Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Sarcas

Sarcas

10-01-2011 om 13:04

Restaurantprijzen

Terwijl ik eigenlijk iets nuttigs zou moeten doen, kwam ik toevallig op dit nieuwsbericht terecht:

---

Nederlanders hebben het afgelopen jaar ongeveer 395 miljoen euro minder uitgegeven aan voeding- en genotmiddelen.

De totale uitgaven kwamen uit op 55,5 miljard euro. De fikse daling komt doordat mensen weer meer thuis zijn gaan eten in plaats van buiten de deur. Dat is een stuk goedkoper.
Deze trend werd ingezet tijdens de economische crisis en volgens Jan-Willem Grievink van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) wordt het een flinke uitdaging voor restaurants om de verloren klandizie terug te krijgen.

''Nederland is nu nog een van de duurste landen om buiten de deur te eten en een van de goedkoopste om thuis te eten, het verschil is te groot'', zegt Grievink.

---

http://www.nu.nl/economie/2419002/eten-buiten-deur-verliest-nog-meer-terrein.html

---

Nu mopper ik al jaren over de Nederlandse restaurantprijzen. En dan vergelijk ik niet met de wat verder weg liggende landen, waar het hele prijsniveau anders is, maar gewoon met onze buurlanden. Duitsland, Engeland, Frankrijk, België... Elke keer valt het me op dat buiten de deur eten daar zoveel goedkoper is, en dat het (daarom?) zoveel gebruikelijker is om dat te doen.

Maar ik begrijp eigenlijk niet waarom het zo veel duurder is. Ik heb wat rondgegoogeld, maar echt iets zinnigs kwam ik niet tegen. Iemand zegt dat er geen minimumloon in Duitsland is en dat daarom de horeca goedkoper kan werken, een ander zegt dat het door het rookverbod komt dat de horeca zijn prijzen verhoogt om het geclaimde verlies aan inkomsten te compenseren, en weer iemand zegt dat wij hier veel meer regels en wetten hebben voor de horeca en daardoor meer kosten. Maar het klinkt allemaal nogal vaag. Wie weet hoe het zit?

Sarcas


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Weet het ook niet

Maar wij waren laatst bij de Bijenkorf tussen de middag 30 euro kwijt voor vier broodjes, 2 koffie en 2 fristi. Voor dat bedrag maak ik thuis drie dagen avondeten.

Verder vind ik ook in de ons omringende landen uit eten gaan toch nog wel zo duur dat we dat op vakantie maar beperkt doen.

Chris

De slag om brussel

Er is een belangrijk verschil tussen Nederland en onze overige Europese broeders en dat is dat in Nederland de invulling en uitvoering van Europese regelgeving mbt arbo- en voedselveiligheid veel intensiever is dan in bijvoorbeeld Frankrijk.
Er is vaker en intensiever controle op de complete voedselketen. Dat maakt alles duur.
Informatief in dat verband http://weblogs.vpro.nl/deslagombrussel/
Groet,
Miriam Lavell

Brabander

Brabander

10-01-2011 om 13:35

Kip of ei?

in heel veel landen is het gebruikelijk voor de werkenden om tussen de middag warm te lunchen. Dat zorgt dan voor een giga-omzet, waardoor met minder marge toch goed verdient kan worden. Is die infra-structuur er eenmaal, dan zijn de vaste lasten voor de avond-ronde ook veel lager. Dus een beetje kip-ei: je krijgt er de loop pas in als de prijzen lager zijn, de prijzen kunnen pas lager als de loop er in komt.
Een andere reden die ik "ergens" hoorde: in Nederland heb je veel minder familie-gerunde-eetgelegenheden (behalve de chinees). Veel restaurants wisselen om de paar jaar van eigenaar, en ze willen allemaal heel snel rijk worden.
Ik vind het trouwens wel meevallen met de prijzen, als je maar een beetje selectief bent. In Eindhoven ken ik zo ~10 eetcafe's waar je een goed dag-menu hebt (10-13 euro). In Duitsland kun je voor 10euro warm-lunchen. Zweden heet een duur land te zijn, maar je kunt daar prima een warme lunch-buffet krijgen voor ook ~10euro (met een glas "licht bier"). 's Avonds uit eten in Zweden is weer wel duur.

