Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

09-05-2010 om 20:19

Wat voor leuks heb je dit weekend gedaan?

Even inhakend op het draadje van Tihama, ter inventarisatie.

Hier dit weekend (vrijdagavond tot en met zondagavond:

Boodschappen gehaald. Alledrie een aantal uren buitenshuis gewerkt. Alledrie naar de kerk geweest. Strijk weggewerkt (ik). Lekkere taart gemaakt (ik). man bracht mantelzorgbezoek. Brieven geschreven naar twee computerloze ouderen (ik). Krant gelezen. Bladen gelezen. TV gekeken.(alledrie) Pannenkoeken gebakken.(ik) Naar oma geweest (moederdag ;) (ik). Hier is niemand geweest, trouwens.

Niks bijzonders dus.
Geen bezoek gehad.
Niet op bezoek geweest - nou ja, naar oma.
Geen theater, bios, restaurant, sport.

Ben benieuwd naar jullie weekendbezigheden!

Is een weekend niet geslaagd als er niets leuks op het programma stond?
Wanneer is leuk leuk?

Julia64

Julia64

09-05-2010 om 20:33

Hier

Vrijdagavond met een vriendin afgesproken in de stad, eerst wat gedronken, toen uit eten, toen nog wat drinken. Enorm bijgepraat. Laat thuis, erg gezellige avond gehad.
Volgende dag uitgeslapen - gelukkig geen voetbal van zoon - en wat huishoudelijke werkzaamheden verricht. Even over de markt gelopen met zoon, krantje gelezen. Samen gegeten (vriend moest werken). Op tijd naar bed (moest ook wel na de uitspatting van vrijdagavond).
Vandaag ontbijt op bed gehad van vriend en zoon vanwege moederdag, rest van de dag ook bijzonder weinig gedaan, het weer nodigde ook niet echt uit (als het lekker weer is gaan we vaak fietsen, naar het bos of strand oid).

Ik vind een weekend niet alleen maar leuk als we veel doen. Soms juist heerlijk om een weekend niks te hoeven. Ik probeer altijd wel minimaal 1 dag vrij te houden, dus alleen "voor het gezin". Twee afspraken in het weekend vind ik eigenlijk te veel.

Ben benieuwd naar andere reacties!
groet
Julia

Massi Nissa

Massi Nissa

09-05-2010 om 20:41

Heerlijk weekend

Vrijdagmiddag laat met man alle weekendboodschappen gedaan (we waren allebei vrij, wat weinig gebeurt, en dochter zat op het kdv - we hebben er een bijzonder ontspannen dagje van gemaakt samen). Daarna hebben we samen Marokkaanse kip gemaakt (tajine) en dochter opgehaald. 's Avonds heb ik gechat en gelezen, man keek naar een film (ik meen een film over Marie Antoinette, de jurken waren oogverblindend).
Zaterdagmorgen moest man voetballen (laatste wedstrijd van het seizoen), dus hij stond op met dochter, ik sliep uit tot half negen. Dochter en ik hebben wat boodschapjes gedaan en zijn naar de bibliotheek geweest. Rond half twee kwam man thuis en ging ik me omkleden voor de high tea van alle vrouwen in de familie. Ik had vrijdagochtend vijf chocoladetaartjes gebakken met orange marmalade en bitter glazuur, die nam ik mee naar de high tea. Uren later kwam ik drie kilo zwaarder thuis, weer helemaal op de hoogte van alle roddels en prive-aangelegenheden in de familie. Restjes kip gegeten die man had opgebakken met rijst (nou ja, hij at, ik zat er gezellig bij met mijn buik vol liflafjes). Man en dochter waren naar de kermis geweest, dus dochter kon vroeg naar bed wegens totale uitputting. Ik weer de hele avond gelezen, man deed iets op de computer. Ik heb ook nog even gechat, geloof ik, of was dat toch vrijdag?
Vandaag heb ik de was gedaan en ben daarna richting de Giro d'Italia gefietst, maar het was daar zo gruwelijk druk langs de route dat ik besloot om toch maar gewoon naar de speeltuin te gaan met dochter (die een beetje nerveus werd van zoveel mensen en lawaai). In de speeltuin cappuccino gedronken en "Drie Oorlogen" van Maarten van Rossem gelezen, heel operatie Barbarossa kwam voorbij. Daarna heb ik gekookt, Spaanse tortilla met Turks brood, dochter in bad gedaan, en nu zit ik lekker te forummen. Man kijkt naar een dvd met veel spannende muziek en piepende remmen. Hij is vanmiddag nog naar het Jazzfestival geweest, dat hoef ik met dochter niet te proberen - die vindt live muziek veel en veel te hard. Straks als ze puber is en de vreselijkste herrie op vol volume door ons huis schalt, zal ik zeker nog eens terugdenken aan die tijd dat ze nog geen trompet kon verdragen ;-).
Al met al een heerlijk weekendje, relaxte activiteiten en een goed boek. En straks maar twee dagen werken en dan alweer zo'n lang weekend, o ik ben zo dol op al die feestdagen!
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

