Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wat is... [familiebanden]

Tja weet ook geen titel. Maar mijn vraag is:
Mijn man zijn broer heeft een dochter en die heeft een zoontje gekregen.
Mijn man en ik hebben ook kinderen. Wat is dat zoontje van onze dochters? Onze meiden roepen dat ze tante zijn geworden maar dat is niet zo (lijkt mij).
Mijn man en zijn broer zit een leeftijdsverschil tussen vandaar dat de broer al kleinkinderen heeft en wij nog in de jonge kinderen zitten (onder de 10).
Snappen jullie het nog??

Yta Chalne

Yta Chalne

21-10-2010 om 15:17

Een achterneefje. Het kind van je neef of nicht is een achterneef- of nicht.

joer

joer

21-10-2010 om 15:38

Inderdaad

De vrouw die bevallen is is een nicht van jouw kinderen. Haar zoontje is een achterneefje.

De broer van je man of van jou zelf is hun oom.
De zus van je man of van jou zelf is hun tante.

Groeten JOER.

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

21-10-2010 om 16:07

Je dochters zijn...

De achtertante van dat zoontje en het is hun achterneefje.

Zie ook deze familierelatie pyramide... http://www.vansandick.com/familie/archief/beeld/familie_relaties.htm

of deze..

http://www.alweer-een-vermeer.nl/uitleg.pdf

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

21-10-2010 om 16:16

Onbekende familietermen

Zo zijn er nogal wat onbekende familietermen, wie weet er nou tenslotte wat een stamoudbetovergrootouder is?

http://dirksteine.com/vooroudersbenaming.html

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

21-10-2010 om 16:53

@pelle

Als je uit Urk of Volendam komt deel je die waarschijnlijk met het hele dorp :-)

Nee oudtante

Die kinderen zijn inderdaad achterneefje of achternichtje van jouw kinderen. En de kinderen zijn oudoom en oudtante van dit achterneefje/nichtje. Dat zie ik ook in die pyramide trouwens. Wij hebben dezelfde familieopbouw. Mijn moeder was dochter van de oudste zoon...en verder zijn er nog een tante en oom....maar die zijn 15 en 20 jaar jonger! Dus een hele generatie. Mijn moeder groeide dus op met neefje die ze meer als een soort 'broertje' zag en iets ouder nichtje (zus genoemd). Ook nog omdat ze in 1 huis 2 woongedeeltes hadden, dus binnendoor kwam je bij neefje en nichtje.
Omdat mijn moeder enigst kind was en bleef waren het voor ons onze 'tante en oom' en hun kinderen ook...en kleinkinderen....
Vreemde constructie want eigenlijk zijn het ondertussen amper nog íets van ons...Maar dat schijnt iedereen ondertussen 'vergeten' te zijn. Tot overmaat van ramp lijken we ook nog allemaal op elkaar....(vinden anderen), we hebben allemaal blond haar (alleen onze jongste is de enige uitzondering) en allemaal enige slag/krul en zijn ong. even groot en de mannen hebben helemaal hetzelfde figuur, o en we hebben bijna allemaal een bril of lenzen. En de mannen hebben allemaal zware stemmen....alleen daarom al is de familieband zeer zichtbaar. En toch zijn we dus eigenlijk ondertussen 'niks' meer van elkaar.
Laatst gingen we uit eten met oudtante (de enige nog levende van de oude generatie) en die hele verzameling van achterneefjes/achternichtjes en achter-achterneefjes en nichtjes enzo mee...In het restaurant waren ze ervan overtuigd dat het oma met kinderen/kleinkinderen was (en ze is nog kinderloos ook!) pas op het laatst liet 'oma' ergens tactisch vallen dat dat haar achter-achter-achter-nichtje was....(mijn dochter), volgens mij dachten ze toen dat oma dement aan het worden was.
groeten albana

Asa Torell

Asa Torell

22-10-2010 om 21:00

Albana

Dat lijkt me niet kloppen, een oudtante is toch 2 generaties ouder dan jijzelf. Niet maar 1. En in die pyramide zie je ook dat de oudtante(oom) de moeder(vader) van de achtertante/oom is.
Overigens ken ik de term achtertante helemaal niet. In onze familie lopen de generaties ook door elkaar, maar de neefjes van mijzelf die maar net iets ouder zijn dan zoon zelf, noem ik gewoon ook zijn neefjes. Of soms achterneefjes als ik correcter wil zijn.

Asa Torell

Asa Torell

22-10-2010 om 21:04

Pff

Zelf ben ik ook niet helemaal duidelijk geloof ik. Het gaat om neven van mijn eigen generatie, dus kinderen van mijn oom en tante. Die dus achterooms van mijn zoon zijn, heb ik nu geleerd. Maar ik noem ze altijd achterneef of neef. In het nederlands is het zo lastig dat de woorden voor kind van oom/tante en van broer/zus hetzelfde zijn!

Nee asa (nagekeken)

Ik had het toen al bekeken,maar nu nog nagekeken. Maar zoals ik het zie (pyramide van sandick) is de zus van mijn opa nr 31 (oudtante)en haar kleinkinderen (33) achterneef of nicht. En bij ciska is dezelfde familiesituatie.
En volgens mij klopt het zo. Vanaf 'ik'gezien dan.
groeten albana

Asa Torell

Asa Torell

23-10-2010 om 15:29

Albana

Maar het gaat toch om de kinderen van Ciska? Ciska en Ciskaman zijn inderdaad de oudtante en oudoom van dat kind van dochter van broer. Maar Ciska's kinderen zijn dus de achtertante/oom van dat kind, volgens die piramide. (Kind op IK, Ciska's kinderen op 32).

O,ja,o, ja ik snap het!

ja,ja ik snap het!
Ik had er nog 1 generatie bijgerekend, de kleinkinderen van ciska (die ze nog niet heeft,hahaha)
pff wat een verwarrend gedoe zeg...en moet je je voorstellen bij ons is generatie nr. 4 er al....
Nou wij snappen er zelf soms niet eens wat van.
groeten albana

Klaartje

Klaartje

24-10-2010 om 12:37

Volgens mij

Zijn die kinderen de achternichtjes/neefjes van de kinderen. Ciska is tante van de moeder, dus haar kinderen zijn neefjes/nichtjes van de moeder. Dan kunnen ze nooit achteroom of tante zijn, maar achternichtjes/neefjes.

Klaartje

Klaartje

24-10-2010 om 12:39

Ik was er weer op tijd bij.

Had alleen de laatste postings gelezen en daarop gereageerd. Volgende keer eerst lezen en dan reageren. Hoezo impulsief.

Ciska22

Ciska22

25-10-2010 om 18:46 Topicstarter

Ben blij

dat jullie het ook niet direct wisten, maar nu zijn we eruit. Allemaal bedankt voor het uitzoeken!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.