Trix

Trix

10-01-2011 om 15:32

't is ook veel te duur

Paar weken geleden waren we op koopavond in de stad en ipv de geijkte Mcdonalds maaltijd zijn we een grand café binnengegaan. We hebben lekker gegeten, daar niet van, maar het was niet hoogstaand. Aan het eind mocht ik €95 betalen. We waren met z'n vijven en 2 hadden er een kindermenu. Man had een paar biertjes en ik heb met de kinderen 2 toetjes gedeeld. Ook hadden we géén voorgerecht oud.
Da's toch eigenlijk bezopen.

Beide

Ik denk ook dat de restaurants in Nederland erg duur zijn. Vooral het bestellen ven enkele drankjes kan in de papieren lopen. Wil je écht goed eten, en geen opgewarmde diepvries schitzel, dan moet je diep in de buidel tasten. Eenvoudig en goed eten zoals je dat in Frankrijk ziet, kennen we hier niet zo.
Wat inderdaad een oorzaak kan zijn, is het feit dat we allemaal brood meenemen naar ons werk, of anders een belegd broodje kopen ter plekke. Zoals in Zweden, waar iedereen warm eet tussen de middag (in de fabrieken worden elke middag de tupperware-bakjes met warme maaltijden opgewarmd), dan is het haalbaar om buiten de deur te eten. Doe ik altijd als we daar zijn.
Afgelopen weekend ook in dubio gestaan of we zouden gaan uiteten. Toen de proef op de som genomen en zelf gekookt; entrecote gebakken met krieltjes en een salade, vooraf gegaan door een garnalensalade en als toetje zelfgemaakte tiramisu. Slootje wijn erbij.Heerlijk!!
Totaalkosten voor twee incl. spullen die we nog over hebben; 25 euro. En dan hebben we eens echt een keertje duur gedaan. In een restaurant had je per persoon nog wel meer betaald dan die 25 euro.
Toch zie je veel restaurants na 2 jaar sluiten ivm te weinig omzet. In het buitenland zie je trouwens weer overvolle restaurants. Dat heb je hier niet. Inderdaad zoals Brabander zei; de kip of het ei.
Enkele jaren geleden heb ik trouwens als kok gewerkt op een camping in Frankrijk. Ik kookte voor de table d'hotes gasten; die betaalden 20 euro p.p. en dan kregen ze een voorgerecht, hoofdgerecht, kaasplateau en een nagerecht, incl. huiswijn/water en koffie/thee na. Het menu stond van te voren vast (je tekende dus in op dát menu). Liep als een trein! Ik had op een avond zo 40-50 gasten. Lage kosten, want veel uit eigen groentetuin, geen personeel, je weet wat je verkoopt en geen restanten over. Kassa! Kijk, het kan wel, maar dan moet je slim zijn.

Dorry

neteret mut

neteret mut

10-01-2011 om 18:08

Supermarktprijzen

zijn dacht ik in oa Belgie hoger dan in NL, ook bv de hema ( kijk maar eens op de prijskaartjes). Ik weet nu niet meer hoede prijzen precies liggen in NL, daarom een paar voorbeelden. Uit de liddle: pataya ijsthee citroen grote pakken 79 cent. milbona koffiemelk 59 cent, rietsuiker fairglobe 1,59 en rundergehakt 400 gram 2,99. Uit de carrefour supermarkt verse melk literpak halfvol 1,45, magere yoghurt literpak 0,73 en coleslaw ( delio mogelijk heet dat in NL johma, van die lichtgroene dekseltjes) 2,56. liddle en aldi verkopen geen verse melk of yoghurt en ik hoef niet na te denken over welk merk melk / yoghurt ik moet kiezen. Ik mag al blij zijn als ik tussen vol en halfvol kan kiezen.
De cultuur hier is idd anders, idd veel meer ook voor de lunch naar een restaurant en op veel scholen ( ook lagere) kun je in de middagpauze warm eten.

