Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Bellefleur

Bellefleur

16-06-2010 om 09:38

Wat is de natuur toch mooi!

Er heeft een eend bij ons in de tuin gebroed. Gisteren is ze bevallen van 7 prachtige pulletjes. Mijn kinderen en vrienden hebben er bij gestaan, en we waren allemaal ondersteboven. Zo lief! Eentje zag er uit als een pinguin: zwart met een gouden befje, eentje had bonte zwemvliesjes. En die snaveltjes! We hadden een schaaltje met water en kroos neergezet, en daar aten ze van. En moeder was zo zorgzaam!
Vanochtend, vijf voor half negen was het tijd om naar school te gaan. En juist op dat moment besluit moedereend met haar zeven kuikentjes te vertrekken uit het nest, naar de sloot. En daar gingen ze dan: Kukeltje, Blondje, Vaaltje, Pingu, Blackie, Olivier en Zwerver. Dwars door de tuin van de buurvrouw, dus we hebben haar tuindeur even open gezet. En juist op het moment dat ze haar betegelde tuin oversteken, vliegt een ekster over. Grijpt Vaaltje in zijn snavel, en vertrekt naar het dak. Ik zie nog een vleugeltje en een zwemvliesje bewegen.
Ik heb een huilend kind bij school afgezet.

krin

krin

16-06-2010 om 09:42

Ah gos

Wat een spanning en sensatie zo op de vroege ochtend. Ik ken dat, elke morgen de eendjes in de sloot tellen en elke dag constateren dat er weer een of twee het niet hebben gered. Maar zo 'live' heb ik het nooit gezien.

Bellefleur

Bellefleur

16-06-2010 om 11:04

Ik weet het, ik weet het

Maar dit eendje had al een naam! En het was in my backyard! Gelukkig hebben alle kikkervisjes bij ons in het aquarium de overgang naar kikker gehaald. Vanmiddag gaan ze de sloot in. Eten jonge eendjes ook kikkertjes trouwens?

Hmmm kweenie

maar kikkers eten wel vliegen....zielig hè?

Ik snap je wel hoor. Iets pluizigs, donzigs en jongs wekt meestal meer empathie. Zo had ik zo te doen met de koolmeesjes van www.beleefdelente.nl

Bellefleur

Bellefleur

16-06-2010 om 11:30

Nou,

Ik zou het wel zielig vinden als die vliegjes in mijn tuin waren geboren ;-) Al is de aaibaarheidsfactor van maden niet zo heel groot vind ik zelf.

ishtar

ishtar

16-06-2010 om 11:44

Griezel

maden aaien, brrr (ik heb nog nachtmerries van een vuilnisbak in een hittegolf, de maden kropen de bak uit....)
bij mijn moeder was eens een vogeltje tegen het raam gevlogen. Beestje was wat aangedaan maar zag er niet uit of het wat gebroken had. Mijn moeder zette het wat beschut onder een tafeltje, helaas had een ekster het ook gezien...weg vogeltje...
ik heb vorige week zelf een jong musje een stuk uit onze tuin (met 2 jaagmonsters) gezet, in wat struikgewas, hoog op een tak. Hopend dat het beestje weer naar zijn nest kon vliegen....(maar ik ben bang van niet)

Margriet*

Margriet*

16-06-2010 om 12:36

Hier ook gruwelen want

onze lieve poes, die het normaliter bij muizen houdt, vergreep zich aan een heerlijk mezenjong of de moeder, dat konden we niet goed zien. Voor onze ogen en die van de buren, bij wie het huisje in de tuin hangt. Ze zat te loeren tussen de struiken en op tjakka en ze liep triomfantelijk weg met een heerlijk donzig vogeltje tussen haar kaken....
De rest van de familie bleef al 'twitterend' rondvliegen om de rest te waarschuwen. De buurman overwoog de aanschaf van een poezenguillotine... Wij waren wat milder en legden aan onze kinderen uit dat zo de natuur in elkaar zit (wij eten ook vlees).