09-05-2010 om 20:46

O ja

Terwijl ik de was stond te vouwen vanmorgen, kwam dochter met twee moederdagcadeautjes, waaronder een pakket van Dove en een zelfgeschilderd bloempotje met een geheime inhoud - nu ja, volgens dochter zit er een 'zoutje' in, ze zal wel zaadje bedoelen.
En nog iets leuks: vandaag in de speeltuin werd dochter uitgescholden door een wat ouder jongetje. Ik schat dat hij een jaar of zes was, zij is 3,5. Dochter kwam huilend naar me toe: "Mam, dat jongetje zegt sukkel tegen mij!". Beetje getroost, jij bent geen sukkel, sukkel is geen aardig woord, ga maar weer lekker spelen. Dochter loopt terug naar dat jongetje en zegt: "Sukkel is geen aardig woord, en jij bent een grote sukkel!" en draait zich om en loopt naar de glijbaan. Inwendig zat ik me rot te lachen, en een opa even verderop ook.
Groetjes
Massi

En ik

vrijdag avond bij net uitwonende dochter wezen eten,daarna winkelen .
zaterdagochtend naar mijn werk.
S,avonds waren alle kinderen thuis,dus eindelijk weer eens gezamelijk gegeten.
vandaag heerlijk uitgeslapen ,moederdag cadeautjes uitgepakt. ,daarna de keuken in gedoken om alles voor te bereiden voor de pizza dome.
tussendoor op oo gezeten en de krant gelezen.
zojuist een uurtje gelezen met een kop koffie.
een leuk weekend.Al kan ik ook genieten van een heel weekend niets doen,beetje tv kijken,beetje computeren,beetje gewoon lekker in en rond het huis.
leuke vraag trouwens Tonny.

Tonny?

je hebt vier kinderen,het was vandaag moederdag en er is niemand geweest zeg je?al je kinderen niet?hoe vind je dat?
of vier je geen moederdag?

ik heb tegen mijn uitwonende dochter gezegd:zondag moederdag,geen verplichtingen,als jij wil komen ben je welkom,als je geen tijd/zin hebt ook prima.
ze had andere bezigheden en kwam zaterdagavond een cadeautje brengen en mee-eten.
vond ik ook erg leuk,ik wil er geen verplichting van maken voor de kinderen.

Biene M.

Biene M.

09-05-2010 om 21:16

Eehhh

Vrijdagavond kwam ik redelijk gesloopt thuis van een lange werkweek. Heb toegekeken hoe mijn man ons zoontje eten gaf en naar bed bracht, daarna hebben we voor de tv soep gegeten (uit een zak) met stokbrood en ondertussen naar "In Bruges" gekeken, één van de films die we op de vrijmarkt hadden gekocht. Was een leuke film, ik heb zelfs nog naar de extra's gekeken. Daarna naar bed.

Na een vreselijke nacht met peuterzoon mocht ik zaterdag uitslapen. Toen de rest van de ochtend mail van alles bijgelezen via internet. Daarna samen boodschappen gedaan. We waren te moe en te lamlendig om nog verantwoord met zoon naar buiten te gaan. 's Avonds lekker pittige couscous gegeten (kon nog, want dochter at bij opa en oma) en daarna naar de aflevering van Bloedverwanten van afgelopen donderdag gekeken. Daarna kwam dochter thuis, alle verhalen over de afgelopen vakantieweek gehoord en de nieuwe kleren bewonderd en toen was het wel weer bedtijd.