Laminaat

Laminaat

10-01-2011 om 23:12

De restaurantprijs is afhankelijk van enkele factoren.

Beste Sarcas,

De menu prijzen van een restaurant zijn afhankelijk van een paar factoren. Huur van het pand, afbetaling van de inboedel/apparatuur, personeel en dagelijkse onkosten (gas/elektra/schoonmaak/ongediertebestrijding/wasserij/breuk&herstel).
Voor een doorsnee Amsterdams eetcafé komt het er op neer dat voor een maaltijd 3,5 keer de inkoopsprijs van de grond producten (inkoopsprijs) moet worden betaald. Die bal gehakt maak je dus inderdaad 3,5 keer zo goedkoop thuis.
Als er ook nog linnen op tafel ligt en het bestek van zilver is en het personeel in gesteven pak loopt, dan wordt de prijs van diezelfde bal gehakt nog een stuk hoger. Gewoon, om de kosten te dekken; niet eens om lullig te doen. Is die tent dan ook nog eens in de grachtengordel en is dus de huur van het etablissement hoger, dan ook de prijs van die bal gehakt. In dat geval wordt de prijs van de gehaktbal trouwens zo hoog, dat je beter tournedos kan verkopen, anders slaat het al helemaal nergens meer op.
Als je aan de andere kant een tent runt in een reeds afbetaald pand; je het restaurant al lang genoeg hebt, dat de apparatuur is afbetaald; en je geen personeelskosten hebt (omdat het allemaal familie is, bijvoorbeeld, die het doen uit liefde en voor een boterham), dan kan je leuk goedkoop wezen.
Maar krijg dat maar eens voor elkaar in Nederland. Met de Hollandse familieomstandigheden en de wetgeving die je noopt tot jaarlijkse nieuwe aanschaffen en herzieningen.
Het is helaas voor een horecaonderneming moeilijk toeven in Nederland. in de Randstad overleeft slechts één op de tien de eerste drie jaar. Dat betekent dat de meeste restaurants relatief nieuw zijn en met veel onzekere investeringen te maken hebben.
Is dit een beetje een antwoord op je vraag?

Groetjes,

Laminaat

Kaaskopje

Kaaskopje

11-01-2011 om 01:30

Hema en v&d

Man en ik hebben laatst bij de Hema erwtensoep gegeten. Niet duur, prima kwaliteit, maar gezellig vind ik het daar niet (Amsterdam). Bij ons in de stad (Alkmaar) vind ik het al wat beter vertoeven, maar het restaurant gevoel die ik wil hebben als ik buiten de deur eet mis ik daar echt. Dat is bij de La Place restaurants van V&D anders. Ik vind het daar echt mooi, uitnodigend met de buffetten en hele redelijke prijzen. Zeker als ik niet de intentie heb om er een romantisch rendez-vous met mijn man van te maken, maar gewoon voordelig wil eten, dan is V&D zeker een optie.
In een restaurant eten, zoals we dat vroeger vaker deden, zit er voor ons gewoon niet regelmatig in. Als de prijzen zouden zakken, zou ik eerder buiten de deur gaan eten dan nu.
Wisten jullie trouwens van het 1 euro ontbijtje van de Hema? 1 Euro, als je voor 10 uur komt en je komt niks te kort. Een collega heeft het vorige week gedaan en was er heel tevreden over.

