Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

elsje78

elsje78

31-10-2010 om 09:22

Wat is jullie engste film?

Ik was gisterenavond alleen thuis en zat me eens af te vragen waarom er zoveel enge films op waren, en toen bedacht ik me dat het Halloween was...

Ik ben zo slecht met horror maar heb er wel al heel wat gezien en was benieuwd wat jullie engste film was.

Mijn top 3

The Ring (overdag gekeken maar durfde niet naar huis)
IT (was er gisteren op maar brrr)
Saw (jasses)

ben benieuwd...

groetjes Elske

Guinevere

Guinevere

31-10-2010 om 09:59

Dat weet ik niet

Ik ken de titel niet van mijn engste film. Het was een Zweedse psychologische thriller over illegale asielzoekers die één voor een uit een (achtergelaten) busje stapten. En natuurlijk werden ze allemaal vermoord. Brrrr, daarna durfde ik wekenlang niet naar de gang toe.

The silence of the lambs

Dat zou zo echt kunnen gebeuren.

Gr. Poezie.

fladder

fladder

31-10-2010 om 10:51

Niet eng...

...hoogstens misselijkmakend. Ik hoef een film als Saw echt niet te zien, kan namelijk niks met het verhaal (vind het zelfs ziek, maar dat is mijn subjectieve mening en geen feit).

Ik ben al gauw benieuwd hoe ze de effecten maken ;-) Daarom was ik ook erg blij met de Making Of Sweeney Todd, waarin uitgebreid werd getoond hoe dat extreme bloedbad ontstond ;-) (ik had de film al gezien inmiddeld).
Ik heb gisteren IT gezien, vond het scenario op zich wel goed (ze waren dus vooral bang voor hun eigen angst, als ik het goed begrijp) maar de effecten, ach, eng vond ik het niet. Misschien weet ik inmiddels te goed hoe film wordt gemaakt ;-) (en hier waren de special effect af en toe wel érg bordkarton!).

Vroegâh vond ik een film sneller eng. Ik heb Nightmare On Elm Street gezien toen die net uit was en kon daar niet goed tegen. Jaren later, toen de debutant in de film een erg beroemde meneer was geworden, heb ik de film nog eens teruggezien en vooral verschrikkelijk gelachen! Dat enorme bloedbad, echt geweldig over the top, en daarom absoluut niet eng meer! Hoeveel bloed zit er in een mens? Nou... Emmers vol!!! :) :) :)

Al schrijvende vond ik één film eigenlijk echt eng. Lekker griezelen. En dat was Sleepy Hollow. Gewéldige film, perfect voor Halloween!

Bij mij

The Blair witch project.
Juist omdat er eigenlijk niets gebeurd, geen special effects maar toch super spannend.

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

31-10-2010 om 12:40

Coma

Heette die vlgs mij; mensen die bij relatief onschuldige operaties in een coma worden gebracht om hun organen te kunnen verkopen. Met Michael Douglas' vlgs mij en. Geneviève Bujold.
Enne... Soylent green over overbevolkte wereld in nabije toekomst, waar de bevolking alleen een soort groene crackers te eten heeft en mensen boven een bepaalde leeftijd van overheidswege ge-euthanaseerd (?) worden. Er blijkt een verband te bestaan tussen de crackers en de dooie mensen...
Enne.... Invasion of THE body snatchers (de remake uit de jaren 70 heb ik gezien) met Donald Sutherland, het idee dat je wakker MOET blijven.
Allemaal nogal oude films, die ik ook lang geleden heb gezien, dus wellicht dat mijn leeftijd meespeelde. Maar ik geloof ook dat ik ze zo eng vond omdat het niet per se horror en duidelijk nep is, maar omdat van deze verhalen ook voorstelbaar is, dat het echt zou kunnen gebeuren. (nou ja, die bodysnatchers misschien niet)

Julie

Julie

31-10-2010 om 12:48

The blair witch project

Dat is verreweg de meest verschrikkelijk enge film die ik ooit heb gezien. Ik hou helemaal niet van horror, hoe bloederiger de special effects, hoe harder ik moet lachen.

In deze film gebeurt in feite niets, er wordt alleen (zonder enig special effect) een heleboel gesuggereerd. verschrikkelijk eng.

