Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Add bijtje

Add bijtje

07-01-2013 om 14:17

Wat ik heb geleerd in 2012

Hier een draadje over iets positiefs. Wat heb je geleerd in 2012.

Voor mij is dat:

Mijn best te doen om er het beste van te maken ondanks mijn beperking en angsten. Vooral eenzaam heb ik me de laatste jaren gevoeld. Ik was teleurgesteld en verdrietig. Maar wat ik nu wel weet is dat je van je terugtrekken en geen initiatief nemen zeker niet vrolijker wordt. Door deze negatieve instelling voelde ik mij nog ellendiger. Na een aantal gesprekken bij een psycholoog heb ik geleerd om ondanks mijn verlegenheid en onzekerheid toch op mensen af te stappen. Dit heeft mij weer wat levensgeluk gebracht. Verder heb ik mij als vrijwilliger opgegeven bij school om te helpen. Dit geeft ook veel voldoening en brengt mij toch in contact met anderen. Verder heb ik een vriendin, die ik 5 jaar niet gezien heb, weer gebeld en met haar sport ik nu elke week! Boos en teleurgesteld zijn omdat er niemand op je afstapt en je vriendin wil zijn is dus niet de goede weg. Iedereen die zich eenzaam voelt. Doe er iets aan in 2013! Verwacht er niet meteen te veel van, doe steeds kleine stapjes vooruit.

Nu ben ik benieuwd of er nog iemand is die iets in positief heeft veranderd / iets geleerd heeft in 2012???? Misschien inspiratie voor het nieuwe jaar.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2013 om 14:33

Geleerd?

Poeh... Op je intuïtie vertrouwen. Dat het leven zomaar over kan zijn en we blij mogen zijn dat we nu leven en niet 100 jaar geleden, maar dat wist ik ook zonder die leerzame momenten al wel). En zekerheden in onzekerheden kunnen veranderen. En dat ik ondanks alles gewoon door kan. Ook dat wist ik al wel van mezelf. Ik maak me wel eens zorgen over dat ik toch ook een plafond moet hebben. Ik hoop daar nooit achter te hoeven komen.

krin

krin

09-01-2013 om 09:35

Add bijtje!

"geleerd om ondanks mijn verlegenheid en onzekerheid toch op mensen af te stappen." Gefeliciteerd! Ook mooi dat je dat viert door het hier zo gepast trots te melden :-)) Ik heb er een paar dagen op gebroed, maar ik geloof niet dat ik een even grote stap gemaakt heb het afgelopen jaar. Ik ben hardleers, geloof ik. Of ik was al tevreden, dat kan ook. Ik word steeds rustiger, dat wel. Neem de dingen (en de mensen) meer zoals ze komen.
Ik wens je een jaar waarin je mooie vruchten van je ontwikkeling kan plukken.

Geduld

Ik heb nog meer geduld leren hebben het afgelopen jaar. En het heeft me op een hele goede plek gebracht (letterlijk) voor een nieuwe start.
Nu verder met luisteren naar mijn gevoel en geen dingen doen omdat ik denk dat dat nuttig is/ van me verwacht wordt..

Pirata

Pirata

09-01-2013 om 10:58

Mezelf leren kennen

Leuk en inspirerend idee deze draad, Addbijtje!
Voor mezelf: ik heb wat afstand van mezelf genomen in de laatste maanden van 2012, en veel tijd gehad om te denken. Wat ik nu heb geleerd over mezelf is dat ik autistische trekken heb en dat er ook ADD bijzit. Dit verklaart voor mij zoveel in mijn leven, van het een vreemde eend in de bijt zijn tot het vastlopen bij studies, en ook de manier waarop ik met mensen omga. Onze zoon heeft zijn ADHD en PDD-nos dus niet van een vreemde geërfd. Nu snap ik ook waarom ik hem vaak goed begrijp maar soms zelf moeite heb om te dealen met de gegeven situatie.
In 2013 ga ik verder om deze bewustwording in te passen in mijn leven. Niet dat ik er heel erg mee zit, maar het is handig te weten dat ik iets anders in elkaar zit dan veel mensen. Daarboven dan. :-)

Karmijn

Karmijn

09-01-2013 om 12:00

Minder streng voor mezelf geworden

Wat een leuke vraag. Ik had hem over het hoofd gezien.
Ik heb dit jaar geleerd om dingen wat meer los te laten. Mezelf meer te accepteren. Ik ben begonnen met vrijwilligerswerk in een groep mensen die verschrikkelijk veel tijd erin investeren. Die tijd heb ik niet. En het lukt me nu aardig om me daar helemaal niet schuldig over te voelen! Ik kan echt denken: 'Ik doe wat ik kan, als dat niet genoeg is, moeten ze maar iemand anders in mijn plaats gaan zoeken.'
Het klinkt simpel, maar voor mij is het een grote overwinning om zo te kunnen denken.
Daarnaast heb ik dit jaar ontdekt dat ik een negatief zelfbeeld heb en waar dit vandaan komt volgens mij. (mijn jeugd, waar anders?)
Het was een opluchting om het ideaalbeeld van een dolgelukkige jeugd en een gezellig gezin met geweldige broers en zussen, los te laten. Ik denk dat ik nu realistischer over mijn jeugd denk en hierdoor kan ik mezelf beter accepteren voor wat ik ben. Voel me daardoor rustiger en minder depri.

Evanlyn

Evanlyn

15-01-2013 om 13:31

Overbelast

Ik dacht altijd dat het mijn eigen schuld was als ik overbelast raakte, omdat ik dan "teveel hooi op mijn vork had genomen". Vaak is dat wel zo, maar er kunnen ook omstandigheden zijn dat je er echt niets aan kan doen. Dat gebeurde dus afgelopen jaar. De omstandigheden zijn nu anders, dus ben ik niet meer overbelast.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.