Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Polly Shearman

Polly Shearman

08-09-2011 om 00:09

Tel je schoenen!

Wij hebben een "klompenhok" dat is een klein halletje waar je binnenkomt aan de achterkant van ons huis, daar zijn planken met bakken erop, en daar verzamelen wij ons schroeisel.
Nou hadden mijn heren vanmorgen sportdag, en ik moest graven naar de buitensportschoenen van de heren.
Dus ik ging vanavond lekker naar de film, en manlief zou wel even het klompenhok uitmesten! 82 paar schoenen/laarzen/pantoffels/sletzen kwamen eruit!!!?!?!??!??!? die staan nu allemaal keurig per paar opgesteld in de woonkamer ( de hal van een moskee is er niks bij)
Hoe komen wij in godsnaam aan 82 paar schoenen!>??!?!? en ik ben dan wel de enige vrouw in huis, maar ik heb de minste van ons alle 5 !!!
er staan schoenen tussen die nog niemand ooit heeft gedragen omdat we die eens van iemand hebben gekregen, en er staan een heleboel schoenen tussen die iedereen te klein zijn geworden...
wie kan ik daar blij mee maken???

Hoeveel schoenen hebben jullie in huis?? doe mij een lol en tel ze eens???

morgen ga ik opruimen, en plaats ik alleen de schoenen in de bakken terug die NU regelmatig worden gedragen. De schoenen die nog te groot zijn, gaan in een doos in de kast... kapotte gaan weg... en waar laat ik dan de rest???

groet, pol

Katrien

Katrien

08-09-2011 om 09:08

Dit is een leuke vraag

Eens tellen:

- echtgenoot: 4 paar
- dochter: 6 paar
- ikzelf heb de grootste collectie: 12 paar

Totaal 22 paar. Ook niet weinig voor 3 personen.

Daar zijn dus gewone schoenen, sandalen, laarzen, sportschoenen en crocs inbegrepen.

Katrien

amk

amk

08-09-2011 om 09:49

Huize marcos hier

Ik doe dit even uit mijn hoofd.

dochterlief: zeker 10 paar, kunnen er ook nog meer zijn.

Ik zelf:
Laarzen: 6 paar
Pumps: 4
sandaaltjes: 3
lage schoenen (ja ik heb ze wel): 1 misschien 2
sportschoenen : 4
En dan zal ik er best nog wel wat vergeten zijn.

Waar het te laten

Het aantal schoenen in ons huis zou ik je niet kunnen zeggen. Teveel, vermoedelijk, al kom ik niet aan 82 paren.

Maar nu de vraag: waar het te laten. Vaak staan er bij schoenmakers bakken voor afgedankte schoenen, die naar ontwikkelingslanden worden gestuurd. Maar soms is ook de voedselbank blij met schoenen, zeker kinderschoenen. En ik meen te weten dat in de containers voor kleding (van Kici, het Leger des Heils etc) ook wel schoenen mogen, maar dat zou je even moeten nakijken).

En wat van ellende uit elkaar valt kan natuurlijk gewoon weggegooid worden ;-)

Groeten,

Temet

Merel

Merel

08-09-2011 om 10:06

Haaha

Hahaha ( de hal van een moskee is er niks bij) !!! LOL
Ik zal straks even tellen, want wij hebben ook een schoenen probleem. Teveel en geen ruimte om het op te bergen. Mans schoenen (maat 47) passen ook niet handig in het schoenenrek, wat alleen in de keuken kan staan. Iedere keer loopt er iemand tegenaan en ligt die schuit weer in de weg. (hoe vaak ik niet over zijn schoenen ben gestruikeld) En dochter heeft een schoenenfetish

55 paar met zijn zessen

Dat is dan van snowboot tot teenslipper en van dagelijkse stappers tot feestelijke killerheels, hockeyschoenen en balletschoenen.

De sportschoenen zitten in tassen met de bijbehorende outfits en hangen aan haakjes in de keuken, de kinderschoenen die redelijk vaak in gebruik zijn staan in de hal, de schoenen van pa en ma staan in de walk-in closet (okee, het raamloze stookhok waar onze Antoniusstellage staat) en nog te grote schoenen of die van een heel ander seizoen zitten in een grote bak die in diezelfde Antoniusstellage zit.

skik

Nouhou....gewoon even op de bonnefooi vanchter mijn pc

(we zijn met zijn 5-en)

* minstens 7 paar golfschoenen (tussenmaatjes op reserve om tzt door te schuiven)

* minstens 7 paar hardloopschoenen (idem)

* 3 paar voetbalschoenen (krijgertjes, voor af en toe voetballende zonen)

* minstens 7 paar bergschoenen (ook doorschuifetc)

* minstens 7 paar crocs/slippers/tuinklompen

* en ook zeker nog wel 7 paar binnensportschoenen (gym kinderen, tennis, sportschool en zo)

Nou, dan zit ik al op 38, voor ik aan de normale schoenen begin! Hahaha!

