Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

anne

anne

27-09-2009 om 09:20

Vooroordelen 13 kinderen

Er was laatst een draadje over vooroordelen van 2 kinderen van 2 andere mannen.
Nu was ik benieuwd wat de voooordelen zijn: van dertien kinderen van 1 man en 1 vrouw.

liora

liora

27-09-2009 om 09:29

13 kinderen

Hoi,

Dertien kinderen, wat denk ik dan? Dan denk ik dat deze mensen misschien religieus zijn, in ieder geval nogal relaxed anders kom je niet tot dat aantal. Ik verwacht dat de middelen beperkt zijn want het kost nogal wat dus het zal een sober leven zijn (hoeft niet maar zal het vaak wel zijn, vooroordeel dus). Ik zie een beeld van een huis met veel stapelbedden. Ik verwacht dat de kinderen toch wat aandacht tekort komen, want hoe geef je dertien kinderen voldoende aandacht?
Ik denk dat de kinderen op jonge leeftijd al heel veel zelf moeten doen en ook al vroeg verantwoordelijkheid krijgen voor een nog jonger kind.
Ik vind het ergens ook heel erg leuk.

Dat is zo'n beetje wat ik denk. En oh ja, ik denk dan ook dat de moeder vast hele makkelijke zwangerschappen heeft.

Liora

Fatima

Fatima

27-09-2009 om 10:23

Huis

Ik denk dan aan de biblebelt en die brand op zolder laatst met vier dode kindjes.

Lynna

Lynna

27-09-2009 om 10:24

Mijn opa en oma:-)

Mijn opa en oma hadden er 13! In een kleiner huis dan wij hebben. En mijn oma had bepaald geen makkelijke zwangerschappen.

Ook nu ken ik hier in het dorp een gezin met zelfs 17 kinderen. Keurige kinderen, netjes opgevoed en de moeder heeft zelfs nog tijd voor vrijwilligerswerk buitenshuis.

Eigenlijk heb ik geen vooroordelen. Prima, als zij dat willen. Als ze maar goed voor hun kinderen zorgen.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-09-2009 om 11:27

Als ze maar goed voor hun kinderen zorgen

Dat vind ik ook en toch.. en toch denk ik ergens ook 'zit daar geen rem op?' Sommige mensen zijn verslaafd aan baby's en als de zwangerschappen dan ook nog eens niet afschrikken dan is het moeilijk om te stoppen. Wij hadden een gezin van 21 kinderen in het dorp en was er laatst op tv niet een Belgisch gezin met nog meer kinderen? Ik begrijp het niet, maar of ik het begrijp of niet doet er niet toe, het is hun keus.
Mijn man grapt wel eens over vrouwen met heel veel kinderen: dat is een bus, er zitten altijd mensen in.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-09-2009 om 11:30

Gezin 21 kinderen

Het gezin met de 21 kinderen was natuurlijk nog uit de tijd dat de pastoor een praatje kwam maken, dus hoe vrijwillig dat was kan ik niet beoordelen.

Minet

Minet

27-09-2009 om 11:38

Verdriet

Dan denk ik aan een ingezonden brief in de Libelle, al heeeeel wat jaren geleden, waarin een jonge vrouw van zwaar christelijke afkomst schreef hoe ze met 3 kinderen al ruim aan haar tax zat, absoluut niet aan de toekomst wilde denken waarin elk jaar een kind erbij tot de normale gang van zaken kon gaan behoren.
De angst en het verdriet uit deze brief hebben me destijds diep geraakt, zeker omdat ik toen in Veenendaal woonde en op zondag veel gezinnen met 10-15 kinderen lopende richting kerk zag gaan.

Klaartje

Klaartje

27-09-2009 om 11:50

Religieus

Ik denk dat als een gezin nu zo veel kinderen heeft, ook al snel aan de bible belt. Ik ken hier uit het dorp een vrouw die er 9 heeft en een tijdje terug zijn de jongsten uit huis gehaald. Ze zorgde niet goed voor hen. Dat is in triest, maar kan ook als je er 2 hebt.
Ik kom trouwens zelf uit een gezin van 9...zo veel scheelt dat niet. De pastoor hoefde dat praatje niet te maken, mijn moeder zei altijd dat mijn vader maar naar haar moest kijken en het was al raak :) Maar vroeger waren er natuurlijk veel meer grote gezinnen en viel je niet op als je veel kinderen had.