Afgelopen nacht was weer niet om over naar huis te schrijven en hoera, het is moederdag dus mocht ik alweer uitslapen! Daarna ontbeten, toch maar niet op bed want er was wel heel veel klaargemaakt. Eindelijk dat schattige cadeautje van peuterzoon opengemaakt dat al sinds dinsdag naar me lag te knipogen. Vervolgens busje gehuurd en in een andere stad een mooie oude kast voor mijn dochter gehaald. Mijn man heeft hem in elkaar gezet. 's Middags naar prenatal om het nieuwe onderstel voor de kinderwagen op te halen, daarna nog wat klusjes in huis gedaan. Niet de rekeningen betaald, wat ik eigenlijk wel had moeten doen. En weer geen fut om met zoon naar buiten te gaan. Dochter heeft de hele dag huiswerk gedaan.

's Avonds heb ik verrukkelijke (al zeg ik het zelf) risotto gemaakt en man, dochter en ik hebben met genoegen zitten kijken hoe peuterzoon daar heel geconcentreerd een enorme hoeveelheid van naar binnen werkte. Daarna heb ik zoon naar bed gebracht en man het busje teruggebracht.

Best wel een rustig weekend, zeker vergeleken met jullie. Na 2 jaar en 2 maanden slecht slapen nemen we maar weinig hooi op onze vork.

Lys Lionne

Lys Lionne

09-05-2010 om 21:19

Ons weekend

Vrijdagavond heb ik de week-boodschappen gehaald terwijl man met zoon naar badmintontraining was. Zaterdagochtend heb ik lekker uitgeslapen tot een uur of 9 terwijl man met zoon naar een uitwedstrijd (voetbal) ging. In huis wat gerommeld, samen met dochter. Ook even naar de voetbal om wat kleine dingen te regelen en toen met man en kinderen naar dorp voor wat boodschapjes en naar een tuincentrum voor plantjes. 's avonds heeft zoon 2 kwarktaarten gemaakt voor moederdag bij de oma's, dochter zat lekker te lezen, man keek tv en ik heb wat plantenbakjes voor binnen opgemaakt. Vandaag tot half 10 geslapen (luie ochtenden dit weekend!), daarna beneden lekker de krant gelezen. Kinderen hebben een gezellig ontbijt gemaakt (tafel leuk gedekt, lekkere broodjes, eitje gekookt) en toen alles door de kinders weer opgeruimd was zijn we naar oma 1 vertrokken, vervolgens naar oma 2 en daarna heeft man eten gekookt, de kinderen weer afgewassen en hebben we met z'n allen nog even tv gekeken. Kinderen liggen nu na een week onregelmatig leven in bed met een boek, man kijkt nog tv en ik zit lekker achter de pc. Heerlijk hoor....ik vond het een prima weekend.

Fraz

Fraz

09-05-2010 om 21:30

En hier

vrijdagmiddag/avond gewerkt, zaterdag uitgeslapen en naar een meubelzaakje gegaan. 's middags/avond ik gewerkt en vriend weekendboodschappen gedaan . Zondag ontbijtje gekregen en 's middags naar verjaardag van een vriendin van mij gegaan (uur rijden) en daar gebarbequed.

Yta Chalne

Yta Chalne

09-05-2010 om 21:34

Heel diep denken

Zaterdagochtend een boodschapje gehaald, 's middags een feestje waar ik een uurtje ben geweest (even kort wegens ziek), 's avonds heel vroeg naar bed. Vanochtend een vriendin op bezoek (van het soort dat altijd kan komen, want ze zet zelf thee/ smeert brood/ houdt kleuter bezig), 's middags was er een bedrijfsuitje waarbij een deel van mijn collega's en mijn grote dochters met mijn auto (die heel groot is) maar zonder mij naar A'dam vertrokken, ik heb ze uitgezwaaid en ben met boek op de bank gezakt. Man is met twee kleintjes naar de Giro d'Italia gaan kijken, en 's avonds heb ik gekookt. Zojuist een uurtje met een vriendin gebeld, en nu weer lekker slapen.
Blijft allemaal wel een beetje wazig aanvoelen met al die koorts, maar toch een prima weekend. Nu drie dagen school en dan weer 'weekend'.

