Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

boodschapje

boodschapje

08-03-2010 om 09:14

Supermarkt kassa etiquette

Had ik vanochtend een aanvaring met een man zeg.
Ik sta als laatste met mijn mandje en een paar boodschapjes in een rij waarvan 1 kasse open was. Op een gegeven moment wordt er omgeroepen of er "kassa-assistentie" kan komen. Er komt een kassiere aangelopen die 2 vingers naar mij opsteekt....als tip dat ik naar kassa 2 kan gaan want die gaat open. Ik ga hierop direct in en ook een man die voor me staat met een behoorlijk volle kar boodschappen. Ik ben als eerste bij de kassa en ineens begint de man uit te vallen naar me...Hij vond dat ik hem voor had moeten laten gaan want hij stond nl. voor mij bij de eerdere kassa.

Ik heb het zovaak meegemaakt dat er een nieuwe kassa openging en dat mensen achter mij naar de "nieuwe kassa" gingen. Dan ga ik toch ook niet staan vloeken en tieren omdat ze mij niet voorlaten??

De man snapte er totaal niets van en was behoorlijk pissig op mij.

Ik vraag jullie nu. Hoe hoort het eigenlijk? Hoor de de mensen die voor ja in de rij staan voor te laten gaan als er een nieuwe kassa open gaat? Ik heb het zelf in ieder geval nog nooit meegemaakt hoor dat mensen mij voor lieten gaan als er een nieuwe kassa open ging.

Julie

Julie

08-03-2010 om 09:19

Gevoelsmatig

zou ik zeggen, dat degene die voor je in de rij staat, ook bij de nieuwe kassa voor mag.
Als iemand die achter mij staat sneller bij de nieuwe kassa is ervaar ik dat echt als voordringen!
Dus ik kan die man wel begrijpen, hoewel je natuurlijk niet hoeft te vloeken en tieren.

Vic

Vic

08-03-2010 om 09:20

De eerste in de rij

Bij alle drie de supermarkten waar ik regelmatig kom, wordt bij opening van een nieuwe kassa geroepen 'de eerste in de rij mag hier komen'. Je hebt wel eens van die lui die als een gek richting de nieuw geopende kassa rennen, maar daar zijn de caissieres gelukkig heel streng in. Ik zou er zelf niets van zeggen, maar het is wel een beetje asociaal om zo voor te kruipen. Aan de andere kant denk ik dan maar dat die mensen waarschijnlijk gewoon veel haast hebben.

boodschapje

boodschapje

08-03-2010 om 09:27

Dus...

Eigenlijk vinden jullie dat ik gewoon een beetje asociaal geweest ben....

Eerstwachtende...

Idd, die man zou eigenlijk voor mogen gaan.

De enige reden die jij geeft waarom jij zelf voor mag gaan is dat je zelf al vaak bent ingehaald door mensen die achter je hadden staan wachten? Ben ik niet kapot van.

Maar weet je, even wat breder trekkend, gewoon je gemak houden en iedereen altijd voor laten gaan. Doe ik al jaren en geeft zo veel rust!

Ja, voor laten gaan

Tuurlijk gaat die man voor, hij stond toch eerder in de rij? Maakt niet uit welke rij. Ik maak het ook wel es mee hoor, dat mensen gewoon zsm naar die nieuwe kassa lopen, ook al stonden ze achter me. Ik vind dat altijd een beetje asociaal, ja. Maar ik zou er nooit om gaan vloeken en tieren, dat vind ik dan weer minstens zo asociaal ;-)

Puck

Puck

08-03-2010 om 09:39

Ja, asociaal

Ja boodschapje, ik zou je ook aanspreken. Ik zou niet staan schelden en tieren maar wel zeggen: sorry mevrouw, ik sta langer in de rij als U dus ben ook eerder aan de beurt lijkt mij. En ik kan dan nog veel hufteriger worden door je gewoon achter me te laten aansluiten terwijl, als je met je 3 dingen in je karretje gewoon achter me was staan, ik aangeboden zou hebben om maar even voor te gaan, ik ben toch nog bezig met de kar uitpakken. Hier zeggen ze gelukkig ook altijd "de eerstvolgende in de rij mag komen".