Starry Night

Starry Night

27-09-2009 om 12:16

Mijn vooroordelen

Zonder de andere reacties eerst te lezen, want dan raak ik beïnvloed:
- streng religieus
- arme moeder...
- en wat met de overbevolking
- weinig aandacht per kind
- veel te druk
Zo, ze zijn niet aardig natuurlijk, maar dat zijn vooroordelen nooit;-) Heb verder totaal geen problemen met die paar gezinnen op aard die zoveel kinderen herbergen. Ieder zijn meug.

Nasha 1st

Nasha 1st

27-09-2009 om 12:21

Gezin

met zoveel kinderen zal wel erg christelijk zijn inderdaad....Verder vind ik alles best, ze moeten het zelf weten, ik moet er niet aan denken!

Gaia*

Gaia*

27-09-2009 om 13:27

Of..

een moeder die verslaafd is aan zwanger zijn. Want dan krijgt ze fijne aandacht.

(ook echt een vooroordeel, want eigenlijk ben ik meer nieuwsgierig, met openheid)

Bastet

Bastet

27-09-2009 om 13:51

Nou....

Ik denk dan: Gezellig! Maar kennelijk ben ik de enige?:)
Bastet

mee1977

mee1977

27-09-2009 om 14:17

Ik denk

dan, heeft zo'n vrouw nog wel gevoel met vrijen? Is het geen opgerekt gat geworden? Volgens mij valt het kind er bij de bevalling snel uit..

Maar verder vind ik het wel leuk, niet voor mijzelf, maar volgens mij is het altijd een gezellige bedoening daar in huis.. En een hoop gevecht/gekibbel.

Wat ik alleen wel "sneu" vind, is als moeder en oudste kind tegelijk zwanger lopen.. Maar dat kan ook als je maar 2 kinderen heb, dus dat heeft niet direct met grote van gezin te maken. Al zie je het wel vaker bij zulke grote gezinnen.

Coco

Coco

27-09-2009 om 14:25

Starry night

"Heb verder totaal geen problemen met die paar gezinnen op aard die zoveel kinderen herbergen."
Houdt de aarde voor jou op bij de Westerse Wereld?

tonny

tonny

27-09-2009 om 15:24

Dan denk ik

dat die kinderen opgroeien in een voortdurend zomer/winterkamp. Da's toch geen gezin meer, maar groepsopvoeding. Het lijkt me als ouders fysiek en mentaal onmogelijk iedereen de aandacht te geven die hij/zij verdient.

tonny

Maylise

Maylise

27-09-2009 om 15:24

Geen veroordelen

Ik kan moeilijk veroordelen hebben tegen mensen met 13 kinderen. Ik heb er zelf 8 (maar niet van 1 vader) dus ik was ook best een eindje in de goede richting :)
Ik ken meerdere gezinnen met veel kinderen (meer dan 10). Dit zijn inderdaad vaak of hele christelijke gezinnen of moslim gezin of gezinnen oorspronkelijk uit Afrika. Dus bij de meeste gezinnen zit er wel een religieuze of culturele component achter. Dat is dus ook wel mijn eerste gedachte bij een groot gezin.
Echter ik ken ook een paar grote gezinnen die veel kinderen hebben omdat ze kinderen krijgen en opvoeden gewoon heel leuk vinden. Daar zit dan niks religieus achter.
Echter als ik hoor van een groot gezin merk ik automatisch dat ik gelijk die religieuze of culturele achtergrond zoek waarom ze een groot gezin hebben.
Dus dat is wel een vooroordeel.

Maylise

Starry Night

Starry Night

27-09-2009 om 15:52

Coco

Zijn er culturen waar 13 kinderen schering en inslag zijn? Ja, vast wel. Had ik inderdaad niet bij stilgestaan. Hoe dan ook: ieder zijn meug;-)

Starry Night

Starry Night

27-09-2009 om 15:54

Maylise

Veroordelen en vooroordelen zijn twee verschillende dingen (hoewel de grens soms flinterdun is;-)).

Maylise

Maylise

27-09-2009 om 16:10

Starry :)

Sorry, ik zie het nu pas. Dat klopt dus niet :) Overal hoort vooroordelen te staan uiteraard.

Brianna F

Brianna F

27-09-2009 om 16:38

Gezellig

Ik denk ook, gezellig, aan speelvriendjes geen gebrek er is altijd wel iemand die met je wil spelen.

Brianna F

Brianna F

27-09-2009 om 16:39

wat is het verschil met een gezin van zeg: 2 kinderen. Vader/moeder werkt, kinderen de hele dag op de opvang, met nog wel meer dan 13 kinderen bij elkaar.

