Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

nu-anoniem

nu-anoniem

07-03-2013 om 09:21

Verdrietig na droom (abortus)

Even gewoon van me afschrijven.
Heb twee jaar geleden een vroege abortus gehad. Achteraf te snel besloten. Maar sta er niet teveel bij stil, het leven gaat door en ik ben een heel nuchter persoon.
Maar vannacht droomde ik dat ik 24 weken zwanger was. Ik werd door een taxichauffeur naar de abortuskliniek gebracht. Daar in de wachtkamer begon mijn kindje heel erg te bewegen in mijn buik, de hele tijd rond te draaien, een heel levendig gevoel. En mijn benen begonnen spastisch te trillen. Alles in mijn lijf zei: geen abortus! Dus ik ging er weg, ontzettend gelukkig met de keuze die ik op dat moment maakte, voor mijn kindje!

En het suffe is dat ik nu vanochtend zo verdrietig ben. Loop de hele tijd te huilen. Dat een droom toch zoveel indruk kan maken.

Primavera

Primavera

07-03-2013 om 10:20

Verwerking

Beste nu-anoniem,
Ik denk dat je niet zozeer verdrietig bent om die droom, maar om een stukje rouw wat je nog niet verwerkt hebt omdat je het snel weg hebt geschoven.
Ook al was het je eigen keus, omdat je dat toen het beste leek en misschien nog steeds wel zo is, wil dat niet zeggen dat je er daarom geen verdriet om kan hebben.

Wel bij stilstaan

natuurlijk ben je verdrietig na zo'n beslissing en ingreep..helemaal als je achteraf stiekem een beetje (veel?) spijt had..Daar moet je tijd voor nemen en jezelf ook het verdriet gunnen. Deze droom brengt je weer even dichtbij je gevoel.

Ik ben zelf ook een nuchtere, maar verdriet, heb ik gemerkt, is iets waaraan je de ruimte moet geven, anders blijft het verdriet en spijt en iets waar je je naar bij voelt..

Sterkte, mij hielp het heel erg om te schrijven..wie weet heb jij daar ook wat aan

Maylise

Maylise

07-03-2013 om 12:11

Nu-anonomien

Natuurlijk heb je verdriet om de beslissing die je toen heb genomen. Je geeft zelf al aan dat je de beslissing te vlug heb genomen. Het is volkomen normaal om verdriet en spijt te hebben.
Je geeft zelf ook al aan dat je er niet te lang bij hebt stil gestaan. Nu komt het in feite in je onderbewustzijn naar boven omdat je het toch op een bepaalde manier moet verwerken.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-03-2013 om 20:22

Nu-anoniem

Ik ben ook nuchter of misschien beter gezegd pragmatisch van aard. Ik doorleef een drama en ga weer verder. Maar toch kan ik ook volschieten door toch eens wat dieper over iets uit het verleden nadenk. Dan gaat er een laadje open die lang dicht is geweest en dan voel ik me toch weer even verdrietig over. Dus ook al ben jij een nuchter mens, sta jezelf toe om nu toch nog verdrietig te zijn over het verlies van je kindje.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-03-2013 om 22:07

Sorry

Voor de taalfouten die ik nu zie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.