Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Twee levens

Ik heb net via uitz.gemist een mooie documentaire gekeken, over de ouders van een jongen die 25 jaar geleden verdween op reis, en die hem nog steeds zoeken. Regie door hun dochter en dus zijn zus.

Wel heftig. Stel je voor dat je je kind zo kwijt raakt. En 25 jaar lang zijn truien op de hand wast.
Heeft nog iemand het gezien? Vind het een aanrader.

caton

caton

09-09-2012 om 22:11

Ja gezien

maar het begin gemist. Vond vooral het stukje op het eind toen ze bij het kruis stonden dat voor hem was opgericht zo schrijnend. Moeder vraagt aan vader: denk jij dat we hem nog vinden? Vader: nee. Moeder vraagt aan filmmaker (een dochter van haar, en dus zus van de verdwenen man): denk jij dan dat we hem nog vinden? Filmmaker: nee. De verbijstering op het gezicht van die moeder vond ik zo zielig! En dat ze inderdaad blijven zoeken, hun hele leven gaat aan ze voorbij.

Ik ken iemand

Ik ken een gezin waarvan de zoon ├ęcht verdwenen is. Kennissen van mijn vader, oudklanten eigenlijk, dus of je het ├ęcht kennissen mag noemen. Hun zoon, hoogbegaafd studerend aan het conservatorium was ook zomaar 'verdwenen', vermist dus. Toen hij 'verdween' bleek al snel dat zijn leven in de grote stad op kamers niet zo rooskleurig was als hij schetste. Hij bleek al een half jaar niet op zijn studie verschenen te zijn en zijn kamer was 1 puinzooi en de huur al maanden niet betaald. Voor de weekenden kwam hij wel thuis en gedroeg zich dan 'normaal' tot hij dus opeens niet meer kwam. Zoon is van mijn leeftijd en dit is (denk ik) 30 jaar ofzo geleden. Nooit meer iets van zoon gehoord. Als ik die ouders of zijn zus wel eens tegenkom en ze vragen hoe het mij gaat of mijn kinderen zie ik altijd een soort 'verdriet' in ze...Net of ze zich dan pas realiseren dat ook hun zoon 'zover' had kunnen zijn (kinderen, partner, huis etc.). Het levert altijd 'stille momenten' op zo'n gesprek, het is altijd niet helemaal gewoon als ik ze tegenkom en we praten over koetjes en kalfjes. Ook zus spreek ik wel eens en daarbij is het wat gewoner en gemakkelijker. Volgens mijn vader hebben ze nooit meer wat gehoord maar hebben ze nog steeds hoop op zijn terugkeer. Deze ouders zijn ervan overtuigd dat zoon nog leeft en ergens een nieuw leven is begonnen. Ze zijn al wel eens in vermist programma's enzo geweest. Daar komen dan altijd tips binnen die uiteindelijk niks opleveren. Volgens mij kan je een verdwenen kind nooit loslaten en blijf je er altijd mee bezig. Je eigen leven houd dan ook een beetje op, zoiets.
vreselijk lijkt me dat.
groeten albana

Eira

Eira

10-09-2012 om 08:48

Hoe heet die documentaire?

Het is zowiezo het ergste wat je kan overkomen dat je je kind verliest maar dan ook nog niet te weten wat er met hem is gebeurd en of hij misschien nog ergens leeft is helemaal onverteerbaar.. Ik kan me heel goed voorstellen dat je nooit opgeeft te zoeken. Wat een intens verdriet..

Vertigo

Vertigo

10-09-2012 om 09:02 Topicstarter

Twee levens heet ie

De moeder zegt ergens dat ze elk jaar in Chili zijn om hem te zoeken en dat ze dan alweer bezig is met wat ze volgende keer daar kunnen doen. En dat ze alles ertussenin in dat jaar dan eigenlijk overslaat. Dat ze een soort dubbelspoor volgt. En het ware van die flinke, nette, beleefde mensen en die praten dan met zo'n ex-bewindvoerder die allerlei mensen heeft laten verdwijnen. Die ontkent nu alles en zij mogen er eigenlijk niet eens naar vragen. Je zou zo'n man toch willen wurgen!

Inderdaad dat ze geen botten hebben of watdanook om hem te begraven, maakt dat ze het niet kunnen loslaten. Pff. One of many stories maar heel mooi gemaakt en integer.

Filmtip

De film 'into the wild' gaat ook hierover, over een jongen die wegloopt en geen teken van leven geeft. Het verdriet bij die ouders. Heel indrukwekkend.

Vertigo

Vertigo

11-09-2012 om 00:12 Topicstarter

Into the wild

Ohja, die film was ook zo... Akelig mooi.
1x zien was genoeg.
'all things by their own name'

jessica 5

jessica 5

11-09-2012 om 00:24

Into the wild

Wat een prachtige film was dat. Ik heb hem nu al drie keer gezien en onze pubers vinden hem ook prachtig. Ook hier kunnen ze zich niet voorstellen dat ze op avontuur zouden gaan en ons niet zouden inlichten waar ze zouden zitten.
Er zijn genoeg jongens in het vreemdelingen legioen gegaan waar ouders ook niets van wisten en nooit meer wat van horen. Ik moet er niet aan denken om een kind al zo lang vermist te hebben.

Akelig mooi

"Ohja, die film was ook zo... Akelig mooi."

Precies.

"Ook hier kunnen ze zich niet voorstellen dat ze op avontuur zouden gaan en ons niet zouden inlichten waar ze zouden zitten."

Ik moest steeds maar denken van 'jongen, wat doe je je ouders toch aan'.

Eira

Eira

13-09-2012 om 10:47

Bedankt

Ik ga hem opzoeken en die film wil ik ook zien met onze twee pubers!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.