Massi Nissa

Massi Nissa

27-09-2009 om 17:18

Gezellig

Ik kom zelf uit een gezin van acht kinderen en meestal nog een of twee pleegkinderen erbij. Het was achteraf wel heel gezellig, maar ook (te) druk. Mijn ouders renden zich rot. Financieel was het altijd een heel gedoe om alles rond te krijgen. Er was niet voor elk kind altijd genoeg aandacht, het kwam neer op: hoe vervelender het kind, hoe meer aandacht het kreeg. Aan de andere kant kregen vooral de kleintjes ook veel aandacht van de grotere broers en zussen. En er was altijd wel iemand die met je wilde Mens-Erger-Je-Nieten, of om lekker mee te kibbelen als je je dag niet had, haha. En echt eenzaam was je nooit. Ik had en heb wel heel lieve, warme, humoristische ouders, ik denk dat dat ook veel uitmaakt bij een groot gezin. Een oom van mij heeft twaalf kinderen waarvan hij een groot gedeelte inmiddels nooit meer ziet vanwege zijn autoritaire en kille manier van opvoeden.
Als ik eerlijk ben, vind ik het NU pas echt leuk. Ik barst van de broers en zussen en we hebben veel voor elkaar over. Het is bijzonder en warm en fijn om bij zo'n groot gezin te horen. Maar als kind (en zeker als tiener) had ik liever een paar brusjes ingeruild voor een hond :-).
Groetjes
Massi

Heel plat en best onaardig & gezellig

eerste gedachte "maar er wordt wel geneukt".
Sorry maar dat was mijn eerste gedachte. 2e gedachte was "en die vrouw ligt daar maar verplicht met d'r benen wijdt, of er gaat 1 in of er komt 1 uit". En geld voor iets moois is er vast niet, dus afgedragen kleren en een afgeragd interieur.

bah dit klinkt wel heel negatief, maar goed dat waren even mijn eerste gedachten. Ik vraag mij altijd af hoe vrijwillig mensen (biblebelt andere religies) nou hierin zijn. Inderdaad ken ik zat verhalen van vrouwen die helemaal niet gelukkig waren met elk jaar een kind, die heel veel last kregen telkens met hun bekken, die hun kinderen mishandelden etc.

Dan: altijd iemand om je heen, ze hebben elkaar, er is vast altijd iemand die even iets met je wil doen, dus ja ook heel gezellig. Dan zie ik een heel groot huis vol met zingende en spelende kinderen voor mij, met 2 gezellige ouders die dan een hele grote pan met spaghetti hebben gemaakt.

Massi

ook bij kleine gezinnen maakt het heel erg uit hoe je ouders zijn. Voordeel lijkt mij wel bij een groot gezin dat er meer mensen zijn waarmee je een klik hebt, ik bedoel als je maar 1 zus hebt en het klikt niet dan moet je het er toch maar mee doen.

(ik denk sinds de baby er is dat een 3e ook wel erg leuk zijn hier)

Hoeveel kinderen zie jij voor jullie zelf voor je ? Zou je zelf ook een groot gezin willen (meer dan 3) ?

Ayanna

Ayanna

27-09-2009 om 18:37

Manda

Ik denk dan: die moeder heeft nu ook een afgeragd interieur na 13 zwangerschappen....

Maylise

Maylise

27-09-2009 om 18:46

Beleving

Veel heeft ook met je beleving te maken. Ik vind zelf een gezin vanaf 10 kinderen pas echt een groot gezin. Ik heb ook wel eens iemand horen zeggen dat ze een groot gezin had en toen bleek dat ze drie kinderen had. Maar ja in haar omgeving had bijna iedereen maar 1 kind of soms 2 dus dan is het vlug groot.

Zeker sinds internet een rol in mijn leven speelt heb ik veel contact met ouders van grote gezinnen. Dus ik vind niet vlug iets groot meer. Ook vanuit mijn eigen beleving natuurlijk.

Het grootste deel van mijn vriendinnen heeft trouwens geen kinderen of 1 of 2 kinderen dus zij vinden het wel apart dat ik bijvoorbeeld 8 kinderen heb.

Maar ik vind 8 eigenlijk helemaal niet extreem veel. Terwijl het dat natuurlijk in Nederland op zich wel veel is. Maar omdat ik via internet en ook wel in real life veel contact heb met ouders met een groot gezin is het in mijn beleef wereld helemaal niks bijzonders.

