Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Vraag over fishing lights - van die staafjes

Ik kreeg van die fishing lights voor mijn kinderen, dat zijn van die kleine staafjes die moet je buigen en dan geven ze licht (zoiets). Ik zie er echter 14+ en een waarschuwingsbord op staan. Wie weet waarom dat is? Want mijn kinderen zijn nog lang geen 14+.

Misschien

omdat er kinderen zijn die het in hun mond stoppen. Ooit op een kerstdiner bij de kleuters had een ouder die uitgedeeld. Eentje had het ding doorgebeten en voor we het wisten zaten er 5 kleuters aan een tafeltje met lichtgevende smoeltjes. Het zag er wel leuk uit, maar het lijkt me niet zo gezond die troep binnen te krijgen.

ishtar

ishtar

20-08-2012 om 18:47

Soms gaan ze stuk

en dan komt er een smerig goedje uit. (hoef je niet eens voor te bijten, soms zit er ook een dopje niet goed)
Zolang jij ze in de gaten houdt, en goed uitlegt dat ze gewoon alleen om de arm (of als ketting) gedragen worden zal het wel goed komen.
Het is wel een leuk gezicht, die lichtgevende dingen!

Geerke

Geerke

20-08-2012 om 22:24 Topicstarter

Het zijn van die kleine staafjes, 4 cm of zo

Het zijn niet van die armbandjes, maar echt kleine staafjes om bijv snachts mee te vissen. Ja ik denk het goedje dat erin zit zat niet zo gezond zijn. Maar 14+?? Zijn er vissers hier die er iets meer van weten? Anders geef ik ze voor de zekerheid gewoon niet.

Tango

Tango

21-08-2012 om 20:24

Goedje

Ik neem aan dat in de fishing lights hetzelfde goedje zit als in de armbandjes. Een keer heb ik gezien, op een camping waar een feestavond was, dat bij een jongetje het armbandje kapot ging en het goedje op een of andere manier in zijn oog kwam. Scheen heel erg pijn te doen en het moest echt met water eruit gespoeld worden. Sindsdien ben ik heel voorzichtig met die armbandjes.

Merel

Merel

21-08-2012 om 21:06

In de mond

Ik denk dat het ook aan het formaat van de staafjes ligt, 4cm is niet zo groot, dus makkelijk in de mond te stoppen en erin te verstikken.
Maar je ziet natuurlijk steeds vaker gebruiksaanwijzingen waar dat soort waarschuwingen op staan, gewoon om zichzelf in te dekken.
Wij hebben hier ook van die staafjes, wel wat langer, ze zijn wel helemaal dicht, maar je zou ze kunnen openbijten of knippen, zo dik is het plastic niet en het goedje zal inderaad wel giftig zijn. Je kan ze buigen en met een soort extra dopje als armbandje vastmaken.
Hier staat trouwens op de verpakking dat het niet mag van 0 tot 3 jaar en dat het goedje in de buisjes niet gevaarlijk is, maar wel irritatie kan opleveren als het per ongeluk in de ogen komt. En er staat dat het voor uitwendig gebruik is ;-)

Geerke

Geerke

22-08-2012 om 11:28 Topicstarter

Merel

Ja voor uitwendig gebruik, net als op kamerplanten, daar staat ook altijd op "niet voor consumptie" :-))
Maar goed ze gaan gewoon voorlopig even de kast in. 14+ is me toch even een beetje te hoog. Ze zijn ook vergeten dat ze ze gekregen hebben volgens mij, dus dat houden we even zo. Dank voor alle reacties.

Merel

Merel

22-08-2012 om 17:14

Je kan er iets leuks mee maken;

Hoi Geerke,

Zie hier een leuke link; je kan er voor je kinderen leuke glow in the dark potten mee maken. Ik heb het ook een keer gedaan, ging prima! (ik had er nog wel wat glitter bij gegooid)
http://www.intimateweddings.com/blog/diy-glow-jars-tutorial/

Geerke

Geerke

22-08-2012 om 22:57 Topicstarter

Hee dank je!

best een gaaf idee! Dank je!

Merel

Merel

23-08-2012 om 09:48

Deksel

Ik zie ineens in de uitleg van die glow in de dark potten dat ze er helemaal geen deksel meer op hebben zitten. Maar dat moet je wel doen hoor, anders kan je de vloeistof er gewoon uit gieten. En ik ben er ook achter dat je de staafjes eerst goed moet knakken en daarna pas openknippen. Ik wist wel dat er twee substanties gemengd moesten worden om te laten "glowen" maar dacht dat dat ook wel ging mengen als je gewoon knipt. Nou niet dus, dan komen er twee staafjes uit, en moet je die ene op een of andere manier toch stuk zien te krijgen (lijkt van glas, maar waarschijnlijk is het van hard suiker gemaakt of zoiets dergelijks)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.