1 euro ontbijtje

Het 1 euro-ontbijtje doe ik regelmatig met 1 van de kinderen. Als ze de eerste 3 uur van school vrij hebben b.v.en ik die ochtend ook niet hoef te werken. Die koffie verruilen ze trouwens voor thee...(mag ook). Flesje sju erbij (die we delen omdat we het anders niet op kunnen) totaal 3,75 voor 2 personen.
De Hema heeft aan ons geen extra klant, want we kopen daar al ons brood en beleg standaard al Dus dat gaat dan meteen even mee. Wij zijn ware broodeters dus aan ons is het goed besteed en de kinderen genieten van dat 'uitje'.
Uit eten doen wij vaak in Duitsland, inderdaad veel goedkoper. Maar dat is makkelijk gezegd als je er vlakbij woont. Ook halen wij daar (als we al zijn voor wat anders b.v.) vaak wat afhaal. Een broodje Döner b.v. kost ong. 1,50 minder en is kwalitatief véél beter en meer dan hier ter plaatse (beter vlees en minder vet).
Ook b.v. een pizza is daar veel beter qua kwaliteit, goedkoper en ruimer belegd.
Maar goed het is al jaren zo dat sommige zaken net over de grens gigantisch in prijs verschillen. (vuurwerk,bezine,diesel, koffie etc.) Dat is dan weer een voordeel als je van beiden kan profiteren. En ik ben bang dat het wel altijd zo zal blijven.
Ander land, ander bestuur, andere belastingen, andere regels etc.
groeten albana

Yura

Yura

11-01-2011 om 10:03

Kwaliteit, service, vriendelijkheid

Het gekke is dat ondanks dat NL veel duurder is, de kwaliteit stukken minder is. De bediening is vaak ronduit horkerig. Een stukje vriendelijkheid kost niks extra zou je zeggen. Vooral strandtenten zijn vreselijk wat dat betreft.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

11-01-2011 om 13:06

Spanje (ver, maar wel europa)

Supermarkten zijn hier niet goedkoper dan in Nederland.
Maandhuur van commerciële panden in hartje binnenstad of aan drukbezocht strand is volgens mij niet wezenlijk lager dan in Nederland.
Ook hier bestaat een hygiënische standaard (horecapersoneel moet verplicht een basiscursus doen), arbo-wetgeving en antirookmaatregelen.
De inkomens van o.a. koks en obers liggen hier wat lager, ik schat 75-80% van een Nederlands loon.

Huisgemaakte dagmenu´s (compleet met voorgerecht, hoofdgerecht, mandje brood, drankje en toetje) kun je redelijk makkelijk vinden vanaf een euro of zeven. En dan heb ik het niet over een afgelegen dorpje in ongerept gebied maar gewoon een willekeurige Spaanse stad of toeristische badplaats.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

11-01-2011 om 15:36

1 euro ontbijt

bij de IKEA is ook niet te versmaden!

dc

dc

11-01-2011 om 15:52

Laminaat

Alles leuk en aardig, maar denk je dat een pand in het centrum van Lyon goedkoop is? En de franse regelgeving laks? (Met veiligheid en hygiëne zijn ze een daar nog strenger dan in Nederland). Maar daar kun je wel een stuk goedkoper en beter eten. Verder is het personeel in Frankrijk vaak gespecialiseerd. Dus niet mensen die geen ander werk kunnen vinden, maar die echt een opleiding hebben gedaan om chef of ober te worden. En dus duurder zijn. (In frankrijk is personeel ook niet goedkoop).

Volgens mij wordt er in Nederland gewoon niet genoeg buiten de deur gegeten om het rendabel te maken. In Frankrijk at ik zeker 2 keer per week buiten de deur (vaak voor lunch), in nederland zou ik dat nooit doen, veel te duur. Beetje vicieuze cirkel dus.

Tirza G.

Tirza G.

11-01-2011 om 16:39

Toch even zeuren over de la place

Nou. Nou. Nou. Ik heb toch even wat te zeuren over de La Place. Ik vind ze vaak niet zo bár schoon, vooral die ene niet langs de snelweg. Waar zit dat ding, ergens bij Den Haag/Delft ofzo. En je hebt geen handig ding om je blad neer te zetten, dat is wel wat verbeterd maar ik heb toch heel wat keren akelig balancerend de punt van mijn dienblad in het ijs geduwd om in elk geval nog de indruk te wekken dat ik de taartpunt met de daartoe bestemde schep op wilde pakken.
De prijzen van 'koffie met iets' vind ik ook niet echt supervriendelijk, vergeleken bij de maaltijden. Maar goed, that's me. Ik vind 3,50-4,75 voor een stuk fabrieksgebak best aan de prijs, evenals 4,50-6,95 voor een broodje kaas. Maar goed, that's me.