Pas als anderen verbaasd reageren als ze vragen hoeveel kinderen ik heb besef ik dat het niet gangbaar is om 8 kinderen te hebben. Maar als je bijvoorbeeld in sommige kleine zeer christelijke dorpen woont of in een wijk met heel veel moslims dan zie je het weer meer in je omgeving en is het dus gewoner.

Maylise

Nickelo

Nickelo

27-09-2009 om 18:58

Maar

hoe doe je dat dan met een zorgenkind?
Als ik zie hoeveel energie ik nu nodig heb om mijn zoon met Asperger te begeleiden op de reguliere middelbare school, dan kan ik me er niets bij voorstellen om er nog veel meer te hebben.
Ik moet nu al mijn best doen om te voorkomen dat onze dochter te weinig aandacht krijgt. Dus hoe doe je dat dan met veel meer kinderen?
Nu is mijn dochter een makkelijk kind die probleemloos halve dagen speelt met de hele wereld. Die geen drama's op school heeft waardoor je een continue hotline met de leerkracht hoeft te hebben. Ik weet dus dat het best kan, een makkelijk leven terwijl je kinderen hebt.

Maar hebben die mensen toevallig alleen maar supermakkelijke kinderen? Of stel ik te hoge eisen aan de aandacht die kinderen zouden moeten krijgen?

Massi Nissa

Massi Nissa

27-09-2009 om 20:43

Manda

Ik zeg altijd: als ik net zoveel hulp kon inschakelen als (ik roep maar iemand) Angelina Jolie, dan zou ik ook wel vijf, zes kinderen willen. En een paar pleegkinderen. Wij zijn thuis vrij lang (in totaal ruim acht jaar) met zes kinderen geweest. Dat was echt goed te doen (met een thuisblijfmoeder), een mooi aantal.
Helaas wordt het fysiek al lastig om aan nummertje twee te beginnen, mijn reuma zit nu enorm in de weg. We zijn hard aan het dubben: wel of niet? Mijn gevoel zegt: hop, gewoon doen, als de botjes het echt begeven, zien we wel weer. Man heeft een minder roze bril op en ziet allerlei realistische bezwaren.
Zes worden het er dus in elk geval niet (meer), of ik moet de loterij winnen ;-).
En wat jou betreft, gewoon doen hoor, die derde, halfbloedjes zijn de bom (hihi).
Groetjes
Massi

Ligt het aan mij of is 3 het oude 2 en 4 het nieuwe 3?

ik ken van mijn jeugd vooral gezinnen met 2 kinderen, een enkeling had er meer dan 2. (Dit even los van de zwaar gereformeerden die ook in de buurt woonden).

En laatst zei iemand (hij heeft 3 kinderen en had er best 4 gewild achteraf) dus: 3 is het nieuwe 2 en 4 is het nieuwe 3.

En ja, nu ik er op let, inderdaad veel mensen die er 3 of 4 hebben dus niet zo uitzonderlijk meer.

Of is het gewoon zien waar je zelf op let ?

Massi

ja ik zou best willen, en indd we maken ze heel leuk ;-)

Maar nee, geen zin meer in medische toestand en mandavriend vindt zichzelf te oud (hij wordt 40 volgende verjaardag dus crisis).

Ach maar als er nou weer eentje ergens voor de deur gelegd wordt dan kan hij/zij hier wel gebracht worden... of als het nou zonder die medische toestand spontaan opeens wel gebeurt dan is dat heel erg prima.

Ooit is voorspeld dat ik 7 zonen zou krijgen, nou heb ik 2 dochters en dat is ook goed ;-)

Manda (deels ot)

Volgens mij vergis je je niet, en is 3 inderdaad het nieuwe 2. Nou ja, niet helemaal, maar ik geloof wel dat 3 kinderen nu meer voorkomt dan 15 jaar geleden.

Geheel terzijde, nu Massi het onderwerp 'halfbloedjes' heeft opgeworpen: is jouw tweede ook lichter dan nummer 1? Hier wel. En het lijkt erop dat het wicht mijn haar geërfd heeft, wat erg jammer is. Schoonmama vindt het geweldig " Ze is zo blank!" riep ze verrukt uit, en ze beweerde zelfs dat dochter blauwe ogen had. Die heeft ze zeer beslist niet, al zijn ze een tintje lichter dan de ogen van broer. Haar neus is overigens reuze Aziatisch, dat dan weer wel. Hoe ziet jouw spruit eruit? Bol en pluizig, begreep ik al, en verder?

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.