Uitje

Ik mag graag een beetje aantutten in het weekend.In mijn moestuintje klooien, met kind naar de speeltuin of fietsen, naar de markt. Sinds kort ben ik alle weekenden vrij en dat is echt een feestje.
Oja, iets leuks: bij ons op het marktplein trad Oleta Adams zaterdagavond op. En ik stond met mijn neus vooraan op 3 meter van haar af! (met m'n nieuwe camera :)
GEWELDIG!

Damajo

madelief

madelief

09-05-2010 om 21:46

De schuur opgeruimd!

Heerlijk, hij is weer helemaal leeg. De kinderen hadden vriendjes te spelen dus die hebben lekker thuis gerommeld. Vandaag hardgelopen, naar een condoleance geweest, naar mijn ouders voor moederdag en daar was de rest ook. prima weekendje!

Katrien

Katrien

09-05-2010 om 21:58

Veel geslapen

Ik voelde me belabberd vrijdagavond, dus toen heb ik niet veel gedaan. Alleen ben ik de boodschappen gaan halen (op voorhand bestellen, enkel afhalen, lekker gemakkelijk) en daarna in bed gekropen.

Zaterdag had dochter muziekles van 10u30-12u30, ondertussen zijn Echtgenoot en ik gezellig een kopje koffie gaan drinken en hebben we een broodje gegeten.

Namiddag eerst nog de ingrediënten voor de spaghetti gaan halen. Toen was ik uitgeteld en ben ik een paar uurtjes gaan slapen. 's Avonds spaghetti gemaakt.

Vanmorgen moest ik in bed blijven liggen van Dochter tot ze me zouden roepen (niet makkelijk voor een vroege vogel). Toen ik beneden kwam, hadden ze tafel gedekt, eitje gebakken, ...

Dan nog snel op zoek naar sportschoenen voor Dochter die morgen op zeeklassen vertrekt. Een degelijk paar voor 11 euro gevonden.

Namiddag naar een babyborrel. Daar veel langer blijven hangen dan gepland, we waren pas om 18u45 thuis. Echtgenoot is eten gaan uithalen.

En nu ga ik weer mijn bedje in kruipen.

Katrien

Kiki

Kiki

09-05-2010 om 22:03

Erg druk

Vrijdagavond uit geweest met wat vriendinnen. Was erg gezellig.
Zaterdagmiddag de boodschappen en ik moest nieuwe schoenen hebben.
Ik kwam met drie paar schoenen thuis :)
Zaterdagavond kwamen er vrienden bij ons om spelletjes te spelen en vandaag moesten we naar mijn moeder en schoonmoeder

Zie boven....

...eeehm. Vooral gegolfd.

Vrijdagmiddag met man en kinderen op en neer getuft naar oma (1 1/2 uur rijden) die net verhuisd is. Even gekeken hoe ze gesetteld is. Op de trugweg onverantwoord naar de MacD (Wat een blije kinderen)

Zaterdag overdag was het alleen man (wedstrijd) en heb ik met de kinderen heel veel zaadjes in allerlei potten gezaaid, een lokale meubelzaak bezocht on even af te vinken dat die megahoekbank die we elders gezien hadden echt de mooiste van Nederland was, monopolie gespeeld, aangerommeld.

Zondag na een zeer gehaast moederdagontbijt (yoghurt met cruelsi, hoe feestelijk) naar de golfbaan. Kinderen hebben op wisselde uren les, maar het was erg gezellig, met jan en alleman wat ballen geslagen en uiteindelijk was ik van 9 tot 1/2 2 onder de pannen. snel broodje gegeten. Beetje piano gespeeld. Vroeg avondeten, want man en oudste wilden nog even een heel rondje golfbaan doen. Die waren om 1/2 9 terug. Met de hele familie naar de uitlsag van 'Dorothy' op de BBC gekeken.

Nou, niet spectaculair, maar wel gezellig!

Ingrid (die nu net hoort dat mijn brugklasser veel te laat stiekem met papa naar de da vinci code zit te kijken, ik zal hem eens fluks naar bed jagen, hij moet morgen gewoon naar school!)

Ehm

Mijn eerste gedachte: weinig.
Tot ik me realiseerde dat we vrijdagavond bij broer en schoonzus tot 1:15 hebben zitten praten en manlief zitten borrelen (ja, ik was nuchter en heb de oppas omgepraat dat ik haar toch echt thuis moest brengen...).
Zaterdag: schoonheidsspecialiste, mijn man heeft mijn haren geverft en 's avonds Coco avant Chanel zitten kijken.

tonny

tonny

09-05-2010 om 22:28

Kijk eens aan!

