Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

25-04-2012 om 22:52

Wanneer komt de politie aan je deur?

Ja, bij enge ongelukken, dat weet ik. Maar vanmorgen deed ik boven de gordijnen open en keek ik gedachteloos naar het rijtje huizen achter ons. Dat zijn eenpersoons-appartementjes, twee woonlagen. Er kwamen twee politieagenten door het poortje gestiefeld en een klom er via container en schutting op het balkonnetje van het bovenste appartement. Daar werd langdurig op raam en deur gebonkt en geklopt en uiteindelijk ging er een klein raampje open. Er werd wat heen en weer gepraat en toen ging de agent langs dezelfde weg weer terug.
En nou zit ik al de hele dag te denken: wát kwam die politie-agent nou doen? Ik neem aan niet voor een eng ongeluk, dan doe je de deur toch wel open. Geluidsoverlast? 's Ochtends? En waarom mocht de agent niet effe gewoon door het huis om door de voordeur weg te gaan? Vragen, vragen, vragen.

Tirza

Clo

Clo

25-04-2012 om 23:29

Tirza

Parketpolitie misschien? Die komen openstaand boetes innen en mensen ophalen die nog straf hebben uitstaan. Dat kan heel braafjes maar ook best spannend verlopen heb ik me laten vertellen ;-)

Belletje buren

Misschien hebben de buren gebeld dat ze buurman al een tijdje niet hebben gezien en ze zich afvragen of hij dood in huis ligt? En de bel deed het niet?

skik (is blij dat jij weer forumactief bent!)

Petra

Petra

26-04-2012 om 08:15

Of overlast

Overlast in de zin van stank of troep bijvoorbeeld. Is hier in de straat aan de orde geweest. Buren die een soort vuilnisbelt van hun achtertuin maakten inclusief de poep van hun eigen honden. Maar ik dacht dat ze daar milieupolitie voor hadden, oh en een aantal huizen verder een keer ivm geluidsoverlast (vertelde buurvrouw zelf een aantal maanden later)

Lizelot

Lizelot

26-04-2012 om 08:44

Ik zou

hetzelfde denken als Clo.
Die komen vroeg in de ochtend,als iemand nog op bed ligt.

Nou omdat je portemonee is gestolen b.v.

