Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Pelle

Pelle

28-12-2008 om 17:22

Terug naar voor het rookverbod

Van Nu:

Minder stappen sinds het rookverbod

AMSTERDAM - Nederlanders gaan minder vaak en minder lang op stap sinds de invoering van het rookverbod. Dat geldt zowel voor rokers als niet-rokers, zo blijkt uit onderzoek van Club Judge, een onafhankelijk keurmerk voor uitgaansgelegenheden.

10.000 Stappers in de leeftijd van 18 tot 35 jaar werden over hun uitgaansgedrag ondervraagd.

Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de niet-rokers terug wil naar de oude situatie, voor het rookverbod. Het is niet verrassend dat vrijwel alle rokers (94 procent) terugverlangen naar de periode voor 1 juli, de invoering van het rookverbod in de horeca.

Rokers gaan gemiddeld één keer in de maand minder uit door het verbod en voor zowel rokers als niet-rokers geldt dat ze gemiddeld 20 minuten korter op stap gaan.

Pelle

"Minder vaak en minder lang op stap... komt dat niet door de kredietcrisis?" dat lijkt mij ook de meest logische verklaring, dacht ik ook gelijk aan. Ik neem aan dat niet-rokers niet minder lang uitgaan omdat er niet gerookt mag worden... :-)

Terpi

Terpi

28-12-2008 om 18:00

Dat zeg je nou...

maar ik als niet-rokende vriendin in een cluppie van verder nog 3 wel rokende vriendinnen merk toch goed dat uitgaan ook een stuk minder gezellig is als de andere meiden steeds buiten moeten gaan staan. Of ik moet mee (bah, koukleumen in de rook) of ik moet alleen binnen blijven (lekker saai, vriendinnen kletsen samen buiten verder).
Neemt niet weg dat ik het rookverbod graag zie blijven bestaan hoor, wat een genot om niet ontzettend naar rook te ruiken bijvoorbeeld, en ook zo fijn om alleen zelf verantwoordelijk te zijn voor het om zeep helpen van mijn gezondheid ;)
Groet Terpi

Nasha the first

Nasha the first

28-12-2008 om 19:07

Tja...

als ik als niet-roker niet zeker weet of de tent/cafe waar ik naar toe wil het rookverbod handhaaft, weet ik niet of ik daar wel heen wil gaan....Het is wel zo, de rokers moeten inderdaad iedere keer weg voor een peukie, en dan sta je dus alleen ...

Tirza G.

Tirza G.

28-12-2008 om 19:42

Namens

mijn dochter: hartelijk dank voor het rookverbod. Stappen is eindelijk weer leuk. Zij hoort vást bij die niet geciteerde paar procent die meer en langer stapt dan voor het rookverbod :-)

Tirza

Horeca verdiend minder aan ons

wij hadden de gewoonte om als we de stad in gingen( 1x pmaand) of de wekelijkse boodschappen deden,altijd even een bak koffie met *iets lekkers*te gebruiken in een restaurantje of koffie tentje.
sinds het rookverbod doen we dat alleen nog als het mooi weer is en we buiten op het terras kunnen zitten.
de horeca verdiend aan ons dus zeker minder dan voor het rookverbod.( het is overigens wel goed voor onze portemonnee;-)

kaaskopje

kaaskopje

28-12-2008 om 20:08

Nieuwe generatie

Ik denk ook dat in de nieuwe lichting stappers best veel jongeren niet roken en het rookverbod dus wel prettig vinden.

Mmm

Misschien is die club een onafhankelijk keurmerk maar ik denk toch dat e.e.a. wel gefinancierd wordt door de horecabranche zelf. En die wil van dat verbod af.

Wiens brood men eet... Ik ben bij dat soort spectaculaire uitkomsten altijd reuze benieuwd hoe die enquete eruit heeft gezien en hoe hun steekproef tot stand is gekomen.

Bij de laatste gelegenheid dat ik met mijn (niet-rokende) vriendinnen na een voorstelling een kroeg opzocht kreeg ik trouwens bepaald niet de indruk dat het rustiger was geworden, integendeel. Maar goed, dat kan toeval zijn geweest.

Ik denk ook dat de combinatie van moeilijke financieën en nog altijd vrij forse prijzen de horeca hier parten speelt. Maar het rookverbod zal misschien ook wel een bijdrage hebben geleverd. Ik kan er eerlijk gezegd niet bijzonder mee zitten en hoor kennelijk dan bij die 30%.