Ik: denk wel 20 paar (laarzen, gymoen, pumps, zomersandaaltjes, leuke slippers en zo)

Man: zeker wel 15 paar

Zoon 1: 2 paar denk ik. (naast de sportschoenen en slippers en zo) Zijn voeten groeien zo hard dat meer pure geldverspilling is!

Zoon 2: 4 paar denk ik ('gewone' schoenen dan, zitten ook afdankertjes van zoon 1 tussen)

Dochter: 5 paar (ook naast de sportschoenen en crocsen en zo) denk ik . Haar laarzen van vorig jaar staan er nog, en ik heb net nieuwe gekocht. Dan heeft ze haar zomerschoenen, en nog een paar all stars. En een paar Birckenstocks.

Kom ik op 84!! Hahahaha. Het is te gek voor woorden eigenlijk als je er goed bij nadenkt. Vreselijk.

Maarre Polly...op basis van de perpersoonbenadering blijf je voorlopig op 1 staan hoor! Wij zijn met een man meer! (maar moet er wel bijzeggen dat op een paar berg & sportschoenen na die in de doorschuif zitten al die 84 paar ook daadwerkelijk gedragen worden. Jemig.

Ingrid

O shit.

(ik was in gedachten het huis doorgegaan maar ben de garage vergeten)

Ook nog zeker wel 8 paar laarzen (gewoon rubber & moonboots)

Vreselijk.

Rieke

Rieke

08-09-2011 om 11:34

Wat nog past en gedragen wordt

Net even het huis doorgeweest; incl pantoffels, bergschoenen,sportschoenen, laarzen kom ik op ruim 60 paar voor 4 mensen. Valt me eerlijk gezegd nog mee want ik heb het gevoel dat ik altijd schoenen koop voor iemand.
Dan begint er weer een sport en dan weer gymschoenen voor school, dan zie ik weer leuke laarzen voor mijn dochter, enz enz. oh ja, we hebben nu ook allemaal een paar aan, dan kom ik echt al tegen de 70 paar. Maar eens kritisch kijken wat er echt nog nodig is.

ishtar

ishtar

08-09-2011 om 11:50

Ingridt?

polly is toch ook met 3 kinders. Of jij hebt er eentje verstopt en niet in je posting vermeld...;-)

Margriet*

Margriet*

08-09-2011 om 11:55

Ik schat

dat ik Ingrid haal min de golfschoenen. De rest hebben we hier ook. Bovendien nog een doos op de groei (oude schoenen van grootste) die ik nodig moet uitmesten en ook altijd vergeet. Vanochtend nog wel mooie gymschoenen voor dochter uitgehaald en zoon heeft mijn bijna niet gedragen adidas nu voor gym. Scheelt toch weer. Maar wij halen denk ik met gemak 75 paar met zijn vijven.
Merel mijn man heeft maat 49 en die staan ook altijd in de weg in de gang maar hij heeft zijn eigen schoenenkast aangezien ze niet op het schoenenrek passen (dat staat vol met mijn schoenen....). Ik heb wel een schoenentic....

Polly Shearman

Polly Shearman

08-09-2011 om 12:33

Het is nog erger

er is een hertelling geweest omdat er nog een zak werd gevonden met te kleine schoenen en het totaal komt nu op 91 geloof ik.

MIjn schoenen slijten nauwelijks, behalve mijn sportschoenen,dus dat worden er alleen maar meer. die van manlief slijten juist heel snel maar die bewaard al zijn schoenen "voor je weet het nooit"
En omdat we 3 jongens hebben schuiven alle schoenen door, en heeft jongste gewoon de meeste schoenen.
Ik ga eens informeren hier in de buurt of er plaatsen zijn waar ik voor een goed doel een aantal schoenen kan brengen. zeg eens stuk of 60 paar.
Groet, polly
oh en van die 91 word op dit moment maar 10 % regelmatig gedragen hoor....

Tirza G.

Tirza G.

08-09-2011 om 12:40

91 maar?