Ik ben....

het met iedereen hierboven eens.

met de kanttekening dat als ik 'de eerstvolgende klant' was, met een volle kar boodschappen, en achter mij stond iemand met een mandje met 5 dingen erin, ik diegene gewoon aan zou bieden voor mij aan te gaan. Die heeft al afgerekend voordat ik mijn kar ueberhaupt geleegd heb op de lopende band. Zo iemand zou ik waarschijnlijk zelfs voor laten gaan als er geen nieuwe kassa openging.

En op zijn Rodebeuks denk ik altijd maar dat ik blij ben dat ik over het algemeen niet zo'n gestressed leven heb dat 2 minuten langer in de supermarkt mijn schema dusdanig in de war schopt dat ik het nodig vind er een scheldtirade tegenaan te moeten gooien.

Ingrid

Vic

Vic

08-03-2010 om 10:07

Zo'n voordringer

Als het me overkomt dat iemand voordringt, roep ik vaak met een grote glimlach 'oh, u mag wel even voor hoor'. Dat wordt me ook niet altijd in dank afgenomen en ik heb wel eens meegemaakt dat iemand daarover begon te tieren.

boodschapje

boodschapje

08-03-2010 om 10:13

Achteraf...

Schaam ik me wel een beetje. Het was een beetje de situatie waarop ik erg impulsief reageerde. De kassiere die naar mij 2 vingers opsteekt en ik....hup naar kassa twee. Maar ik geef toe, het was niet echt netjes van mij.

Wonen jullie dan niet in de randstad?

Ik vind het gewoon dat er van alle kanten mensen met een verbeten kop hun winkelwagen richting de nieuwe kassa duwen. Misschien doe ik er ook wel aan mee. Ga ik volgende keer op letten. Ik heb in ieder geval nooit gehoord dat een kassamevrouw meldde dat de eerste bij de andere kassa ook eerst bij de nieuwe kassa mag. Maar ik heb ook nooit een scheldkannondade gehoord van iemand die eerder wilde. Volgens mij vindt iedereen het hier normaal dat je op een nieuwe kassa afstormt.

boodschapje

boodschapje

08-03-2010 om 10:23

Hier ook

Hier is dat dus ook zo (woon in de Randstad).
Nu deed de gelegenheid zich voor omdat ik als laaste in de rij stond, maar meestal blijf ik maar staan.

Ik heb zelfs meegemaakt dat ik in een rijd stond met mandje en 3 boodschappen en achter mij stonden mensen met behoorlijk volle karren. Nieuwe kassa gaat open en men stormt inderdaad op de nieuwe kassa af. Ik ben erin meegegaan, amar was kennelijk iets te laat en dus stond ik met mijn 3 boodschappen achteraan in de rij achter de mensen met die volle karren die eerst achter mij stonden.

Vic

Vic

08-03-2010 om 10:25

Tip

Ik blijf altijd gewoon staan als er een andere kassa bij komt. Meestal verdwijnen er dan zomaar 3 mensen voor je, en ben je alsnog eerder aan de beurt dan degene die voor je stond. Ojee, bedenk me net, is dat ook asociaal?

boodschapje

boodschapje

08-03-2010 om 10:33

Het 'verhaal' ging nog verder.....

ik stond dus met mandje voor die tierende man met volle wagen bij kassa nr. 2. en had mijn spulllen op de band gezet en hij laadde zijn spullen er achter.

Bleek dat het toch kassa nr. 1 moest worden. Die man pakt zijn spullen en gaat direct naar kassa 1 waarop ik nog tegen hem zeg: "Nou, is het probleem dan toch nog opgelost he...". Wat doet de kassiere....ze pakt mijn spullen en zet ze voor de spullen van de man op de band bij kassa 1.

Ik stond daar nog met kind en kinderwagen en moest dus eigenlijk achter de man langs naar voren om af te kunnen rekenen.