Ik herinner me een scene waarin de hoofdpersonen een bosje bij elkaar geknoopte takken vinden voor hun tent.. toen ik dat zag gutste het angstzweet van mijn rug..

Om een bosje takken!

Als je dat voor elkaar krijgt heb je m.i. echt een hele knappe enge film gemaakt.

Julie

Julie

31-10-2010 om 12:49

ik zie dat Egberdien hem ook noemt, om dezelfde reden.

The deer hunter

eng in de zin van 'horror' is het niet, maar ik vind het een verschrikkelijke film. Erg goed, maar zo ontzettend naar en daarmee voor mij ook eng. In hetzelfde schuitje zit voor mijn man dan de film Once upon a time in the west.
Qua boeken zit je al snel in de Steven King soorten, denk ik.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-10-2010 om 13:20

Film én serie

Ik vermijd heel erg enge films als het even kan, zeker horror vind ik een gruwel. Maar waar ik echt voor op het puntje van mijn stoel heb gezeten was ook The Silence of the Lambs. Op het gebied van series staat Twin Peaks bovenaan. Dat was niet doorlopend eng, maar je zat de hele tijd in spanning door het gevoel dat er iets engs gaande was.

fladder

fladder

31-10-2010 om 13:22

Oh ja!

The blair witch project: briljant want er gebeurt niets maar er wordt van alles gesuggereerd!
The Deer Hunter: staat hoog op mijn favorietenlijstje. Hoewel de trouwerijscene iets korter had gekund. De scenes in Vietnam kwamen bij mij aan als een moker. Niet eens zozeer eng, maar wel zeer indrukwekkend...
Once Upon A Time In The West, en alle andere Sergio Leonefilms: prachtig vanwege de minutenlange scenes waarin letterlijk NIKS gebeurt maar die wel knetteren van de spanning. En ook de geweldige karakterkoppen in close up. Vaak lokale Spanjaarden (daar zijn de films opgenomen) die figureren, geen woord Spaans spraken en daarom werden opgedragen "onetwothree onetwothree onetwothree" te zeggen waarna een stemacteur later de echte tekst eronder sprak. Vandaar dat de tekst zelden synchroon loopt met de mond ;-) En de koning van de spaghettiwesterns was natuurlijk Clint Eastwood...!
Als we het dan echt over eng hebben, laat je man dan eens kijken naar Lee Van Cleef in The good, the bad and the ugly. Mozeskriebel, wat was die man daar ENG!!!

fladder

fladder

31-10-2010 om 13:26

Twin peaks

...en dan vooral die hallucinerende slotscene waarin alles achterstevoren is opgenomen...

Van mij mag die serie zó weer volledig op tv komen! ;-) (maar ik was toch al fan van David Lynch)

Kaaskopje

Kaaskopje

31-10-2010 om 13:32

Fladder

Sleepy Hollow is vast niet alleen vanwege de inhoud een favoriet:-)

Zonneschijn

Zonneschijn

31-10-2010 om 13:41

Jaren geleden

Heb ik op de middelbare school Nigthmare on elmstreet (is dat de juiste titel?) gezien. Oooo vreselijk. Ik wandelde altijd met onze hond door een parkje maar dat heb ik heel lang niet gedurfd. Wat een enge film vond ik dat. Ik hou ook totaal niet van dat soort films. Oja Twin peak, heb ik ook een paar afleveringen van gezien maar vond ik ook doodeng dus toen maar mee gestopt.

Alles met geesten

en schimmen die opeens naast je bed staan etc etc. Films zoals Jaws vind ik juist weer enig, met enge beesten die mensen opeten, die vind ik namelijk heel vermakelijk en niet eng.

mirreke

mirreke

31-10-2010 om 14:33

Isolation

Gisteren gekeken, en toen dacht ik al, sinds tijden niet zo'n enge, nare en steengoede film gezien. Zeer beklemmende en realistisch gespeelde horrorfilm over wat er mis kan gaan bij genetische manipulaties. Speelt zich af op een langzaam ten onder gaande boerderij op het Ierse platteland. Goed gespeeld, geen enkel digitaal effect behalve op de echo (denk ik), ik vond hem ongelooflijk eng, vooral omdat het zo'n realistische en 'down to earth' setting is, zo'n smerige boerderij, alleen maar modder en stront. Erg goed, spannend, eens niet al die overbekende acteurs.
En ik vind de alien/aliens reeks ook erg goed, ben grote fan van Sigourney Weaver.