Die heeft mijn dochter in haar eentje. We hebben van de zomer haar schoenen maar weer eens verhuisd en nemen dan in dezelfde gang de rest van haar zooi ook mee.
Echt onvoorstelbaar wat die meid aan schoeisel heeft. En ze kent ze ook nog allemaal persoonlijk. Ze begroet ze ook als ze weg geweest is. Pathetic.

Tirza

Merel

Merel

08-09-2011 om 12:55

60!

Nou vergeleken bij jullie valt dat nog mee, 60 paar. Alleen vind ik het nog veel,want ik heb echt geen ruimte om ze op te bergen. De gang van de voordeur naar de keuken is net zo breed als diezelfde voordeur, dus echt geen ruimte om daar een kastje neer te zetten. En al had ik dat gewild, dan gaat dat niet omdat op de meest logische plek daarvoor een radiatior zit en aan de andere kant een wc deur en de trap naar boven.
De keuken is mega smal en daar staan 2 schoenenrekjes, HE-LE-MAAL volgepropt met schoenen, je moet daar echt een studie van maken om schoenen terug te zetten. En dan in een ander ladenkastje, daar zitten wat kleinere schoenen, ballerina's en slippers enzo. En dat was het...echt geen plek meer en dochter wil graag nog meer schoenen (heeft ook geen plek op haar kamer met dit minihuis van ons) Ik zou nog iets misschien aan een plafond ofzo kunnen hangen ;-) maar is ook alweer lastig omdat boven bij ons alle wanden ook nog eens schuin zijn (laag huis)

Oeps, ishtar

Je hebt gelijk. Nou, dan ben ik voorlopig nummer 1 in deze dubieuze competitie...

ImeldaT

Gale

Gek hoor. Hier is zelden een paar schoenen af voor het te klein is. Zag vanmiddag op het schoolplein de dochters vna eenvriendin lopen,. beide in ex-laarsjes van mijn jongste. (echte leren laarzen bedoel ik) Zagen er nog wonderbaarlijk mooi uit. En bijna alle schoenen van oudste doen als ze te klein zijn nog dienst als afrag-schoeisel voor middelste...

Ingrid

Okee, het is officieel

We hebben met zijn allen teveel tijd of kunnen totaal geen prioriteiten stellen, als we op zo'n onbenullige vraag massaal door het huis gaan struinen om schoenparen te tellen. En dan te bedenken dat ik er zelfs de trap voor opgelopen ben...

skik

Gale

Wat kinderschoenen betreft: wij hebben tot nu toe goede ervaringen met Clarks. Zoons voeten groeien niet heel hard, nu begint zijn laatste paar echt afgeragd te raken maar daar heeft hij dan wel bijna een jaar mee gedaan (en dat was dan zijn enige paar schoenen). Daarvoor ook steeds Clarks, die hielden zich altijd prima. Kwam eigenlijk toevallig, omdat partner nog wel eens in Engeland bij een winkel kwam waar ze vaak uitverkoopjes hadden.

Nu heeft zoon Timberlands (ook uitverkoop), zien er erg degelijk uit maar de tijd zal het leren.

Groeten,

Temet

Kallisto

Kallisto

08-09-2011 om 14:32

Te smalle voeten voor grote collectie

Voel me opeens heel sober. Heb "maar" zeven paar schoenen, inclusief bergschoenen en sportschoenen. Dat komt vooral doordat ik zulke smalle voeten heb (wijdte C is vaak nog te wijd) dat er maar een merk is dat goed zit, de rest verlies ik. Laarzen kunnen dus ook niet. Het is uiteraard een duur merk, dus ze moeten echt jaren meegaan. Mijn jongens hebben elk drie paar (dichte schoenen, sandalen en laarzen) en die gaan mee tot ze uit elkaar vallen of te klein zijn (meestal het eerste). Zal nooit meer klagen dat ik over "al" die schoenen struikel in de gang.
Mocht iemand trouwens tips hebben voor het smallevoetenprobleem, dan houd ik me aanbevolen. Heb er nogal een schoenwinkeltrauma aan overgehouden.

Dan laat ik de gymschoenen-voor-school even buiten beschouwing. En als je de motorlaarzen ook meetelt, 27 paar.

Serwe

Serwe

08-09-2011 om 16:00

Toch best veel...

Als ik er over nadenk hebben we toch best veel schoenen.