Mijn kinderen waren nog jong, dus w.s. is het een jaartje of 8 geleden, maar ik heb ooit met regelmaat de politie aan de deur gehad omdat mijn portemonee was gestolen op mijn werk.
Die lag in mijn tas in de kast in een afgesloten kantoor...Dit was een stel (man en vrouw) die blijkbaar van dit soort 'bezoekjes' hun werk hadden gemaakt. Ze gingen bij openbare gebouwen naar binnen,deden zich voor als bezoeker en bekeken de beveiliging e.d. en probeerden dan in kantoren, ruimtes binnen te komen op zoek naar tassen van personeel. In ons geval hadden ze een sleutel kunnen bemachtigen waarmee ze een aantal ruimtes in konden (o.a. ons kantoor dus) en ze hadden de videobewaking uitgezet. Ik heb ze zien lopen, meerdere keren zelfs en duidelijk. En nog 2 collega's ook, maar wij hadden geen enkele argwaan, ze waren keurig gekleed, zeer voorkomend en op hun gemak, ik dacht die zijn hier op bezoek.
Deze mensen opereren het liefst aan het eind van een dag (volgens politie) maar ze hadden de pech dat ik eigenlijk een beetje 'uitgelopen' was qua werk en dus al snel na dit gedoe naar huis wilde en toen merkte dat mijn tas ze licht was. Toen ik mijn portemonee niet zag wíst ik dat ie gestolen was...iedereen zei nog die heb je vast thuis gelaten ofzo, maar ik wist het zeker want voor aanvang werk had ik nog gepind want we zouden weekend weggaan. En ik had genoeg argwaan toen om meteen alle collega's langs te gaan en naar hun tas te laten kijken. Bingo nog 3 portemonee's weg!
Politie gebeld en die wilde dat wij onze 'collegainstellingen' belden, wat wij gedaan hebben en wat maar goed was ook want ze waren ondertussen ook al bij een andere locatie langs geweest (ook enkele portemonee's weg) en bij nog 1 waren ze op dat moment net binnen. Blijkbaar kregen ze argwaan want ze gingen er als een haas vandoor nog voor de politie in die plaats ter plaatse kon zijn (afstand te ver voor). Nummerbord opgeschreven, bleek vals te zijn.
Omdat ik ze zo goed had gezien, zelfs 2 keer werd ik verschillende keren thuis bezocht door de politie en echt op de gekste tijden, want soms hadden ze matriaal maar voor bepaalde tijd in bezit. Het werd een heus onderzoek, met een recherscheteam dat 'erop' zat en in een later stadium werd het zelfs een landelijk team. Ze kwamen op de gekste tijden, met boeken met foto's, met omschrijvingen van anderen die ze 'vaag' hadden gezien, met filmpjes van straatcamera's, met filmpjes van beveiligingscamera's. De gezichten van die 2 en vooral hun 'houding' en manier van lopen staan in mijn geheugen gegrift...ik weet zeker als ik ze morgen zie herken ik ze onmiddelijk.
Uiteindelijk kwam het team tot ontbinding omdat er geen nieuwe feiten meer te vinden waren. Maar in ieder geval was in kaart gebracht wat en hoe die lui te werk gingen en dat is toch ook een vooruitgang omdat je er dan rekening mee kan houden in je beveiliging. Het ging om een landelijk opererende groep. Die bij voorkeur in kleinere plaatsen ver van hun eigen woonplaats operen, die zich laten afzetten of gezamelijk ernaartoe rijden en dan dus zoveel mogelijk openbare gebouwen achter elkaar zo een bezoekje brengen en het liefst doen ze dat aan het eind van de vrijdagmiddag. Er waren toen wel enkele verdachten, maar tot een echte veroordeling is het nooit gekomen.
En ik herinner me dat mijn buurvrouw me ook een keer vroeg, wat die politie toch de hele tijd bij ons deed, was er wat aan de hand?
Euh, nou nee, ik ben 1 van hun beste getuigen.....en slachtoffer dan.
Overigens ben ik nu stukken argwaanender bij 'bezoekers' ik vraag veel sneller wat ze daar doen en op sleutels die los slingeren ben ik zo enorm gefixeerd dat collega's ze zelf gauw weghalen als ik in aantocht ben want ze weten dat ik er dan wat van zeg....
groeten albana

Puck

Puck

26-04-2012 om 10:46

Of omdat je een klacht over de wijkagent hebt ingediend

Dat is mij dus overkomen. Wij hebben een wijkagent van het type slappe zak. Doet nooit iets loopt alleen maar een beetje rond. Op school hebben wij ernstige problemen met parkeren, mensen parkeren zelfs op de zebra's. School is daar dus met de politie en gemeente mee in gesprek. De limit was voor mij toen deze agent bij de zebra stond, ziet dat er mensen op de zebra parkeerden en hij dus erbij stond te kijken en NIETS!!!! deed. Mensen rijden even later weer weg en plekje werd direct ingenomen door een aso en weer stond hij erbij en keek ernaar. Toen heb ik een klacht ingediend over zijn functioneren en een paar dagen later kwam hij bij mij aan de deur om uit te leggen wat hij daar deed: observeren. Aaaargh!!!

Kattenoverlast?

Tirza in jouw buurt was er toch kattenoverlast? Misschien had het daar wel mee te maken. Dat deze buurman een klacht had ingediend. Of dat er een klacht tegen hem was ingediend. Waarom dat op de vroege morgen moet weet ik dan ook weer niet...
[email protected]

Kaaskopje

Kaaskopje

26-04-2012 om 13:23

Geen reactie?