De kassiere bood me aan om langs de man te lopen (had hij weer naar achteren gemoeten...) of achter haar langs. Ik besloot achter haar langs te lopen met een tamelijk luide opmerking: "Nou, ik loop zo wel want anders wordt die meneer straks weer boos". Ik weet het, is niet echt netjes, maar ik was dat gezeur en getier zo ontzettend zat van die man en die kassiere ook kennelijk!

Jade

Jade

08-03-2010 om 10:33

Vic,

hoezo is dat dan a-sociaal? Die mensen gaan dan zelf naar een andere kassa en dan heb jij gewoon mazzel;-)

boodschapje....

boodschapje....

08-03-2010 om 10:39

Nou vic

de betreffende man in mijn geval had je zeer zeker aangesproken als hij toch weer besloten had om terug te komen en geconstateerd had dat je op ZIJN plek stond....

Echt hoor ik heb de gekste dingen meegemaakt wat dat betreft. Een keer een vrouw die haar kar tussen twee kassa's in geplaatst had (dus niet duidelijk in een rijd had gezet). Ik (niets vermoedend) sloot aan (mensen stallen wel vaker een kar ergens om nog boodschappen ergens vandaan te halen) en ineens kwam die vrouw uit het niets aangestormd en gilde dat ZIJ daar stond! Ik zei keihard "Dat ze haar kar dan DUIDELIJK in de rij moet zetten en niet ERNAAST".

Ik heb het een tijd erna weer gezien bij dezelfde vrouw en wat bleek nou, ze stalt gewoon haar kar tussen twee kassa's (en begint vervolgens de kar vol te laden) en de kassa waarbij ze het snelste aan de beurt is, daar sluit ze op het laatste moment bij aan. Ik heb me voorgenomen om de volgende keer die kar gewoon echt opzij te zetten als niet duidelijk is dat de kar in de rij staat!

maan.

maan.

08-03-2010 om 10:50

Wat te denken van 'het verdwaalde mandje'

Ik heb een keer meegemaakt ik ga naar de kassa, staat er half naast de kassa een vol mandje maar nergens in de buurt een mandjesbezitter.. ik kijk nog rond. Nee niemand. Dus ik ga in de rij staan ik wacht nog even met mijn spullen op de band te leggen, niemand in zicht dus alsnog toch maar mijn mandje (drie dingetjes) leeggehaald. Komt er even later een 'dame' aan waar ik denk mee bezig te zijn???!?!? Zij was eerder aan de beurt want zij had haar mandje dáár neergezet, was alleen even héél snel één productje erbij pakken direct om de hoek..

Ik heel netjes 'dat ik haar dus niet had gezien, blijkbaar had ik niet goed rondgekeken' (grrrr waarom probeer ik beleefd te blijven?!?!?!) waarop ik wederom een veeg uit de pan krijg. (STOMME TRUT JE BENT NIET HEEL EVEN ééN DINGETJE WEZEN HALEN, dacht ik bij mezelf..) maar ik zei: gaat u gerust maar voor. Waarop ik afgebekt werd dat het nou niet meer hoefde.

GRRRRRRRRRRRRRRRRR

reina

reina

08-03-2010 om 10:57

Niet netjes

Ik zeg er niet svan, maar ik vind het niet netjes als er een nieuwe kassa opengaat en mensen die ergens achteraan staan gaan daar snel naar toe, ik laat degenen die voor mij staan eerst naar die nieuwe kassa lopen, want die zijn gewon eerder aan de beurt dan ik.

boodschapje

boodschapje

08-03-2010 om 11:14

Reina

ja, je hebt gelijk. Maar ik zeg er wel bij dat het in mijn geval ook de situatie was. Een kassiere die oogcontact met me maakt en twee vingers opsteekt en ik die vervolgens iets te impulsief reageert...Niet erg netjes nee.
Als die man gewoon rustig had gereageerd, dan had ik hem zeer zeker voor laten gaan (iedereen doet wel eens impulsieve ondoordachte dingen want ik deed het zeer zeker niet expres), maar toen de man in kwestie in een complete tirade ontstak (terwijl ik daar sta met een baby van 10 mnd in een kinderwagen) had ik zoiets van....."stik jij er maar lekker in zeg; nu laat ik je zeker niet meer voor". Ik denk dat de kassiere ook zoiets had.