mirreke

mirreke

31-10-2010 om 14:40

Oh, en hellraiser natuurlijk

of liever de hele reeks. Uit nostalgische overwegingen.

elsje78

elsje78

31-10-2010 om 18:40

Leuk te lezen

Ik had een hele posting geschreven vanmiddag, maar waar die gebleven is?
Ik zie een hoop films die ik niet ken, maar ik vond ook blair witch erg eng, en saw vind ik ook ziekelijk maar dat is het enge eraan, hoever je gaat om jezelf te redden enz enz

Nightmare on elm zag ik toen ik 15 was ofzo, brrr dat heeft heeft wat echte nightmares gegeven!
Silence of the lambs was de eerste keer ook echt eng

Toen ik een jaar of 8 was, was er op ned 3 's morgens in het weekend altijd die 3 dikke dames en toen was er een serie op die me ook deed huiveren. Ging over een tweeling en 2 stenen, en dan van die mannetjes die eigenlijk slijmerige monsters waren. Later nooit meer gezien, maar doodeng vond ik toen....

groetjes

Julie

Julie

31-10-2010 om 18:41

Cobi ot

"gemeenschapten" wat een werkelijk geweldig... *keurig* woord!

Julie (grijns breed)

Anja

Anja

31-10-2010 om 19:36

Ook eng...

waren voor mij Carrie (met Sissy Spacek) als de vreselijk gepeste Carrie en haar bovennatuurlijke gaven, brrrrr..

Ze had een hele enge/godsdienstwaanzinnige moeder, en dan die eindscene waarin haar klasgenootje zich over haar grafsteen buigt en dan ineens die hand die naar boven komt, brrrrrrrrrrr..

The Omen vond ik ook zooooooo vreselijk eng, zo eng dat ik tot op de dag van vandaag niet begrijp waarom mensen hun zoontje Damian noemen......

Anja

Kiki

Kiki

31-10-2010 om 20:03

Doodeng

vond ik the Blair Witch Project. Ik durfde daarna echt weken niet meer 's nachts naar de WC
Voor de rest ben ik een watje. Ik kijk geen thrillers, ik kijk geen horror. Ik kan er gewoonweg niet tegen. Op een gegeven moment dacht ik bij mezelf, wat doe ik mezelf aan, waarom doe ik mezelf dat aan. Sindsdien kijk ik niets meer wat eng is.

Event Horizon ben ik de bioscoop bij uitgegaan, doodeng vond ik hem.
Alle die horrorfilms zoals: Scream, I know what you did last summer heb ik echt wakker van gelegen.

Children of the corn, ook zo eng.

Toen ik klein was, ik kan toen niet meer dan 4 of 5 geweest zijn had je op Duitsland 1 altijd op zondag sprookjes die ze uitzonden.

Ik kan me nog zo goed herinneren hoe bang ik was bij een bepaald sprookje, daarna nooit meer gezien. Maar er was muziek van Clanned bij en iedere keer als ik dat hoor moet ik weer denken hoe vreselijk bang ik toen was.
Het ging over een man die in de toekomst kon kijken en als hij dat tegen iemand zou zeggen zou hij in steen veranderen.
Hij redde in ieder geval iedere keer het leven van een prinses, maar haar verloofde vond dat heel verdacht en zegt dat die man uit de buurt van de prinses moet blijven.
Toen gingen de verloofde van de prins en de prinses op een bootje op het meer varen en toen werd ze gebeten door een slang. Maar die man zag dat natuurlijk van te voren en probeert de prinses weer te redden maar hij kwam net te laat. Die verloofde dwingt uiteindelijk de man te zeggen hoe hij dat allemaal weet. De man vertelt het en verandert in steen en zinkt dan in het diepe meer weg.