Tirza

La place

naast de al genoemde bezwaren vind ik het eten daar enorm vet. De receptuur is gericht op een lekker vet gevoel, blehg.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

11-01-2011 om 17:29

Saladebuffet

Maar ze hebben toch ook allerlei gezonde dingen? Vers vruchtensap, yoghurttoetjes, volkorendingen. Zelf ben ik fan van het saladebuffet, als je een beetje handig stapelt heb je een heleboel lekker en voedzaam eten voor weinig geld.

Fiorucci

Fiorucci

11-01-2011 om 17:35

Lekker, maar...

Ik vind La Place leuk, ik eet er graag, maar goedkoop? Welnee.

dynastie

dynastie

11-01-2011 om 17:47

Geen idee hoe het zit....

maar soms heb ik het idee dat er maximaal verdiend moet worden en men denkt dat het op de gerechten en bezuinigen op personeel kan. Terwijl goed personeel zijn geld juist oplevert (hoe vaak zit je niet te wachten tot je drinken bij kan bestellen?).

Voor ons is het gewoon niet zo interessant meer, uit eten gaan. Qua ambiance vind ik het thuis ook heel gezellig en voor het eten hoef ik niet te gaan. Ik eet wel regelmatig buiten de deur i.v.m. werk, maar als ik zie dat een klein reepje zalm, een schepje aardappelpuree, een lepel gekookte spinazie, een paar frietjes en blaadjes sla 20 euro moeten kosten, dan heb ik echt geen zin om dat privé ook nog eens te gaan doen. Dat reepje zalm haal ik bij de visboer voor 2 euro en die andere dingen kan ik voor 1 1/2 euro ook wel maken. Nog geen 4 euro, voor lekkerder eten, als ik zo onbescheiden mag zijn .

Maylise

Maylise

11-01-2011 om 18:50

La place

La Place is niet heel goedkoop maar bij de reclame die we thuis kregen zitten vaak bonnen voor korting bij La Place. 2 maaltijden voor de prijs van 1 en zo. Als je daar gebruik van maakt kan je redelijk goedkoop daar eten. Ik vind La Place best leuk voor 's middags. Ik vind het eten daar best lekker en ze hebben een redelijk aanbod. Het enige nadeel vind ik dat je moet wachten tot het eten klaar is en zeker als je een stuk vlees van de grill of zo wil dan is dat minstens 10 minuten. Daarna moet je dan ook nog in de rij staan voor afrekenen en zo. Ik hou zelf meer van gelegenheden waar je aan tafel wordt bediend.

Ikea vind ik wel fijn. Daar moet je ook zelf je eten ophalen maar dat is meer het kantine idee. Alles is al klaar en ze hoeven het alleen maar op te scheppen. Niet echt heel bijzonder wat kwaliteit betreft maar de prijs is heel aardig. Ook vaak aanbiedingen zoals 2 maaltijden voor de prijs van 1 of zo. Zeker als je met wat meer bent is het voor de lunch heel aardig.

Overigens zou ik in dit soort gelegenheden nooit 's avonds gaan eten en voor echt uit eten gaan vind ik zeker het niet leuk. Lunchen buiten de deur vind ik echter wel fijn dus voor dat soort gelegenheden is het wel fijn.

Maylise

Maylise

Maylise

11-01-2011 om 18:59

Duur

Ik vind uit eten gaan in Nederland ook relatief duur. Zeker als ik 's middags ergens ga eten wil ik niet te veel betalen. Ik heb in Nederland nog nooit echt een goed eetcafé gevonden waar voor rond de 6-7 euro een eenvoudige doch voedzame en kwalitatief redelijke warme maaltijd hebt. Broodjes eten in de stad doe ik in Nederland sowieso niet graag. Ik vind de 4 tot 8 euro die je gemiddeld betaald voor een broodje echt belachelijk veel. Dat vind ik geen verhouding staan tot wat je eigenlijk krijgt.

'S avonds ben ik wel bereid iets meer te betalen en ik weet in Nederland wel een paar hele leuke eetcafés en restaurants waar je voor een redelijke prijs lekker kan eten.