Bastet

Bastet

08-03-2010 om 11:17

Trouwens...

Ik blijf altijd staan als er een andere kassa opengaat.Iedereen holt weg en vervolgens reken ik vaak als eerste af....(grijns)
Bastet

Ja bastet

dat heb ik met de kerstinkopen gedaan, ook de lieden laten voordringen die dat blijkbaar erg nodig hadden. dan nog ben jezelf beter af dan als je ook gaat stressen, schelden, voordringen en rondrennen vam kassa naar kassa..

Toen rond de kerstikoopen heb ik mezelf echt verbaasd over de gigantische hoeveelheid vreselijk gestresste mensen in de AH. Ik dacht nog, zometeen krijgen ze allemaal een hartaanval terwijl ze tussen de geplette eigenmerk granberries staan de graaien, wat een vreselijke afgang om zo te eindigen...

Haha manda

mooi beeld van de AH inderdaad... weet je waar het ook erg was, bij de groentekraam op de markt. Alle leeftijden maar allemaal erg precies in dit soort zaken.

Op een dag zag ik het licht: ik bleef gewoon staan. Hield mijn beurt niet eens in de gaten. Wat gebeurt er dan. Onvermijdelijk kom je een keer aan de beurt, is het niet door het personeel dan wel door andere klanten die alles exact in de gaten houden.

Soms word ik dan wel een beetje uitgefoeterd dat ik allang aan de beurt was enzo blabla. Maar dan bedank ik gewoon vriendelijk en dan is het weer goed.

Zaaaalig. Wat een rust.

Ah @ kerst

In mijn rolstoel keek ik net over het randje van de koeling waar het luxe vlees lag. We hadden al een pakket Varkenshaas gewikkeld in Bacon en zochten nog wat voor de 2e kerstdag. Terwijl manlief en ik zochten zegt een vreemde mevrouw ineens droog. Jullie eten geen varkenshaas met kerst. Verbijsterd keken we op mijn man ving nog bnet een glimp van een oververhitte moeder met dwarse koter aan de ene hand en mijn!! v arkenshaas in de andere hand op. Ze had het gewoon uit onze kar gejat!

Het werd kalkoen!

boodschapje

boodschapje

08-03-2010 om 13:57

Oooh nikus..

Dat meen je niet!! Wat erg?! Hebben jullie er nog wat van gezegd of waren jullie met stomheid geslagen om nog wat uit te brengen?!

Het verdwaalde mandje (maan)

Die mevrouw van het verdwaalde mandje winkelt ook hier in de super! En ik kwam haar ook tegen...zelfde verhaal als jij, en ook keer nummer 2 flikte ze met hetzelfde. En toen ging het zelfs zo luidkeels dat ik het zelfs behoorlijk genant begon te vinden voor de overige aanwezigen. Ik heb keer 2 nog wel iets opgemerkt over dat dit al onze 2de confrontatatie was en of ze soms standaard haar mandje meteen bij de kassa parkeert en dan pas winkelt? Of iets in die geest. Wel deden de opmerkingen van de kassajuf en mijn medewachtende mij goed (toen de mevrouw van het verdwaalde mandje weg was), die dingen zeiden als : "Een brutaal mens heeft de halve wereld" etc...
Toen kwam keer nummer 3....ik trof weer zo'n mandje aan, strategisch geparkeerd bij de kassa. Het was deze keer ook nog héél druk. Ik zag de mevrouw nergens...daar was het w.s. ook te druk voor. En toen ik aan de beurt was (ging wel snel want het was de mandjeskassa) zette ik mijn spullen erop en pakte het stategische mandje en heb dat met mand en al in de diepvries geparkeerd (in eerste pad aldaar). Zo, dáár was ik vanaf....voordat dat gekke mens zo weer een hele scene begon te trappen. Mijn boodschapjes rolden al lekker richting kassa en ja hoor...dáár had je d'r (liep ook al 3 andere wachtende achter mij zó voorbij)al zoekend dus naar dat mandje. Ze wilde nét tegen me uitvallen en toen zag ze d'r mandje niet. Tsja en ik wist natuurlijk ook totaal niet waar dat mandje was, toch? En mijn medewachtenden hadden ook zonder blikken of blozen écht nergens een mandje gezien...zelfs de kassajufrouw (die wel enigzins kleurde) had niets gezien...Dus rekende ik grijnzend naar mijn medewachtenden mijn boodschappen af, terwijl de mevrouw rondliep al zoekend naar dat mandje...ik heb het maar niet afgewacht. Het is me daarna trouwen niet meer gebeurd (is nog niet zo lang geleden).
groeten albana

