Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

27-09-2012 om 15:57

Wat is dat toch met die zoemer?

Sinds een paar nachten horen wij een zoemend geluid, zo ongeveer van 23.30 tot 1.30. Elke paar seconden een bzzzzzzzz van een seconde of 2 lang. Ik ken wel zoemers van (af)wasmachines en drogers, maar die houden het minder lang vol, zijn hoger van geluid en minder frequent. We kunnen maar niet bedenken wat het kan zijn en hoe het dan kan dat je daar als eigenaar zelf geen last van heb :-) Want het komt niet uit ons eigen huis, althans, niet dat we kunnen vinden.

Wie biedt :-)

Tirza

jessica

jessica

27-09-2012 om 16:31

Zoemer

zou het brandmelder kunnen zijn? Ik heb keer gehad dat ik elke keer piep hoorde. Na week kwam ik er achter dat batterij van brandmelder leeg raakte....

Rafelkap

Rafelkap

27-09-2012 om 17:40

Buren

Vraag het je buren. Wij hoorden ook een tijd geleden vreemde geluiden en vroegen ons af wat het was. Bleek onze buurvrouw een 'trilapparaat' te hebben. Volgens mijn man om haar billen in model te brengen, volgens haarzelf om redenen die ik vergeten ben (kwaaltjes oid)

Telefoon?

Ik had het laatst. Een repeterend zoem-zoem. Klonk als een vergeten wekker, dus de slaapkamers van de kinderen af. Nee, toch niet, en daar hoorde ik het ook niet meer. Beneden wel. Na enig speurwerk bleek de telefoon niet goed afgesloten na een gesprek en was het een ingesprektoon.

Tirza G.

Tirza G.

27-09-2012 om 19:32

Brandmelder

Die piept heel hard, die zoemt toch niet? En waarom zou dat na 2 uur stoppen?

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

27-09-2012 om 19:35

Trilapparaat

Van 23.30 tot 01.30? Dat lijkt me niet :-) Aan beide kanten wonen oude mensen met meerdere stadia van handicaps, dat is het enige wat we kunnen bedenken - een of ander apparaat wat ergens voor nodig is. Een buurvrouw is zwaar gehandicapt, dus daar kan ik wel wat bij verzinnen. Een speciaal bed ofzo. Maar dan vind ik nog die tijd zo gek, dat is toch voor jezelf ook niet fijn?

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

27-09-2012 om 19:36

Telefoon

Staat naast mijn bed en heb ik gecontroleerd. Het is juist niet bij ons in huis. Denken we. Of de CV-ketel moet iets geheims doen wat hij niet doet als we er bij gaan kijken :-)

Tirza

Jessica O

Jessica O

27-09-2012 om 20:35

Cv ketel

Hier pas 2 nachten wakker gelegen door de cv ketel. Bleek de waterdruk te laag zijn en daardoor maakte hij een heel raar geluid. Overdag niet te horen, `s nachts des te beter.

Misschien....

Maken ze gebruik van nachtstroom om èèn of ander hulpapparaat met accu op te laden? Elektrische rolstoel? Of de scootmobiel?
Of een vibrator, maar die zal niet iedere nacht exact 2 uur gebruikt worden?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-09-2012 om 00:00

Zuurstof?

Maken ze gebruik van zuurstof ivm een gezondheidsprobleem?

(af)wasmachine?

Ik liep gisterenavond langs onze afwasmachine en die maakt een bzzz geluid elke paar seconden. Gewoon met afwassen, niet als hij klaar is. Misschien hebben je buren een was of afwasmachine (en nachtstroom)zo staan dat het erg doorklinkt? De tijdsduur zou ook wel kunnen, mijn wasmachine doet er ook erg lang over.

Associatie

Hmz, ik dacht bij het zien van de kop eerst dat je op zoek was naar een scetch :-). Die had ik nl geweten, deze: http://www.youtube.com/watch?v=t39n-vUL-2M&feature=relmfu
Die zoemer. Kan het zijn dat er een buur een apparaat heeft aangeschaft dat bedoelt bepaalde dieren van huis of tuin weg te houden?

Mollenvanger?

Las net tussen de middag in de krant over een mollenvangerapparaat dat met tussenpozen een zoemgeluid produceert om de mollen af te schrikken. Zou wel een vreemd tijdstip zijn dan, zo midden in de nacht.

Chris

Tirza G.

Tirza G.

28-09-2012 om 16:06

Nou

Wat het ook is/was, er over schrijven helpt want vannacht was het over :-) Ik denk een medisch apparaat, geen idee wat. Meestal zien we dat wel het huis ingesjouwd worden. Maar dan nog: wat een achterlijke tijd (als er iets opgeladen ofzo moet worden). Dat is toch voor jezelf als bezitter ook niet handig.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

28-09-2012 om 16:07

Genista

Ik had Halsema/Cox natuurlijk wel in mijn hoofd bij het typen van de kop :-)

Tirza

Tirza

Toch bedankt. Mijn kinders hebben nu die scetch ontdekt :-)

JansjeRommy

JansjeRommy

28-09-2012 om 18:28

Vernevelaar?

Kan het een vernevelaar zijn i.v.m. Longklachten van een van de buren?

Tirza G.

Tirza G.

28-09-2012 om 19:39

Vernevelaar

Dat zou eens even goed kunnen ja. Mmmmm. Dan is het weer typisch dat ik hem afgelopen nacht dus niet hoorde. Maar misschien is het raam wel dicht ofzo, dat kan natuurlijk ook.

Tirza

Oud speelgoed?

Wij hebben dat ooit gehad (paar jaar geleden). 'Ergens' in huis...wij dachten een pieper-de-piep.
Ook niet altijd, soms, zomaar.....niet ver weg, maar wel 'bedekt', meestal midden in de nacht.
Maanden later hoorde ik 'het' opeens overdag en wel toen ik jongstes bed opmaakte.....
Nog weer later toen we jongstes kamer opknapten kwamen we er achter.
Een of ander 'speelgoed-nep-computer-praat-geval', die ik ooit járen geleden bovenop de kast had gelegd omdat ik er gek van werd!
Die lag er nog steeds...maar nu achter de kast en die was een beetje op hol geslagen en 'praatte' dus nu wartaal en wel zonder commando.
groeten albana

Tink

Tink

04-10-2012 om 20:52

En?

Ben je er intussen achter wat het nou echt was? Ik ben wel benieuwd :)

Tirza G.

Tirza G.

04-10-2012 om 23:19

Nee

En daar gaan we ook niet achter komen, want het is weg, over, klaar. En dat snap ik dan óók weer niet. Dat je dat dagen (nou ja, nachten) lang hoort en dat het dan weer klaar is. Mote ik dáár weer over nadenken.
Het is soms best vermoeiend om mij te zijn :-)

Tirza

JansjeRommy

JansjeRommy

05-10-2012 om 23:01

Ja maar...

Dat is wel in lijn met mijn vernevelaaridee. Dan gaat het weer wat beter en dan hoef je niet meer snachts te vernevelen. Dat kan heel goed. Maar misschien heb ik nu last van tunnelvisie hoor.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.