De kinderen hebben allemaal een twee paar dagelijkse schoenen voor school ed. (een paar nette leren schoenen en een paar sportschoenen), een paar nette schoenen voor kerk en feesten en meerdere paren schoenen voor spelen/buiten zijn. Dat zijn vaak oude sportschoenen die ze eerst naar school droegen en nu te lelijk zijn. Dat is dus al 4 a 5 paar schoenen per kind...
Daarnaast hebben ze nog pantoffels, rubberlaarzen, surfschoenen, slippers en sandalen.
Vervolgens nog schoenen voor hobbies (paardrijlaarzen, sportschoenen, klimschoenen). Dat verschilt per kind.
In elk geval kom ik dus uit op tussen de 10 en 14 paar per kind.
Daarvan dragen ze maar twee of drie paar echt intensief hoewel de rest ook wel gebruikt wordt.

Wat mijzelf betreft. Ik heb een paar nette laarzen, twee paar nette schoenen met hakken, een paar nette dagelijkse schoenen, een paar Dr Martens , paardrij laarzen, een paar bergschoenen, een paar slippers, pantoffels, een paar ballerina's en nog twee paar sportschoenen. 12 paar schoenen dus hoewel het kan zijn dat ik wat schoenen vergeten ben. De nette dagelijkse schoenen draag ik 80% van de tijd. Dat zijn ook de enige schoenen die echt verslijten. Die vervang ik dus ook ongeveer een keer per jaar. De sportschoenen, laarzen en schoenen met hakken verslijten af en toe. Gemiddeld 1x in de twee a drie jaar vervang ik een paar. De Dr Martens en bergschoenen heb ik al vanaf dat ik 16 jaar was en ze zjn nog steeds in goede conditie. Ik doe dus wel lang met mijn schoenen.

Mijn man heeft het minste schoenen. Een paar nette schoenen, een paar bergschoenen, een paar huis schoenen (soort pantoffels maar het zijn wel echte schoenen) en nog een paar sportschoenen. Dan hebben we het wel gehad. De bergschoenen heeft hij ook al tig jaar. De rest vervangt hij regelmatig.

Veel dus.... als ik het zo bij elkaar op tel drukt het me toch weer op de feiten hoe ontzettend veel spullen we eigenlijk hebben.

Wilma

Wilma

08-09-2011 om 16:00

Ook manfield en nog een paar

Ook bij Manfield en Pro en nog een paar kun je nu de oude schoenen inwisselen. Zij doen dan het enorm royale bedrag van 20 eurocent naar het goede doel en jij krijgt een kortingsbon van 10 euro, bij veertig euro te besteden.

Ik ben het dit weekend van plan te gaan doen en dan even de stad in voor winterschoenen.

En ook wij hebben heel veel schoenen, maar ik denk niet dat wij de 80 halen ...

Hanne.

Hanne.

08-09-2011 om 16:38

45 paar

Ik voel me ineens bescheiden. Met 5 man/vrouw komen we 'slechts' aan 45 paar.

Althans, de schoenen die we regelmatig dragen en voor de grijp liggen.

Daarnaast staat er nog een doos met te kleine schoenen te wachten tot jongste die aan kan. Ik gok dat daar ook nog een paar of 30 in zit.... Maar die staan netjes in een doos opgeborgen te wachten.

Heb slechts 2 paar schoenen in huis die echt nutteloos liggen te zijn. De eerste schoentjes van de oudste 2. Jongste is er nu net uit, en heb het nog niet over m'n hart kunnen verkrijgen om ze weg te doen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

08-09-2011 om 20:13

Wij hebben

echt niet zoveel schoenen in huis.
Jongste van 2,5 heeft slippers, dichte schoenen en laarzen.
Oudste van 9 heeft slippers, crocs, winterlaarzen, snowboots en een paar nikes.
Man heeft crocs, sportschoenen en kisten.
En ik heb birkenstocks, crocs en 2 paar winterlaarzen.
Wij lopen allemaal zo gauw het kan op blote voeten.

Kapotte schoenen gaan direct in de kliko en schoenen die niet meer passen gaan in de schoenenbak bij school.
Maar ik ben ook iemand die minstens 1 keer per maand met de bezem door het huis gaat en alles wat niet regelmatig wordt gebruikt verdwijnt. Ben dol op ruimen en bewaar weinig.
Dendy

jessica 5

jessica 5

08-09-2011 om 20:35

Waar ik me over verbaas is....