Misschien waren er mensen die zich zorgen maakte over de bewoner omdat die nergens op reageert?
Als het om kattenoverlast gaat is het wel een ludieke actie van de agenten. Ze nemen dezelfde weg als de katten, achterom en zonder toestemming.:-) Maar om katten beklimmen ze heus geen balkonnetjes. Dan is er toch meer aan de hand.

mirreke

mirreke

27-04-2012 om 10:41

Nu net, bij mij :-)

En hij vertelde dat dit de derde keer al was maar dat er telkens niemand thuis was.
In mijn geval kwam hij een officieel document uitreiken, uit een ander land... Ik wist niet dat dat ook tot de taak van de politie behoorde, en ik geloof dat de betreffende (wijk)agent dat ook niet eerder had meegemaakt. Blijkbaar kwam dat omdat het adres niet helemaal duidelijk was, ze me via de gemeentelijke administratie hebben opgespoord en de bezorging dan niet overlaten aan de post.
Ik deed trouwens de deur wel gewoon open, en ik schrok me rot met vier kinderen her en der op school...
Jammer genoeg was het geen verklaring dat ik een erfenis heb gehad.

Brianna F

Brianna F

27-04-2012 om 12:03

Toen

Dochter was aangereden om proces verbaal op te maken en haar verhaal op te tekenen.
Omdat dochter zich niets meer van het ongeval herinnerde (flinke klap op haar hoofd) dacht de veroorzaker ermee weg te komen door te zeggen dat hij haar niet had geraakt en dat zij spontaan van haar fiets was gevallen.

ilsepilse

ilsepilse

27-04-2012 om 14:17

Ongeluk?

Ik kreeg helemaal geen politie aan de deur toen hij een ongeluk had gehad en al meer dan 2 u afgevoerd was naar het AMC... ik ben zelf gaan bellen omdat hij niet thuis kwam, en kreeg uiteindelijk een ambulance medewerker aan de lijn dat ik NU naar het AMC moest komen, dan weet je meteen dat het serieus is omdat hij niet in ons veldhospitaal lag... Een half uur nadat ik de ambu aan de lijn had kreeg ik pas de politie aan de telefoon...

ilsepilse

ilsepilse

27-04-2012 om 14:17

Ongeluk?

Ik kreeg helemaal geen politie aan de deur toen hij een ongeluk had gehad en al meer dan 2 u afgevoerd was naar het AMC... ik ben zelf gaan bellen omdat hij niet thuis kwam, en kreeg uiteindelijk een ambulance medewerker aan de lijn dat ik NU naar het AMC moest komen, dan weet je meteen dat het serieus is omdat hij niet in ons veldhospitaal lag... Een half uur nadat ik de ambu aan de lijn had kreeg ik pas de politie aan de telefoon...

Fiorucci

Fiorucci

27-04-2012 om 16:01

Ilse

Ik kreeg de politie niet aan de deur ,maar ze belden wel vanaf de plek waar het net was gebeurd. We waren zelf dus nog eerder op de SEH dan zoon....

En hier

kwam de politie aan de deur en ook binnen om een aangifte op te nemen na oplichting op Gumtree ( Britse Marktplaats).

schaamrood

schaamrood

27-04-2012 om 16:21

O ja

Hier belde de politie me eens 's ochtends vroeg uit bed om te vragen of dat mijn auto was die midden op straat stond. Handrem vergeten. Oeps.

Zonnebloem

Zonnebloem

27-04-2012 om 16:48

Brandstichting

Als je zoon 's nachts opgepakt is voor brandstichting en je neemt de telefoon niet op (omdat je lekker ligt te slapen) dan komen ze ook langs om te vertellen dat je zoon in de cel zit.

