wist wel gelijk waarom ik het zo erg vind dat ik altijd discussie heb over dat dialect met mijn man. Ik ben ermee opgegroeid. Ik ben dan wel in Noord Holland opgevoed en opgegroeid, maar mijn familie spreekt Nederlands zoals dat in Drenthe, Groningen en Overijssel wordt gesproken. Het hoort bij mijn kinderjaren. Als mijn vader zijn familie aan de telefoon had schakelde hij gelijk over op Zwols. Mijn oren staan dus naar dat accent en ik vind het normaal. Ik heb dat minder met Brabants en Limburgs. Als mijn moeder daar was opgegroeid, haar opa was een rasechte Brabander, zou ik mij waarschijnlijk ook thuisgevoeld hebben bij dat accent.

Pluk53

Pluk53

02-08-2010 om 15:42

Cobi

Gup Hoes, zoals een Zeeuwse vriend altijd grapte. Het schijnt dat sommigen het verschil echt niet horen.

Tirza G.

Tirza G.

02-08-2010 om 21:47

Ligt sterk

aan de regio. Het weg laten vallen van de G (en die vervangen door een H) is wel grotendeels aan Tholen en de Bevelanden gebonden. Op de andere eilanden is het minder :-)
In Groningen spreken ze de H aan het begin van een woord gewoon niet uit, ook wel overzichtelijk. Enk olt ard naar uis.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

02-08-2010 om 21:51

Accenten en dialecten

Ik vind ze allemaal even prachtig en ik heb maar één vooroordeel: mensen die beweren accenten/dialecten niet te verstaan, komen uit de Randstad. Ik vind het Noord-Hollands/Amsterdams een erg lelijk, plat en hard accent (schoonmoeder komt uit IJmuiden, veel familie van die kant uit regio Amsterdams) terwijl ik zeker weet dat zij vinden dat ze door iedereen worden verstaan omdat ze wellicht wel ABN spreken.
Of ik móeite wil doen om ze te verstaan, is wat anders. Als ik klant ben, vind ik dat de verkoper zijn best maar moet doen om mij te volgen. Als ik verkoper ben, zal ik moeite doen voor de klant.

Wat ik altijd lastig vind: ik neem een accent heel snel over. En ik kan slecht inschatten of dat gewaardeerd wordt :-)

Tirza

Cobi

Nou, niet alleen Zeeuwen kunnen er wat van. Zo ongeveer de laatste keer dat ik de kerstnachtmis bezocht (dat moet dus zo'n 25 jaar geleden zijn geweest) was daar een Poolse priester (ja, toen zat de NL RK kerk al krap in het autochtone personeel) die ook de Geilige Geest aanriep. Hij was wel beter te verstaan dan de toenmalige paus, dat wel.

Groeten,

Temet

Polly Shearman

Polly Shearman

03-08-2010 om 12:40

Heel even

jullie zitten er allemaal naast.
de tweede man is van knor: die komt de mevrouw uitleggen dat ze ook hele andere dingen kan koken dan de gewone gekookte aardappels/vlees en groentes, dit is de vervolg reclame op die andere toch??

Tirza G.

Tirza G.

03-08-2010 om 13:02

Het is weer verdomd als het niet waar is

Als het een uitlegger is, is het een man. Gewoon boodschappen doen en koken mag mevrouw zelf doen, maar als er iets uitgelegd moet worden aan domme huisvrouwtjes dan moet daar een mán voor komen.

Ik koop nooit meer Knorr.

Tirza

Bastet

Bastet

03-08-2010 om 14:31

Nee polly

Nee,in de eerste reclame kwam Wiebe,de blonde man,op het idee om wat anders te eten dan die eeuwige aardappelen.De ander is volgens mij gewoon een buurman.
Bastet

Sancy

Sancy

03-08-2010 om 14:44

Ach cobi en temet

ik neem de RK kerk niet meer serieus sinds ik in mijn tienerjaren iemand hoorde praten over de Gulp van de Geilige Kerk ;-)

Sancy

En hoe toepasselijk dat was is inmiddels geloof ik wel gebleken ;-)

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

04-08-2010 om 01:38

Tirza

Het Noord Hollands bestaat niet, naar mijn idee. Er zijn over heel Noord Holland verschillende 'taaltjes'. Westfries is heel iets anders dan Volendams bijvoorbeeld.

Tirza G.

Tirza G.

04-08-2010 om 15:22

Maar wat de overeenkomst is, voor een buitenstaander, is het harde (in klank), het platte (inslikken, verbuigen), het verbuigen van de A en het doorklinken van de v/f en s/z. In Zeeland is de taal per eiland anders. Echt hele andere woorden. Dat hoor je als buitenstaander ook niet, je hoort "Zeeuws". Of: "zachte G", terwijl Bergs toch écht heel anders is dan Venloos.

Tirza

prulleke

prulleke

04-08-2010 om 16:52

Het verlossende antwoord!

en nu dus bij het goede draadje voor de oplettende lezers onder ons.

Een mail terug gehad van Knorr.
Wiebe (de blonde) is dus de echtgenoot en de andere is de buurman. Niets spannends aan dus.

Kan ik eindelijk weer eens rustig slapen :-)

Bastet

Bastet

04-08-2010 om 18:23

Zie je,gewoon de buurman!Dat dacht ik al.
Bastet

De buurman?

JAJA,de buurman ;-)

Kan iemand mij dan uitleggen...

Waarom de buurmannen gezellig samen naakt door het veld hollen? En samen naakt de keuken binnen wandelen om vervolgens samen aan tafel plaats te nemen?
En waarom vind die boerin het blijkbaar helemaal niet vreemd dat er een naakte buurman met haar even naakte man aan tafel zit??
Dit antwoord roept voor mij alleen maar meer vragen op....

Polly Shearman

Polly Shearman

04-08-2010 om 23:06

Naakt?! Het moet niet gekker worden. Whahaha lekker naakt met de buurman door het veld rennen lijkt me best gezellig hoor. Lol

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.