Dat jullie de schoenen die te klein zijn doorschuiven naar een jonger kind. Schoenen vormen zich toch naar een voet van een kind?. Als ik b.v de zolen bekijk van de schoenen van onze tweeling zie ik echt op andere plaatsen slijtplekken(hebben het zelfde merk schoenen). Lijkt mij niet zo gezond voor die voeten in de groei om op schoenen te lopen die al ingelopen zijn door een ander. Ik doe het wel met de gymschoenen,laarzen en slippers omdat ze daar niet zoveel op lopen.
Ik heb geen idee hoeveel schoenen we hier met 7 personen in huis hebben. Ik heb er zelf maar vier paar. We hebben wel heel veel gymschoenen die de jongste twee straks weer aankunnen. En laarzen en snowboots zijn hier ook hier in overvloed. Als ze te klein zijn doe ik ze weg voor het goede doel. Als ze stuk zijn doe ik ze gewoon weg.

Jessica...(doorschuiven)

Mijn middelste zoon krijgt over het algemeen 'eigen' nieuwe schoenen. de doorschuivers van zijn oudere broer zijn meer voor erbij. Om lekker af te raggen in de blubber en zo. Laarzen van jongste dochter gaan vaak door naar een vriendin die het best kan gebruiken.

Overigens geloof ik niet dat het voor kinderen met min of meer normale voeten zo'n drama is om niet-nieuwe schoenen te dragen, zeker niet als dat goede merkschoenen zijn & je er voor het idee een fris binnenzooltje in legt..

Ingrid

Serwe

Serwe

08-09-2011 om 21:10

Jessica

Schoenen die intensief zijn gebruikt schuiven we niet door. Dat gaat meestal ook niet want die schoenen zijn af voordat ze doorgeschoven kunnen worden.
Schoenen die minder intensief worden gebruikt zoals rubber laarzen, paardrijlaarzen, water/surf schoenen, schoenen voor kerk en feesten schuiven we wel door omdat deze schoenen niet zo intensief worden gedragen en ook niet zo vaak. deze zien er dus relatief goed uit.

Sportschoenen en dagelijkse schoenen zijn hier al versleten voor ze doorgegeven kunnen worden. Ik weet niet of ik dat anders zou doen. Als ze er nog heel goed uitzien dan wel maar dat is hier dus niet de praktijk.

54!

.. ik had meer gegokt.
Heb zelf nogal veel schoenen omdat ik veel 'gedaantes' heb (paar keer van werk gewisseld, heel verschillende omgevingen). Beukman (al tien jaar zelfde werkgever) houdt het op vijf of zes paar.

Mgoed. Valt me alleszins mee.

Chippie

Chippie

08-09-2011 om 22:56

Geen idee, maar....

Wij zijn met z'n vijven. We hebben (bijna) allemaal:
1 paar laarzen (er staan ook nog wat reservelaarzen)
1 paar teva's
1 paar gewone schoenen (nu zomerschoenen en winterschoenen)
1 paar sneakers oid
1 paar gewone sportschoenen
1 paar speciale sportschoenen

Dat zijn dus minimaal 30 paar kinderschoenen.
Voor ons geldt hetzelfde (dat maakt 40), maar wij hebben ook nog snowboots, wandelschoenen en man heeft zeker 5 paar gewone goede schoenen en ik heb zeker 3 paar nette slippertjes, 5 paar ballerina's, 2 pumpsachtige schoenen en 4 paar laarzen. Mijn man heeft sportschoenen voor (hou je vast): wielrennen, mountainbike, tennis binnen, tennis buiten, voetbalschoenen binnen, 3 paar hardloopschoenen. Kortom; ik ben de tel allang kwijt!

Teenslippertjes, badslippers, pantoffels en skischoenen niet meegerekend!

Chippie

Chippie

08-09-2011 om 23:02

Doorschuiven?

Wat valt er door te schuiven? De zomerschoenen zijn al twee keer opgelapt en zijn echt helemaal op... De winterschoenen gaan dus aan en gaan het echt niet redden tot half april.

Hanne.

Hanne.

09-09-2011 om 09:58

Doorschuiven

Doorschuiven schijnt toch niet zo slecht te zijn, zie bv

http://www.kinderorthopedie.nl/content/kinderorthopedie/schoenenensteunzolen.asp

http://www.podo.nl/200914.php

Hier wordt dan ook rustig doorgeschoven. Vooral ook als de schoenen nog nauwelijks gedragen zijn (zoonlief heeft bv bijna de hele zomer op z'n sandalen gelopen. De dichte schoenen zijn nog zo goed als nieuw).

@ Jessica5. Wat me wel verbaast is dat je in je zelfde post zet:

"We hebben wel heel veel gymschoenen die de jongste twee straks weer aankunnen."

Kennelijk vind je het voor gymschoenen geen probleem.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.