Massi Nissa

Massi Nissa

16-06-2010 om 17:13

Worm

Vandaag zag dochter (3) een worm op het voetpad kronkelen. Samen enkele minuten gekeken naar de worm - veel deed-ie niet. Dochter op haar hurken, helemaal geboeid. Ik was zo stom om te vertellen dat vogels wormen eten. Dochter wilde niet meer weg, want ze hoorde overal vogels en die worm was duidelijk in gevaar. Pas toen we de worm in het gras hadden verstopt, konden we verder lopen. Tot zover de natuurles, haha.
Groetjes
Massi

Asa Torell

Asa Torell

16-06-2010 om 21:14

Brr

Wat zielig!!! Ik moest echt even bijkomen, ik zie het zo ontzettend voor me door je levendige beschrijving :-(.

Bellefleur

Bellefleur

17-06-2010 om 09:07

24 uur later

Moedereend heeft nog steeds 6 eendjes. We hebben al een ekster, een kauw en een poes weggejaagd. Blijkbaar zijn er smakelijke hapjes in onze tuin uitgebroed. Wellicht zijn we een beetje gevoelig op dit punt. Spinnen krijgen bij ons ook een naam. We hebben een kikker gehad die Karel heette, en de vlinder die we hebben gered heette Henderika. En nee, ik ben niet vegetariër.

Klaartje

Klaartje

18-06-2010 om 12:38

Hier moordende kat!

Onze achtertuin grenst aan ons landbouwgrond. Er zit geen afscheiding tussen, dus we stappen zo het graan in als we willen. Nu gaat 1 van onze katten steeds voor het graan zitten en blijf geduldig wachten. Gisteren was ik net buiten toen hij het graan insloop en er opeens een hoop kabaal was. Komt ie heel triomfantelijk met een patrijzenkuiken eruit lopen. Beestje leefde nog en heb poes gedwongen los te laten. Mini patrijsje rende het graan weer in, ik poes meegenomen naar andere plek, moest toch een keertje weer loslaten en toen schoot ie als een speer het graan weer in. ZUCHT....Ik heb m ook al gezegd de mollen eens te pakken, maar dat vertikt ie, te veel werk!!

mirreke

mirreke

18-06-2010 om 14:03

Onze kat

heeft na talloze muizen en af en toe een vogel ook al twee jonge konijntjes mee naar huis genomen en deels verslonden.
We hebben er nog een die vooral op vogels jaagt, en vorig jaar beide merelouders te grazen nam. Van het hele nest hebben wij er toen nog vier kunnen redden en laten uitvliegen. Maar of die het dan in hun eentje redden...
De vogelmoordenaar heb ik al meerdere malen een belletje omgedaan, maar hij komt altijd weer thuis zónder...
Eigenlijk vind ik het niets, alhoewel ik gek ben op katten, en ook best trots ben dat ze goed kunnen jagen. Maar het is voor een kat met een fijn thuis helemaal niet nodig, en ze zorgen voor een ware slachting in het vogelbestand. Zie bv. http://www.petfinder.com/pet-training/animals-killed-by-cats.html.
Verder hebben we nog een moederpoes met een schattig nestje, maar ook allemaal moordenaars in de dop natuurlijk. Als het even kan red ik de dieren als ze net gepakt zijn. Dat spelen van een kat met een levend dier vind ik echt niet nodig. Daaruit blijkt juist dat ze geen honger hebben en dat het geen noodzaak is. Een kat met honger doodt direct. We hebben al vogels, en muizen in huis gehad, waarvan sommigen het echt gered hebben. Kikkers en padden kunnen zich heel goed dood houden, het heeft echt zin die te redden en weer ergens anders tussen het struikgewas te zetten.
Als dit nestje groter is wordt moeder direct gesteriliseerd. Ook het katertje dat we houden gaat onder het mes. En ik blijf alert op jagende katten.

Margriet*

Margriet*

20-06-2010 om 21:48

Ach

onze poes heeft een belletje maar het helpt niets....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.