Leuk, al die verhalen!

Tja, dat er hier niemand langs kwam met moederdag, dat komt omdat ze verkeerd zijn opgevoed: ik ben een paar dagen voor moederdag jarig en twee keer achter elkaar een cadeautje en extra's is wel wat overdreven. Daarnaast heb ik ook te vaak gezegd dat moederdag commercieële onzin is.

Maar ik moet zeggen dat ik het nu toch wel wat saai vond dat er níemand kwam...

Wat je zaait, zul je oogsten ;)

Oh nee wacht even - mijn zoon die sinds kort een moeder in huis heeft, belde me op. Voor de gezelligheid. Dat telt ook toch?

neteret mut

neteret mut

09-05-2010 om 22:57

Vanalles

Vrijdag eerst maar eens extra in huis aan het werk om extra opgeruimd en schoongemaakt het weekend in te gaan en ruimte te maken voor 2 logees. Schoonvader van de trein gehaald. Naar de liddle geweest. Kinderen druppelen 1 voor 1 binnen van school en sportdag ( Belgie dus geen vakantie). Zoon 2 was zijn bril kwijt, afgevallen bij het kajakken. Opticien gebeld en om 18.00 konden we er terecht voor oogmeting en bril uitzoeken. Zwager van het station halen. Dochter had dansles, werd dit keer gebracht en gehaald door iemand anders. Zaterdag had dochter danswedstrijd, ging ze zelf wel heen. Ik heb gratis plantjes opgehaald op een verdeeladres, brood en de krant, zoon 4 weggebracht en ben toen naar de aldi geweest. Heb 2 appeltaarten gemaakt, zoon 4 opgehaald met zijn vriendin en vriendin ergens afgezet ( ze hadden de bus gemist en zij moest op tijd ergens zijn). Zondag waren man, schoonvader en de dochters naar de kerk, taart eten/ verjaardag tweeling vieren , schoonvader naar de trein. Dochter 1 naar de stad ivm meelopen in de Hanswijkprocessie, tijdje later man + zwager + dochter 2 ook naar de stad om erna te kijken ( en foto,s te nemen). Eten, spelletjes doen, zwager naar de trein brengen. En omdat ik een familielid aan de telefoon had ben ik vergeten jongste zoon op bed te sturen, die lag er daarom ruim een uurlater in dan normaal en morgen is het wel gewoon school. Veel gepraat met elkaar , wat films gezien en spelletjes gedaan en ik heb veel eten en drinken klaargemaakt en uitgedeeld.

neteret mut

neteret mut

09-05-2010 om 22:58

En dan

heb ik alles rond het werk van mijn man niet genoemd, maar hoort er ws ook minder bij.

Maylise

Maylise

09-05-2010 om 23:04

Gedaan...

Vrijdagavond heb ik de boodschappen gedaan. Daarna hebben we een dvd gekeken "enemy at the gates".
Zaterdag ben ik 's ochtends even met mijn jongste zoon nieuwe sportschoenen gaan kopen, daarna even naar mijn schoonzusje om wat papieren voor haar in te vullen. Toen weer naar huis gegaan en nog even een uurtje gewerkt. 's avonds naar het theater met vrienden gegaan en daarna nog even vlug wat gegeten.
Vandaag 's ochtends naar de kerk geweest, daarna geluncht thuis. Drie schoonzusjes kwamen ook met eventuele aanhang en kinderen dus het was een drukke chaotische middag.
Tussendoor nog even iets op de computer gedaan voor werk en sociale dingen.
Vanavond dochter geholpen met huiswerk en nog een spelletje gespeeld met de jongste kinderen.
Mijn twee oudsten die niet meer thuiswonen (en ook niet in de buurt wonen) hebben nog wel gebeld voor moederdag.

Maylise

Beetje werken en eindelijk relaxen!

