Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kiki

Kiki

23-03-2010 om 09:24

Verschil mannen/vrouwen?

Of gewoon verschil

Wij hebben in de nacht van zondag op maandag nogal een stressnacht gehad. Met een doodzieke baby, waar we mee naar de spoedeisende hulp moesten.

Die dag daarna ging eigenlijk wel weer beter en die nacht ook.
Maar ik heb die nacht echt slecht geslapen, ik hoorde elk kuchje, elke ademhaling, ben meerdere malen gaan kijken of alles wel goed ging.
En man ... man sliep.
Daar snap ik dan niets van. Niet dat ik er boos over ben hoor, verre van. en ook niet omdat hij niet betrokken was of omdat hij geen leuke vader is. Allemaal niet.
Maar ik snap niet hoe hij dat kan. Niet dat ik het hem kwalijk neem hoor, ik vond het juist wel prettig dat hij wat slaap kon inhalen.

Toen ik dat vroeg aan hem zei hij heel simpel dat als de baby echt weer zo ziek zou worden, je hem absoluut zou horen en dat er geen reden tot ongerustheid was en dat dit typisch iets voor vrouwen was. Een heel andere benadering dus

Ik zei dat dit niet waar was, want dat bij ons vroeger thuis juist mijn vader boven de bedden hing om te kijken of alles nog goed ging. Volgens mij ligt het gewoon aan de persoon die je bent,bij mij werkt alles door op mijn nachtrust en bij man niet. (bovendien kon man ervanuit gaan dat ik wakker was, hij kent me immers. Dat zal voor hem ook wel goed voor zijn nachtrust zijn geweest)

Maar volgens mijn man doen alleen vrouwen dit zo en was mijn vader de uitzondering.

We hadden er een lollige discussie over en zijn er niet uitgekomen.
Is dit nou een Mars/Venus-iets of niet

Als ik een dubbeltje zou krijgen

...voor iedere vriendin die me vertelde dat haar vriend zo veel dieper sliep dan zij, waardoor zij er altijd eerder uit was voor de kinderen... waardoor die mand dus altijd bleef liggen, want ja, zij was er toch al uit...en waarbij die verschil dus door die vriendin juist niet op een man/vrouw verschil werd gegooid.. maar op een individueel verschil in slaapdiepte, om het maar even zo te noemen.

Dan had ik allang een mooi vakantiehuis gekocht. Op Schiermonnikoog denk ik. Zo eentje waar je al 700.000 betaalt voor casco, in de duinen!

Kortom, ik denk dat het juist wel een M/V ding is.

moet snel weg, solliciteren! Wish me luck en veeeel beterschap voor je jongste...(en veel slaap voor jou!)

Sancy

Sancy

23-03-2010 om 09:42

Rode beuk (ot)

Good luck!

Hanne.

Hanne.

23-03-2010 om 09:46

Geen noodzaak

"bovendien kon man ervanuit gaan dat ik wakker was, hij kent me immers. Dat zal voor hem ook wel goed voor zijn nachtrust zijn geweest"

Volgens mij ligt daar de crux. Doordat hij weet dat jij wel reageert is er voor hem geen enkele noodzaak om ook 's nachts waakzaam te zijn.

Mijn man hoort ook de baby (of de andere kinderen) 's nachts nooit huilen. Maar ik kan gerust een nachtje weg gaan, want dan hoort hij het wel. Dan gaat hij nl de nacht in met het idee dat als er iets is *hij* het moet oplossen ipv dat ik dat wel zou doen.

Overigens zou ik ook met een doodziek kind gewoon kunnen slapen. In die zin volg ik je man wel. Als er echt iets is hoor ik het vanzelf wel. Maar ik zou er wel 'op slapen' en relatief snel van 'ongewone geluiden' wakker worden.

Wisselgeld

Genistus hoort de kinderen altijd eerder dan ik (die gemiddeld 1x per jaar dat we ze horen...). Hij slaapt gewoon lichter dan ik, maar hier intern is het grapje dat ik 's avonds gewoon mijn moederinstinct uitzet, zoals een ander z'n gehoorapparaat ;-)

koentje

koentje

23-03-2010 om 11:12

Bij ons

is mijn man net zo'n grote zenuwenleider als ik als er iets met kindje is.... (11 jaar)

nog steeds...