Zoals ik het nu opschrijf was het supersimpel, maar mijn vierjarige geest vond het doodeng

Massi Nissa

Massi Nissa

31-10-2010 om 20:23

Eng of onsmakelijk

Je hebt twee soorten griezelfilms (naast de mislukte, haha): de enge en de onsmakelijke. Ik kijk niet naar onsmakelijke films omdat ik ze noch eng noch vermakelijk vind. Ik kijk niet vaak naar enge films omdat ik liever enge boeken lees. Geloof me, het boek van The Shining is veel en veel enger dan de film.
Invasion of the Body Snatchers vond ik tamelijk briljant, want hij eng *ondanks* de malle premisse van de plants die aliens maakt met een soort spinnenwebje (als ik me goed herinner). Maar ook die film moet het echt hebben van suggestie.
En verder zijn wij hier allemaal gewoon te oud voor griezelfilms. Die zijn namelijk pas echt ontzettend leuk als je dertien bent, in een groot, oud, krakend huis moet babysitten, het is stikdonker en je kijkt naar een doodenge film op tv. Plotseling hoor je de achterdeur kierend opengaan. Je hart zit in je keel en je plast bijna de designbank richting marktplaats. Dit is mij echt overkomen en god, ik heb er werkelijk maandenlang last van gehad. Dat het uiteindelijk slechts de buurman was die even iets kwam vragen, een doodgoeie man met uitsluitend nobele bedoelingen, kon daar niets meer aan veranderen.
Groetjes
Massi

vlinder72

vlinder72

31-10-2010 om 20:41

Vroeger

De Lift. Maanden niet met de lift durven gaan. En zeker niet als je in zo'n naargeestige stille flat bent.

En een film waarin mensen door de grond zakten en dan als een soort zombie weer terugkwamen. Net zoiets als Invasion of the body snatchers maar dan veel minder goed. Maar als kind vond ik die film doodeng. Durfde toen tijden niet op kleedjes te staan. En ik heb nu nog steeds geen idee hoe die film nou heet.

En nu? Ik ben nog steeds niet dol op enge/slasher films. Maar ik vond The Ring goed. El Orfenato. De t.v. serie Supernatural. En die film met Nicole Kidman met die twee bleke kindjes in dat grote landhuis. Ben even de naam kwijt.

Tinus_p

Tinus_p

31-10-2010 om 21:22

Engste weet niet, maar

de goorste vond ik Hellraiser II.

Leony

Leony

31-10-2010 om 22:37

Mind over murder / deadly vision

Weken van slag geweest door de thriller "Mind over Murder" die begin jaren 80 in NL op tv was. Het is een relatief onbekende film.
De hoofdpersoon heeft een soort voorspellende visioenen. In de loop van de film ervaart ze dat locaties, voorwerpen en beelden in haar dagelijks leven precies gelijk zijn aan elementen uit de visioenen. De toevalligheden volgen elkaar steeds sneller op. Je voelt aankomen dat visioenen en realiteit gaan samenvallen en dat er geen ontkomen aan is. De beginscene van deze film vond ik briljant:
Een jonge vrouw opent haar koelkast en op dat moment komt er vertraagd een ei uitrollen, de beelden worden vertraagd en gelijktijdig hoort de jonge vrouw een gesprek uit de cockpit waaruit zij begrijpt dat het een bomaanslag zou zijn.Het ei valt op de grond terwijl ze mensen hoort schreeuwen. De volgende morgen leest ze in de krant dat er een vliegtuig is neergestort maar er wordt niet over een aanslag gepraat. Ze gaat met haar verhaal naar de politie waar niemand haar gelooft.Op de een of andere manier is de aanslagpleger dat ter ore gekomen en gaat op jacht naar haar .....
Leony

Janeway

Janeway

31-10-2010 om 23:15

Salems lot

Die heb ik ooit eens gezien als jonge puber denk ik.. Ik keek hem met mijn vader dat weet ik nog.. En ooh wat sliep ik weken slecht.. Gelukkig hadden mijn slaapkamer ramen van die kleine ruitjes, die vormden een kruis.. En daar zijn vampieren bang voor zag ik in de film en ik voelde me redelijk veilig.. Maar niet echt veilig.. Ik ben toen ooit nog eens naar de huisarts gegaan omdat ik echt nachten niet sliep door deze film. De horror topper toch voor mij.. Ook vind ik The Ring heel bizar. En it is toch ook wel een toppertje.. Verder heb ik zo goed als alles van Stephen King gelezen. Dus kan wel wat hebben want de boeken zijn echt veel erger als in de films maar Salems Lot vergeet ik echt nooit meer

fladder

fladder

31-10-2010 om 23:16

Opeens weet ik het...!