Ik heb hier in Frankrijk vlak naast mijn werk een paar hele aardige cafés. Als ik geen zin heb om op mijn werk te lunchen in de bedrijfskantine ga ik vaak naar het café. Ik betaal dan maximaal 6 euro voor een hoofdgerecht met een mandje brood. Keuze uit verschillende gerechten die per dag wisselen. Tapwater krijg je er automatisch bij. Eventueel een nagerecht voor 2 euro extra. Dat vind ik redelijke prijzen.

Maylise

Kaaskopje

Kaaskopje

11-01-2011 om 22:12

La place

La Place is misschien niet goedkoop in de zin van zeer weinig geld, maar je kunt er voor een redelijk bedrag naar mijn smaak erg lekker eten, zeker als je de kortingsbonnen gebruikt die ze regelmatig verspreiden. Dan is ook de koffie betaalbaar
Ik heb een voordeel op anderen, denk ik. Hoewel je het ook een nadeel kunt noemen. Het valt onder de categorie 'wat niet weet, wat niet deert'. Ik zie domweg niet altijd of het ergens niet zo schoon is, of ik moet al met mijn mouwen aan mijn tafel blijven plakken.
Het restaurant in Alkmaar is heel ruim en modern en in de zomer kun je op het dakterras gaan zitten waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Ik vond het een ontdekking dat terras. Daar heb ik eigenlijk wel een wat duurdere cappuccino voor over, maar omdat ik met zo'n kortingsbonnetje kan zwaaien valt dat ook weer mee.

Vic

Vic

11-01-2011 om 22:16

Goedkoop

Eten bij Ikea vind ik wel echt goedkoop. Voor 3,75 krijg je een groot bord patat met een berg gehaktballen die je met z'n tweeën nog niet op krijgt. La Place vind ik best prijzig. Ik lunch er regelmatig, maar voor een lekker broodje (zalm o.i.d.) met een glas jus d'orange ben je meer dan een tientje kwijt. Mijn lunchvergoeding is 12 euro, dus het past net

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

12-01-2011 om 12:03

En mcdonalds dan?

Hmmm, ik geloof dat ik te lang niet bij La Place ben geweest, de laatste keer was jaren geleden (woon niet in NL). Als ik op jullie commentaar afga zijn ze duurder en slechter geworden. Of het zal zijn omdat ik vooral fan was van de saladebar en die is voordelig (tenzij de prijzen omhoog zijn geschoten).

Welk goedkoop restaurant is nog niet genoemd? Behalve Ikea en de Hema heb je ook nog de McDonalds, daar hoor ik niemand over. Taboe? Ik was altijd heel erg anti maar de vader van mijn dochter heeft haar in die wereld geïntroduceerd en nu ga ik zo nu en dan wel eens en verbaas me over de prijzen. Als je het een beetje uitkient eet je nog redelijk gezond ook. Zie ook regelmatig zakenlieden met een opengeklapte laptop in McDrives zitten.

Sarcas

Sarcas

12-01-2011 om 12:12

Cultuur

Een hoop interessante reacties Ik heb helaas nog geen tijd gevonden om Miriams link helemaal te bekijken, misschien dat die alles zou verduidelijken, maar ik begrijp nog steeds de reden(en) voor het grote verschil niet. Voor zover ik lees hebben bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk óók strenge (waren)wetten. Maar wellicht is het gewoon te wijten aan de cultuur inderdaad… Bij een meer uit-eten cultuur is er een hogere omzet, lagere inkoopprijzen en kan je je marges ook lager houden. Inderdaad een vicieuze cirkel, jammer.

Met uit eten gaan bedoelde ik overigens niet echt de La Place of IKEA, maar wat 'echtere' plekken waar je met z'n tweetjes heengaat om lekker te eten, bij ons een leuk eetcafe, of een Marokkaans-, Iranees-, Turks-, Thais-, Japans-, Koreaans-, Ethiopisch-, Mexicaans- of bijvoorbeeld Spaans restaurantje. Ik zou zelfs wel eens een pizza gaan eten als de prijzen normaler waren

Hier en daar in de reacties lees ik ook over de kwaliteit van de bediening, of het gebrek er aan. Het is ook mijn indruk dat die in Nederland bedroevend is, behalve dan in jonge restaurants waar ze blijkbaar nog de spirit hebben. Jammer! UIt eten gaan vind ik een van de leukste dingen om te doen, nieuwe dingen proberen enzo.