Aïda

Aïda

27-04-2012 om 17:23

Tijdens een verjaardag

Kwam er ineens via de achterdeur een agent naar binnen.
Wat bleek 2 uur daarvoor hadden de kinderen (die van mij en de kinderen die op visite waren) 3x belletje gelelt bij dezelfde.. Volgens die agent hadden ze het vlak voor zijn komen ook nog een paar keer gedaan want die mensen hadden dat verteld..
Nou bleken mijn kinderen en visite al ruim anderhalf uur binnen te zijn omdat het donker was..

Agent kwam dus even vragen, we vertelde dat de kinderen dus al een tijd thuis waren, en zij het dus niet konden zijn zo laat op de avond, maar dat ze het vast wel eerder op de avond hadden gedaan.
Agent begon te lachen en wenste ons nog een fijne avond

Maar kan me niet voorstellen dat voor zoiets een agent op een balkon zou klimmen.. Heb je niet iemand in de wijk, die altijd alles weet?? dan kan je het die persoon vragen

Kobalt

Kobalt

27-04-2012 om 17:25

Lol

'Heb je niet iemand in de wijk, die altijd alles weet?? dan kan je het die persoon vragen.'
Ja, die persoon is Tirza zelf natuurlijk! :)

Guinevere

Guinevere

27-04-2012 om 21:13

Gale

Had je dat been dan mee naar huis genomen?

Fiorucci

Fiorucci

27-04-2012 om 21:29

Inbraak

Een paar mnd geleden werden wij om 6.30 uit ons bed gebeld door twee rechercheurs. Of er bij ons was ingebroken, was hun vraag. Ja,verrek, de tv was weg. Op ons dooie gemak gingen wij koffie zetten voor hen, en de aangifte opstellen. De rechercheurs snapten niet dat wij zo ontzettend rustig bleven na deze gebeurtenis. Maar ja, onze oudste zoon,die epilepsie heeft, verbleef dat weekend elders, we waren allang blij dat er niks met hem aan de hand was...en die tv,ach, het is maar een tv.

krin

krin

27-04-2012 om 22:16

En soms

word je wakker en staan er twee agenten aan het voeteneind van je bed. Omdat je met de voordeur van je pasgekochte huis bezig bent en hij niet zo goed sluit als je dacht en hij dus de halve nacht op een kier heeft gestaan. Waarop de agenten een kijkje komen nemen, op zoek naar dieven, en je wekken uit je slaap met de onvergetelijke woorden: "Niet schrikken!"
Waar gebeurd. Gelukkig niet met mij.

Rosase

Rosase

27-04-2012 om 22:36

Gale

Had daar echt geen :-) achter gemoeten?

Het idee alleen al maakt dat ik licht onpasselijk wordt :-)

Guinevere

Guinevere

27-04-2012 om 22:43

Aha (o.t.)

Aha, het was een bot dus! Ik zag het al voor me, een opgezwollen harig onderbeen mee naar huis nemen... Vermoedelijk een zeer oud bot dus, van een oermens of een franse soldaat of een zeeman...?

Rosase

Rosase

27-04-2012 om 22:49

Ja dat beeld

Dat had ik dus ook.

Zal lekker stinken zo'n been, in staat van ontbinding, op een schaal op je eettafel...

Fiorucci

Fiorucci

28-04-2012 om 09:14

Koffie

En Gale zet lekkere koffie hoor!!! :)

Jaymza

Jaymza

28-04-2012 om 12:30

Oom agent

Vroeger als kind kwam een oom die bij de politie was eens in uniform op bezoek. De buurt liep ook uit, maar hij kwam gezellig bij familie koffie drinken. 😃

Jaymza

Tirza G.

Tirza G.