Vrijdagavond is voor mij niet zo bijzonder omdat ik zaterdag ook werk. Dus zaterdag gewerkt, maar omdat het heel rustig was en ik alles af had toch nog even een half uurtje naar de stad geweest. Twee enige jurken gezien, maar die waren allebei stuk door het passen, dus helaas :-(

Zaterdag-avond lekker provencaalse kip gemaakt en manlief kwam laat binnen en toen toch nog samen gegeten.
Zondag was het moederdag en ik kreeg ontbijt op bed! Zelf geperst sinaasappelsap, broodje met oude kaas en yoghurt; precies wat ik graag eet! Van de meiden kreeg ik een tak uit de vlinderstruik en die laat de slaapkamer heerlijk ruiken. Ik kreeg ook nog een badset met wellness-stenen en een leesboek van Cathy Kelly. Nou, na weken keihard ploeteren heerlijk tijd om te relaxen. Dus onder de douche en toen met de stenen aan de slag.
Voor lunch hebben we pesto van rucola gemaakt, en de meiden waren er dol op, op hun broodje. Toen naar het natuurmuseum en daar waren moeders gratis vandaag en de meiden door hun passpartouts ook. Daarom mijn geld maar verbrast bij een nieuw stadscafe, lekker sap en appeltaart; yumyum!
's Avonds nog couscous gekookt en toen lekker op de bank Antique's Roadshow kijken. Heerlijk relaxt.

Morgen tandarts, da's minder.
Dorry

Tihama

Tihama

09-05-2010 om 23:44

Leuk relaxed weekend

Vrijdagavond heb ik lang zitten chatten. O.a. met Massi (dat was dus vrijdag;-) Zaterdag uitgeslapen tot 9 uur. Ontbeten en gelezen.
Rond 12 uur kwam mijn pa de boot brengen die hij voor de kinderen gekocht had. Onze achtertuin grenst aan het water, dus boot te water gelaten en gevaren. Ook al regende het. Kinderen kicken.

Ik daarna naar de markt. Dat doe ik elke week. Vaak gaat mijn dochter mee, maar die had het nu te druk met de boot. Ik vind winkelen op de markt een uitje.
Zoon overhoord over zijn 5 toetsen voor volgende week. Zelf ook weer een hoop geleerd. Dochter uit haar dak van de HannahMontana-slippers van de C&A.

's Avonds wat gelezen en TV gekeken.
Vanochtend hebben we uitgeslapen. Kinderen hadden mooie gedichten geschreven. Daarna kreeg ik een ontbijt met liefde bereid. Om 12 uur kwamen de vriendjes van zoon de boot bekijken. Rond 14 uur naar oma. Familiehappening, altijd gezellig. We waren tegen 19 uur weer thuis.

Een lekker relaxed weekend. Nu nog mooi weer zodat we kunnen genieten van het bootje.

Enne: een weekend is bij mij altijd geslaagd. Als er leuke dingen staan omdat er leuke dingen staan. En als er geen dingen staan, dan is het geslaagd omdat we hebben kunnen cocoonen.

Tihama

Jujube

Jujube

10-05-2010 om 00:28

Veel

Vrijdagavond zijn man en ik met onze dochters naar het concert van Mika geweest in de Heineken Music Hall. Was echt superleuk, geweldige show! En we stonden bijna vooraan :-)
Zaterdagochtend uitgeslapen en uitgebreid de krant gelezen, daarna boodschappen gedaan samen met man. 's Avonds kwamen schoonouders eten die net terug waren van vakantie. Vanochtend heerlijk ontbeten en cadeautjes uitgepakt. Zoon ging op bedrijfsuitje van z'n bijbaantje en ik heb met de meiden een film gekeken (Mermaids) en spelletjes gedaan.
Na het eten kwamen onverwacht vrienden langs; gezellig koffie e.d. gedronken. En zometeen naar bed, want morgen weer aan de arbeid!
Groet,
Jujube

Kaaskopje

Kaaskopje

10-05-2010 om 02:00

Niets

Ik heb zaterdag de hele dag gewerkt. Het was een zeer productieve dag, veel mensen geholpen, dus ik had daar wel een tevreden gevoel over. Zaterdagochtend merkte ik bij het bukken dat er iets niet lekker zat in mijn rug, dat werd in de loop van de dag erger en vandaag strompelde ik ook nog als een omaatje door het huis. Ik voelde me gewoon niet fit vandaag, hoofdpijn en zo. Mijn jongste dochter verraste mij met een mooie orchidee en een chocoladetaart. Dat was eigenlijk het hoogtepunt van de dag. Ik heb dus iets leuks gekregen vandaag, maar om nou te zeggen dat ik iets leuks gedáán heb dit weekend...:-)
Een geslaagd weekend betekent voor mij niet automatisch dat er iets leuks gedaan moet worden. Als de sfeer maar goed is.