Marfje

Marfje

23-03-2010 om 11:15

Ik ken

ook wel een vrouw die veel dieper slaapt dan haar partner. Maar ze is wel de Grote Uitzondering van alle moeders die ik ken.
Overigens (ot) hoor ik jou Kiki, weer die 'grappige' gemeeenplaats maken die blijkbaar zo diep geworteld zit in onze samenleving dat je inderdaad gaat denken dat het nogal mee/tegenvalt met hoe geëmancipeerd we zijn: je hebt het over een leuke vader. Tja ik zeg het vaker: 'je hebt leuke vaders en goede moeders'.

Marfje

Bellefleur

Bellefleur

23-03-2010 om 12:17

't is de natuur...

Tsja, Bellefleur had na een bevalling van een nacht behoefte aan een dutje. Bellekind had wat vruchtwater ingeslikt en moest daarom een beetje spugen. De vertrekkende vroedvrouw waarschuwde ons dat we haar de komende uren goed in de gaten moesten houden. Belleman wist zeker dat hij, maar een halve nacht op, kind in de gaten kon houden. Binnen een minuut sliep hij. Waarop Bellefleur met de ogen op steeltjes uren waakte bij haar kind. Belleman maakt dit nooit meer goed. Ook niet na al die doorwaakte nachten omdat kind een huilbaby was en Bellefleur uitgeput was.
Overigens heeft de term 'goede vader' associaties met de Here God, en Sint Nicolaas. Mijn man is dus ook een leuke vader. Of ik een goede moeder ben mogen de kindern over pakweg 10 jaar hun mening geven.

Sancy (o.t.)

Ik zie nu pas dat ik iets over de sollicitatie had gezegd... ik dacht good luck met het aankopen van het huisje in de duinen...

Maar guess what! Je goede wensen hebben wel gewerkt (of het waren die van de kaasboer op de markt tussen school en OOL, voor het sollicitatiegesprek).

Ze gaan me een aanbod doen. Zaalige heerlijkheid he. Ik ga wel minder verdienen maar ik weet nog niet hoeveel minder. Daar staat tegenover flexibele uren, 16 minuten op de fiets (vlg fietsrouteplanner) in plaats van een uur fiets-trein-fiets, leukere inhoud, erg mooie doorgroeimogelijkheden (takenpakket en uren)...... ik ben echt zooo opgelucht!

Rodebeuk

gefeliciteerd!!!

Had ik dat geweten, had ik op jouw Azor geboden ipv er zelf een te bestellen ;-) (zie draadje in Huis, T&K)

Groeten,

Temet

Ps, rodebeuk

je wint anderhalf uur per dag aan minder reistijd met dit werk. Een salaristeruggang moet wel zeer substantieel zijn om dat voordeel ongedaan te maken, lijkt me zo.

Groeten,

Temet

Herinnering

Het verhaal doet mij denkne aan mijn bevalling. Duurde 12 uur lang en midden in de nacht had mijn (ex) man zoiets van ik ben moe en vroeg of hun ook een bed hadden. Kreeg hij een opklapbed en ging daadwerkelijk slapen en nog erger snurken, terwijl ik lag te puffen en te hijgen, omdat ik de hele avond al weeën had.

Ik kon geen kant op omdat ik aan het weeëenkastje lag, maar op een gegeven moment werd ik erg boos, want ook ik was uitgeput, maar kon ook niet ff gaan liggen snurken.Het si ook niet echt slim om dit bij een bevallende vrouw te gaan doen lijkt mij. Heb hem ook maar wakker geschreeuwd......

Yta Chalne

Yta Chalne

23-03-2010 om 14:08

Rodebeuk!

Goed gedaan! Gefeliciteerd. Wat een fijn gevoel dat de buffer onaangetast kan blijven ;-))

Laurien Witteman

Laurien Witteman

23-03-2010 om 14:28

Hormonaal

Er is een onderzoek gedaan naar de hormonale reactie van vaders en moeders op babygehuil. Hieruit blijkt dat vrouwen veel sterker dan mannen reageren op het meeste babygehuil, behalve bij een paniek of angsthuil; daar reageren mannen even sterk tot sterker op dan vrouwen.
Kortom, vrouwen zijn de dagelijkse helden, maar in noodgevallen zijn de mannen ook van de partij.
Ik heb dit ooit in een wetenschappelijk boek gelezen, maar kan hem niet meer vinden. Ik zal op het net speuren en als ik iets vind, zet ik hier een linkje bij.
Groetjes,
Laurien

Yta/temet off tpic

Temet: bedankt, maar we waren natuurlijk nog lang niet aan de buffer toegekomen... eerste WW moet nog gestort worden en als je buffert spaar je, dus het WW-inkomen konden we nog een tijdje missen (door niet meer te sparen). Azor mag dus blijven ;-) jij veel fietsplezier...