Het was in de beginjaren zeventig. School trakteerde ons op een film. Dat waren zwartwitfilmpjes. Volgens mij gesponsord door de Shell. Veel "hoe mooi is ons land"-films. Maar ook speelfilmpjes.
Er was één speelfilmpje die me de stuipen op het lijf joeg. Een zwartwitfilmpje van Nederlandse bodem. Met een scene die wel leuk was, van een jongetje dat paardenbloemen plukte. Maar hij plukte ze net onder het bloemhoofdje, zodat ze niet in een vaas konden. Juf fluisterde dat grinnikend tegen haar collega, en ik snapte het, grinnikte stiekem mee.
Maar dat jongetje kreeg te maken met een reus...! Met voor die tijd waarschijnlijk hoogstaande technieken (ik vermoed dat de film zelf uit de jaren 50 kwam) werd een Heel Grote Meneer in beeld gebracht! Geen reus zoals Langnek van de Efteling, maar een Echte Meneer!
En die Echte Menerenreus ging achter het jongetje aan... IEKS!!! Kleinduimpje werd opeens gruwelijke werkelijkheid!
De rest van de school smulde van de film, en de film werd altijd herhaald als het Hoofd Der School jarig was, of als we op Sinterklaas zaten te wachten. Maar telkens met de achtervolgingsscene keek ik strak naar de grond (er zat een gaatje van een knoest in de houten vloer, weet ik 40 jaar later nog steeds...).
Ik ben ontieglijk benieuwd welke film het nou was en wil die graag weer eens zien...

Clo

Clo

01-11-2010 om 09:37

Oeh, griezelfilms!

Op nummer 1 staat The Exorcist, die blijft eng. Verder The Blair Witch. The Ring, The Grudge, ik ga niet alleen naar boven hoor! Als puber bleef ik ooit slapen bij een vriendinnetje, we waren alleen in het krakerige oude herhenhuis van haar ouders en keken naar Amityville Horror. Zooooo bang waren we! De remake is trouwens Prut Van De Bovenste Plank. Het is wel leuk om het echte verhaal (de hoax) te lezen. Het blijft creepy, de foto's van het huis, waar de slachtpartij die vooraf gaat aan de spokerij wel echt heeft plaatsgevonden.
Niet meer eng, maar vroeger wel en nog steeds goed: The Shining, Salem's Lot, Carrie.
En de hele Freddy serie heb ik gekeken, tot en met de laatste. En ja, dat begon inderdaad vanwege die ene debutant in deel 1 :-)!

Fiorucci

Fiorucci

01-11-2010 om 10:32

Veel

Ik heb zo verschrikkelijk veel horror gezien, ik vind weinig echt eng. De mooiste vind ik die films waarin je op het verkeerde been wordt gezet, waar in de laatste vijf minuten alles heel anders blijkt te zijn dan je dacht. Zoals The Village of The Others.

Niny

Niny

01-11-2010 om 11:56

Oh ja, seven!

Die vond ik ook heel eng! En Lidwientje: over Oogst van de Angst heb ik net zo'n soort herinnering. Met mijn overbuurmeisje en haar vader heb ik daarnaar gekeken en we vonden hem zo griezelig!
Ook heel beklemmend, maar nooit afgezien vanwege het late uur: The Hills have Eyes. Brrr.
Nog een enge, maar daar weet ik de titel niet meer van: groep jongeren in een auto strandt en komt een stel gedegenereerde kerels tegen, met een huis vol pannetjes met lichaamsdelen.
En als laatste: House of Wax. Vooral onsmakelijk.
IT heb ik ook niet afgezien, ik kon mijn ogen niet meer openhouden helaas.
Niny

krin

krin

01-11-2010 om 15:09

Cobi

Is het deze? http://www.youtube.com/watch?v=h8ZTGxj9i0o&feature=related
Volgens mij heb ik die ook ooit half gezien, ik keek griezelfilms zelden uit. Al heb ik om Scream dubbel gelegen.
Tegenwoordig begin ik al niet eens meer aan griezelfilms, ik ben een watje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.