Niet veel

Pfff, even nadenken hoor! Gisteren een relaxte dag, beetje de was gedaan, op de bank gehangen, buiten tikkertje gespeeld met mijn kinderen. Zaterdag weet ik niet meer. Oja, naar de geitenboerderij met de kinderen (behalve 1 na oudste, die logeerde bij oma) en de kinderen getrakteerd op een Happy Meal. Gewoon leuk dus, niet al te druk.

ayla

ayla

10-05-2010 om 10:04

Even denken

vrijdagavond niet veel,na mijn werk snel naar de kapper. Voor de kinderen spagetti gekookt, die voor een keer op tijd naar bed en ons toen zelf een pizzaatje gebakken en met een glaasje wijn erbij lekker opgegeten. Zaterdagochtend met een paar vriendinnen en de kinderen gaan zwemmen, s'middags met oudste naar de kapper. Daarna meteen wat moederdagcadeau's gedaan. Thuis bleek dochter koorts te hebben. Manlief wilde snel naar de stad fietsen voor nieuwe kleren en ook een bezoek aan de kapper. 's avonds thuis vanwege dochter die ziek was. Om 22.00 uur nog met haar naar de hap gereden omdat ze zo'n pijn had bleek dus een fikse oorontsteking te zijn. Zondag al vroeg op met zieke dochter, daarna wel uiteraard cadeautjes gekregen. gelunchd bij de ene oma en 's avonds gegeten bij de andere oma.

vrij rustig dus

Vera*

Vera*

10-05-2010 om 10:15

Weinig

Dochter had badmintontraining vrijdagavond en aten we een beetje vroeger. Wij hebben verder beetje gehangen bij televisie en pc. Zaterdag heb ik om 7.25 uur de wekker gezet om te zorgen dat dochter op zou staan voor de zwemtraining die om 8.00 begint. Om 7.37 lag ik weer in bed. Lekker geslapen nog te een uur of negen en daarna relaxed met pc en krant ontbeten. Ik heb nog een wasje gedaan terwijl man 'even weg' was. Begin van de middag met man boodschappen wezen doen, dat is samen best gezellig lekker zonder kinderen. Bij de boekhandel nog voor iedereen behalve mij wat leuks uitgezocht en daarna naar huis. Het was eindelijk wat mooier weer en heeft zoon voor het eerst even buiten gespeeld met zus. Oma kwam onverwacht even kijken hoe het met het herstel van de zieke ging. Nou, dat was nu even wat minder want hij was zeer kortademig geworden en warm. Hij heeft nog 2 uur geslapen tot het etenstijd werd. 's Avonds hebben we Gladiator gezien op de tv. Gisteren dochter naar het station gebracht, die ging al vast naar nichtje met de bus. 's Middags gingen wij naar de verjaardag van neefje en konden dochter weer mee naar huis nemen. Man heeft de frietjes gemaakt 's avonds en ging ik lekker op tijd naar bed.

Chippie

Chippie

10-05-2010 om 10:16

Hier...

Vrijdagmiddag theatervoorstelling met de oudste twee kinderen en aansluitend nieuwe spijkerbroeken gehaald. 's Avonds buren een uurtje op bezoek voor verjaardagsborrel. Vrijdagavond huis versierd voor kinderfeestje. Zaterdagmorgen voetbal, zaterdagmiddag kinderfeestje, zaterdagavond NIETS. Zondag moederdag, kadootjes uitpakken en bewonderen, broodjes halen bij de bakker en lekker uitgebreid ontbijten (doen we altijd), richting opa en oma en aansluitend kraambezoekje, sushi gehaald, 's avonds gelukkig niets. Het was een erg druk en gezellig weekend maar volgend weekend hopelijk wat rustiger!