S.

Fiorucci

Fiorucci

12-01-2011 om 13:08

Taboe?

nee hoor Slimme brunette, ik ga niet vaak naar de mac, maar die kroketburger...hmmm!

dc

dc

12-01-2011 om 13:29

Mcdonalds

Tja, dat beschouw ik dus niet echt als een restaurant. Meer als een snackbar. Wij gaan regelmatig naar de burger king bij ons in de buurt met de kinderen. Naar een restaurant ga ik liever zonder kinderen.

Uit eten bij de mac d?

als ik denk aan uit eten gaan,dan denk ik niet aan de Mac,de Hema,V&D of Ikea.
Daar eten we weleens als we gaan winkelen of een ander uitstapje hebben gedaan,dat noem ik een hapje eten.
uit eten gaan is voor mij: lekker rustig onder het genot van een wijntje de menukaart bekijken,en dan aan tafel bediend worden.
De chinees en de Griek vind ik nog redelijk betaalbaar,met heel vriendelijk personeel en heerlijk eten.
voor de rest vind ik uit eten gaan in NL.erg duur ,al heb ik weinig ervaring met uit eten gaan in het buitenland.
Laatst was ik wel in Antwerpen,waar we ook heerlijk uit eten zijn geweest,maar ook daar kwamen we niet onder de € 80 met twee personen.
Maar ik ga liever wat minder vaak *echt* uit eten,dan dat ik bij ikea of de hema een *hapje wegwerk*.

Maylise

Maylise

12-01-2011 om 14:43

Mac

De Mac staat voor mij wel een beetje op hetzelfde niveau als La Place en Ikea en de kebab. Prima voor 's middags of als je even vlug wat wil eten maar niet iets waar je 's avonds leuk uit eten wilt gaan. Ook niet iets waar ik 's middags uit eten zou gaan als ik af zou spreken met vriendinnen om te lunchen.
Macdo kom ik wel regelmatig verder. Ik vind het lekker (oprecht), de kinderen vinden het lekker en het is niet al te duur. Mijn man houdt absoluut niet van de Mac dus ik kom er alleen als ik alleen met de kinderen ben.

Ik zie dat inderdaad ook niet als uit eten gaan maar meer als voor weinig geld en niet te veel moeite de maag vullen.

Maylise

Maar hoezo kom je met je kinderen regelmatig in md/bk?

Maar hoe vaak ga je dan met je kinderen naar McDonalds/Burger King etc? Als je makkelijk en weinig moeite wilt, smeer je toch thuis een boterhammetje? Lijkt me nog gezonder ook.

Ik moet zeggen dat wij in genoemde zaken eigenlijk alleen in geval van nood terecht komen. Ik vind het dan trouwens wel altijd lekker

Chris

Maylise

Maylise

12-01-2011 om 15:43

Chris

Macdo/BK/KFC gaan we heen als ik bijvoorbeeld met de kinderen een hele dag weg ben. Ik ben niet zo georganiseerd dat ik dan een picknick van huis meeneem in de meeste gevallen. Of we gaan er heen als de ochtend bezigheden dusdanig zijn uitgelopen dat iedereen al honger heeft en ik geen zin meer heb om eerst helemaal naar huis te rijden om de lunch klaar te maken of iets dergelijks. Verder vragen de kinderen er ook wel eens om en dat vind ik meestal prima.

Hoe vaak we gaan wisselt erg. Dan eens 2x per week en dan weer 3 maanden niet. Het kan zo verschillen.

Echt goedkoop vind ik de Mac trouwens ook weer niet. Het is relatief goedkoop maar zelf een lunch van huis meenemen is natuurlijk veel goedkoper.

Maylise

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.