28-04-2012 om 22:35

Maar........

dank voor al jullie antwoorden en dat waren toch ook wel wat dingen die ik zelf kon verzinnen. Maar ik vond die over-het-balkon-klim-actie nogal opvallend. En dan vooral dezelfde weg weer terug, de persoon die daar woont wilde hem dus écht niet binnenlaten. Deed zelfs de deur niet open, het bovenraampje ging op een kier open. Nou ja. Zeker een heel eng persoon (ik weet niet eens of er een man of vrouw woont :-))

Tirza

Ook in mijn jeugd (grappig)

Wij zijn ooit héél lang geleden eens door een politie-inval-troep in het weekend uit bed gebeld....Dat was nog 's een belevenis! Ik was (denk ik) 14 ofzo en broertje zat nog op de basisschool....'s morgens om 7.00 uur ging de bel, langdurig en luidruchtig....Ik herinner me nog dat het eerste gebel aan mijn slaperige hoofd voorbij ging. En ik hoorde mijn moeder naar beneden gaan héél snel...Ik werd pas écht wakker toen ik gesluip in de tuin hoorde....En sprong dus ook gauw uit bed en naar beneden. Daar trof ik mijn moeder aan en 3 agenten in uniform. Mijn (stief)vader stond nog z'n badjas aan te hannesen en mijn broer kwam er ook aan. In onze tuin liepen nog een paar agenten.
De politie deed een inval n.a.l.v. 'geruchten' dat mijn stiefvader (die toen net een half jaartje bij ons inwoonde) enorm veel 'botten' in huis had waar onder menselijke botten....en of dat klopte. Ja, dat klopte dus....stiefvader is geoloog en archeoloog van beroep en heeft in alle jaren héél wat gevonden dat niet museumwaardig genoeg was en tóch best aardig en dat bewaarde hij in een speciale 'botten en stenen kamer' die hem ter beschikking was gesteld, want mijn moeder wilde die zooi niet in de woonkamer hebben(oke enkele topstukken uitgezonderd). De agenten hebben zijn kamer bekeken, en verhip enkelen hadden nog les van hem gehad (ook leraar aarderijkskunde erbij) en o,ja inderdaad hij was voorzitter van zo'n beetje elke oudheidkundige en heemkunde vereniging en van de gelogische vereniging en...en...Tja, tja, tja. Miljoenen jaren oud zegt u, die botten? En dit is geen menselijk bot? Nee, dit is van een sauriër meneer agent, dit hier is w.s.een mensachtige onderkaak, maar die is ook van voor het jaar 0 en versteend ziet u wel? Agenten denken niet dat een moordonderzoek nog veel aanknopingspunten opleverd en het eindigd ermee dat we koffie drinken met de agenten en er een aantal zelfs broodjes eten die mijn moeder maar snel gesmeerd heeft.
Noóóit meer wat van gehoord. Wij vermoeden dat vriendjes van broertje die nogal onder de indruk waren van stiefpapa's botten en stenenverzameling hun verhalen thuis over de 'nieuwe papa van....' enigzins overdreven hebben en dat ongeruste ouders daarover de politie gebeld hebben.....en dat dat aanleiding was voor die politie-inval. Het was in ieder geval een spectaculair verhaal voor op verjaardagen en op school. We hebben er heel lang de blits meegemaakt!
groeten albana

liora

liora

30-04-2012 om 11:36

Albana

Welk punt wil je maken? Denk je dat de buurman van Tirza dinosaurusbotten in huis heeft? En dat dat verklaart waarom de agent weer terugklom via het balkon?

Tirza G.

Tirza G.

30-04-2012 om 14:02

Ik snap het ook niet helemaal

Maar dat was te verwachten. Ik ben namelijk niet zo snaps. En tegen Albana kan ik toch nooit op, die heeft alles al meegemaakt, erger, vaker en meer.
Altijd gedacht dat je op het rustieke platteland woonde, maar als ik lees wat jij alleen al op je werk meemaakt aan foute familie, foute instanties, oplichters, junks en geweld dan lijkt het het WildeWesten wel.
Vind je stiefvader het leuk dat je zo ongeveer zijn hele doopceel op internet zet?

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.