Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Pelle

Pelle

01-03-2011 om 13:41

Site ofzo over eenmalige uitjes/happenings?

Wij missen op de één of andere manier vaak eenmalige dingen zoals bijv vliegerdagen of open dagen op boerderijen ofzo, vaak dus de gratis 1x per jaar dingen.

Dan zien de jongens in het jeugdjournaal 's avonds dat dat weer eens is geweest en balen ze dat ze dat niet wisten. Zijn er sites ofzo waar dit soort dingen op staan? Hierboven zijn natuurlijk maar voorbeelden maar misschien heeft er iemand een goede tip?

Of kunnen we elkaar in een soort 'permanent' draadje hierop wijzen?

mijk

mijk

01-03-2011 om 14:43

Wij ook (en je eerste tip ;)

Dat gebeurt ons nu ook zo vaak! Dus ik vind een draadje of een site heel handig. Volgend weekend zijn er dus weer sterrenkijkdagen! Voor adressen en info:

http://www.dekoepel.nl/Sterrenkijkdagen.html

krin

krin

01-03-2011 om 15:57

Durf het bijna niet te zeggen

maar daar is Twitter nou handig voor.

Monet

Monet

01-03-2011 om 17:20

Krant

Hier staat wekelijks een paginagroot overzicht van de aktiviteiten in de wijde omgeving in het regionale dagblad, ik dacht op vrijdag.

Twitter?

wat moet ik allemaal dan volgen op twitter, ik heb namelijk twitter maar doe er echt niets mee.

Krin

Krin

01-03-2011 om 21:14

Tweet!

Pelle: "Als ik het nu al mis waarom zou ik het dan met twitter opeens niet missen? Dan moet er blijkbaar een twitteraar zijn die al die dingen door twittert? Dan moet er ook een site zijn?"
Juist. Inderdaad. Er zijn twitteraars (meestal organisaties) die als een soort knipselmap dagelijks alle nieuwtjes en evenementen doorgeven. Met link naar sites. Dan hoef je niet zelf alle sites te weten en na te lopen, reuze handig.
Bijna elk museum twittert, bijvoorbeeld. Dat zal vast ook gelden voor Lammetjesdag, of de organisatoren ervan.

Krin

Krin

01-03-2011 om 21:21

Manda

Wat je moet volgen voor dit soort evenementen, bedoel je? Geen idee wat er in jouw woonplaats aan getwitter te doen is. Ik kom overal viavia terecht, eigenlijk. Ook door de suggesties die er altijd aan de zijkant bijgeleverd worden. Zo ben ik bijvoorbeeld bij ikdoe.nl terechtgekomen, zojuist. Geen idee of het wat is, maar dat merk ik vanzelf. Van het een komt het ander.

Plaatselijke kranten

Gewoon de plaatselijke kranten napluizen. Hier komen er 2 wekelijks, daarin staan de gemeentemedelingen (er word vaak vergunning gevraagd voor bepaalde evenementen dus let ook daarop) en ze staan propvol onzinnige reclame. Let ook op ienimienie stukjes die ergens onderaan de pagina's vol reclame staan. Vaak hebben organisaties geen geld voor een advertentie maar sturen ze een persbericht de wereld in en hopen dan dat het geplaatst word....vandaar van die onoogelijke kleine stukjes vaak.
Daar kan ik bijna alles uit de omgeving uit halen.
Schrijf ze meteen in je agenda want vaak zijn die dagen te ver weg (week of 2,3) om in je hoofd op te slaan...met vergunningen kan het zelfs maanden zijn. Dan als je beslist te willen gaan, zoek je even op internet wanneer de aanvangstijden zijn en het goede adres (meestal wel website) en je hebt alles om te gaan.
Hier komt ook een maandelijks krantje (met o.a. alle huizen die er in de regio te koop staan) en daar staat altijd een 'maandoverzicht' van alles dat geörganiseerd wordt in de omgeving in.
Dat maandoverzicht bewaar ik ook altijd. Dingen die me erg aanstaan schrijf ik meteen in de agenda, maar is ook handig om nog 's wat te zoeken als we ons een dagje vervelen. Omdat er bij elke dag wel tig dingen staan, tot zo'n 50 kilometer in omtrek. Ook erg handig als je b.v. een dagje wil shoppen (waar zijn open zondagen) of ergens op bezoek wil en er blijkt een wielerrace te zijn zodat je de stad urenlang niet in kan.......Ook handig om te weten.
Hier kan je bij het v.v.v. een gratis krantje krijgen waar hetzelfde maandoverzicht in staat....dat is voor de toeristen.
groeten albana

krin

krin

02-03-2011 om 09:14

Hmm

"Apart dat er geen site is waar gewoon ALLES wordt bijgehouden, dan heb je geen krantje nodig."
Als je van alles volgt wat aansluit op jouw interesses, is jouw twitteraccount zélf die site waar alles op wordt bijgehouden. Je kunt een keer per jaar op een museumsite kijken, je kunt een keer per maand op een regionale UITsite kijken, maar de kans dat je dan net te laat bent, is altijd groter dan wanneer al die sites jou volautomatisch een week van tevoren attenderen op een evenement, toch?

Pelle

Als je zelf zo'n site opzet, hoe kom je dan aan de info?

Fiorucci

Fiorucci

02-03-2011 om 16:21

Wat doe je ingewikkeld

Als je kijkt op www.uitmetkinderen.nl kun je een datum invoeren, als prijs gratis invoeren, en dan zie je in jouw omgeving ook de gratis eenmalige uitjes die je zoekt.

Monet

Monet

02-03-2011 om 16:22

Fiorucci

Je was me net voor :) Die site heb ik hier ook heel wat keren gebruikt!

Fiorucci

Fiorucci

02-03-2011 om 19:22

Pelle

Bij nieuwtjes en tips staat regelmatig van alles vermeld. Kom in de kas heb ik er ook weleens op zien staan. En het plaatselijke sufferdje goed uitspellen.

notje

notje

02-03-2011 om 21:25

Pelle

Woon jij niet in Brabant?
Kijk dan op uitinbrabant.nl

Valkyre

Valkyre

02-03-2011 om 21:32

Er is er nog een

maar ik kom er niet op hoe die site heet. Iets met "evenementen" ofzo... Het was een verzamelsite, gegroepeerd per provincie. Ik was erop geabonneerd, maar ik was zo gefrustreerd dat we nooit ergens naartoe konden (wel naar dingen dichtbij hoor, zoals de kinderboerderij enzo, niet dat ik nu als ontaarde moeder word gezien, haha) dat ik 'm heb opgezegd. Ik zal zo even graven in m'n inbox, misschien vind ik nog een verdwaald mailtje!

Valkyre

Valkyre

02-03-2011 om 22:21

Gevonden hoor pelle!

http://www.uitzinnig.nl/

Veel plezier ermee!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.