Vera*

Vera*

10-05-2010 om 10:18

Oja

Voor moederdag kreeg ik allerlei leuk bloeiend spul voor in de tuin en als hangbakken. Ook kreeg ik nog wat groenteplantjes voor in de tuin. Daarom was man zaterdag 'even weg'.

margje van dijk

margje van dijk

10-05-2010 om 10:31

Grappig draadje

Leuk, om te lezen wat jullie allemaal gedaan hebben. Dat Massi en Tihama samen gechat hebben, dat daar dat 30-feestjes-draadje natuurlijk uit voortkwam (met natuurlijk nog veel andere chatters), erg grappig ;-)

Even kijken, mijn weekend. Ik heb vorige week niet veel gewerkt, en dan schiet ik op een gegeven moment altijd in een klus-mood. Zo heb ik vrijdag geloof ik alle kapotte kleren van de kinderen (maandenlang verzameld ergens bij de wasmand) gerepareerd, verbouwd of weggegooid. (Ik krijg altijd een heel fijn gevoel van binnen als blijkt dat ik een broek met kapotte knieen kan omtoveren in een ademloos afgewerkte korte broek met opgenaaide stiksels in dezelfde kleur - en die knieen er tussenuit geknipt).

Ik had 's ochtends al boodschappen gedaan voor het weekend. En de rest van de dag het hele huis gepoetst (ook al een paar weken niet meer gedaan....), vooral ook de kinderkamers weer eens (en de bureaus opgeruimd, wat goed kan omdat de jongens op de BSO waren. Dan kan je eindelijk eens rustig alles weggooien in het schaduwarchief. Als er iemand naar taalt kun je het nog terughalen, en zo niet, kun je het na een tijdje gevoeglijk weggooien. Er talen slechts weinigen naar slechts enkele frutsels, dus dat werkt heel goed). O ja, ik heb ook alle stickers uit de kamer van jongste gekrabd. (Hij had ongeveer 100 voetbalstickers op zijn deur geplakt, en ook in zijn kamer). Hij heeft ze geen moment gemist. En in de tuin gekeken, natuurlijk.

Zondag hebben we nog een zoldertje opgeruimd, en toen kwamen mijn zus en zwager uit Engeland. Met hen hebben geluncht, bijgepraat, en daarna deden we een rondje op de fiets langs dingen die zij leuk vinden (de molen, de kaasboer, de slager, de Albert Heijn). Intussen stond mijn lamsbout in de oven geniaal knapperig te worden met knoflook en rozemarijn (en af en toe nog wat begoten met olie/boter, hoewel ik dat niet heel regelmatig kon doen wegens het fietsrondje). Dus toen we thuiskwamen hadden we heerlijke lamsbout met aardappeltjes en sla uit mijn tuin. 's Avonds de houtkachel aangedaan en de avond uitgeluid met lekkere wijn.

Zondag relaxed opgestaan met z'n allen en uitgebreid ontbeten. Manlief ging 'even tennissen', en bleef vervolgens ruim 3 uur weg. Dus zijn we zonder hem met de kinderen naar de uiterwaarden gefietst waar we gewandeld hebben. Bij thuiskomst nog even de Giro bekeken op TV.

Om half 6 zus en zwager naar de trein gebracht, die opgelucht hadden vastgesteld dat hun vliegtuig naar Engeland wel zou gaan, 's avonds.

Ik heb zondagavond heel relaxed bergen was weggewerkt op zolder, ondertussen muziek draaiend, en tussendoor wat kinderen in bed gestopt en voorgelezen.

's Avonds lag ik "al" om half 12 in bed, zodat ik nog lekker kon lezen van mijn Murakami boek, "A wild sheep chase". Hoe verslavend absurd is dat toch. Man zat nog te werken en voegde zich geloof ik rond half 3 bij mij, maar toen sliep ik allang.

Dat was het ;-)

Margje

Niet veel

Echtgenoot was ziek, dus geplande uitje ging niet door. Vrijdagavond had oudste zijn wekelijkse filmavond met vrienden (film huren en kijken in de speelkamer/multimediakamer). De rest van het gezin heeft x-factor gekeken. Als echte badboyz-fans moeten we het natuurlijk even bijhouden. Zaterdag heb ik boodschappen gehaald, twee taarten gebakken, veel gelezen, de halve middag bezig geweest met eten voorbereiden (3,5 kilo aardappelen verwerken tot eigengemaakte patat). Kinderen waren druk met vrienden, man herstellende. Zondag verwend met ontbijt op bed, lekker laat opgestaan, rondgehangen, gelezen, brood gebakken, lange wandeling gemaakt waar we NB alle kinderen meekregen (op skateboard en fiets weliswaar maar toch)lekker gekookt en 's avonds da vinci code gezien.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.