He bah, ik heb haast, net als vanochtend, dan wordt het weer zo'n slodderboel.

Yta: Danke, danke, ik moest jou toch al hebben. De advocaat is helaas nodig (meneer flipt) en je hulp wordt zeeeeeeer gewaardeerd. Zullen wij een keer adressen uitwisselen voor dit soort oprispingen? [email protected]

Polly Shearman

Polly Shearman

23-03-2010 om 17:28

Hier echt andersom

dat is er gewoon ingeslopen,
na eerste bevalling kon ik geen kant op, kon nauwelijks uit bed, dus manlief hoorde kind, bracht het bij mij, verschoonde het en legde het weer terug in bed, en dat zo zeker 3 weken lang... daarna werd het een gewoonte..
manlief heeft altijd alle nachtvoedingen gedaan ( niet veel want mijn kinderen sliepen snel door) en staat bij nachtimerries en zieke kinderen als eerste naast zijn bed.
Ik word pas wakker als ze over mij heen kotsen!

Asa Torell

Asa Torell

23-03-2010 om 19:55

Rodebeuk (ot)

Hoera! Wat fijn zeg, ik ben hartstikke blij voor je!

Asa Torell

Asa Torell

23-03-2010 om 19:59

Hier

Ik ben altijd degene die wakker wordt, of tenminste uit bed gaat, bij het gewone gedoe zoals een kind dat midden in de nacht ineens bij ons in bed wil of dorst heeft ofzo.
Man is degene die ineens overeind schiet en roept 'ze stikt!' terwijl ik me dan gewoon weer omdraai en denk 'ach, dat beetje gehoest, geeft niks'. (maar hier dan ook gelukkig helemaal geen ervaring met echt heel zieke kinderen dus ik weet niet of ik dan ook zo rustig zou blijven, vast niet!). Overigens probeert hij het dan wel zo te spelen dat ik ga kijken natuurlijk... en hij lekker kan blijven liggen.

Heb ik totaal niet

als ik nachtdienst heb dan hoor ik de baby pas als ze echt geluid maakt in de nachten dat ik geen dienst heb word ik ook niet wakker, of ik val direct weer in slaap als ik vriend uit bed voel/hoor komen. Mijn vriend daarentegen wordt ook wakker als hij geen dienst heeft.

Nu is mijn vriend ook een type wat echt bij elk geluidje wakker wordt of niet in slaap kan vallen, zo hebben wij nergens in huis een klok die tikt want dan kan hij niet slapen. Gek genoeg valt hij wel als een blok binnen 10 seconde in slaap terwijl ik nog wel een uur kan praten.

Beo

Beo

23-03-2010 om 22:43

Hier ook niet

Hier ook geen man/vrouw verschillen op dit gebied. Allebei even waaks en bezorgd en gemiddeld even snel wakker als er iets met een kind is.

Beo.

Pelle

Mij gewoon bijstaan aangezien ik daar alleen lag te puffen en te vergaan van de pijn. Is toch ook zijn kind en het zware werk moeten wij al doen. Hij was mee op cursus om weeën op te vangen, maar daar heb je niets aan als hij slaapt. En iemand bijstaan als degene pijn heeft viond ik ook "iets doen"

Sancy

Sancy

24-03-2010 om 10:06

Rode beuk (ot)

Jippie! Ik ben blij dat je een aanbod krijgt! Helemaal goed :-)

Rodebeuk (ot)

Ook ik duim hard voor je mee, dat je een goed aanbod krijgt. Dat ze zich maar in hun handjes knijpen met jou ;-)

Bedankt bedankt

Het is nog even afwachten hoor, beetje rare gang van zaken misschien ook.

Maar het is wel prettig afwachten!

In mijn familie

Is het niet iets van vrouwen of mannen. Mijn vader werd altijd voor alles wakker, mijn moeder slieps soms zelfs door de borstvoeding heen. Mijn broer slaapt behoorlijk vast, ik heb het gen van mijn vader ge-erfd en word makkelijker wakker dan de meeste ouders als ik een keer ergens bij kinderen slaap.

Mariel

Dropke

Dropke

25-03-2010 om 21:35

Interessant draadje

Mijn man slaapt ook prima, ook al vergaat de wereld, hij zal er niet wakker van liggen. Als hij wakker is, maakt hij zich misschien nog wel meer zorgen als ik. Wel weet hij dat ik wel wakker word als er iets aan de hand is en misschien helpt dat onbewust wel mee ??

gr Dropke

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.