Groeten,

Temet

Niet terug

Ik hoef als roker niet terug naar vroeger. Vind het prima dat er niet meer gerookt mag worden in b.v. restaurants. Stond 1e kerstdag na het eten ook buiten, gelukkig was er zo`n heater voor de verslaafden. We zijn wel eerder naar huis, koffie doen we alleen als we met niet rokers op pad zijn.
Ik voel me wel steeds meer echt een verslaafde. Sta je bij de ingang(omdat daar de heater stond) moet iedereen die naar binnen wil door dat rookgordijn. En vaak staat er niet eens een asbak en is het op de grond een vieze bende.Ik neem m`n peukje trouwens mee in een papieren zakdoekje en gooi hem in de prullenbak. Goed hè?
Dus ja, wij maken korter gebruik van de horeca en dat kost zeker geld. En nee, het rookverbod niet terugdraaien. Het went wel.

Prima!

Als niet-roker ging ik vroeger vaak direct weer naar buiten als ik een rookhol instapte, nu ga ik wel lekker zitten. Ik vind die stank zo goor!

Verademing!

ik blijf het elke keer dat ik sinds het rookverbod uitga een verademing vinden dat rookverbod. Heerlijk! Geen rook! De volgende dag voel ik me ook minder duf. Wat mij betreft blijft het lekker gelden, hoor. Over een paar jaar weten we niet beter meer.

groetjes van Purk

Tirza G.

Tirza G.

28-12-2008 om 23:03

In amerika

zag ik vorig jaar bij veel "gelegenheden" dat er óók niet meer binnen een straal van 15 mtr van de voordeur af gerookt mocht worden. Dus geen groepje kleumende verslaafden meer die een rookgordijn produceren voor de gast die naar binnen wil.

Tirza

Prulletje

Prulletje

29-12-2008 om 16:02

Neeeeeee!

Neeeeeeeee! (IJselijke kreet!)

Prulletje

Roos

Roos

30-12-2008 om 00:20

Jaaaa

Rookvrije restaurants vind ik prima, hoewel ik er wel minder door uit eten ga, maar dat mis ik niet zo.
Maar rookvrije kroegen raak ik maar moeilijk aan gewend. En nu helemaal niet meer, want er zijn ondertussen weer genoeg kroegen bij ons waar je weer mag roken. Met een soort van fascinatie kijk ik naar die 'burgelijke ongehoorzaamheid'. En ik ben heel benieuwd of alle weerstand tegen het rookverbod in de horeca, en het feit dat het zo genegeert wordt ervoor zorgt dat de wet veranderd wordt.
Roos

Nee hoor

Wordt niet teruggedraaid, daar was Klink toch behoorlijk stellig over en groot gelijk heeft hij. Ik vind het gezeur van de horeca over het rookverbod weer een typisch voorbeeld van Nederland op zijn smalst.
In alle landen om ons heen zag je een tijdelijke dip in het horecabezoek maar dat is allemaal weer bijgetrokken, soms zelfs beter. Ierland en Groot-Britannie hebben een echte pubcultuur en daar kan het ook. Ik kan enorm pissig worden om die mensen die een sigaret opsteken en sch*t hebben aan het verbod.

reina

reina

30-12-2008 om 09:59

Zou ik heel naar vinden

Ik hoop echt dat ze bij hun standpunt blijven, geen gerook in kroeg of restaurant. Aanvankelijk mopperde 'iedereen' ook vreselijk omdat er op de werkvloer niet gerookt mocht worden, nu hebben wij zelfs geen rookruimte meer, de rokers gaan naar buiten en vinden dat heel gewoon. Een paar jaar rookvrij uitgaan en we weten niet beter. Rookvrije kroegen, ik vind het een zegen!!

MaximeM

MaximeM

30-12-2008 om 10:20

Geluidsoverlast door rokers

Wat nu wel het probleem is met buitenrokers is dat de kroegen nu weer last krijgen met omwonenden. Er onstaat namelijk een grote groep buitenrokers en helaas passen die mensen hun geluidsvolume niet aan als ze buiten staan. Er wordt dus gezellig doorgepraat, gelachen en soms zelfs geschreeuwd. De kroeg kan tegen deze geluidsoverlast niets ondernemen.
Trouwens ik zie ook alweer voldoende kroegen waar gewoon weer gerookt wordt.

Maxime (niet roker)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.