Limi

Limi

08-03-2010 om 14:09

Bij ons gaat het anders

Als er een nieuwe kassa opengaat, dan gaan degenen die daar het dichtstbij staan daarheen, niet de langstwachtende. Soms laten mensen iemand voorgaan, soms niet, en dat heeft meestal te maken met hoeveel ze hebben. Het gaat allemaal heel soepel en ontspannen, maar het beleid van de winkel is dat als er 1 of 2 mensen niet bij de band kunnen er een nieuwe kassa opengaat, dus lang wachten hoeft nooit.

Het is ook gewoon handiger om de mensen die nog op weg zijn naar de rij bij kassa 1 gelijk te verwerken bij kassa 5, in plaats van de eerst wachtende bij kassa 1 met eventueel karretje langs die nog op weg zijnde mensen (met eventueel karretjes) te laten wringen tot die bij 5 is. (En wie is de eerst wachtende? Degene wiens boodschappen nog van de band kunnen omdat ze nog niet aan de deurt zijn, of degene wiens boodschappen er nog niet op liggen?)

Meestal wissel ik niet van kassa, want dan gebeurt geheid dat degene voor mij de bananen niet afgewogen heeft.

Ik woon trouwens in het zuiden en doe 's morgens of rond de middag boodschappen, al heb ik na 17.00 of op zaterdag ook nog nooit iets gemerkt van chagrijnen.

Gewoon gelaten

Ik lust ook kalkoen.

Fraz

Fraz

08-03-2010 om 16:08

ik vind dat je degene voor je voor moet laten gaan bij de nieuwe kassa. Als die beleefd is laat hij jou weer voorgaan omdat je maar een klein mandje hebt. Maar allebei de dingen zijn niet verplicht maar wel zo netjes.

Massi Nissa

Massi Nissa

08-03-2010 om 16:45

Albana

Briljante oplossing met dat mandje. Ik ken het fenomeen ook (en de bijbehorende woede als je over dat mandje heen stapt en "voordringt").
Groetjes
Massi
O ja, on topic: Je wordt toch gewenkt door de kassajuffrouw? Klaar. Zij is de baas. Die andere klant heeft een heel klein beetje pech, want hij moet zeker drie minuten wachten tot jij klaart bent. Nou, nou.

Holiday

Holiday

08-03-2010 om 18:14

Beleving

Misschien dacht die man wel dat de kassajuffrouw naar hém wenkte met die twee vingers omhoog. Hij stond maar net voor je. Ook hij heeft een verhaal hierbij en een beleving. Die kan wel totaal anders zijn als wij denken! Je had kunnen zeggen iets van oh sorry meneer, ik dacht dat ze mij wenkte.

Maar ik vind jou niks te verwijten hoor.

Het is geen strakke aktie van de kassajuffrouw. De meneer hoort gewoon eerst, hij staat voor jou. Gelukkig zie je steeds vaker dat de kassajuffrouw de eerste in de rij uitnodigt om naar de nieuwe kassa te komen. Is tenminste duidelijk voor iedereen.

Nasha 1st

Nasha 1st

08-03-2010 om 21:40

Hier (randstad maar dorp)

komt de extra caissiere je gewoon even ophalen en neemt je mee naar de kassa die opengaat en ze neemt degene uit de rij mee die als 1e aan de beurt is inderdaad.....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.